sakattack1442169065 Ιούνιος 14, 2013 #21 Ιούνιος 14, 2013 δηλαδη αγοραζεις Κ για να κανεις o/c και χανεις την δυνατοτητα για virtualizationκαι στο καπακι, δεν κανεις και o/c τελικα.και αγοραζεις καινουργια μητρικη, και του χρονου ξαναλλαζει παλι η μητρικη?ε ρε γλεντια...
ThorLite Ιούνιος 14, 2013 #22 Ιούνιος 14, 2013 Τα PC γνωμη μου ειναι οτι αργοπεθαινουν.Ποιο πολυ δουλευω μεσα στο σπιτι το ταπεινο tablet(Intenso 814) το PC σπανια αναβει.Η Intel χωρις ανταγωνισμο σαμποταρει μονη της τα CPU αμα πηγαινανε στο θεο γιατι να αγορασεις του χρονου το σοκετ 1ΧΧΧ ΛΟΛ.Βλεπω ο ι7 950@4.4GHz να ειναι και το τελευταιο desktop PC μου οπως πανε τα πραγματα.
TASOS Ιούνιος 15, 2013 #23 Ιούνιος 15, 2013 δηλαδη αγοραζεις Κ για να κανεις o/c και χανεις την δυνατοτητα για virtualizationκαι στο καπακι, δεν κανεις και o/c τελικα.και αγοραζεις καινουργια μητρικη, και του χρονου ξαναλλαζει παλι η μητρικη?ε ρε γλεντια...Εντάξει ... η σειρά των k επεξεργαστών είναι μόνο για τους overclockers και κάποιους λίγους enthousiasts.Σε κανέναν από αυτούς , δέν θα τους λείψει το virtualization.Για τα υπόλοιπα συμφωνούμε. Τα PC γνωμη μου ειναι οτι αργοπεθαινουν.Ποιο πολυ δουλευω μεσα στο σπιτι το ταπεινο tablet(Intenso 814) το PC σπανια αναβει.Η Intel χωρις ανταγωνισμο σαμποταρει μονη της τα CPU αμα πηγαινανε στο θεο γιατι να αγορασεις του χρονου το σοκετ 1ΧΧΧ ΛΟΛ.Βλεπω ο ι7 950@4.4GHz να ειναι και το τελευταιο desktop PC μου οπως πανε τα πραγματα.Δέν έχεις άδικο.Αλλαξαν και αλλάζουν οι ανάγκες μας στην καθημερινότητα , σύν ότι ανέβηκαν σε δυνατότητες και επιδόσεις οι mobile συσκευές γενικότερα ... οπότε ΝΑΙ , οδηγούμαστε στο τέλος του desktop PC.Αλλωστε δέν είναι τυχαίο , το γεγονός ότι ήδη από το 2012 έριχναν φήμες στην αγορά περί "BGA only" επεξεργαστών και τελευταία στιγμή έκαναν πίσω.Στα επόμενα 10 χρόνια , δέν θα υπάρχουν κάν αναβαθμίσεις.Ολοι θα παίρνουν (αναγκαστικά) ένα μηχάνημα τύπου NUC , όπου όλα τα επιμέρους κομμάτια hardware θα είναι κολλημένα πάνω στη μητρική.
sakattack1442169065 Ιούνιος 15, 2013 #24 Ιούνιος 15, 2013 τα games oδηγουν ακομα τις αναβαθμισεις. Εστω στην καρτα γραφικων.Πιστευω οτι υπαρχει πολυ περιθωριο ακομα για περισσοτερα pixels (και σε καθε οθονη και με πολλες οθονες), αρα λογικα υπαρχει και περιθωριο για νεες καρτες γραφικων, νεα DX κλπ Καλα τα tablets κλπ, αλλα ειναι μονο για ιντερνετ.Βασικα αυτο που κανουν για μενα ειναι να "ξεφορτωνομαι" τους υπολοιπους απο το desktop μου :033:facebook και λοιπες χαζομαρες απο τα λαπτοπ, και αισιως και απο το tablet, τα παιδια πλεον παιζουν και 3D παιχνιδια στο νεο laptop,και μακρια ολοι απο το desktop μου.Ενταξει, οσο και να βολευουν τα υπολοιπα φορητα, ενα καλο desktop παντα χρειαζεται για μας. Το θεμα ειναι ποσοι ακριβως ειμαστε οι "εμεις" και ποση ποικιλια και καλες τιμες θα υπαρχουν για desktop κομματια στο μελλον.Αλλα να πεθανει εντελως και να αντικατασταθει 100% απο ΒGA chips και ετοιμα κουτακια, δεν το βλεπω.
