Antigonos1442169355 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19, 2013 Γειααα!!..Λοιπον σκεφτομουν τελευταια πως εχει παλιωσει λιγο το PC μου και με το battlefield 4 βλεπω τα πραγματα πολυ δυσκολα για αυτο και θελω τα φωτα σας...i7 930 @2.8ghzP6T SE ASUS4 GB Ram (DDR3) AMD HD 5850Τροφοδοτικο ενα silent sta 750watt Win 7 x64 (Ισως αχρηστο)Λοιπον εχω σκεφτει το εξης:1) Overclock το CPU καπου στα 3.5-3.62) Αλλαγη καρτας γραφικων σε καποια που η τιμη της να κυμαινεται απο 200-250 Ευρω3) 8 ή 16 GB Ram*Εχω την Cooler Master: V10 για ψυκτρα και πιστευω πως θα κρατησει καλα τις θερμοκρασιες του CPU κανω λαθος?Με βαση αυτα που γραφω πιο πανω θα δω καλυτερες επιδοσεις στα νεα παιχνιδια?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 20, 2013 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Γειααα!!..Λοιπον σκεφτομουν τελευταια πως εχει παλιωσει λιγο το PC μου και με το battlefield 4 βλεπω τα πραγματα πολυ δυσκολα για αυτο και θελω τα φωτα σας...i7 930 @2.8ghzP6T SE ASUS4 GB Ram (DDR3) AMD HD 5850Τροφοδοτικο ενα silent sta 750watt Win 7 x64 (Ισως αχρηστο)Λοιπον εχω σκεφτει το εξης:1) Overclock το CPU καπου στα 3.5-3.62) Αλλαγη καρτας γραφικων σε καποια που η τιμη της να κυμαινεται απο 200-250 Ευρω3) 8 ή 16 GB Ram*Εχω την Cooler Master: V10 για ψυκτρα και πιστευω πως θα κρατησει καλα τις θερμοκρασιες του CPU κανω λαθος?Με βαση αυτα που γραφω πιο πανω θα δω καλυτερες επιδοσεις στα νεα παιχνιδια??Σύμφωνα με το thread εδώ (σχετικά με το Battlefield 4)http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?p=519194#post519194Tο pc σου σε γενικές γραμμές είναι μιά χαρά.Σε καλύπτει ακόμη για gaming.Τώρα , άν θές να το βελτιώσεις , μιά χαρά είναι η σκέψη σου.Ενα ελαφρύ o/c θα κάνεις.Θα προσθέσεις άλλο ένα ντιμάκι μνήμης , ώστε να δουλέψει σωστά το triple channel της μητρικής σου.... και θα βάλεις μιά πιό σύγχρονη κάρτα γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Σεπτέμβριος 20, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 20, 2013 Χοντρικά με βάση το παρακάτωBattlefield 4 System Requirements and Battlefield 4 requirements for PC Games (η ανάλυση είναι χαμηλή εδώ διότι νομίζω θέλει registration στο site για να την αλλάξεις)πρώτη κίνησή σου θα πρέπει να είναι η αύξηση της μνήμης. Όσον αφορά την κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να περιμένεις λίγο καιρό να βγουν οι νέες κάρτες της AMD μπας και ακολουθηθούν αυτές από μεγάλες μειώσεις τιμών. Αν βιάζεσαι πας για GTX760/GTX670 στα 250€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Οκτώβριος 11, 2013 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα/δίλλημαεχω έναν AMD FX8350 με 8GB 1866 (OC) DDR3σε μια ASUS CROSSHAIR FORMULA IV (oxi tin Z)και 2 HD 7970.Το BETA το τρεχω σε 3 monitor 5760x180p με τελευταιους drivers κτλ και το patchπου κυκλοφορησε για το beta.Τα αποτελέσματα ειναι ασχημα σχετικα. Το ελαχιστο δηλαδη FPS που πιανει ειναι 25-27και το μεγιστο 90 (σπανια) με μέση τιμή το 33-35.