Jump to content

PC για γραφίστες.

mitsakos75

Recommended Posts

Χαιρετώ την παρέα σας.

Όπως φαίνεται και από τον τίτλο του post είμαι γραφίστας και θέλω να φτιάξω ένα PC για τη δουλειά μου. Αυτή την στιγμή έχω έναν intel Quad 9550 σε Board asus P5E Pro με 8 giga ram και samsung ssd 256 με vga intel GTX260.

Πρόσφατα αναβάθμισα την οθόνη μου και πλέον έχω 2 24άρες. Μια Samsung και μια Asus. Δυστυχώς η vga μου δεν έχει 2 dvi και η samsung δουλεύει με το αναλογικό βύσμα μειώνοντας την απόδοσή της. Δοκίμασα και με το hdmi και ήταν πολύ χειρότερα.

Ξεκίνησα με το σκεπτικό να αλλάξω μόνο κάρτα γραφικών και ίσως λίγη ram αλλά το board μου δεν σηκώνει άλλο. Τελικά είπα να βάλω το χέρι στην τσέπη και να κάνω μεγαλύτερη αναβάθμιση. Σκέφτομαι επεξεργαστή i7, κάρτα γραφικών με καλή απόδοση στα 2D (δεν παίζω παιχνίδια σε αυτό το pc) με 2 DVI υποχρεωτικά και ανάλυση 4096 x 2160 pixels για να σηκώνει τις 2 οθόνες. Εννοείτε ότι θα χρειαστώ board καινούργιο και 16 giga ram. Δίσκους θα κρατήσω αυτούς που έχω. (και τους 4 !!!)

Έχετε να μου προτείνετε κάτι σε μοντέλα; board, vga, επεξεργαστή;

Εννοείτε το budget είναι περιορισμένο και θέλω να τα καταφέρω με 600€, αλλιώς θα πάω σε i5.

Δυνατότητες overclocking και καλή απόδοση σε gaming δεν με απασχολούν.

Στωωωωω προκαταβολικά. :051:

Πλέον μετά από έρευνα που έκανα και εγώ είμαι πιο κατασταλαγμένος.

Μέχρι στιγμής βρήκα τα εξής:

Επεξεργαστή I7

Μνήμη 16 giga

VGA

Τροφοδοτικό (δεν ήταν στο πρόγραμμα αλλά το παλιό μετά από 4-5 χρόνια θα έχει χάσει απόδοση)

και τέλος motherboard αλλά είμαι ανάμεσα σε 3 τα MSI, ASROC και Gigabyte.

Ειδικά στο board δεν μπορώ να αποφασίσω. MSI & Gigabyte την έχω σε εκτίμηση, τα asrock δεν τα έχω δουλέψει ποτέ. Ποιο αξιόπιστα πια θεωρούνται;