Jump to content

Peltier και μόνωση cpu socket

Lovermanah

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να σας ρωτήσω που θα βρώ φύλλα νεοπρεν 4χιλιοστών για να μονώσω τη μητρική μου για το πελτιέ! Επίσης αν έχετε καμιά φωτογραφία με το πως γίνετια θα με βοηθούσε. (Είδα κάτι φωτογραφίες όπου βάζουν βαζελίνι ακόμη και στα πινς του επεξεργαστή! τι είναι αυτο; :120: )

Μονωτικά υλικά θα βρείς στα καταστήματα που πουλάνε αναλώσιμα για ψυκτικούς.

Δέν χρειάζεται να καταφύγεις στη λύση της βαζελίνης.

Τουλάχιστον όχι για την ψύξη που θές να χρησιμοοιήσεις.

Τι ακριβώς έχεις στα χέρια σου ... και τί θές να κάνεις ?

Εγώ θα σου γράψω τη γνώμη μου , περί μόνωσης , που καλύπτει πολλές περιπτώσεις ψύξης σε μείον βαθμούς.

1)Πλαστικοποίηση μητρικής με το κατάλληλο σπρέι , μπροστά γύρω από το socket , αλλά και πίσω στην πλάτη της μητρικής.

2)Αρμαφλέξ (κατά προτίμηση αυτοκόλλητο , χωρίς ίνες) στην πλάτη της μητρικής.

3)Γόμμα για κάρβουνο (στα είδη σχεδίου στο Πλαίσιο) σφιχτά πατημένη στην περιοχή γύρω από το socket.

4)Μία ή δύο λεπτές στρώσεις microfiber υφάσματος (είναι τύπου βιτέξ πολύ απορροφητικό) πάνω από τη στρώση γόμμας.

5)Μία στρώση αρμαφλέξ πάνω από όλα αυτά ... και τέλος.

6)Τουλάχιστον δύο ανεμιστήρες με αρκετό flow περιμετρικά του socket , ώστε να "στεγνώνουν" την όποια υγροποίηση πάει να εμφανιστεί.

Υπόψιν ότι τέτοια εποχή με ανεβασμένες θερμοκρασίες , η υγρασία περιβάλλοντος δημιουργεί πολύ πιό εύκολα συνθήκες υγροποίησης , οπότε πρέπει να είσαι διπλά προσεκτικός.

Υ.Σ. 1

Για θερμοκρασίες μέχρι -30 μπορείς να παρακάμψεις το στάδιο της πλαστικοποίησης (προαιρετικό).

Υ.Σ. 2

Οι βαζελίνες είναι για πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Μπές στο παρακάτω link

http://www.overclockers.gr/vbull/showpost.php?p=516826&postcount=41

... και διάβασε το συγκεκριμένο τεύχος , μιάς και έχει άρθρο περί μόνωσης (σε top επίπεδο).

Να μπείς πιό πολύ στο πνεύμα ... έχει και φωτό.

Με 140w peltier δεν θα φτάσεις ποτέ σε sub-zero θερμοκρασίες κατα την γνώμη μου... ίσως να μην μπορείς καν να ψύξεις έναν συγχρονο επεξεργαστή...

Το peltier (450w / 60mmx60mm) που μου έδωσε ο kintaro κάποτε (ευχαριστώ Βαγγέλη!) και που δοκίμασα σε Pentium III και σε φορτία περίπου 50w κατάφερνε να δώσει μόλις -12 βαθμούς κι αυτούς σε μόνο idle κατάσταση...

Όταν για το peltier λέμε ότι είναι 140w εννοούμε συνήθως την συνολική ισχύ που θα τραβήξει απο το τροφοδοτικό σου και όχι την ψυκτική του δυνατότητα...

Επίσης τα peltier δουλεύουν καλύτερα undervolted... και εξηγώ: αν το peltier σου είναι 12 βόλτ τότε θα δουλέψει καλύτερα με περίπου 8 βόλτ ίσως και λιγότερα... Αν είναι rated για 16 βόλτ τότε τα 12 βόλτ του τροφοδοτικού σου ίσως να είναι ότι πρέπει...

Πρόσεχε γιατί δεν είναι απλά τα πράγματα με το peltier...