Δηλαδη ίσα-ίσα... Οταν κανω overclock sta 4.5 δείχνει αστάθεια συστηματος στο συγκεκριμενο game και πιάνει και μικρότερες τιμες !!Eνδέχεται να χρειαστει αναβάθμιση.. Απο Intel τί προτείνετε? και β) το προβλημα με την intel είναι οτι δεν υποστηριζουν 2πλο x16 speed PCI Lane.παει στην καλυτερη 16χ8χ8 ή 8χ4χ4 (PCI-3) οχι οτι δεν υφισταται bottleneck sto 16x16 στη δικη μου mobo λογω ισως της CPU.Οποτε το ερωτημα ειναι ,τι intel μπορω να παρω που να εχει και ολα τα συγχρονα ωφέλη ενος μοντέρνου UEFI bios γιατι το LGA 2011 αν και εχει νεους επεξεργαστες δεν πειράζουν τίποτα γύρω απο αυτον (Motherboard πχ)Καμμία πρόταση ?P.S: Απο ψύξη εχω την υδροψυξη Η100. Ξεχασα να το αναφέρω στο σώμα του κύριου μηνύματος και τροφοδοτικό ενα OCZ 1000 Watt Gold Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaknafeinGR Οκτώβριος 11, 2013 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2013 Εγώ για CF προς 2011 θα κατευθυνθώ μάλλον (γιατί είναι η μόνη πλατφόρμα προς το παρόν που δίνει 2 * 16 PCIe 3.0), η μόνη σου άλλη επιλογή είναι Ζ87 + 4770Κ. Εκεί έχεις 2 * 8 PCIe 3.0 που είναι ισοδύναμο (±1%) με 2 * 16 PCIe 2.0 που έχεις τώρα. Ο ι7 όμως, αν αληθεύουν τα διάφορα benches, reviews κτλ που έχω δει, θα ταΐζει πολύ καλύτερα τις 2 7970 απ'ότι ο 8350. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Οκτώβριος 12, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Εγώ για CF προς 2011 θα κατευθυνθώ μάλλον Ο ι7 όμως, αν αληθεύουν τα διάφορα benches, reviews κτλ που έχω δει, θα ταΐζει πολύ καλύτερα τις 2 7970 απ'ότι ο 8350.και εγω εκει πονταρω γιατι ο 8350 εχει αδυναμο single core performance αλλακαλυτερο overclocking και θερμοκρασιες.Εκανα συγκριση στο CPUBOSS.com και βγαζει τον 8350 στα 8.3 και τον i7-4770k στα 8.9 ..oυτε καν μια μοναδα διαφορά αλλα αρκετες στο cinebench 11παντως αν ειναι να παρω ιδιες επιδόσεις δεν ξερω .. εξαλλου ειναι πολύ ρουλετα αυτος ο i7-4770k.το 2011 παλι ειναι το δυνατοτερο που υπαρχει (περα κοστους) αλλα η πιο πατατα motherboard οσο αφορα ευκολιες (πχ >3TB) bios κτλ. Εξαλλου απορρω πως δεν καταργηθηκε ακομη μετα τον 4970X. Δεν νομιζω να βγαλουν μελλοντικές αναβαθμισεις για εκεινον.. ο Broadwell παλι δεν ξερω αν θα ειναι socket 1150 για να αντικαταστήσει τον 4770k.απο την αλλη ισως η πιο φτηνη λυση να ηταν μια 3η 7970 τωρα που κανουν κατω απο 300 ευρω ή R9 280X που κανει crossfire με την 7970αλλα ναι , υπαρχει ορατο bottleneck. Οταν ριχνω ταχυτητες ρολογιων στις καρτες γραφικων ενα 10% κατω απο το default τους (925Mhz) βγάζει μερικα FPS επιπλέον αντι για λιγότερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 12, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Εγώ πάλι θα έλεγα μιας και έχεις 7970 και μιλάμε για το BF4 να περιμένεις - αν μπορείς - μέχρι τον Δεκέμβρη που θα βγει το patch με υποστήριξη του Mantle. Το Mantle όχι μόνο θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από το directX αλλά θα ελαφρύνει και τον επεξεργαστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 12, 2013 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Η μία επιλογή είναι αυτή που γράφει ο john_drΗ 2η είναι να κλοκάρεις ελαφρώς τον 8350Η 3η είναι να πάς σε X79 και να βρείς έναν φτηνό 6core Sandy Bridge-E Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Οκτώβριος 12, 2013 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Εγώ πάλι θα έλεγα μιας και έχεις 7970 και μιλάμε για το BF4 να περιμένεις - αν μπορείς - μέχρι τον Δεκέμβρη που θα βγει το patch με υποστήριξη του Mantle. Το Mantle όχι μόνο θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις από το directX αλλά θα ελαφρύνει και τον επεξεργαστή.