Jump to content

intel x58 dso

looproll

Recommended Posts

Kαλημέρα, πριν λίγο καιρό είχα ποσταρει ενα θέμα για αναζήτηση μητρικής για lga 1366, για αντικατάσταση της καμμένης evga, δυστυχώς εχασα μαζί και τον πανάκριβο 980x, το διαπίστωσα αφού βρήκα μητρική με πολύ κόπο μια ιntel x58 dso "smuckover" όπου και την συνδίασα με εναν ι7 920 που τον είχα, anyway γνωρίζει κάποιος να μου πεί ρυθμίσεις στο bios ώστε τουλάχιστον να πάρει τα πόδια του αυτό το ρημάδι, εστω 3,8Ghz, ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι stepping C0, και δούλευε στην evga 3xsli για 2 χρόνια περίπου στα 4,2 με τις μνήμες στα 1600, οι μνήμες μου είναι ocz triple channel 3x1 1866mhz, στην evga είχα δώσει λίγο ρευματάκι στη cpu 1.3750, και οι μνήμες στο 1,65v,

Mε αυτό το πράμα της intel δε μπορώ να περάσω να clocκαρω καθόλου εστω και 3,6 να του δώσεις μπαίνει στο λειτουργικό περνάει διάφορα stress test ακόμα και crysis 3 2 ωρες συνεχόμενα και εδώ αρχίζουν τα περίεργα κάνεις κανονικά τερματισμό και μόλις κλείσει ο υπολογιστής, όταν δοκιμ΄΄ασω να τον ανοίξω ξανά δεν δίνει ούτε σήμα η οθόνη ούτε ανάβεουν τα led του δίσκου σαν νεκρό μετά κρατώντας το power 5'' κλείνει και ξανανάβει έχωντας τις default ρυθμίσεις στο bios, έκανα bios update και τα ίδια, η vga μου είναι η asus gtx680 και δουλεύει άψογα και να αναφέρω επίσης πώς δεν τίθεται θέμα θερμοκρασιών με custom υδρόψυξη way over enough μην την αναλύω και αυτή πάντως είναι αρκετη, Αν κάποιος γνωρίζει settings για αυτό το mobo ας βοηθήσει πριν το στείλω για πέταμα

Intel DX58SO , αυτό είναι το σωστό όνομα ?

Λάθος μητρική επέλεξες , αφού είχες σκοπό εξ αρχής να ασχοληθείς με overclocking.

Οι Intel μητρικές δέν κάνουν και πολλά σε αυτό τον τομέα.

Γράψε αναλυτικά τις ρυθμίσεις του bios που έχεις αυτή τη στιγμή

ή

Βάλε τα αντίστοιχα screenshot

Σε γενικές γραμμές θα σου γράψω 1-2 βασικά θέματα.

Πρώτον έχεις C0 cpu , οπότε μήν περιμένεις πολλά.

Δεύτερον η μητρική αυτή νομίζω δέν έχει ρύθμιση για Vpll , και ειδικά άν είναι από τα πρώτα revision , δέν θα παίξει παραπάνω από 180 bclk

Οπότε ξεκίνα με ένα κρατημένο 160 bclk

Να θυμάσαι να έχει διπλάσιο Uncore σε σχέση με τις μνήμες.

π.χ

8x mem multi

16x uncore multi

Αυτά για αρχή.

Από τάσεις εσύ ξέρεις καλύτερα το cpu σου.

Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις ρυθμίσεις bios θα ποστάρω αργότερα γιατι δεν θυμάμαι απ έξω αναλυτικά το uncore to έχω στις τιμές που έδωσες, το όνομα της μητρικής εκ' παραδρομής το έγραψα λάθος, γνωρίζω οτι ως c0 δεν κάνει για πολλά απο οσο διαβάζω στο νετ πάντωσ στο 3x sli της evga έπαιζε σταθερά στα 4,2 ME BCLK 200 για 2 περίπου χρόνια πρίν πάρω τον 980χ, τι να πώ?

πάντως το οτι κάνω shutdown και δεν ανάβει παρα γυρνά στις default ρυθμίσεις δε μου έχει ξανατύχει, το Mobo αυτό παίζει να είναι και το χειρότερο για x58 το θέμα είναι οτι το βρήκα καινούριο στο κουτί του και δεν βρήκα τ'ίποτε άλλο, τώρα απο ebay το ρίσκο είναι πολυ μεγάλο να παρεις κατι καμενο για καινούριο έχω καεί παλαιότερα

πάντως το οτι κάνω shutdown και δεν ανάβει παρα γυρνά στις default ρυθμίσεις δε μου έχει ξανατύχει,

Αυτό πρέπει να το κάνει γιατί κάπου στο bios έχει την επιλογή Failsafe Watchdog.

Οταν είναι enabled και οι ρυθμίσεις του bios είναι επιθετικές , τότε στο restart σε γυρνάει σε default.

https://communities.intel.com/thread/12216

http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=703156

Βρήκα αυτά και είναι ότι έπαθα αφού κοίταξα μετά, δούλεψε με bclk 170 όλα default και watchdog disable, και στο restart τέλος μαύρη οθόνη, σαν απο bios bad flash τι ρημάδι ειναι ετούτο αν ήταν κατασκευαστικά λάθος ας μην το έβγαζαν στη παραγωγή δε ξέρω τι με κρατάει και δε ξηλώνω τα tubes της υδρόψυξης απο το waterblock με το ρημάδι σε λειτουγεία τουλάχιστον το θέαμα θα είναι υπέροχο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.