Antigonos1442169355 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2013 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 13, 2013 ΓΕΙΑ ΣΑΣ!!Εχω αρχησει και πειραματιζομαι με το cpu μου τωρα τελευταια και θελω να του ανεβασω λιγο τις ταχυτητες.Αρχικα το συστημα μου.Windows 7 x64120 GB SSDASUS P6T SECoolermaster V10 (ψυκτρα)4 GB DDR3 RamΕιδα διαφορα βιντεακια και κειμενα στο διαδικτυο για το τι να ανεβασω και ποσο και μαλιστα καταφερα να κανω ενα overclock που το εφτασα 3.4Ghz.Tο προβλημα ειναι το εξης: Οι θερμοκρασιες πανε στον θεΟ!Με παιχνιδι (shogun 2 total war ultra και το αλλαξα σε high μηπως εφταιγε αυτο!) τρεχει μια χαρα αλλα οι θερμοκρασιες φτανουν τους 90C+ βαθμους σε ολους τους πυρηνες.Σκεφτηκα πως ισως φταει η παστα αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Ο υπολογιστης ειναι 2.5 χρονων οποτε λεω κατι παιχτηκε με αυτο γιατι δεν γινετε με τετοια ψυκτρα να βγαζεις τετοιες θερμοκρασιες. Χωρις το overlcock στα games μου φτανει και 70C :092:Αυτα ειχα να πω.... λετε να φταιει η παστα ή τιποτα αλλο?
TASOS Μάϊος 14, 2013 #2 Μάϊος 14, 2013 Καταρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ.Οι θερμοκρασίες που γράφεις δέν είναι νορμάλ ... και ειδικά για την ψύκτρα που χρησιμοποιείς , η οποία ήταν από τις πολύ καλές της εποχής της.Από πού διαβάζεις αυτές τις θερμοκρασίες ?Αν όντως είναι σωστές οι θερμοκρασίες που γράφεις (και δέν είναι κάποιο software error) ... τότε σίγουρα κάτι παίζει με την τοποθέτηση της ψύκτρας.Αλήθεια ποιός την τοποθέτησε ? Εσύ ? , γνωστός ? τεχνικός ?Τώρα , όσον αφορά τις ρυθμίσεις που είδες στο νέτ (και έκανες o/c) μπορείς να μας τις γράψεις ?Μήπως π.χ. έχεις δώσει υπερβολική τάση ?
Antigonos1442169355 Μάϊος 14, 2013 Author #3 Μάϊος 14, 2013 Την τοποθετησαν στο Πλαισιο και την πρωτη φορα που ειχα παρει το pc 2,5μιση χρονια πριν εβαλα να τσεκαρο θερμοκρασιες και ηταν 90+ σε idle. To παω πισω το pc και ειπαν πως δεν ειχε κουμπωσει καλα η ψυκτρα επειδη ειναι πολυ μεγαλη. Την φτιαξανε τοτε αλλα τωρα μου φαινετε πως κατι παρομοιο εχει ξαναπαθει και σκοτωνει το cpu μου! Τις θερμοκρασιες τις βλεπω με το speedfan και το CPUID HWMonitor. Αυτες τις ρυθμισεις χρησιμοποιω χωρις να βαλω για RAM και το clock λιγοτερο απο 160 γιατι θα εκραγει xD http://youtu.be/nYp_tnC5Ho8
TASOS Μάϊος 14, 2013 #4 Μάϊος 14, 2013 Την τοποθετησαν στο Πλαισιο και την πρωτη φορα που ειχα παρει το pc 2,5μιση χρονια πριν εβαλα να τσεκαρο θερμοκρασιες και ηταν 90+ σε idle. To παω πισω το pc και ειπαν πως δεν ειχε κουμπωσει καλα η ψυκτρα επειδη ειναι πολυ μεγαλη. Την φτιαξανε τοτε αλλα τωρα μου φαινετε πως κατι παρομοιο εχει ξαναπαθει και σκοτωνει το cpu μου! Αν την είχαν τοποθετήσει σωστά , δέν υπάρχει περίπτωση να έχει μετακινηθεί ... εκτός και άν έβαλε χέρι μετά κάποιος. Τις θερμοκρασιες τις βλεπω με το speedfan και το CPUID HWMonitor.Μπορείς να δοκιμάσεις και τα coretemp ή realtemp (google it)... και ανέβασε κάποια φωτό εδώ , να τα δούμε. Αυτες τις ρυθμισεις χρησιμοποιω χωρις να βαλω για RAM και το clock λιγοτερο απο 160 γιατι θα εκραγει xD???
Antigonos1442169355 Μάϊος 14, 2013 Author #5 Μάϊος 14, 2013 Αν την είχαν τοποθετήσει σωστά , δέν υπάρχει περίπτωση να έχει μετακινηθεί ... εκτός και άν έβαλε χέρι μετά κάποιος.Μπορείς να δοκιμάσεις και τα coretemp ή realtemp (google it) ... και ανέβασε κάποια φωτό εδώ , να τα δούμε. ??? http://youtu.be/nYp_tnC5Ho8 το ξεχασα xD
TASOS Μάϊος 14, 2013 #6 Μάϊος 14, 2013 Σίγουρα θέλει κοίταγμα η τοποθέτηση της ψύκτρας.Να σιγουρευτείς ότι πατάει σωστά και ότι επίσης είναι ok η θερμοαγώγιμη πάστα.Κάνε και έναν έλεγχο , ότι δέν έχει ξεκουμπωθεί κατά λάθος η τροφοδοσία του TEC.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.