Μπορείς εύκολα - πολύ εύκολα να ψήσεις τον επεξεργαστή σου χωρίς καν να καταλάβεις πως έγινε... Θέλουν high end ψύκτρα απο την ζεστή τους πλευρά και συνήθως είναι απλά δροσερά απο την ψυχρή τους πλευρά... μπορείς εύκολα να κάψεις το τροφοδοτικό σου τραβάνε τρελά αμπέρ ειδικά όσο ζεσταίνονται... Όλα εξαρτώνται απο το φορτίο που προσπαθείς να ψύξεις και απο τα βόλτ που ρίχνεις στο peltier σου...

Ψάξε αυτό το site λίγο καλύτερα για περισσότερες πληροφορίες... μην βιαστείς για τίποτα... μπορεί να γίνει αλλά θέλει προσοχή... αν δεν βρείς απαντήσεις/λεπτομέρειες σε αυτά που σου είπα ξανά εδω είμαστε...

Προτείνω να στήσεις το peltier σου έξω απο τον υπολογιστή σου αρχικά και να το δοκιμάσεις με την ψύκτρα που έχεις αποφασίσεις να το δουλέψεις κουμπωμένη πάνω του τροφοδοτώντας το με τα βόλτ που νομίζεις ότι θα δουλέψει... αν πιάνεις πάγο στην ψυχρή του πλευρά τότε είσαι σε καλό δρόμο :) Καλή τύχη εύχομαι!

Βρήκα το peltier για το οποίο σου είπα παραπάνω... είναι 62mm x 62mm διαφημίζεται σαν 545 watt/16v (ίσως στα 16 βόλτ τόσα να τραβάει) και μπορείς να το βρείς στο ebay...

Αυτό όμως δεν είναι πολύ μεγάλο (σε διαστάσεις εννοώ); γιατί να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια από του επεξεργαστή; δεν υπάρχει η περίπτωση να παγώνει πιο εύκολα, άρα περισσότερη πιθανότητα για βραχυκύκλωμα;

Επίσης τα 550w θέλουν προσωπικό τροφοδιτικό σωστά;

Δεν προσπαθώ να σε πείσω να αγοράσεις/χρησιμοποιήσεις το peltier των 550w. Το ακριβώς αντίθετο προσπαθώ μάλλον :)

Κατάλαβα απο τα γραφόμενά σου ότι το αντιμετώπισες επιπόλαια το θέμα και είπα να σου γράψω δυο λόγια για να μην την "πατήσεις".

Κάθε peltier λοιπόν για να ξέρεις χρειάζεται δικό του τροφοδοτικό ακόμα και αυτό το ταπεινό των 140w που προτίθεσαι να χρησιμοποιήσεις...

Τα καλώδια του τροφοδοτικού σου αν τα συνδέσεις έτσι απλά στο peltier απο μια μόνο γραμμή του μπορούν να λιώσουν απο το ρεύμα που θα τραβήξει αυτό.

Για να αποφύγεις τέτοια φαινόμενα υπερθέρμανσης καλωδίων πρέπει να έχεις τροφοδοτικό ικανό να σου δώσει απο μια γραμμή (rail) 12V τα αμπέρ που χρειάζεται το peltier σου σ'αυτή την τάση.

Υπ' όψην ότι αυτά τα αμπέρ αυξάνονται όσο αυξάνεται η θερμοκρασία και το φορτίο του peltier έστω κι αν η τάση παραμένει σταθερή.

Άρα απ ότι λέει ο κατασκευαστής του peltier πρέπει να έχεις και αρκετή καβάτζα σε amperage.

Ένας απλός τρόπος είναι να πάρεις ένα φτηνό τροφοδοτικό υπολογιστή με ικανή ισχύ στα +12V (μεταχειρισμένο ίσως) ανάλογα με το peltier (ισχύ peltier + 100W) και να ενώσεις όλες τις γραμμές 12V σε μία κοινή και απο εκεί να τροφοδοτήσεις το peltier.

Δηλ. για να το πάμε καλύτερα: 140w=12V x 11.6A.

'Αρα για το peltier των 140w θα χρειαστείς τροφοδοτικό που στην ετικέτα του θα γράφει για τα +12V ότι μπορεί να δώσει τουλάχιστον 15Α δηλ 180w και πάλι είναι τα minimum πιστεύω.

