Jump to content

Overclock σε Intel Core 2 Duo E6300

qweq

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλο το forum. Όπως λέει και ο τίτλος του θέματος, προσπάθησα να κάνω overclocking σε αυτόν τον cpu. Έκανα και πέτυχε καθώς τώρα που γράφω το θέμα, λειτουργεί κανονικότατα. Απλά θα ήθελα και τη γνώμη μερικών πιο ιδικών σε αυτό το θέμα Έτσι παρακάτω θα παραθέσω μερικές φωτογραφίες τις οποίες έβγαλα για να σας τις δείξω

jfc4.png

hp9v.png

urr7.png

f5sz.png

0fjt.png

Εγώ απλά θα ήθελα τη δικιά σας γνώμη για το αν είναι να αλλάξω κάτι η να το αφήσω έτσι Για παράδειγμα δεν είμαι σίγουρος για το CPU Voltage, Bus speed αν είναι πολύ η λίγο, για τη ram ξέρω ότι καλό είναι το FSB να είναι 1:1 με το DRAM αλλά δεν ξέρω κάτι άλλο όπως για το Voltage της ram ή για τα clocks 5-5-5-15, για τις θερμοκρασίες να μου αναφέρετε αν είναι καλές η όχι και αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αυτά και ότι άλλο μπορείτε να δείτε είμαι ανοιχτός σε προτάσεις.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Εχεις κοιταξει θερμοκρασιες με real temp;Ρωταω γιατι οταν εκανα oc τον q9550 ειχα πειραξει το tj max και μου εδειχνε μικροτερη θερμοκρασια απο την πραγματικη.Αν και στο core temp νομιζω οτι δεν μπορεις να το αλλαξεις οποτε αν ειναι ετσι απο θερμοκρασιες εισαι πολυ καλα.Τι ταση εχεις δωσει στο Vcore;

Φανταζομαι οτι εχεις τρεξει memtest και το prime(για κανα 2ωρακι).

Επισης αν το motherboard σου εχει speedstep σου προτεινω να το εχεις on για να μην εχεις μεγαλη καταναλωση και θερμοκρασιες οταν δεν τα χρειαζεσαι.

Επι της ευκαιριας του thread σου να ρωτησω κι εγω αν στα timings και συγκεκριμενα στο tRFC ισχυει το οσο λιγοτερο τοσο καλυτερα.

Εχουμε και λεμε μεσα απο τα BIOS εχω αυτες τις ρυθμισεις

FSB Strap to North Bridge=AUTO

FSB Frequency=348

PCIE Frequency=100

DRAM Frequency=DDR2-697MHz

DRAM Command Rate=AUTO

DRAM Timming Control=AUTO

DRAM Static Read Control=AUTO

Transaction Booster=AUTO

CPU Voltage=1.2000V

CPU PLL Voltage=AUTO

FSB Termination Voltage=AUTO

DRAM Voltage=AUTO

NB Voltage=AUTO

Clock Over-charging Voltage=AUTO

Load-Limp Calibration=AUTO

CPU GTL Voltage Reference=AUTO

NB GTL Voltage Reference=AUTO

CPU Spread Spectrum=DISABLED

PCIE Spread Spectrum=AUTO

Επισης για την CPU οταν εχω το CPU Ratio Setting στο AUTO υπαρχει η επιλογη για Intel SpeedStep και ειναι ENABLED οταν ομως το εχω στο μεγιστο δηλαδη στο 7 τοτε δεν υπαρχει αυτη η επιλογη.Επιπλεον καποιες επιλογες που υπαρχουν και στα δυο CPU Ratio

CIE Support=DISABLED

Max CPUID Value Limit=DISABLED

Vanderpool Technology=ENABLED

CPU TM Function=ENABLED

Execute Disable Bit=ENABLED

31% Ο/C... καθόλου άσχημα... Πολύ καλές θερμοκρασίες, πολύ λογικό ρεύμα στον επεξεργαστή, οι μνήμες μόνο είναι λίγο χαμηλά και χαλαρές...

Νομίζω πως αν κατεβάσεις το CPU Ratio στο 6 τότε θα μπορέσεις εύκολα να πας σε FSB Frequency=400 και με μνήμες που θα δουλεύουν επίσης στα 400 που εκεί απ ότι βλέπω μπορείς να βάλεις τα settings JEDEC #3 δηλ. 5-5-5-18-23.

