TASOS Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2013 (edited) Για τους θαυμαστές του overclocking και του ψαξίματος γενικότερα , στο παρακάτω link υπάρχουν επιβεβαιωμένα στοιχεία σχετικά με επεξεργαστές AMD , τους οποίους αξίζει να ψάξουμε , μιάς και έχουν την πιθανότητα να μας προσφέρουν κάποιο bonus , είτε ξεκλειδώνοντας κάποιο επιπλέον core είτε έξτρα cache , είτε και τα δύο μαζί. http://www.cpu-world.com/info/AMD/Unlocking_cores_and_L3.html Φυσικά , η λίστα των επεξεργαστών από το 2010 (ημ/νια άρθρου) έως και σήμερα , έχει μεταβληθεί , καθώς έχουν προκύψει περισσότερα μοντέλα επεξεργαστών. // Unlocking Athlon II / Phenom II cores and L3 cache AMD K10 family includes 12 desktop Sempron, Athlon II and Phenom II families, which differ from each other by the number of cores - from 1 to 6, the size of L2 cache - 512 KB or 1 MB per core, and the size of L3 cache - from 4 to 6 MB L3 cache or no cache at all. It's interesting that this variety of microprocessor families with different features is derived from just four base cores: Regor - 2 cores, 1 MB L2 cache per core, no L3 cache Propus - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, no L3 cache Deneb - 4 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cache Thuban - 6 cores, 512 KB L2 cache per core, 6 MB L3 cache All other K10 cores are created from 4 base cores by disabling one or more CPU features. For example, Athlon II family is based on Regor, however it has one CPU core disabled. The table below summarizes what features are disabled for which family: Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 10, 2013 από TASOS Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 23, 2013 Author #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 23, 2013 Το συγκεκριμένο thread χρειάζεται συμπλήρωμα.Προσωπικά παραδείγματα , προσθήκες , tips !!!Οποιος μπορεί να βοηθήσει ... ευπρόσδεκτος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Σεπτέμβριος 25, 2013 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Reverting soon Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Σεπτέμβριος 25, 2013 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 (edited) Εχω λοιπόν ξεκλειδώσει με επιτυχία τους:Sempron 145Εδω ο μικρούλης: http://www.hwbot.org/submission/2313023_varachio_cpu_frequency_sempron_145_6342.11_mhzΜετά φαινόταν σαν Athlon II αλλά περισσότερα δεν θυμάμαι.Δεν είχε και νόημα να benchάρω με δύο cores οπότε δεν το έψαξα τότε παραπάνω (κακώς όπως θα διαβάσετε παρακάτω).Μετά ξεκλείδωσα τον Phenom II X2 550 BE (Callisto cores)Αυτός μετά φαινόταν σαν Phenom II X4 B50 (Deneb)Εδω: http://www.hwbot.org/submission/2316896_varachio_superpi___1m_phenom_ii_x2_550_be_11sec_828msTo ενδιαφέρον με αυτόν εδω ήταν η ανακάλυψη ότι μετά το unlock και αφού έκανα ξανά disable τα ξεκλειδωμένα cores ( τυχαία ψάχνωντας τον "καλό" πυρήνα) υπήρχε μια παραπάνω απο απλά "ενδιαφέρουσα" αύξηση της απόδoσης στα προυπάρχοντα cores στα bench.Αυτό δεν το δοκίμασα με τον Sempron 145. όταν μου ξαναδωθεί η ευκαιρία θα το δω ξανά. Έγινε επεξεργασία Σεπτέμβριος 25, 2013 από varachio Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Σεπτέμβριος 25, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2013 Βασικά η πιό αξιόλογη επιλογή είναι .... cpu βασισμένο στον Thuban core ή αλλιώς zosma.Ετσι έχεις την ευχέρεια να ξεκλειδώσεις επιπλέον 1-2 core σύν την L3 cache.Κοινώς , για να μήν σας μπλέξω με λεπτομέριες.Οταν βλέπεις phenom II x4 και τελειώνει σε T ... χτύπα τον.Αντίστοιχα σε Athlon II x4 , θα πρέπει το cpu code να τελειώνει σε GR.Επόμενη καλή επιλογή οι διπύρηνοι Athlon II & Phenom II βασισμένοι σε Deneb.