Κατάλαβες ότι δεν μας ενδιαφέρει η συνολική ισχύ του τροφοδοτικού έτσι; Αλλα μόνο τι μπορεί να δώσει στα +12V.

Π.χ. ίσως να σκεφτόσουν ότι ένα τροφοδοτικό 250w θα ήταν αρκετό για την περίπτωσή σου... λάθος αφού πιθανότατα θα έδινε μόνο 9Α στα +12V δηλ. 108w.

Τα υπόλοιπα θα ήταν η ισχύς των 5V & 3V που όλα αυτά συνδυαζόμενα δίνουν την συνολική ισχύ του τροφοδοτικού ενός υπολογιστή.

Άρα θέλεις όχι μόνο ξεχωριστό τροφοδοτικό για το TEC σου αλλά πρέπει να το μετατρέψεις και κατάλληλα ώστε να μην το καταστρέψεις.

Αν ακόμα ενδιαφέρεσαι ή έχεις απορίες μπορείς να με ρωτήσεις και θα συνεχίσω...

Προσωπική μου απόψη είναι πως θα ταλαιπωρηθείς/ξοδευτείς για να πετύχεις θερμοκρασίες λίγο πιο πάνω απο το μηδέν (0) στην καλύτερη/ιδανική περίπτωση...

...για να ανακαλύψεις μετά ότι κάνεις πλούσια την ΔΕΗ :021:

Διάβασε εδώ προσεκτικά:

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=9160

και το ξανασυζητάμε αν θέλεις πρακτικές συμβουλές :)

Varachio ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες που μου δίνεις και που με βάζεις να σκέφτομαι πράγματα που δεν είχα υπολογίσει καν.

Λοιπόν, όσον αφορά το τροφοδοτικό δεν μπορώ να φτιάξω έναν μετασχηματιστή απο ΑC σε DC 12V και 9Α (τόσο είναι το πελτιέ που παρήγγειλλα);

Θέλω να το συνεχίσω και να προχωρήσω στην εγκατάστασή του γιατί μου μπήκε το ζιζάνιο οπότε δύσκολο να το ξεχάσω... (άσε που έχω ήδη αγοράσει τα πάντα. ήδη κρατιέμαι και δεν το βάζω πάνω :026: )

[η διαφορά στον λογαριασμό της ΔΕΗ θα είναι της τάξεως των;]

Ο μετασχηματιστής θα σου δώσει AC 220V--->AC 12V

Δεν μπορεί να σου δώσει DC.

Γι αυτό χρειάζεσαι άλλο μηχάνημα - τον ανορθωτή (rectifier) - που θα μετατρέψει τα 12V AC σε 12V DC.

Αυτή την απλή εργασία κάνουν τα τροφοδοτικά του υπολογιστή μας κατα κύριο λόγο...

Άρα όχι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις απλά έναν μετασχηματιστή.

Επίσης αν λές ότι αγόρασες peltier 12V / 9A τότε σου λέω απο τώρα ότι αγόρασες ένα των 108w κι όχι των 140w που είπες αρχικά.

Αυτό λοιπόν το peltier δεν θα δουλέψει σε καμία περίπτωση σωστά αν το τροφοδοτήσεις με 12V.

Μην σκεφτείς κάν να κάνεις το πείραμα με το peltier πάνω στον επεξεργαστή σου ενω αυτός βρίσκεται σε λειτουργία γιατί θα τον χάσεις στα σίγουρα (εκτός κι αν έχεις κανέναν τύπου κλάσης Pentium 2).

Θα σε προτρέψω ακόμα μια φορά να διαβάσεις προσεκτικά το thread του Elu Thingol του οποίου το link σου έδωσα παρακάτω και αφού κατανοήσεις τις όποιες απορίες σου δημιουργηθούν εκεί μετά πλέον να συζητήσουμε τι μπορείς να κάνεις με το peltier που έχεις στα χέρια σου...

Προσωπικά πιστεύω πως δεν μπορείς να ψύξεις παρα μόνο ίσως κάποιο chipset ή οτιδήποτε τέλος πάντων έχει ισχύ περί τα 40w.