Αυτό θα σου δώσει την επιλογή να το κάνεις αν επιλέξεις DRAM Timing Control= manual

Δοκίμασε μετά να βάλεις το DRAM Command Rate= 1Τ. Αν δεν είσαι σταθερός τότε γύρνα πίσω στο 2Τ.

DRAM Voltage= 1.8 V σύμφωνα με το JEDEC #3 πάντα.

Όλα τα άλλα settings δεν βλέπω το λόγο να τα πειράξεις προς το παρόν...

Κάνε αυτά και τα ξαναλέμε...

Επίσης τις μνήμες βλέπω τις έχεις σε single channel... Πήγαινε σε dual channel αν θέλεις να κερδίσεις λιγάκι ακόμα σε απόδοση... αν και σε καθημερινή χρήση δεν θα δείς κάποια ιδιαίτερη διαφορά ... Οι καλύτερες μνήμες DDR2 που μπορείς να βάλεις είναι κάποιες που δούλευαν στα 1066 (533) αλλα με 2.1v τάση. Επίσης υπήρχαν και κάποιες πιο σπάνιες που δούλευαν στα 1200 (600) πάλι με 2.1v τάση. Όλες οι παραπάνω υπήρχαν σε dual channel κιτ των 2Gb (1x2gb) και με Timings 5-5-5-15 1Τ. Τώρα σήμερα για καθημερινή χρήση μάλλον χρειάζονται μνήμες KIT των 4gb (2x2Gb) σε ταχύτητα 800 (400) και με Timings 5-5-5-15 1Τ.

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου varachio.Εκανα οτι ειπες απλα στο DRAM Timing Control 5-5-5-18-23 δεν μπορουσα να βαλω το 23 υπηρχαν αλλες επιλογες οπως 20-25-30.Επισης να σου πω οτι εχω μονο μια μνημη και οχι δυο εκτος και αν κανω λαθος εγω και ξερεις οτι εχω μια διοτι ειδα να μιλας στον πλυθηντικο για αυτες.Επιπλεον πριν κανω τις αλλαγες που μου ειπες ετρεξα το memtest86+ για 9 ωρες και δεν βρεθηκε ουτε 1 error μετα απο 10 PASS.

Αν παίρνει το trC το 20 μια χαρά... αν όχι βάλε το στο 25... το κατάλαβα ότι έχεις μόνο μια μνήμη... γι αυτό τρέχει σε single channel... αν έβρισκες μια ίδια να έβαζες οι μνήμες σου μετά θα έτρεχαν σε dual channel και θα κέρδιζες λίγο ακόμα σε απόδοση... Όπως επίσης τρέχεις 7αρια και τα 2gb μνήμης είναι λίγα όπως και να το δείς... Τα 4gb θεωρούνται το ελάχιστο λογικό ποσό μνήμης για 7αρια και vista...

Κάνα screenshot με fsb 400 να το βλέπουμε να χαιρόμαστε; Υπάρχει; :025:

Το μονο που μου εκανε ειναι ενα BLUESCREEN μετα τις αλλαγες που μου ειπες δεν ξερω αμα ειναι λογο των αλλαγων γι αυτο σου παραθετω μια φωτο απο το προγραμμα WhoCrashed και την αναληση του για το συγκεκριμενο BLUESCREEN

8lve.png

Αν έτρεξες memtest για 9 ώρες χωρίς πρόβλημα τότε δεν νομίζω πως είναι οι μνήμες το πρόβλημά σου...

Πάλι... σιγουρέψου πως έχεις κάτι παραπάνω απο 1.8v τάση στις μνήμες και κάτι παραπάνω απο 1.2v τάση στον επεξεργαστή...

Η μητρική σου είναι η P5K σωστά;

Είναι ικανή για fsb400 και δεν πρέπει να έχει πρόβλημα να τρέξει με ρυθμίσεις auto εκεί...

Δοκίμασε τα παραπάνω με τις τάσεις και τα ξαναλέμε αν έχεις πάλι BSOD...

Γράψε μου και όσες περισσότερες ρυθμίσεις μπορείς απο το bios μπάς και υπάρχει και κάτι άλλο που χρειάζεται ρύθμιση...

Βλέπω η μητρική σου έχει και κάτι άλλες περίεργες ρυθμίσεις στο bios για αυτόματο O/C...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.