Jump to content



οικιακο phone server - τηλεφωνικο κεντρο (PBX?)


avpap

Recommended Posts

Ποσταρω εδω με κινδυνο να εχω κανει λαθος, οποτε συγχωρεστε με.

 

Θα ηθελα να στησω ενα οικιακο τηλεφωνικο κεντρο, μιλαμε δηλαδη για μια τηλεφωνικη γραμμη, την οποια ομως θα μπορω να διαμοιραζω και να εχω τις ευκολιες που εχω ακουσει απο αλλους φιλους που εχουν στη δουλεια τους. π.χ. μητρωα κλησεων, τηλεφωνητης, αυτοματη απορριψη κλησεων βασει αριθμου (ο καταραμενος ΟΤΕ μου εχει σπασει τα @@ τα μεσημερια για πωλησεις). Επειδη δεν ξερω πως ακριβως να το ψαξω, ζηταω κανενα λινκ ωστε να ξεκινησω να διαβαζω τι χρειαζεται απο hardware/software. Στο σπιτι υπαρχει ενα unraid και ενα synology και στο synology θυμαμαι σιγουρα οτι υπαρχει επιλογη να εγκαταστησω asterisk, που αν εχω καταλαβει καλα ειναι η πλατφορμα πανω στην οποια στηνονται τα κεντρα (;)

 

Σιγουρα δεν σας ζηταω τη διαδικασια βημα-βημα και οπως καταλαβαινετε ειναι κατι σαν μικρο project που θα ηθελα να κανω, παρα κατι που πρεπει να στηθει αμεσα για τη δουλεια κτλπ. Απλα θα ηθελα να δω πως γινεται και αν με βολευει.

 

Ευχαριστω πολυ!

Link to comment
Share on other sites

Καποιο παραδειγμα απο hardware (περα απο το pc) που χρειαζεται; ωστε να εχω μια εικονα για το κοστος. Φανταζομαι οτι χρειαζονται συγκεκριμενες τηλεφωνικες συσκευες και καποιος τροπος συνδεσης του pc με την υπαρχουσα τηλεφωνικη γραμμη. 

Link to comment
Share on other sites

υπάρχουν φθηνά κέντρα με κόστος 200 ευρώ συν Ip τηλεφωνικές συσκευές με κόστος από 50 ευρώ ως πολλά

όλα με Lan γίνονται

στο Pc αν χρησιμοποιήσεις τέτοια λύση στήνεις λινουξάκι centos και μετά το asterisk Οπότε ότι συμβατότητες στο hardware θες για το centos

 

πχ http://voip.gr/προσφορεσ.html 

https://allvoip.gr/index.php?cPath=26_28&osCsid=ucfev7p0uujlhkjfhpdeq03k56

Έγινε επεξεργασία από dellman
Link to comment
Share on other sites

Ποιο εύκολο είναι να δοκιμάσεις elastix η freepbx.

Αν μπλεξεις με pure asterix θα το χάσεις.

τα φθηνά κεντράκια έχουν ένα gui κάτι σαν elastix

Έγινε επεξεργασία από dellman
Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω Dellman. Υπάρχει και εταιρεία που σου δίνει gateway καο σου λέει είναι συμβατό με elastix & freepbx έκδοση 2 πχ.

Καλύτερα όμως ας βάλει σε ένα vm να δει πως παίζει τι και μετά ας ξεκινήσει με κάρτες η Gateway

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ θα πρότεινα elastix για αρχή. Επίσης έχε υπόψην το κόστος της κάρτας για το pc που κοστίζει 100+ ευρώ, και τις ΙΡ συσκευές. Στα επιπλεόν θετικά ότι υπάρχουν άπειροι VoIP clients για κινητά και pc, οπότε μπορείς να κόψεις κάτι από κει. Δεν είναι σαν κανονική συσκευή, αλλά τη δουλειά την κάνει.

Link to comment
Share on other sites

FREE PBX είναι μια χαρά. Φαντάζομαι το θες περισσότερο για να μάθεις παρά για τίποτα άλλο γιατι για home χρηση δεν έχουνε καμια χρηστικότητα .

Αμα έχεις δυνατότητα να παίξεις με poe συσκευές τότε θα μπορείς να κάνει πολυ περισσότερα πράγματα. Αμα έχεις κάποια απορία σε Free PBX μπορώ να βοηθήσω.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.