Για την ΔΕΗ μην το σκέφτεσαι προς το παρόν... Για το peltier των 550w όμως είναι αρκετά τα χρήματα για 24/7 καταστάσεις...

Κάνοντας ένα ψάξιμο και διαβάζοντας αυτά που μου 'στειλες και ότι βρήκα στο google ξεκίνησα να βλέπω διαφορετικά το θέμα και να ψάχνω παραπάνω πράγματα. Κατάλαβα λοιπόν ότι τα πελτιε που παρήγγειλα δεν κάνουν για τον επεξεργαστή μου, παρόλα αυτά είναι κάτι που θα με βοηθήσει να πειραματιστώ σε ένα παλιό pc που έχω όσον αφορά την εγκατάστασή του και τη λειτουργία του. Ξεκίνησα λοιπόν από το τροφοδοτικό. Αυτή τη στιγμή έχω ένα 400w το οποίο βγάζει στα +12βολτ 27Α ενώ στα -12βολτ 1Α. Η ερώτηση μου είναι η εξης: εγώ το θετικό το συνδέω στα +12(τα κίτρινα αφού τα μαζέψω όλα σε ένα καλώδιο). Το αρνητικό του πελτιέ μου που το συνδέω; στο -12 (το μοναδικό μπλε) ή το συνδέω στην επιστροφή (δηλαδή το μάυρο καλώδιο);

[επίσης πως θα μετρήσω τα Ampere του τροφοδοτικού μου; με ένα πολύμετρο που πήρα δεν γίνεται γιατί έχει max 10A]

Μια χαρά ακούγεται το τροφοδοτικό που έχεις...

Υπ' όψην ότι στα +12v έχεις 12v x 27A = 324w διαθέσιμα...

Ξέχνα τα -12v. Δεν σε ενδιαφέρουν...

Τα molex ή SATA connectors του τροφοδοτικού σου είναι όπως παρακάτω:

attachment.php?attachmentid=27642&stc=1&d=1372906506

+12v - Κίτρινο

Επιστροφή - μαύρο

+5v - Κόκκινο

Επιστροφή - μαύρο

"Μαζεύεις" λοιπόν όλα τα κίτρινα και όλα τα αντίστοιχα μαύρα ζευγάρια τους σε ένα κίτρινο και ένα μαύρο καλώδιο αντίστοιχα.

Έτσι θα συγκεντρώσεις όλη την ισχύ της δωδεκάρας γραμμής του τροφοδοτικού σου σε δύο καλώδια. Σε ένα κίτρινο & ένα μαύρο που μπορούν να τροφοδοτήσουν τα peltier σου...

Αντίστοιχα αν θέλεις να πάρεις τα +5v κάνεις τα ανάλογα.

Όλα τα κόκκινα και όλα τα μαύρα ζευγάρια τους αντίστοιχα όπως παραπάνω...

Έτσι θα συγκεντρώσεις όλη την ισχύ της πεντάρας γραμμής του τροφοδοτικού σου σε δύο καλώδια.

θα έλεγα να ξεκινήσεις πρώτα με την πεντάρα γραμμή...

Χρειάζεσαι περίπου 80w ισχύ στα 5v οπότε μάλλον θα τα έχει το τροφοδοτικό σου...

Τα peltier σου δεν θα δουλέψουν σωστά με τα 12v κατα την γνώμη μου...

Θα ήθελες πιστεύω 7-8 volts τροφοδοσίας ώστε να πάρεις την ιδανική τους ισχύ... δηλ. ~ 45-55w ψυκτικής ικανότητας (και όχι καταναλισκόμενης ισχύος που είναι το τι καταναλώνει το peltier)...

Νομίζω πως υπάρχει τρόπος να πάρεις και +8v όμως πριν σου τον προτείνω θέλω να τον δοκιμάσω...

Ξεκίνα τα πειράματα και εδώ είμαστε...

Όσο για την μέτρηση των αμπέρ ένας πολύ πρακτικός τρόπος - αν και όχι απόλυτα ακριβής - είναι με την χρήση αμπεροτσιμπίδας

αμπεροτσιμπίδα-1.jpg

Η χρήση της πολύ απλή και εύκολη...

Να σου τονίσω όμως σε σένα και όποιον ασχοληθεί ότι ποτέ δεν ξεχνάμε ότι το τροφοδοτικό μας έχει την δύναμη να μας σκοτώσει.