stud1118 Ιούνιος 25, 2013 #25 Ιούνιος 25, 2013 Δηλαδή δεν αξίζει κάποιος haswell 4670T ή 4770Τ χώρις επιπλέον κάρτα γραφικών, για HTPC, άντε και για iracing ;!
yanni Ιούνιος 25, 2013 Author #26 Ιούνιος 25, 2013 Ως HTPC κάνει πλέον οτιδήποτε κυκλοφορεί στο εμπόριο ή έστω το 99%.Με βάση τώρα το iRacingIntel Core 2 Duo or Athlon X2 or higherNVidia GeForce 7800 / ATI Radeon X1800 or above graphics adapter recommendedούτε εκεί θα έχεις πρόβλημα. Αλλά αν θέλεις το cpu μόνο για αυτά, τότε είναι σαν να πας να αγοράσεις bazookas για να σκοτώσεις μύγα. Με λίγα λόγια είναι υπερβολικό το εν λόγω cpu για αυτά που θέλεις. Φτιάχνεις ένα FM2 σετάκι με π.χ. έναν AMD A8-5600K ή έναν AMD A8-6600K στο 1/3 της τιμής και είσαι ΥΠΕΡ κομπλέ.Υ.Γ. Και ο 5800Κ είναι πολύ ωραίος στα 120€. Αλλά για τα παραπάνω(HTPC+iRacing) ακόμα και ο 5600Κ μάλλον είναι παραπάνω από αρκετός.
stud1118 Ιούνιος 26, 2013 #27 Ιούνιος 26, 2013 Θα χρησιμοποιήσω low profile θήκη για htpc και όσο λιγότερα fans.Για αυτό έλεγα τη σειρα T των haswell+ integrated hd4600 gpu, σε σχέση με τον ivy 3570T + AMD HD7750LP gpu. Η πρώτη λύση βγαίνει πιο φθηνή.Αλλά αν οι haswell υπερθερμένονται πιο εύκολα, τότε το ξανασκέφτομαι...Οι APU της AMD δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι πιο ενεργοβόροι ή όχι. Λογικά πρέπει να είναι γιατί είναι φταγμένοι σε 32nm κλίμακα
yanni Ιούνιος 26, 2013 Author #28 Ιούνιος 26, 2013 Τραβάνε ποιο πολύ ρεύμα οι AMD και λόγο nm και για άλλους λόγους (π.χ. σχεδίαση, καλύτερη κάρτα γραφικών). Σε καταστάσεις πάντως σερφαρίσματος ή video playback η διαφορά σε watt και άρα θερμοκρασία/θόρυβο δεν νομίζω να είναι σημαντική. Τώρα στο game ή αλλού ένας low power επεξεργαστής θα είναι όντως καλύτερος, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι και η ενδεδειγμένη λύση απουσία κάρτας γραφικών. Κάτι ακόμα για το iRacing. Ρίχνοντας μια ματιά είδα να χρησιμοποιούν και βαριές κάρτες για το game. Οι ελάχιστες απαιτήσεις του είναι πολύ χαμηλές και όσον αφορά τον επεξεργαστή και όσον αφορά την κάρτα γραφικών, αλλά δεν ξέρω τελικά αν θα σε καλύψει η ενσωματωμένη της Intel. Προσωπικά ή θα πήγαινα σε μικρότερο Intel, π.χ. i3 + 7750LP, ή σε 65W AMD 6700. Και στις δύο περιπτώσεις θα άφηνα ανοιχτό το ενδεχόμενο αγοράς και μιας καλής low profile ψήκτρας.
yanni Ιούνιος 27, 2013 Author #29 Ιούνιος 27, 2013 Bug In Intel H87 Chipset Allows Ratio-Based Overclocking
TASOS Ιούνιος 27, 2013 #30 Ιούνιος 27, 2013 Bug In Intel H87 Chipset Allows Ratio-Based OverclockingΤίποτα το συνταρακτικό ... άνευ πρακτικής αξίας.Κάποιος που έχει αποφασίσει να πάρει k (ξεκλείδωτο cpu) δέν πρόκειται σε καμμία περίπτωση να επιλέξει μητρική με H87 αντί για Z87 ... και όλα αυτά για να γλιτώσει 30-40 $ ... και να χάσει τα πλεονεκτήματα του Z87.
