ASDIC Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 15, 2013 εδω και 3 χρονια εχω την στοκ ψυκτρα της AMD αλλα βλεπω οτι ιδιως τα καλοκαιρια αρχιζει σιγα σιγα και αυξανεται ο θορυβος ετσι λοιπον αποφασισα μαζι με τα λεφτα και τις διαστασεις μεσα στο κουτι να αγορασω μια νεα ψυκτρα και κατεληξα σε αυτεςhttp://www.e-shop.gr/product?id=PER.806761http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806752ο επεξεργαστης που εχω ειανι ο AMD Phenom II x4 955 black edition χωρις OC. η αποψη σας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 15, 2013 #2 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Ο θόρυβος λογικά αυξάνεται συνολικά από το σύστημά σου λόγω καλοκαιριού. Η παρουσία μάλιστα και 2 4850 που αναφέρεις στο άλλο thread προσθέτει load στο τροφοδοτικό σου. Ακόμα και αν πάρεις κάποια καλή ψήκτρα το τροφοδοτικό σου θα παράγει ένα κάποιο ποσοστό του θορύβου έτσι και αλλιώς μέχρι να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι.Τώρα αν έχεις την χάλκινη της AMD δεν ξέρω αν οι παραπάνω λύσεις θα σου προσφέρουν σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο. Αν με τον 955 έδινε η AMD την αλουμινένια και αυτή έχεις, όποια και αν πάρεις από τις από πάνω θα δεις σαφέστατα καλύτερα αποτελέσματα. Προσωπικά προτιμώ τις ψήκτρες που στέλνουν τον αέρα προς τα πίσω ή προς τα πάνω στο case και όχι προς το socket, με λίγα λόγια την φτηνότερη από τις 2 που δείχνεις, χωρίς να λέω ότι είναι καλύτερη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 15, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 το τροφοδικο ισα ισα δεν νομιζω να παραγει τοσο πολυ θορυβο, σε σχεση με αυτα που ειχα τα προηγουμενα χρονια δεν με εχει απασχολησει καθολου απο θεμα θορυβου. ειναι ενα Coolermaster GX 650W επισης επι 3τιας. απο load η δευτερη καρτα γραφικων ειανι ολο σε idle. αυτο με την κατευθυνση του αερα δεν το ειχα σκεφτει ποτε.... λες οτι απο τις 2 ψυκτρες καμμια δεν ειναι καλη ή απλα πως αυτη που δεν σε αρεσει ειανι η καλυτερη αλλα η κατευθυσνη του αερα δεν συμπαθεις ?http://www.silentpcreview.com/amd-phenom-coolers ΑΜ 3 στοκ ψυκτρα αλουμινιου. πιανει θερμοκρασιες μεχρι 57 βαθμους αλλα αλλαξα με πατεντα το ανεμηστηρακι με ενα 92mm ανεμηστηρακι και ειναι αρκετα καλυτερα απο θεμα θορυβου και ψυξης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 15, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 τεσπα θα την παραγγειλω την ψυκτρα μαζι με μια καλη παστα γτ εχω καιρο να παρω κατι για το μωρακι μου....για τον υπολογιστη μου.... :063: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 15, 2013 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 Υπάρχουν αρκετά συγκριτικά στο internet τα οποία θα σου πρότεινα να τσεκάρεις. Αν δεν έχεις όρεξη να ψάξεις για συγκριτικά που πιθανόν να σου αποκάλυπταν και άλλες επιλογές θα έλεγα να ψάξεις έστω για reviews των δύο παραπάνω μοντέλων. Προσωπικά έχω μία σαν αυτή της coolemaster που έχεις στο ποιο πάνω link (παλαιότερο μοντέλο) με ένα 720 και είμαι ικανοποιημένος. Αλλά τον έχω default. Αν δεν κάνεις OC στο μέλλον, μια χαρά θα σε καλύψει.