Γι αυτό λοιπόν κατά την διαρκεια των μετατροπών και των εργασίων πρέπει όχι μόνο να το έχουμε αποσυνδέσει απο το ρεύμα αλλα και να το έχουμε για αρκετά λεπτά αποσυνδεμένο ώστε να εκφορτιστούν οι διάφοροι πυκνωτές που έχει στο εσωτερικό του! ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν ειδικά εκείνοι που δεν έχουν ιδιαίτερες ηλεκτρολογικές γνώσεις...

post-5972-1442175717,5937_thumb.jpg

Καλησπέρα,

Μετά την εγχείρηση στο τροφοδοτικό κατάφερα να μαζέψω όλα τα καλώδια μαζί και να τα αλλάξω ώστε να μην έχω θέμα λόγω των ampere. Επίσης δοκίμασα πάνω τους τα 140αρια πελτιέ. Άρα λοιπόν το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα περιμένω ένα 400w peltie για να το εφαρμόσω πάνω στο σύστημά μου. Και εδώ τώρα είναι το κομμάτι της μόνωσης και της κατανάλωσης. Πόσο παραπάνω θα καέι το 400αρι; η μόνωση που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι αρκετή;

Καλησπέρα,

Μετά την εγχείρηση στο τροφοδοτικό κατάφερα να μαζέψω όλα τα καλώδια μαζί και να τα αλλάξω ώστε να μην έχω θέμα λόγω των ampere. Επίσης δοκίμασα πάνω τους τα 140αρια πελτιέ. Άρα λοιπόν το πρώτο βήμα έγινε. Τώρα περιμένω ένα 400w peltie για να το εφαρμόσω πάνω στο σύστημά μου. Και εδώ τώρα είναι το κομμάτι της μόνωσης και της κατανάλωσης. Πόσο παραπάνω θα καέι το 400αρι; η μόνωση που αναφέρθηκε πιο πάνω είναι αρκετή;

Δώσε μας και καμιά φώτο, ντε!

Πως τα δοκίμασες τα 140w peltier? Cooling? temps hot & cold side? Voltage?

To 400άρι που παράγγειλες τι χαρακτηριστικά θα έχει; Ελπίζω να μην το παράγγειλες πάλι 12βολτο έτσι;

varachio added 1 Minutes and 6 Seconds later...

Η μεθοδολογία της μόνωσης (στο σύνολό της) όπως γράφτηκε παραπάνω είναι ενδεικτική ακόμη και για LN2

+1 ^^^

Αρχηγέ μήπως να αλλάζαμε τον τίτλο του thread ώστε να αντιπροσωπεύει καλύτερα το περιεχόμενό του;

Ο αγαπητός Lovermanah άνοιξε το thread για θέμα μόνωσης όμως προβλέπω να εξαντλήσουμε όπως το πάμε την πρακτική πλευρά/εφαρμογή του θέματος "peltier".

Μήπως να το βαφτίζαμε "Peltier και μόνωση cpu socket" ?

+1 ^^^

Αρχηγέ μήπως να αλλάζαμε τον τίτλο του thread ώστε να αντιπροσωπεύει καλύτερα το περιεχόμενό του;

Ο αγαπητός Lovermanah άνοιξε το thread για θέμα μόνωσης όμως προβλέπω να εξαντλήσουμε όπως το πάμε την πρακτική πλευρά/εφαρμογή του θέματος "peltier".

Μήπως να το βαφτίζαμε "Peltier και μόνωση cpu socket" ?

+1

Όχι αυτή τη φορά πήρα ένα 15.6V. Όσον αφορά τις φωτογραφίες και τις μετρήσεις από αύριο που θα γυρίσω σπίτι. Έξτρα απορίες: Πως θα κάνω τα τροφοδοτικά να ανοίγουν ταυτόχρονα χωρίς να τα ανοιγοκλείνω manual εγώ; τι εννοώ. έχω το ένα το οποίο είναι του υπολογιστή, όλα καλά με αυτό. Στο έξτρα που έχω για το πελτιέ πως θα το κάνω να ανοίγει μαζί με το κανονικό του υπολογιστή; μήπως να ενώσω τα καλώδια του με αυτά του κανονικού οπότε να βραχυκυκλώνει με το ανοιγμα του κανονικού;

