Jump to content

Χρήση δύο PSU?

Seeker

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Επειδή το chieftec δεν μου φτάνει πλέον για τον μεγάλο, θα το αλλάξω με ένα άλλο τροφοδοτικό. Το chieftec όμως θα μου μείνει και μου ήρθε μια ιδέα για να το εκμεταλλευτώ.

Όπως μερικοί ίσως να έχουν προσέξει στήνω ένα μικρό σύστημα για πειραματισμούς, αυτό το σύστημα έχει πάνω ένα innovator 350Watt. Αναρωτιώμουν λοιπόν αν θα μπορούσα να συνδυάσω την ισχύ και των δύο τροφοδοτικών (Chieftec 340Watt+Innovator 350Watt) ωστε να έχω "ένα" μεγαλύτερο.

Με μια αναζήτηση στο forum βρήκα κάτι αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Μήπως ξέρει κάποιος απο εδώ μέσα πως γίνεται αυτό (φυσικά χωρίς να χαλάσουν οι εγγυήσεις των τροφοδοτικών)?

Ακου να δεις τι γίνεται με τις πηγές αν έχουμε 2 πηγές και τις βάλουμε σε σειρά τότε έχουμε διπλάσια τάση το ίδιο ρεύμα αν τις βάλουμε παράλληλα έχουμε την ίδια τάση αλλά διπλάσιο ρεύμα.

post-194-1416071716,9878_thumb.jpg

Πρεπει να τα βαλεις παραλληλα.

Τωρα δεν μπορω να φανταστω τροπο χωρις ανοιγμα και κολληση.

Εγώ θα έλεγα να συνδέσει το ένα στην μητρική και το άλλο στα opticals και στους σκληρούς και να μην παιδεύεσαι με συνδέσεις

Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 16:49]

Εγώ θα έλεγα να συνδέσει το ένα στην μητρική και το άλλο στα opticals και στους σκληρούς και να μην παιδεύεσαι με συνδέσεις

Δηλαδη το ενα το συνδεεις κανονικα στην μητρικη και για το δευτερο κανεις το κολπο που συνδεεις το πρασινο με ενα μαυρο καλωδιο απο το molex που μπαινει στην μητρικη?

Απλα κανεις αυτο και μετα του συνδεεις οτι αλλα 8ελεις πανω opticals και σκληρούς οπως ειπες?

Πρέπει να ενώσεις τα δύο πράσινα οπότε καταστρέφεις την εγγύηση (δεδομένου ότι θα το καταλάβουν ότι κάποιος μαχαίρωσε το καλωδιάκι έτσι?). Ένας τρόπος είναι να χρησιμοποιήσεις καλώδιο σαν αυτό που συνδέει το τροφοδοτικό με το δίκτυο της ΔΕΗ ,για να συνδέσεις το ένα τροφοδοτικό με το άλλο.Πρέπει να έχει τουλάστιχον το ένα αυτήν την υποδοχή που μοιάζει με την κανονική αλλά είναι θηλυκή.

Δηλαδή προτείνετε να χρησιμοποιώ το καθένα απο τα δύο τροφοδοτικά για άλλες μονάδες του Η/Υ? Αυτό δεν γίνεται απλά ενώνωντας ένα πράσινο και ένα μαύρο καλώδιο στο βίσμα του ATX? Αρκεί αυτό?

Αρχική απάντηση από Seeker [Σήμερα, στις 18:42]

Δηλαδή προτείνετε να χρησιμοποιώ το καθένα απο τα δύο τροφοδοτικά για άλλες μονάδες του Η/Υ? Αυτό δεν γίνεται απλά ενώνωντας ένα πράσινο και ένα μαύρο καλώδιο στο βίσμα του ATX? Αρκεί αυτό?

Και εγω την ιδια ερωτηση εκανα. Αν ξερει κανενας ας μας πει.

Κender αυτον τον τροπο ελεγες?

Αρχική απάντηση από kender [Σήμερα, στις 12:57]

Ναι ο schumifer το περιεγραψε ακριβώς :)

Αν καταλαβα καλα ο φιλος schumifer λεει να συνδεσεις τα 2 τροφοδοτικα μαζι.

Εγω αναρωτιεμαι, γινεται χωρις να τα συνδεσεις μεταξυ τους, να συνδεσεις το ενα κανονικα στην μητρικη...και το αλλο συνδεοντας το πρασινο καλωδιο του με το μαυρο απο το μολεξ της μητρικης να συνδεσεις αλλα πραγματα?

Δηλαδη:

PSU1 ==> Mobo

PSU2 ==> optical drives... κλπ

χωρις συνδεση μεταξυ τους!!

Μου φαίνεται ότι μπορεί να μη χρειαστεί καν να συνδέσεις τα μαύρα αλλά τέσπα.Η ουσία είναι πως αν γυμνώσεις καλώδιο ενδέχεται να το καταλάβει κάποιος αν ποτέ χρειαστείς να επικαλεστείς την εγγύηση.

Αυτό που εγώ έχω δει είναι ως εξής.

Το τροφοδοτικό που πάει στη μητρική έχει από την πίσω μεριά δύο υποδοχές.Μία που παίρνει ρεύμα από το δίκτυο και μία που μπορεί να δώσει σε συσκευή 220βολτ (είναι αντιθέτου φύλου με την πρώτη) . Από εκεί συνδέεις καλώδιο με την κλασσική υποδοχή του δεύτερου .

Γιατί βρε παιδιά να γυμνώσω το καλώδιο? Με συνδετήρα (μεταλλικό) στα βύσματα ATX δεν γίνεται?

Εμ έτσι είναι.Κοίτα, μπορείς να δοκιμάσεις να τρυπήσεις τα 2 πράσινα με καρφίτσες οι οποίες να συνδέονται με συρματάκι και να εύχεσαι να μην το δουν άμα χρειαστείς εγγύηση

Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και η άλλη λύση, συνδέεω τα πράσινα κανονικά μέσω του ATX με συνδετήρα και τα υπόλοιπα 19 (ή 23) του ενός απο τα δυό ATX τα συνδέω στην Mobo με 19 (ή 23) αλλους συνδετήρες :p

’σχετα που οι συνδετήρες κάποια στιγμή ζεσταίνονται ΠΟΛΥ... :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.