Αυτή που στέλνει τον αέρα προς τα κάτω είναι ποιο βαριά, αλλά και ποιο ακριβή. Το ποιο ακριβή ίσως να μην έλεγε τίποτα αν δεν ήταν και οι δύο ψήκτρες της ίδιας εταιρίας. Οπότε και η ίδια η coolermaster την θεωρεί ποιο δυνατή ας πούμε ψήκτρα. Προσωπικά όμως προτιμώ την TX3 που στέλνει τον αέρα προς το πίσω μέρος του κουτιού ή προς τα πάνω (ανάλογα με το πως κουμπώνει στο socket) και ας είναι ελαφρύτερη. Μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή στο OC (υποθέτω) αλλά για default συστήματα ίσως να είναι καλύτερη.Πάντως 57 βαθμοί δεν είναι πολλοί αν μιλάμε για 57 σε full load και όχι idle. Αν η μητρική σου έχει κάποιο συστηματάκι που να ρυθμίζει αυτόματα τις στροφές ίσως να ήταν καλή ιδέα να το δοκιμάσεις (εφόσον ξανά λέω μιλάμε για 57 βαθμούς σε full load, αν έχεις 57 σε idle θέλεις ψήκτρα). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 15, 2013 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 15, 2013 δεν εχω θεμα στειλε μου τις συγκριτες σελιδες αν και την παρηγγειλα την ψυκτρα. ο επεξεργαστης ειναι αρκετα δυνατος μαλλον δεν θα χρειαστω OC οποτε μαλλον θα με καλυψει μια χαρα η ψυκτρα. 57 ειναι το full load οχι το idle. μπα η μητρικη δεν εχει καποιο τετοιο συστημα δυστυχως. για απλη χρηση μια χαρα ειανι και αυτο με τον αερα προς τα πισω δεν το ειχα σκεφτει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Αύγουστος 16, 2013 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 Αν θες να ασχοληθείς με το άθλημα, κοίτα και για υδρόψυξη.Σου μένει και μελλοντικά για το επόμενο σύστημα, ξεχνάς θόρυβο και δεν είναι άσχημα να βλέπεις 30 βαθμούς idle. :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 16, 2013 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 δεν εχω θεμα στειλε μου τις συγκριτες σελιδες αν και την παρηγγειλα την ψυκτρα. ο επεξεργαστης ειναι αρκετα δυνατος μαλλον δεν θα χρειαστω OC οποτε μαλλον θα με καλυψει μια χαρα η ψυκτρα. 57 ειναι το full load οχι το idle. μπα η μητρικη δεν εχει καποιο τετοιο συστημα δυστυχως. για απλη χρηση μια χαρα ειανι και αυτο με τον αερα προς τα πισω δεν το ειχα σκεφτει.Έριξα μια βιαστική ματιά στο net και ένα συγκριτικό π.χ. που βρήκα είναι το παρακάτωCoolermaster AMD Heatsink Temperature Comparisons - Vortex Plus FrostyTech Review Στην λίστα έχει και την TX3 η οποία φαίνεται να ανεβάζει 3 βαθμούς πάνω από την Vortex με περισσότερο θόρυβο. Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστο είναι το τεστ, αλλά δείχνει αυτό που περιμένεις να δεις, ότι η ΤΧ3 είναι ελαφρώς κατώτερη της Vortex. Προσωπικά πάντως αν δεν έκανα overclock και πάλι την TX3 θα αγόραζα ανάμεσα σε αυτές τις δύο κυρίως για τον λόγο που ανέφερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 16, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 μπα για υδροψυξη δεν νομιζω να μπω στο αθλημα.... οσο για τις λιγο πιο αυξημενες επειδοσεις δεν ειμαι και ψειρας με αυτα, μαι χαρα θα με καλυψει, ιδιως και για τον λογο που ο αερας παει προς τα πισω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Αύγουστος 16, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 16, 2013 εδω και 3 χρονια εχω την στοκ ψυκτρα της AMD αλλα βλεπω οτι ιδιως τα καλοκαιρια αρχιζει σιγα σιγα και αυξανεται ο θορυβος ετσι λοιπον αποφασισα μαζι με τα λεφτα και τις διαστασεις μεσα στο κουτι να αγορασω μια νεα ψυκτρα και κατεληξα σε αυτεςhttp://www.e-shop.gr/product?id=PER.806761http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806752ο επεξεργαστης που εχω ειανι ο AMD Phenom II x4 955 black edition χωρις OC. η αποψη σας ?