Jump to content

Απλές ερωτήσεις για Wireless

DMylonas

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα... Έψαξα 3 site με θέμα το Wireless σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά δεν κατάφερα να καταλάβω τελικά τίποτε!!! Δεν ξέρω τα παιδιά εκεί δεν κάνουνε ανανέωσει στις σελίδες τους?! Τεσπα, εγώ θέλω να ρωτήσω τα εξής πολύ απλα...

1. Σχεδιάζω να βάλω σε λειτουργεία ένα backup PC που έχω και να το κάνω server, θέλω κάποια άδεια για να το βάλω σε λειτουργεία (σκοπός είναι το file sharing, gaming με άλλους 3 γνωστούς στην περιοχή μου)?

2. Ο εξοπλισμός που σχεδιάζω να πάρω είναι μια απλή κάρτα PCI ασύρματη με αποσπόμενη κεραία (EDIMAX 7128G WIRELESS LAN) και ένα router (US ROBOTICS 8054 WIRELESS TURBO ACCESS POINT ROUTER) με σύνολικό κόστος 110 περίπου. Θέλω κάτι άλλο?

3. Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένω πρόγραμμα που χρειάζομαι για file sharing, εκτός από την ενεργοποίηση του οδηγού "Wireless Network Setup Wizard" των Windows?

4. Είναι ανάγκη να γνωστοποιήσω την θέση μου και την εκπομπή μου και σε άλλους χρήστες?

5. Υπάρχει τρόπος να κάνω account σε κάθε χρήστη και να μην μπορεί να μπει άτομο χωρίς account στο δύκτιο?

6. Πως μπορώ να συνδεθώ εγώ σε δύκτια τις περιοχής μου και τί εξοπλιζμό χρειάζομαι γι' αυτό?

Παίδες κάθε βοήθεια δεκτή :)

το www.awmn.gr το κοιταξες?

λεει πολλα για τον εξοπλισμο!

Βασικα θελεις μεγαλη κεραια στην ταρατσα, οχι απλα ενα AP με την κεραια του! Ψαξτο λιγο καλυτερα, εχει και φορουμ που θα σου λυσουνε ολες τις απορριες ;)

1) Εξαρτάται....

2) Cisco 340 AP (access point) και μια κεραια omni (κεραία κυκλικής εκπομπής 360 μοιρών)

3) BulletProof FTP Server ... αυτό χρειάζεσαι για file sharing ότι πιο απλό μπορώ να σου προτείνω..

4) H συχνότητα τον 2.4Ghz είναι ελεύθερη για ιδιωτική χρήση.... αρκεί να μην υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση.

Αν θες να μπεις στο υπόλοιπο δίκτυο τις Θεσσαλονίκης ΝΑΙ (SWMN)....

5) Nαι πήγαινε στην απάντηση 3..

6) https://www.nodedb.net/europe/gr/thessaloniki/

πήγαινε σε αυτό το site δήλωσε τι θέση σου (κοινός βάλε το stigma σου) και μετά μπες στο forum και ανάφερε ότι θες να γίνεις μέλος του δικτύου... just simple

Tώρα για τους clients χρειάζεσαι πιάτο (δορυφορικό) 80cm και feeders (κάτι σαν lnb) για τους 2.4Gh καλώδιο lmr400 με ακροδέκτες η-type και καρτούλες για τους 2.4 πχ netgear ΜΑ311...

και πολύ μα παρα πολύ χρόνο και διάβασμα...

Aυτα και ξεκινα το διαβασμα....:jump:

Ωραία παίδες ευχαριστώ, θα ξεκινήσω με την αγορά αυτών που ανέφερα και όσο για το διάβασμα, σίγά-σιγά...

Τώρα εγγράφομαι και στο www.wthess.net και σιγά-σιγά βάζω μπροστά και τον server...

Τελικά παρόλου που είδα και διάβασα αρκετά με πόνεσε το κεφάλι μου και έσβησα όλα τα παράθυρα του Explorer.... Θα πάω να πάρω ένα Access Point και δύο καρτούλες Edimax Wireles και δύο κεραίες και βλέποντας και κάνονας....

Δεν αντέχω την πολύ ορολογία που υπάρχει στα περισσότερα site με wireless!!! Κάτι απλό δεν υπάρχει?! Πως λέμε εμείς, βάζεις μια υδρόψυξη και έχεις -5C έτσι δεν υπάρχει να σου λένε, βάζεις μια κάρτα PCI Wireles και έχεις ή δεν έχεις σύνδεση και με τί ταχύτητα???!!!

Τέσπα, βρήκα ότι μερικοί OCers από εδώ "παιζουνε" και με Wireles, αν με βοηθήσουνε καλός, θα ανοιχτεί ένας ακόμα κόμβος στο σπίτι μου, αλλιως θα πάρω μια 6600GT και καλό μου overclocking....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.