gunsnrose123 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2015 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22, 2015 Καλησπέρα τα standoffs για την motherboard είναι απαραίτητα? η υπάρχουν case που δεν χρειάζονται standoffs για να βάλεις την μητρική? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar_GR Σεπτέμβριος 22, 2015 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2015 Καλησπέρα τα standoffs για την motherboard είναι απαραίτητα? η υπάρχουν case που δεν χρειάζονται standoffs για να βάλεις την μητρική? Όχι δεν είναι υποχρεωτικά, εγώ για να καταλάβεις έχω την μητρική μου μέσα σε ντουλάπι δεν έχω κουτί, πατάει πάνω στο ξύλινο το ράφι. Τώρα αν υπάρχουν case που να μπορείς να βάλεις την μητρική χωρίς standoffs δεν ξέρω, δεν νομίζω όμως. Ακόμα και οριζόντια να τα έχεις θα μετακινηθεί αν κουνήσεις λίγο το κουτί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadow KnighT Σεπτέμβριος 22, 2015 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 22, 2015 Από τη στιγμή που έχεις τη μητρική μέσα σε κουτί, τα στηρίγματα είναι απαραίτητα, καθώς εξυπηρετούν αρκετούς σκοπούς: 1)Ευθυγράμμιση των expansion slots με τα αντίστοιχα ανοίγματα του κουτιού.2)Αποφυγή βραχυκυκλωμάτων καθώς σχεδόν όλα τα κουτιά έχουν μεταλλικό σκελετό.3)Πολλαπλά σημεία στήριξης που παρέχουν στιβαρότητα για τα επιπλέον βαριά εξαρτήματα(ψύκτρες, τεράστιες κάρτες γραφικών κτλ)4)Θα έλεγα έναν ελάχιστο αερισμό, αλλά δε νομίζω να κάνει τρελή διαφορά. Ακόμα και τα testbench tables έχουν standoffs, και ας είναι όλα στον αέρα. Σε περίπτωση που έχεις μητρική εκτός κουτιού, καλό είναι να είναι σε ξύλινη επιφάνεια πάνω σε κάτι αντιστατικό Υπάρχουν και μερικά κουτιά που έχουν πλαστικά αντι για μεταλλικά standoffs, αλλά ακόμα κ εκεί δεν κάνεις δουλειά χωρίς αυτά. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts