kalgeorge Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 10, 2014 Κύριοι καλησπέρα σας..... αντιμετωπιζω ενα προβλημα και οποιαδηποτε βοηθεια....δεκτη. Στο πι σι ενος πατέρα φίλου...του εμφανιζε προβλημα στον ανοιγμα....και ξαφνικα σημερα του εμφανιζει μυνημα insert boot disk or media....καπως ετσι. Σε γενικες γραμμες, δεν φαινεται να διαβαζει οτι υπαρχει δισκος με εγκατεστημενα windows, ....και δεν ξεκινα ο υπολογιστης.. στα prepost τον διαβαζει , τον αναγνωριζει...αλλα μεχρι εκει. Τον έβαλα λοιπον σε ενα αλλο πισι , συνεδεσα τον δισκο (SATA) σαν δευτερο, ανοιγω, τον εμφανιζει στο device manager αλλα ουτε στο my computer ουτε στην διαχειριση δίσκων. Αποτελεσμα...αν μην μπορω να αντιγραψω αρχεια που ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ οπωσδηποτε ο κυριος. Ειμαι ανοικτος σε προτασεις-γνωμες-βοηθεια.... Ευχαριστω εκ των προτερων. υγ. να πω οτι στην διαχειριση δισκου εμφανιζει τον δισκο, ως αγνωστο, και εχει μονη επιλογη το δεξι κλικ πανω του και κατι σαν διαμορφωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 10, 2014 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2014 Δεν ακούγεται καλό. Ίσως κάποιο πρόγραμμα για ανάκτηση αρχείων και partitions να είναι αναγκαίο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σωθούν τα δεδομένα του δίσκου. Το σίγουρο είναι ότι ούτε διαμόρφωση κάνεις ούτε γράφεις το οτιδήποτε πάνω στον δίσκο. Αν τα αρχεία σώζονται θα πρέπει από εδώ και πέρα ο δίσκος αυτός να χρησιμοποιείται μόνο για ανάγνωση. Βρίσκεις κάποιο πρόγραμμα για αυτή τη δουλειά και έναν άλλον δίσκο με αρκετό ελεύθερο χώρο στον οποίο θα σταλούν τα αρχεία προς ανάκτηση και κάνεις την διαδικασία αυτή εφόσον πιστεύεις ότι μπορείς να την κάνεις, αλλιώς ζητάς την βοήθεια κάποιου με εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 10, 2014 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2014 υπαρχει καποιο προγραμμα που προτεινεις,ετσι ωστε να συνδεσω παλι τον δισκο σαν δευτερο....και να δοκιμασω ανακτηση?? εχω δοκιμασει κατι με hirens στο παρελθον, αλλα με ρισκο το φορματ, το οποιο δνε τον πειραζε ( αυτον που μου το ειχε ζητησει) αλλα εδω δεν θελω να ρισκαρω με προγραμματα τυχαια Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 10, 2014 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2014 Δεν το έχω ψάξει τα τελευταία χρόνια, ευτυχώς δεν χρειάστηκε.Δες το MiniTool Partition Recovery - Free download and software reviews - CNET Download.com για παράδειγμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 10, 2014 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2014 ευχαριστω θα το τσεκαρω....φανταζομαι πρεπει να εγκατασταθει στον πι σι πυ θα τον συνδεσω σαν δευτερο δισκο, ετσι? το τρεχω εκει, και του λεω ποιον δισκο (αν τον δει) να κανει retrieve Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 11, 2014 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 Ναι. Αν μπορεί να βρει partitions στον εν λόγω δίσκο με το πρόβλημα τότε κάτι γίνεται. Αλλιώς ψάχνεσαι και με άλλα προγράμματα αλλά και τα tools της WD. Βασικά καλό είναι να τσεκάρεις τον δίσκο με τα tools της WD ή έστω να τρέξεις το HDD Sentinel να δεις τι σου λέει. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν τα Tools της WD κάνουν κανένα write Πάνω στον δίσκο. Θα πρέπει να σιγουρέψεις ότι δεν κάνουν writes πάνω στον δίσκο πριν τσεκάρεις τον δίσκο με αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 11, 2014 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2014 καπου ειχα διαβασει, οτι το sentinel κανει φορματ.....δνε ειμαι χιλια τοις εκατο σιγουρος, αλλα ειπα να μην το ρισκαρω Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 12, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2014 τελικα το προγραμμα δεν βλεπει τον δισκο.....η επιλογη ειναι να του κανω σκαν πρωτα και μετα να δοκιμασω Mount αλλα θα παρει πανω απο δυο μερες οπως το βλεπω. επισης δοκιμασα οοολα τα παρεμφερη προγραμματα απο hirens αλλα παιρνω συνεχεια το μυνημα cannot load sector... νομιζω οτι ο δισκος εχει ψοφησει τελειως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 13, 2014 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 Τα WD tools τα δοκίμασες; Πιθανόν όπως λες να τα έχει παίξει εντελώς ο δίσκος. Η μόνη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις, αν τα αρχεία είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικά, είναι να απευθυνθείς σε εξειδικευμένες εταιρίες.Υ.Γ. Αν είναι να δοκιμάσεις με το Hirens, χωρίς να είμαι σίγουρος ότι αυτό παίζει ρόλο, άλλαξε πρώτα το mode του SATA σε IDE από ACHI/RAID αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 13, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 που γινεται αυτο? δεν ειμαι σιγουρος οτι καταλαβα τι εννοεις....εκτος και αν ανεφερεσαι στο bios. εχω δοκιμσει τα wd tools αλλα παιρνω συνεχεια μυνημα cannot load sector Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 13, 2014 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 13, 2014 Ναι στο BIOS μπορείς να πας στις επιλογές για τον sata controller και να τον βάλεις σε IDE mode. Αν είναι σε ACHI δεν είμαι σίγουρος αν μπορούν να τον δουν τα προγράμματα που τρέχεις στο Hirens(μπορεί να κάνω και λάθος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
filam Μάρτιος 14, 2014 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2014 Πιστεύω από όσα μας περιγράφεις ότι ο δίσκος είναι OFF!!! Ρίξε μια ματιά στον SEAGATE ST500DM002. Είναι αρκετά αξιόπιστος δίσκος για τα λεφτά του ώστε να του τον προτείνεις. Τώρα στο θέμα Recovery, αν ο δίσκος μέσα στα windows σου κάνει κόλπα όπως αυτα που ανέφερες δεν ξέρω αν θα μπορέσεις να πάρεις αρχεία. Αυτο που μπορείς να δοκιμάσεις όμως είναι με κάποιον ανταπτορα να τον κάνεις εξωτερικό USB και να δεις εκεί πως θα συμπεριφερθεί. Αν δεν έχει σημαντικά αρχεία που να αξίζουν πολλά λεφτά, να μην ασχοληθεί με εταιρείες Recovery θα του πουν αστρονομικά ποσά για να του βγάλουν από μέσα κάποιο όγκο αρχείων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalgeorge Μάρτιος 15, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2014 λοιπον τελικα οτι και να κανω (sentinel, easeus, λπ κλπ κλπ ) κανενα προγραμμα δεν βλεπει τον δισκο. Δεν ξερω να κανω κατι παραπανω απο αυτα...οποτε τον παραπεμπω σε εταιρεια ανακτησης αν θελει να δωσει λεφτα . Ευχαριστω ολους για τον χρονο και την διαθεση σας . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.