Δύο μέτριες επιλογές , ψύκτρες της σειράς , τίποτε το αξιόλογο.Προσωπικά στην περίπτωσή σου , θα προτιμούσα να προσάρμοζα έναν μεγαλύτερης διαμέτρου , αθόρυβο , αλλά αποδοτικό (σε cfm) ανεμιστήρα στην original ψύκτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 17, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 λοιπον εγκατεστησα την νεα ψυκτρα http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806761 και οντως αποδιδει καλυτερα απο την στοκ.ο θορυβος ειανι μια ιδεα ποιο πολυς αλλα με τοσα ανεμηστηρακια που εχω στο κουτι δεν τον καταλαβαινεις. αυτο που με προβληματισε ειανι 2 πραγματα. 1ον. η βαση της ψυκτρας ειναι ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ απο την επιφανεια του επεξεργαστη. οι διαστασεις του Phenom einai 38x38 mm και η βαση της ψυκτρας ειναι 32x35.5 peripoy. την κεντραρα οσο μπορουσα αλλα αυτο αποτελει προβλημα ? δλδ περιπου ολο το περιγραμμα του επεξεργαστη μενει στο αερα στην κυριολεξια.2ον. εν τελει αποφασισα να αγορασω αυτην την ψυκτρα γτ ρουφαει τον αερα απο την μια και τον πεταει προς τα πισω. ελα ομως που η βαση στην μητρικη που εχω βλεπει προς τα πανω και ακριβως απο επανω (10 cm) ειναι ο 120mm ανεμιστηρας του τροφοδοτικου, καθως και ο ιδιος ανεμιστηρας περνει τον αερα απο την πισω πλευρα της 4850. πρακτικα αυτο μονο σημαινει πως ο αερας που ρουφαει η ψυκτρα ειανι πιο ζεστος, ετσι δεν ειναι ?ASDIC added 1 Minutes and 11 Seconds later...Δύο μέτριες επιλογές , ψύκτρες της σειράς , τίποτε το αξιόλογο.Προσωπικά στην περίπτωσή σου , θα προτιμούσα να προσάρμοζα έναν μεγαλύτερης διαμέτρου , αθόρυβο , αλλά αποδοτικό (σε cfm) ανεμιστήρα στην original ψύκτρα.....http://www.silentpcreview.com/amd-phenom-coolersΑΜ 3 στοκ ψυκτρα αλουμινιου. πιανει θερμοκρασιες μεχρι 68 βαθμους αλλα αλλαξα με πατεντα το ανεμηστηρακι με ενα 92mm ανεμηστηρακι και ειναι αρκετα καλυτερα απο θεμα θορυβου και ψυξης......__________________ΥΓ σε full load η θερμοκρασια δεν ανεβαινει πανω απο 62 δλδ 6 βαθμους κατω με την νεα ψυκτρα και ARCTIC silver 5 παστα που πηραΥΓ 2. μετα απο 45 λεπτα σε full load, παρατηρησα πως η καρτα γραφικων δεν ζεστενεται τοσο πολυ, 68 βαθμοι μαξιμουμ. μηπως η νεα ψυκτρα καθοτι "κοιταζει" το πισω μερος της καρτας γραφικων (7-8 cm), ρουφαει μερος της θερμοτητας ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 17, 2013 #12 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 Δεν είναι πρόβλημα η μικρότερη βάση, αλλά σίγουρα έχει επιπτώσεις στις επιδόσεις. Έχουν δυστηχώς χαλάσει οι ψήκτρες από την άποψη ότι η ΤΧ2 (πήγα και κοίταξα το κουτί) που είχα πάρει το 2008 έχει βάση η οποία είναι αρκετή για να καλύψει τον επεξεργαστή, πλήρως χάλκινη στην βάση (όχι μόνο τα heatpipes) και ποιο βαριά, αλλά με 92mm ανεμιστήρα όπως αυτή που πήρες. Μου είχε κοστίσει μόλις 13€. Φαντάζομαι για αντίστοιχη ψήκτρα σήμερα θέλεις χαλαρά 30άρα. Η δική σου πάντως νομίζω έχει