yanni Ιούνιος 27, 2013 Author #31 Ιούνιος 27, 2013 Εδώ λέει και για τις Β85 CPU Overclocking On H87 And B85 Motherboards Made Possible By ASRock's Non-Z OC | techPowerUp Εντάξει ίσως να μην αξίζει ή/και να είναι λάθος να γλυτώσεις 40-50 ευρώ ή και παραπάνω στην περίπτωση μιας Β85, αλλά είναι γεγονός ότι η πλατφόρμα γίνεται ή έστω φαντάζει ποιο φτηνή για όποιον θέλει να κάνει overclock.
yanni Ιούλιος 5, 2013 Author #32 Ιούλιος 5, 2013 Και η ECS στο παιχνίδι του ξεκλειδώματος της δυνατότητας overclock, ενώ στα σχόλια υπάρχει αναφορά και για την Gigabyte(λογικά όλοι θα ακολουθήσουν Breaking Limitations! CPU OC on ECS H87, B85, and H81 Motherboards
yanni Ιούλιος 9, 2013 Author #33 Ιούλιος 9, 2013 Gigabyte Releases Beta BIOS Unlocking Overclocking on H87 and B85 Motherboards
TASOS Ιούλιος 9, 2013 #34 Ιούλιος 9, 2013 Υπάρχει άραγε περίπτωση , οι πωλήσεις των k cpu's , να είναι τόσο χαμηλές , ώστε να αναγκαστεί η Intel να δώσει ώθηση μέσω φθηνότερων μητρικών ???
yanni Ιούλιος 9, 2013 Author #35 Ιούλιος 9, 2013 Από ότι έχω καταλάβει δεν υπήρξε και ιδιαίτερος ενθουσιασμός από τους enthusiasts για τους Haswell, οπότε μάλλον σωστή η σκέψη σου.
yanni Ιούλιος 10, 2013 Author #36 Ιούλιος 10, 2013 Biostar Announces BIOS Updates Enabling Overclocking on H87 and B85 Motherboards
yanni Ιούλιος 16, 2013 Author #37 Ιούλιος 16, 2013 Μου φαίνεται η Intel θα πουλήσει 2 φορές τους Haswell. Την παρούσα φουρνιά που είναι.... φούρνοι και κάποιο μελλοντικό rev με καλή θερμαγώγιμη μεταξύ πυρήνα και heatspreader όπου θα είναι δεν ξέρω και εγώ πόσους βαθμούς ποιο κρύοι.Nine Big Air Coolers For Intel's Haswell CPUs, Reviewed - Picking The Right Cooler For Haswell Here's the bombshell we figured out from today's testing: for overclocking, a quad-core Haswell-based processor at 22 nm requires more cooling than a six-core Sandy Bridge-E CPU at 32 nm, even though its lower power consumption produces less heat.
yanni Ιούλιος 16, 2013 Author #38 Ιούλιος 16, 2013 ASUS Brings Haswell Processor Overclocking to H87 and B85 Motherboards
yanni Ιούλιος 23, 2013 Author #39 Ιούλιος 23, 2013 Intel To Launch Two New Dual-Core Haswell CPUs In September Intel Actively Blocking Haswell Non-Z OC For K-Series Processors on H87/B75 Motherboards AnandTech | Is Haswell Ready for Tablet Duty? Battery Life of Haswell ULT vs Modern ARM Tablets
yanni Ιούλιος 25, 2013 Author #40 Ιούλιος 25, 2013 Intel Cracks Down on Motherboard Vendors Offering Overclocking on non-Z Chipset Intel updates microcode to block H87/B85 overclocking Haswell Goes Fanless: 4.5W SDP Parts in Limited Volumes Later this Year Intel’s New 4.5W Core “Haswell” Chips Blur the Line Between Laptops and Tablets. Intel To Ship Limited Quantites of 4.5W SDP Haswell BGA Chips Haswell to Reach 4.5W SDP in Limited Quantities
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.