Jump to content

Αναβάθμιση VGA, help!

Necro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους!

Αυτή τη στιγμή έχω μια 650ti OC με 1GB μνήμη. Συνειδητοποίησα πως το 1gb μνήμη ειδικά με ενοχλεί αρκετά αφού δουλεύω σε 1080p. Θα ήθελα να παραμείνω σε nvidia, αλλά απογοητεύτηκα από τις επιδόσεις της 750ti.

Είναι καθαρά θέμα drivers ή οι νέες 750ti δεν προσφέρουν ουσιαστικές επιδόσεις?

Ο λόγος που θέλω nvidia είναι να μπορώ να εκμεταλλευτώ το shadow play, παρά είναι βολικό σε σχέση με fraps, και αναβαθμίζεται συχνά.

Τι να κάνω? Να πάω σε μεταχειρισμένη 660? 760? Δεν θα ήθελα να ξεφύγω πάνω απο τα 200 ευρώ ούτε για πλάκα, αλλά δε ξέρω και σε τι φάση βρίσκεται η αγορά(πχ αν περιμένουμε να πέσουν τιμές κτλ.)

Ευχαριστώ!

Δεν είναι θέμα οδηγών, αν και λογικό είναι σε βάθος χρόνου να βελτιωθούν οι επιδόσεις του με ποιο καινούριους οδηγούς. Από το τσιπάκι πάντως είδαμε περισσότερα από όσα περιμέναμε.

Όσον αφορά την αγορά η αντίδραση της AMD ήταν η πτώση της 260Χ στα $119 από $149 και η επανακυκλοφορία της 7850 στην μορφή της 265. The end. Προσωπικά δεν περιμένω να συμβεί κάτι τους επόμενους μήνες, σίγουρα δεν περιμένω κάτι το ουσιαστικό πριν τα 20nm. Υπάρχει βέβαια κενό ανάμεσα στην 750TI και την 760 που δεν ξέρω σε τι βαθμό θα συνεχίσει να το καλύπτει, αν το καλύπτει, η 660. Να δούμε καμιά 760SE? Να δούμε καμιά 750TI Boost η οποία να είναι Maxwell και όχι κομμένη 760. Δεν ξέρω. Δεν το αποκλείω αλλά προσωπικά αμφιβάλλω. Αυτό που μπορεί να δούμε είναι αύξηση των τιμών των 750ΤΙ αν ο ντόρος γύρω από τις επιδόσεις των νέων Maxweel στο Litecoin mining αποδειχτεί βάσιμος και πάρει διαστάσεις στο εξωτερικό.

Στην θέση σου θα κοίταγα για καμιά μεταχειρισμένη 760/670 ή 770 αν την έβρισκα σε super τιμή. Οι επιδόσεις των Nvidia καρτών φαίνονται πολύ ωραία στο παρακάτω πινακάκι της Nvidia ώστε να έχεις μια κάποια ιδέα προς τα που να κινηθείς.

GeForce-GTX-750-Series-Performance-635x393.png

• 3 weeks later...

Αν αντι για όριο τα 200€ πάς στα 240€; Για δές αυτήν εδω την ASUS GTX 760 2GB OC. Αλλιώς θα περιμένεις να δείς προς Πάσχα ή μέσα Αυγούστου τι θα γίνει με τις τιμές! Εκεί όλο και κάτι γίνεται με εκπτώσεις. Μεταχειρισμένη πιθανόν να αργήσεις να βρείς σε αυτό το chipset και να είναι και από αξιόπιστη εταιρεία.

Βασικά θα πάω σε 660 vanilla γτ βλέπω ότι θα είναι αρκετά καλό upgrade, είναι τα 1080p το θέμα, θέλω καλά FPS με υποφερτά settings, δε ζητάω κάτι τρέλο και είδα πως έπεσε πάρα πολύ η τιμή της

• 3 weeks later...

Ακολούθησα τη συμβουλή σας, βρήκα 660ti μεταχειρισμένη, μάλιστα την ASUS CU edition με TOP bios, έχω καραφλιάσει!! Το nvidia boost τη πηγαίνει στα 1210 clock χωρίς να πειράξω εγώ τίποτα! Έχω βάλει το furmark να τη ξεσκίζει και δε νιώθει μία! Σε αυτές τις ρυθμίσεις από ότι είδα online έχει επιδόσει 760! Δεν βλέπω την ώρα να τη λιώσω στο testing!

Ακολούθησα τη συμβουλή σας, βρήκα 660ti μεταχειρισμένη, μάλιστα την ASUS CU edition με TOP bios, έχω καραφλιάσει!! Το nvidia boost τη πηγαίνει στα 1210 clock χωρίς να πειράξω εγώ τίποτα! Έχω βάλει το furmark να τη ξεσκίζει και δε νιώθει μία! Σε αυτές τις ρυθμίσεις από ότι είδα online έχει επιδόσει 760! Δεν βλέπω την ώρα να τη λιώσω στο testing!

Πολύ καλή επιλογή !!!

Ωραία , δυνατή καρτούλα , με καλή ψύξη και σχετικά ήσυχη.

Μήν την ταλαιπωρείς με furmark , είναι ανώφελο.

Κανένα παιχνίδι δέν πρόκειται να πιάσει το load του Furmark.

Ωραία λύσε μου μια απορία σε παρακαλώ:

Γιατί στο titanfall που σχεδόν δεν maxάρει η gpu, το clock πηγαίνει στο max του gpu clock 1280 όπως λέει το asus tweak, και αυξάνει και το voltage?

Μήπως επείδη άλλαξε το setup έχει buggάρει η κάρτα και κάνει οτι ναναι? Το παιδί μου πες πως σε εκείνον maxάρε στα 1137, όπως και πρέπει η TOP της ASUS, εμένα γιατί πάει παραπάνω μόνη της? Μήπως πρέπει να της ξαναπεράσω bios να μην καεί?

Πέρασα το default bios της κάρτας, πλέον η κάρτα δείχνει default ρολόγια 915 και 980 σε boost, αλλά και πάλι στα games πήγαινει στα 1100+! δηλαδή πάντα έχει μια 100άρα πάνω από εκεί που πρέπει. Το παλικάρι που μου την έδωσε μου είπε πως του τρεχε στα σωστά ρολόγια και τον εμπιστεύομαι, δεν έχει βγάλει πρόβλημα εξάλλου, απλά μου κάνει εντύπωση!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.