Και εγω αυτό ακριβώς σκεφτόμουν. Να δω πρώτα το Mantle τι μεγαλες ή οχι αλλαγες στις επιδόσεις θα φέρει. Ο Δεκέμβριος αλλωστε ειναι κοντά.Απο την αλλη σκεφτομουν μια αντικατάσταση ίσως σε Formula V-Z (την επομενη που βγηκε μετα την V σκέτη που εχω, η οποια εχει μεταξύ άλλων και διορθωμενο ανανεωμένο, microcode για τον επεξεργαστη) αλλα δεν ξέρω αν το δευτερο θα εχει πρακτικά υπολογίσιμες διαφορές.Valsam75 added 1 Minutes and 41 Seconds later...Η 3η είναι να πάς σε X79 και να βρείς έναν φτηνό 6core Sandy Bridge-E]οι Haswell-E με το PCI 4.0 kai DDR4 τωρα κοντά δεν ήταν να κυκλοφορήσουν ? Δεν μου αρεσουν οι περιορισμοί που εχει το LGA (πχ λιγα SATA-3 ports, non uefi bios κτλ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaknafeinGR Οκτώβριος 12, 2013 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Αν μιλάμε μόνο για το BF4 τότε σίγουρα αξίζει λίγο υπομονή για να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του Mantle. Για 3η 7970 μην το συζητάς, αφού σε κρατάει πίσω ο 8350 με 2, στις 3 γιατί νομίζεις ότι θα τα πάει καλύτερα ;Επίσης γι'αυτό που ανέφερες με τα ρολόγια στις 7970, είσαι σίγουρος ότι το throttling είναι από CPU κι όχι από ρεύμα; Το ρωτάω ως παθών με τις μλκιες του CCC και του Power Setting που έχει (δεν μου έσωζε τη ρύθμιση του +20% όταν άλλαζα ρολόγια, με αποτέλεσμα τα ρολόγια κ το ρεύμα της κάρτας να είναι αλλού για αλλού - στην 13.10 beta που έχω τώρα είναι ΟΚ όμως).Τέλος, για τα Sata3 του Χ79, η Gigabyte UD3 που κοιτάω έχει έναν controller που προσθέτει +4 Sata3, 2 για εσωτερικούς και 2 e-Sata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Οκτώβριος 12, 2013 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2013 Αν μιλάμε μόνο για το BF4 τότε σίγουρα αξίζει λίγο υπομονή για να δεις πόσα απίδια πιάνει ο σάκος του Mantle. Για 3η 7970 μην το συζητάς, αφού σε κρατάει πίσω ο 8350 με 2, στις 3 γιατί νομίζεις ότι θα τα πάει καλύτερα ; ελεγα μηπως επειδη με 3 καρτες θα επεφτε η ταχυτητα σε ολες μαζι 16 η πρωτη και απο 8 οι αλλες δυο και οχι 16 χ 16 που προσπαθεί τωρακατι σαν φυσικό under-clocking.Επίσης γι'αυτό που ανέφερες με τα ρολόγια στις 7970, είσαι σίγουρος ότι το throttling είναι από CPU κι όχι από ρεύμα; Το ρωτάω ως παθών με τις μλκιες του CCC και του Power Setting που έχει (δεν μου έσωζε τη ρύθμιση του +20% όταν άλλαζα ρολόγια, με αποτέλεσμα τα ρολόγια κ το ρεύμα της κάρτας να είναι αλλού για αλλού - στην 13.10 beta που έχω τώρα είναι ΟΚ όμως).εύστοχες παρατηρήσεις αλλα τα power savings τα εχω "καταργησει" εδωκαι καιρό τοσο απο το bios όσο και απο τα profiles του CCC kai windowspower saving control setttings.Κατι που προσεξα σημερα ειναι οτι δεν εχει σημασια αν το game τρεχει σεlow settings ή σε Ultra !!!!! (το beta) ιδια FPS δινει ! Παλι βλεπω αυτο το 23 !