Jump to content

Ερωτηση νεου για μνημες και αλλα περι o.c.

atalantos

Recommended Posts

kαλησπερα παιδια χαιρετω το forum με αυτο το πρωτο μου post, καλα overclocking να εχετε ολοι σας.

Εχω την cpu i5 750 socket 1156 με το μαμα fan και την μητρικη asus p7p55d το τροφοδοτικο thermaltake litepower 600 watt και θελω να ασχοληθω με το overclocking βρηκα ενα καταπληκτικο review στο http://www.outofspecs.gr/forum/showthread.php/3684-ASUS-P7P55D-Review αλλα δεν καταλαβα καποια πραγματα για να αρχισω το o.c.Για αρχη θελω να ανεβασω την cpu.Οταν ανεβαζεις την cpu ανεβαινει και η συχνοτητα απο της μνημες και αν ναι, τι μνημες να αγορασω π.χ συχνοτητα, volt,timing 1 μνημη η dual, ωστε να μην εχω προβληματα? Επισης, εχω vga την gforce gtx 560ti, κινδυνευει να καει ? μηπως να βρω μια πιο φθηνη να βαλω πανω ως που να τελειωσω με το o.c ?.Ευχαριστω εκ των προτερων.Νικος.

Μήν φοβάσαι , δέν κινδυνεύει η κάρτα γραφικών σου , από το overclocking του επεξεργαστή.

Γενικά στα Intel συστήματα , δύσκολα θα κάψεις κάτι από λάθος ρυθμίσεις του overclocking.

Τώρα όσον αφορά τις μνήμες.

Δέν ξέρω άν υπάρχουν ακόμη καινούργιες καλές μνήμες , για P55 συστήματα.

Σίγουρα κοιτάς για dual κιτάκια από 1866Mhz ... και άνω

Με χαμηλό cas latency ( CL7 , CL8 )

Εριξα μιά ματιά , να δώ τί υπάρχει στα μαγαζιά αυτή την εποχή.

Δέν υπάρχουν πολλές επιλογές για P55 certified.

Δέν ξέρω τι ποσόστητα μνήμης χρειάζεσαι , αλλά άν σου φτάνουν τα 4GB , τότε ρίξε μιά ματιά σε αυτές

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.556250

οι καλύτερες μνήμες ειναι αυτες ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ

(αστειευομαι)

Εγω εχω κατι Corsair Vengeance 1600Mhz και τα υπολοιπα τα αφηνω στην CPU & MOBO

αρκει η μνημη να εχει καλη ψύκτρα πανω της.

Ποτε τις αφηνω στα 1600 και ποτε τις παω στα 1833 χωρις προβληματα σταθερότητας

συστηματος απλά για να δω αν υπαρχουν διαφορές στην απόδοση.

εκτος απο ειδικα benchmarks στις καθημερινες εφαρμογες και games δεν εχω δει μετρησιμες αξιολογες διαφορές μεταξύ ταχυτήτων.

η γρηγορη μνημη εχει μονο μια χρησιμοτητα, να επιτρέπει το overclocking του επεξεργαστη σε υψηλότερες ταχύτητες. Αλλα ψυχετε την μνημη σας ικανοποιητικά , μπορει να θυμηθεί

τα πάντα και να φτάσει μεχρι και 2133 Mhz (η 1600αρα) απροβλημάτιστα, ακομα πιο εύκολα

αν η αρχική της απειρακτη λειτουργία γίνεται σε λίγα volt. (οσο λιγότερα τοσο καλύτερα).

Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια.Και εγω τις μνημες τις θελω μονο για να ανεβασω τον επεξεργαστη. Θα αργησω καπως να κανω το pc γιατι θα ψαξω πρωτα για μεταχειρισμενες διαφορετικα θα παρω απο το e-shop.Καποιες νομιζω θα βρω που να ταιριαζουν και να μην ξεχνανε :)

Φιλε TASOS πως καταλαβαινω ποιες ειναι P55 certified ?

Ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια.Και εγω τις μνημες τις θελω μονο για να ανεβασω τον επεξεργαστη. Θα αργησω καπως να κανω το pc γιατι θα ψαξω πρωτα για μεταχειρισμενες διαφορετικα θα παρω απο το e-shop.Καποιες νομιζω θα βρω που να ταιριαζουν και να μην ξεχνανε :)

Φιλε TASOS πως καταλαβαινω ποιες ειναι P55 certified ?

Θα πρέπει να ψάξεις τα specs των κατασκευαστών , για να ξέρεις ποιά κιτάκια ψάχνεις.

Οπωσδήποτε κοιτάς μόνο για dual channel κιτάκια.

... και να θυμάσαι ότι έβγαιναν σε χωρητικότητες (2x2GB).

Καταλαβα οτι θελει αρκετο ψαξιμο για να βρω τις καταλληλες μνημες και μιας που θα πεδευτω λεω να παο στα 8 γιγα (αμα βρω).Αυτες κανουν π.χ http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/208 ? Τις εχει και το e-shop http://www.e-shop.gr/product?id=PER.556803 .Η αμα ξερετε καποιες καλοδεχουμενες.

Οι μνήμες που σου έδειξε ο Tasos είναι μονόδρομος για το P55...

Θα μπορείς να παίξεις γύρω στα 2000@8-9-8-22 1Τ κι ας λένε ότι είναι CL9...

Σε καινούργια συστήματα παίζουν 2400@9-11-9-24 1Τ@1,75V...

Πολύ τίμιες μνήμες για τα λεφτά τους...

Τώρα δύσκολα θα τις βρείς αλλά όχι και αδύνατο αν έχεις υπομονή...

Αγγελίες E-bay για εξωτερικό και αγγελίες στο insomnia.gr για Ελλάδα οι συμμαχοί σου... αξίζουν 40-50 ευρώ max...

Απ την άλλη πάλι σου λέω ότι ό,τι και να βάλεις πάνω στην μητρική σου θα παίξει αρκεί να είναι DDR3... όλα τα νέα ΚΙΤ έχουν καλές συχνότητες αλλά χάλια timings και ώς εκ τούτου είναι άχρηστες για O/C...

Αν σε ενδιαφέρει το O/C μην χαλάς τσάμπα τα λεφτά σου...

Ψάξε για

Ripjaws PC3-16000 με 9-9-9-24@1.65v ή 9-9-9-27@1.6v

ή

ADATA PC3-16000 2000 X με 9-9-9-ΧΧ@1.8v

ή οποιοδήποτε ΚΙΤ με ανάλογα χαρακτηριστικά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.