Jump to content

Peltier και μόνωση cpu socket

Lovermanah

Recommended Posts

βγάζει 27Α στην +12. που σημαίνει ότι 12*27= 324W.

Θεωρητικά πάντα είσαι μια χαρά απο τροφοδοτικό!

άρα χάνω γύρω στα 80W του πελτιέ!

Δεν χάνεις τίποτα. 400w είναι η μέγιστη κατανάλωση του peltier OXI η ψυκτική του ικανότητα! ούτε και εκεί έχει την καλύτερη λειτουργία. Για την ακρίβεια εκεί έχει την χειρότερη λειτουργία!

Αυτό πρέπει να το ξεκαθαρίσεις.

Αλλο το τι του δίνω και άλλο το τι παίρνω απο αυτό.

Αν αντί για 15 βόλτ του δώσεις 12 βόλτ τότε δεν θα καταναλώσει 400w αλλα λιγότερα δηλ. λ.χ. 340w.

Και αφού στα maximum 15 βόλτ καταναλώνει 26A τότε στα 12 βόλτ θα καταναλώσει λ.χ. 23-24 (?). Άρα είσαι ΟΚ απο τροφοδοτικό!

παρ'όλα αυτά όταν συνέδεσα το πελτιέ πάνω στο τροφοδοτικό αυτό το 400άρι δεν δούλευε...

Τι εννοείς δεν δούλευε; καθόλου τίποτα; ή δεν είχε καλή απόδοση;

Το τροφοδοτικό είναι ένα 400άρι. Δεν είναι συνδεδεμένο το χω βραχυκυκλώσει με το καλωδιάκι! Από κει και πέρα έχω πειράξει και έχω αλλάξει τα καλώδια για να έχω ένα που βγαίνει απο την 12βολτη. Το θέμα είναι ότι σε ένα άλλο πελτιε που έχω 140άρι δουλέυει κανονικά. Και όταν το συνέδεσα το 400αρι πελτιέ στο τροφοδοτικό του υπολογιστή μου (750) δούλευε κανονικά

Με το Peltier συνδεμένο.

Αν ανάβει (το τροφοδοτικό) και κλείνει κατευθείαν , τότε απλά δέν μπορεί να δώσει σε ρεύμα αυτό που ζητάει το peltier κατά την εκκίνηση.

Αυτό γίνεται.

Αν πάρω άλλο τροφοδοτικό θα λειτουργεί σωστά; έχω δει ένα 550άρι, με ακριβώς τα ίδια output

Μπορείς να βάλεις φωτό ή να φτιάξεις σχεδιάγραμμα ... πώς ακριβώς έχεις ενώσει τις 12άρες γραμμές του τροφοδοτικού ?

Σε ρωτάω γιατί θεωρητικά θα έπρεπε να δουλεύει έτσι όπως το έχεις.

Οπότε

ή τα έχει παίξει το τροφοδοτικό

ή δέν ισχύουν τα specs που γράφει στο αυτοκόλλητο

ή δέν έχεις συνδέσει σωστά τις γραμμές

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.