Τέλος, για τα Sata3 του Χ79, η Gigabyte UD3 που κοιτάω έχει έναν controller που προσθέτει +4 Sata3, 2 για εσωτερικούς και 2 e-Sata.Δεν ξερω αν αξιζει ομως μια και το LGA 2011-3 το εχει στο roadmap η Intelγια τα τελη του 2014 κιολας (αν δεν παρει αναβολες ή ακυρωσεις).Τελικά το πιο σοφό ειναι να δω πόσο ανώτερο θα είναι στην πράξη το ΜΑΓΜΑ (mantle) έναντι του DirectX 11.2 στην πράξη.μπορει να φταιει και η μνημη του 8-8-8-24 στα 1600 mhz μια Vengeance (2x4gb)Εδω ειναι η αποδοσή του μετα το patch που κυκλοφόρησε του beta πριν 2 μέρες μαζί με τους Catalyst drivers (beta) 13.11http://youtu.be/nRCYYNYOu98 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaknafeinGR Οκτώβριος 13, 2013 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 1) Σίγουρα περιμένεις να δεις τι θα παιχτεί στην πράξη με το Mantle. 2) Είτε 16+16 είτε 16+8+8 οι απαιτήσεις σε bandwidth είναι το ίδιο, μόνο με OC στον 8350 θα δεις βελτίωση των επιδόσεων στην παρούσα φάση, αν όντως το throttling είναι από εκεί.3) Για το Power Saving, δεν μίλησα γι'αυτό αλλά για το Power Setting, το οποίο ρυθμίζει το TDP της κάρτας και ανάλογα την υλοποίηση μπορεί να είναι συντηρητική η ρύθμιση απ΄τον κατασκευαστή και να σε κόβει. Είχα fps dips σε full load με την δικιά μου σε στοκ ρυθμίσεις, γι'αυτό τον λόγο και στο είπα. Αν μη τι άλλο, σκέφτηκα ότι χρήζει διερεύνησης το θέμα, πριν αρχίσεις να στάζεις τα μπικικίνια σε αναβαθμίσεις κτλ, έχεις και πολύ δυνατό μηχάνημα στο κάτω κάτω της γραφής. Αν το έχεις ψάξει και είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει αυτό το θέμα, πάσο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Οκτώβριος 13, 2013 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 2) Είτε 16+16 είτε 16+8+8 οι απαιτήσεις σε bandwidth είναι το ίδιο, μόνο με OC στον 8350 θα δεις βελτίωση των επιδόσεων στην παρούσα φάση, αν όντως το throttling είναι από εκεί. δεν εχω ιδεα τι ακριβως προκαλει το bottleneck. To overclocking του επεξεργαστη δεν φερνει θετικο αποτελεσμα εδώ ενω της καρτας γραφικών τα κανει χειρότερα. 3) Για το Power Saving, δεν μίλησα γι'αυτό αλλά για το Power Setting, το οποίο ρυθμίζει το TDP της κάρτας O Catalyst στην AMD δεν επιτρέπει ρυθμισεις σε θεματα οικονομιας. Γινονται αυτοματα απο το PowerTune Technology που εχει. Δεν εχω ψαξει και αλλα utilities που ισως το καταργουν κτλ. Αλλα μονο στο beta του BF4 συμβαινουν αυτα. , έχεις και πολύ δυνατό μηχάνημα στο κάτω κάτω της γραφής. Υπομονή μονο θέλει. Θα δουμε την τελικη εκδοση του παιχνιδιου και το mantle τον δεκεμβριο πριν σκασω οτιδήποτε. στο κατω κατω της γραφής .... http://youtu.be/h43Ouom1VqA Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 13, 2013 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 Μήν ξεχνάς ότι μιλάς για beta παιχνίδι ... και εντελλώς un-optimized drivers. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZaknafeinGR Οκτώβριος 13, 2013 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2013 +1 για το τραγούδι και υπομονή ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.