javaj1442169357 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29, 2013 Παιδιά γράφτηκα στο forum για να με βοηθήσετε να βρω λύση σε ένα πρόβλημα με την 590 GTX. σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσπάθεια. :102: Η κάρτα δουλεύει μόνο όταν δεν έχεις περασμένους drivers ή μπαίνεις σε safe mode (που παρακάμπτει τους drivers). Όταν είναι χωρίς drivers δεν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα όπως artifacs, απλά δεν υποστηρίζει 3D. Αν εκκινηθεί το pc κανονικά με φρέσκους drivers η οθόνη σβήνει μόνη της στο loading των windows και το pc επανεκκινεί μετά από λίγο μόνο του. Το πρόβλημα εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια τυπική έναρξη. Τι έχω κάνει εώς τώρα: Επανεγκατάσταση drivers (clean install) Δοκίμασα και παλιότερους drivers Έδωσα την κάρτα σε φίλο μου με εντελώς άλλη συνθεση pc με τα ίδια αποτελέσματα Η τροφοδοσία PSU δουλεύει κανονικά Δεν βρήκα τροποποιημένους drivers για να δοκιμάσω Δεν έχει γίνει φλασάρισμα ή overclock ποτέ Άν υπάρχει κάποια ιδέα στο τί μπορεί να φταίει ή κάτι να δοκιμάσω πείτε μου
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #2 Νοέμβριος 30, 2013 Κάτι μου λέει ότι τα έχει παίξει η κάρτα. Θα σκεφτόμουν και τροφοδοτικό, αλλά λες ότι σε φίλου σου κάνει τα ίδια. Γράφεις όμως ότι δεν έχεις artifacts χωρίς drivers, ενώ σε δική μου περίπτωση με μια 9800GX2 είχα artifacts από το BIOS κιόλας. Δεν ξέρω αν έχει θέμα μόνο το δεύτερο chip?Εγγύηση έχει?
javaj1442169357 Νοέμβριος 30, 2013 Author #3 Νοέμβριος 30, 2013 εγγύηση δεν υπαρχει. και εγω σκέφτομαι για θεμα hardware πλεον. απλα δεν εχω τροπο να το επιβεβαιώσω
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #4 Νοέμβριος 30, 2013 Από την στιγμή που έχει πρόβλημα και σε δεύτερο σύστημα τι άλλο θα μπορούσε να είναι;Στην θέση σου θα πλάκωνα τα πειράματα εφόσον δεν έχεις εγγύηση. Εγκατάσταση π.χ. οδηγών και reboot σε safe mode ώστε αν υπάρχει τρόπος - δεν ξέρω δεν έχω δοκιμάσει - να έκανες disable το SLi. Αν έχει θέμα μόνο το δεύτερο τσιπάκι ίσως να μπορείς να την δουλέψεις ως μονή κάρτα(μόνο την πρώτη gpu). Ίσως η δεύτερη να μπορεί να αξιοποιηθεί ως PhysX. Άλλο που θα δοκίμαζα θα ήταν να φορτώνω στην αρχή κάποιο πρόγραμμα που να αλλάζει χρονισμούς (χαμηλότερους?) ή την τροφοδοσία (υψηλότερη?) ή δεν ξέρω τι άλλο.Ο ανεμιστήρας γυρνάει κανονικά έτσι; Δεν είναι ότι ζεσταίνεται πολύ και απότομα η κάρτα επειδή έχει χαλάσει το σύστημα ψύξης.Τώρα απλά σκόρπιες ιδέες πετάω.
TASOS Νοέμβριος 30, 2013 #5 Νοέμβριος 30, 2013 Ετσι όπως το περιγράφεις , η κάρτα έχει πρόβλημα , μήν ψάχνεσαι με drivers και ρυθμίσεις.Μου είχε τύχει παρόμοια περίπτωση στο παρελθόν και είχα δοκιμάσει ότι μπορείς να φανταστείς.Drivers , λειτουργικά , διαφορετικές μητρικές ... τίποτα , τζίφος.
javaj1442169357 Νοέμβριος 30, 2013 Author #6 Νοέμβριος 30, 2013 Σας ευχαριστώ για τις ιδέες, john_dr μου έδωσες τροφή για ψάξιμο με το disable του Sli -αν υπάρχει-Βέβαια το τέρας μάλλον έσβησε άδοξα και πάμε για άλλα... :022:
sakattack1442169065 Νοέμβριος 30, 2013 #7 Νοέμβριος 30, 2013 disable sli θα ηταν καλη δοκιμη, αλλα πως θα γινει αφου κολλαει το pc πριν μπουταρει?Δοκιμασε και ενα ψησιμο στο φουρνο πριν την πεταξεις.
yanni Νοέμβριος 30, 2013 #8 Νοέμβριος 30, 2013 Χωρίς drivers λέει ότι δεν έχει artifacts, ούτε στο BIOS ούτε στα Windows, οπότε υποθέτω ότι μάλλον στο δεύτερο chip είναι το πρόβλημα. Αν μάλιστα δεν είναι και καρά χοντρό πρόβλημα ΙΣΩΣ να μπορεί να βάλει τον δεύτερο πυρήνα ως PhysX σε κάποια παιχνίδια που το αξιοποιούν(αν και αυτό παρά είναι αισιόδοξο σενάριο).EDITΣε αυτό εδώ το threadhttps://forums.geforce.com/default/topic/523244/how-to-disable-sli-/Λέει ότι αλλάζοντας τον display connector αλλάζει το ποια gpu ξεκινάει?????Αν ισχύει αυτό δοκίμασε να αλλάξεις υποδοχή στην οποία συνδέεις την οθόνη σου (αν κατάλαβα καλά) να δεις μήπως μπαίνεις έτσι στα windows.
javaj1442169357 Δεκέμβριος 1, 2013 Author #9 Δεκέμβριος 1, 2013 Τελικα μπορεις να απενεργοποιησεις το sli και η 2η cpu να δουλεψει μονο για physix πολυ ευκολα. μονο που για να δω την επιλογη πρεπει να δουλεψει η καρτα με τους drivers κανονικά...Αν απενεργοποιησω την μια cpu μεσω device manager των windows δεν θα δουλεψουν οι drivers και θα μπει σε vga mode.Αλλαξα το dvi σε ολες τις εξοδους και η μια εδειξε artifacts. .. οποτε... :026:
yanni Δεκέμβριος 2, 2013 #10 Δεκέμβριος 2, 2013 Οπότε αυτή η gpu τα έχει παίζει. Η άλλη λογικά είναι μια χαρά. Ίσως κάποιο Mail στον κατασκευαστή για το πως να κάνεις disable το SLI? Κάποιο θέμα στα forum της Nvidia?
filam Φεβρουάριος 12, 2014 #11 Φεβρουάριος 12, 2014 Μην ψάχνεσαι πολύ, η κάρτα έχει πρόβλημα, μου έχει τύχει και εμένα με μία MSI. Συμβουλή εμπειρίας, η επόμενη κάρτα να μην είναι MSI Αν δεν έχεις κάνει κάτι, ρίξε μια ματια στην Asus GTX650ti στο 1GB για τα λεφτά της είναι πολύ καλή κάρτα! Την έχω και μπορώ να πω οτι περίμενα λιγότερα!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.