Jump to content

Χαλκος Vs Αλουμινιο

SlotKiller

Ποιο μεταλλο θα χρησιμοποιουσατε για ψυξη του επεξεργ  

33 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ερωτηση η οποια λειπει απ το ερωτηματολογιο εργονομιας....

η εργασια παραδιδεται Δευτερα πρωι, οποτε θα λαβουμε υποψιν τις απαντησεις που θα εχουν συγκεντρωθει μεχρι αυριο βραδυ!

Ευχαριστω πολυ

Θοδωρης

Κοίτα, το πιο θερμοαγώγιμο μέταλλο είναι το ασήμι, δεύτερος είναι ο χαλκός και μετά δε θυμάμαι. Το ασήμι είναι λίιιιιιιιιιιγο ακριβό οπότε η πιο καλή λύση είναι ο χαλκός. Σε κάλυψα;

καπως ετσι ειναι..... συμφωνω, αν και θυμαμαι οτι με μικρη διαφορα ειναι μπροστα ο χαλκος απο τον χρυσο, αλλα δεν ειναι αυτη η ερωτηση μου!

εγω ψηφισα αλλο μιας και ο συνδιασμος χαλκου αλουμινιου ειναι καλυτερος στην θεωρια κατα την αποψη μου

ο χαλκος εχει μεγαλυτερη θερμικη χωρητικοτητα απο το αλουμινο αλλα την αποβαλλει με πιο αργους ρυθμους,το αλουμινιο ειναι το ακριβως αντιστροφο μικροτερη θερμικη χωρητικοτητα αλλα γοργοτεροι ρυθμοι αποβολης της θερμοκρασιας,επειδη ομως θα σε μπερδεψα βαλε χαλκο σαν πιο απλη απαντηση.

Αρχική απάντηση από MADKiller7

εγω ψηφισα αλλο μιας και ο συνδιασμος χαλκου αλουμινιου ειναι καλυτερος στην θεωρια κατα την αποψη μου

ο χαλκος εχει μεγαλυτερη θερμικη χωρητικοτητα απο το αλουμινο αλλα την αποβαλλει με πιο αργους ρυθμους,το αλουμινιο ειναι το ακριβως αντιστροφο μικροτερη θερμικη χωρητικοτητα αλλα γοργοτεροι ρυθμοι αποβολης της θερμοκρασιας,επειδη ομως θα σε μπερδεψα βαλε χαλκο σαν πιο απλη απαντηση.

πολυ σωστος!

γι αυτο και η σειρα xp της thermalright αποδιδει πολυ καλα!

welldone!;)

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr

χωριτικοτιτα με γρηγορη απαγογη!!! χιχιχιχιχι

ΥΓ Πρωτη φορα ακουω για μεταλλο που κλεβει γρηγορα....

σπψ?

Αρχική απάντηση από Βασιλης

δεν μιλαω....δεν μιλαω.......:shutup: ..περιμενω τον spc....xixixi

μιλα γιατι θα μας σκασεις και δεν κανει γιατι θα εχουμε κανα ατυχημα παλι.....

μιλα γιατι θα μας σκασεις και δεν κανει γιατι θα εχουμε κανα ατυχημα παλι.....

που το προλαβες αυτο?αφου το εσβησα με την μια?

Για πες για το ατυχημα που λες οτι δεν κανει.......

Αρχική απάντηση από Βασιλης

που το προλαβες αυτο?αφου το εσβησα με την μια?

Για πες για το ατυχημα που λες οτι δεν κανει.......

ρε αφου ειμαι σφερα εγω ολα τα πιανο οσο για το ατυχημα αστο δεν κανει....

ο spc που κολαει εδω???