το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι μπορείς να προσθέσεις και έναν δεύτερο ανεμιστήρα, οπότε ίσως να μπορείς με αυτόν τον τρόπο να μειώσεις τον θόρυβο βελτιώνοντας ελαφρώς και τις επιδόσεις. Βέβαια σε λίγες μέρες/βδομάδες που οι θερμοκρασίες θα έχουν αρχίσει να πέφτουν θα μπορείς να ρυθμίσεις τον ανεμιστήρα της σε λιγότερες στροφές. Το ότι στέλνει τον αέρα προς τα πάνω δεν είναι πρόβλημα. Η μία από τις 3 ψήκτρες που έχω προς τα πάνω τον στέλνει. Και πάλι βελτιώνει την ροή του αέρα μέσα στο κουτί σου. Ένας από τους λόγους που ανέφερα ότι δεν μου αρέσουν οι ψήκτρες που φυσάνε προς το socket. Όσον αφορά την stock ψήκτρα σου. Είναι η χάλκινη. Όταν λέμε για αλουμινένια εννοούμε 100% αλουμίνιο. 100% χάλκινη δεν νομίζω να βρεις οπότε όταν λέμε χάλκινη εννοούμε χάλκινη βάση ή/και heatpipes και αλουμίνιο το υπόλοιπο σώμα. Απλά δεν είναι η καλύτερη στοκ της AMD. Είχε βγάλει και μια με 3 heatpipes. Σαφέστατα καλύτερη όμως από τις σκέτες αλουμίνιο που είναι απλά για να μην σου καεί ο επεξεργαστής όχι για να τον δουλέψεις με λογικές θερμοκρασίες και λογικό θόρυβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASDIC Αύγουστος 17, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Αύγουστος 17, 2013 εδω διαβασα το αλλο κουφο στην ιστοσελιδα της Coolermaster. η ψυκτρα που αγορασα εχει 3 heatpipes με ενδιαμεσα κενα απο αλουμινιο (οχι 100% χαλκινη βαση) και στην EVO 212 h Coollermaster λεει πως αυτος ο συνδυασμος ειναι ανεπαρκης και μπορει να προκαλεσει προβληματα στην ανιση αντληση της θερμοτητας απο την επιφανεια του επεξεργαστη και προτεινουν την χαλκινη επιφανεια της EVO 212 me 4 heatpipes se sxesh me ta 3 heatpipes ths TX3 evo !!!!! απαιχτοι ??? http://www.coolermaster.com/product/Detail/cooling/cpu-air-cooler/hyper-212-evo.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Αύγουστος 18, 2013 #14 Κοινοποίηση Αύγουστος 18, 2013 Δεν μου κάνει εντύπωση. Marketing. Στην σελίδα της ΤΧ3 λένε ότι 3 direct contact heat pipes with a base that is engineered to minimize CPU contact gaps–providing excellent heat conduction.Από την περιγραφή που έδωσες όσον αφορά την βάση της ψήκτρας μάλλον το σωστό είναι is engineered to minimize CPU contactσκέτο.Anyway μια χαρά θα είσαι με αυτή την ψηκτρούλα όσο είσαι default κυρίως σε ρεύματα. Και να σου πω μέχρι τους 60-65 βαθμούς δεν υπάρχει θέμα για την cpu. Αν θελήσεις να μειώσεις τον θόρυβο απλά ρύθμισε ποιο χαμηλά τις στροφές του ανεμιστήρα εξασφαλίζοντας ότι ο επεξεργαστής δεν θα ξεπερνάει τους 62-63 βαθμούς. Νομίζω για τους Phenom είναι μια χαρά θερμοκρασία (ίσως και παραπάνω θερμοκρασίες να είναι ΟΚ, απλά προσωπικά ρυθμίζω πάντα την ψύξη μου με βάση τον θόρυβο και όριο αυτές τις θερμοκρασίες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valsam75 Σεπτέμβριος 7, 2013 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2013 υδροψηξη ++Ειναι πλεον προσιτη. Ειναι αθορυβη. αλλιως .. οι αερος κανουν θορυβο , ειναι το μεγεθως τους πριν απ ολα, οριζεται (περιοριζεται) απο το μέγεθος του κουτιου. Και ναι οι καλες ειναι και ακριβοτερες απο τις έτοιμες υδροψυξεις που αρχιζουν απο 60 ευρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.