Γιατί να μην χρησιμοποιήσω το τροφοδοτικο των 750*w που έχω εγκατεστημένο αφού σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα δεν καταναλώνω πάνω απο 300;

+1

Έξτρα απορίες: Πως θα κάνω τα τροφοδοτικά να ανοίγουν ταυτόχρονα χωρίς να τα ανοιγοκλείνω manual εγώ; τι εννοώ. έχω το ένα το οποίο είναι του υπολογιστή, όλα καλά με αυτό. Στο έξτρα που έχω για το πελτιέ πως θα το κάνω να ανοίγει μαζί με το κανονικό του υπολογιστή; μήπως να ενώσω τα καλώδια του με αυτά του κανονικού οπότε να βραχυκυκλώνει με το ανοιγμα του κανονικού;

Γιατί να μην χρησιμοποιήσω το τροφοδοτικο των 750*w που έχω εγκατεστημένο αφού σύμφωνα με μετρήσεις που έκανα δεν καταναλώνω πάνω απο 300;

Για το θέμα των 2 τροφοδοτικών , διάβασε το παρακάτω άρθρο (είναι παλιό , αλλά οι γενικές αρχές ισχύουν).

Οτι απορία έχεις μετά , ρώτα.

Connecting 2 ATX PSU's together

http://www.burningissues.net/how_to/power/psu.htm

• 2 months later...

Καλησπέρα ξανά.

Μετά από καιρό απραγίας αποφάσισα να συνεχίσω το ψάξιμο!

το πρόβλημα αυτή τη στιγμή εμφανίζεται στο τροφοδοτικό το οποίο δεν βαστάει να σηκώσει το πελτιε καθώς θέλω 15V τάση και 26A. Το θέμα μου έιναι το εξής, μπορεί κάποιος να μου δώσει ένα λινκ με το είδος του τροφοδοτικού που ψάχνω;

με output ουσιαστικά 15V και 26A. Απ'ότι έχω δει τα απλά τροφοδοτικά δεν κάνουν αυτή τη δουλειά γιατί η μέγιστη έξοδος τους είναι τα 12! κάπου είχα δει για dedicated τροφοδοτικό αλλά δεν βρήκα κάτι στο google!

Συνεχίζεις και επιμένεις να κάνεις την ίδια λάθος σκέψη :(

Δεν θυμάσαι τι σου είχα πει στα προηγούμενα πόστ;

Τα peltier αποδίδουν καλύτερα undervolted σε σχέση με την ονομαστική τους τάση.

Δώσε του 12V και θα δουλέψει μια χαρά! Δώσε του 11V και ίσως δουλέψει ακόμα καλύτερα!!! Μην κάνεις περιττά έξοδα χωρίς λόγο!

Στην περίπτωσή σου θα χρειαζόσουν ιδανικά ένα ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό από 0~15V ώστε να βρεις το σημείο στο οποίο θα δουλέψει καλύτερα το peltier σου αλλά ένα τέτοιο τροφοδοτικό είναι σπάνιο ιδιαίτερο και πανάκριβο. Εξάλλου ούτε στα μηδέν βόλτ θα δούλευε σωστά αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα δούλευε καλά ούτε και στα 15!

Επειδή το έχω κάνει ήδη σου λέω ότι θα έβλεπες την καλύτερη λειτουργία του κάπου μεταξύ 8 και 12 βόλτ.

Τα 12V όμως είναι πολύ κοντά στο σημείο σωστής λειτουργίας ενός peltier των 15,6V ίσως όμως και λίγο τσιμπημένα.

Αν δίνεις πολλά βόλτ θα το καταλάβεις αν δεν μπορείς να "παλέψεις" την θερμοκρασία της ζεστής του πλευράς και ασφαλώς δεν θα έχεις καλές θερμοκρασίες και από την ψυχρή του πλευρά.

Έγραψες παρακάτω ότι έχεις πατεντάρει ήδη ένα τροφοδοτικό. Τι χαρακτηριστικά έχει αυτό; 12V σίγουρα τάση και amperage στην δωδεκάρα (δωδεκάρες αν είναι δύο) πόσα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.