Θερμικοί Αγωγοί

Υλικό Θερμική Αγωγιμότητα

’ργυρος 203000

Χαλκός 192000

Αλουμίνιο 102000

Σίδηρος 25000

Θερμικοί Μονωτές

Υλικό Θερμική Αγωγιμότητα

Γυαλί 400

Μπετόν 400

Τούβλο 300

Νερό 300

Ξύλο 40

Αέρας 10

Πολυστερίνη 5

Υαλοβάμβακας 1

Αυτά τα ολίγα έτσι για να δούμε λίγο μερικά πράγματάκια...

Ουσιαστικά προσπαθούμε να κάνουμε απαγωγή θερμότητας πάνω από τις ψύκτρες με έναν θερμικό μονωτή.

Έτσι λοιπόν η θερμότητα πάνω από τις ψύκτρες δεν άγεται λόγω της επαφής της με τον αέρα, αφού ο αέρας είναι μονωτής...

(Για του λόγω το αληθές κάντε το εξής πείραμα: Πλησιάστε από το πλάι με ένα σπίρτο τη φλώγα ενός κεριού. Θα δείτε οτι το σπίρτο δεν ανάβει παρά την πολύ κοντινή απόσταση από τη φλώγα)

Πως άγεται λοιπόν η θερμότητα από τις ψύκτρες μας;

Με δύο τρόπους:

1. Με ρεύματα μεταφοράς: Ο θερμός αέρας ανεβαίνει και πιο ψυχρός πέρνει τη θέση του.

Εδώ ακριβώς έρχονται και κολλάνε όλα αυτά περι ανεμιστήρων. Είναι λάθος να νομίζουμε οτι ο αέρας που στέλνουμε στο κουτί μας περνόντας πάνω από τις ψύκτρες θερμαίνεται και βγαίνει ζεστός από το κουτί μας... Απλά το ρεύμα που δημιουργούμε μέσα στο κουτί μεταφέρει τον θερμό αέρα που ανεβαίνει κάθετα προς τα πάνω, έξω από το κουτί...

2. Με ακτινοβολία: Όλα τα θερμά σώματα ακτινοβολούν θερμότητα προς το σώματα του περιβάλλοντός τους. Η μετάδοση της θερμότητας με ακτινοβολία δεν προυποθέτει την ύπαρξη ύλης ανάμεσα στα σώματα. Έτσι εδώ ο αέρας στο κουτί δεν χρειάζεται, μόνο που η θερμότητα από τις ψύκτρες μας άγεται πάλι στον υπολογιστή μας...

Τα ίδια ισχύουν και για την υδρόψυξη βέβαια αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό, αφού το νερό είναι 30 φορές πιο αγώγιμο από τον αέρα (ωστόσο παραμένει μονωτής και είναι μικρό το ποσοστό της θερμότητας που άγεται με την επαφή του με το νερό) και έχει μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα...

Από εκεί και πέρα μιας και ίσως είμαι λίγο OFF TOPIC με όλα αυτά, ο χαλκός σίγουρα είναι πολύ καλύτερος αγωγός από το αλουμίνιο... Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψην μας και την θερμοχωρητικότητα... Έτσι όπως είπαν και οι υπόλοιποι ένα κράμα κάνει καλύτερη δουλειά (αυτός και ο λόγος ύπαρξης των κραμάτων). (Βέβαια για τον υπολογιστή ίσως ένα κράμα θερμικά αγώγιμο και ηλεκτικά μονωμένο να ήταν το ιδανικό - βλ.: Ceramique)

Ψήφισα χαλκό αλλά από ότι φαίνεται ο συνδυασμός των 2 μετάλλων είναι το καλύτερο...

παντος ο συνδιασμος χαλκινι βαση με αλουμινενια fins ειναι ο καλητερος???

όσον αφορά την ουσία: :T:

όσον αφορά την ορθογραφία: :TD: (:p )

Αρχική απάντηση από spc

όσον αφορά την ουσία: :T:

όσον αφορά την ορθογραφία: :TD: (:p )

παλι παιζετε με το προβλημα μου εεεεεεεεεεεεε καλαααααααααααα θα σε φτιαξω μια μερα συριε να μου το θυμασε κακουργε:D :fist:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.