Οπου και εκεί έχεις την ευκαιρια να ξεκλειδώσεις επιπλέον 1-2 core σύν την L3 cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2013 Ποστάρανε το παρακάτω σε διπλανό στέκι. Νομίζω είναι αρκετά ενδιαφέρονList of Unlockable AMD CPUs Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Οκτώβριος 19, 2013 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2013 Άψογα... Έχουμε πλέον μπουσουλα :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 23, 2014 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2014 Οριστε ένας επεξεργαστής , ο οποίος δέν εμφανίζεται πουθενά στις παραπάνω λίστες ... αλλά παρόλα αυτά είχε πολλές πιθανότητες να ήταν διαμάντι. Δυστυχώς τον "έχασα" στο ebay ... για λίγα λεπτά του ευρώ , σε δημοπρασία. Athlon II-X4-645 (Thuban Core) !!! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 23, 2014 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2014 Τρελή ανακάλυψη. Αγνοούσα πλήρως την ύπαρξή του. Εντάξει αν γίνεται πλήρως 6 core Thuban είναι τρελό value, αν βέβαια ήταν σε λογική τιμή. Πόσο πουλήθηκε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 23, 2014 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2014 40 λίρες Αγγλίας & κάτι ψιλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 23, 2014 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2014 Μια χαρά. Κρίμα που δεν τον πήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 23, 2014 Author #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2014 Τώρα έχω βάλει στο στόχαστρο έναν 960Τ.Αυτός θέλω να μου κάτσει.:046: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 28, 2014 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 28, 2014 Τώρα έχω βάλει στο στόχαστρο έναν 960Τ.Αυτός θέλω να μου κάτσει.:046:Ερχεται αύριο.Αλλά δέν έχω μητρική :102: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 1, 2015 Author #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2015 Thread Revive Phenom II-X4 960T Unlocked@5-core Unlocked@6-core 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbatey Οκτώβριος 19, 2015 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 (edited) ωραιο θεμα! εμενα παντως που ειχα προσπαθησει δεν ξεκλειδωνε ο δικος μου.κριμα...(το συστημα της υπογραφης εχω ακομα) αν ξερει κανεις, αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε,με καποιο bios καινουριο κλπ,ας πει μια κουβεντα Έγινε επεξεργασία Οκτώβριος 19, 2015 από asbatey Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 19, 2015 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 Athlon II-X4-645 (Thuban Core) !!! Παρήγγειλα και εγώ έναν 640 E0 stepping. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες, αλλά αν κάτσει θα είναι σούπερ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
2cpu Οκτώβριος 19, 2015 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2015 To προσφατο cpu μου που ξεκλειδωσε.Ntn much αλλα ειπα να δοκιμασω μπας και...Με το χαρισε ενας συναδελφος και την κλασσικη ξεκλειδωστρα μητρικηαλλα μετα απο μερικες μερες με το ζητησε πισω >.< http://valid.x86.fr/szzyz0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 20, 2015 Author #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2015 Παρήγγειλα και εγώ έναν 640 E0 stepping. Δεν τρέφω και πολλές ελπίδες, αλλά αν κάτσει θα είναι σούπερ. Αν ο κωδικός του τελειώνει σε GR ... μόνο τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 20, 2015 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2015 Αν ο κωδικός του τελειώνει σε GR ... μόνο τότε.Ναι σε GR τελειώνει. Και στην περιγραφή αναφέρεται ως E0 stepping. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 20, 2015 Author #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 20, 2015 Μακάρι , να είναι σωστός. Αρα πάς για 5 ή 6 core + Cache. ebay ? Κάνε πόστ , μόλις σου έρθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts