ganja7 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 2, 2013 Καλησπερα!Εχω την asus 9800gtx και θελω να της κανω ενα μικρο o/c.Εχω ηδη κανει μια δοκιμη αλλα δεν ξερω κατα ποσο σωστα την εκανα.Παντως διαφορα ειδα στο Tomb Raider.Πριν το o/c επαιζε κανονικα μονο στο normal ενω στο high σχεδον καρε καρε.Μετα το o/c επαιζε στο high κατι λιγοτερο απο κανονικα(στη μεγαλυτερη διαρκεια ηταν οκ παντως).Αυτο που εκανα ηταν να ανεβασω μεσα απο το EVGA Precision το gpu clock apo 675 σε 720 και το memory clock απο 1100 σε 1152.Ετσι ανεβηκε και το gpu shader clock απο 1674 σε 1782.Κατα τη διαρκεια του game το gpu load πηγε 99% και η θερμοκρασια εφτασε τους 74 βαθμους.Θελω να ρωτησω αν ειναι σωστες οι ρυθμισεις και ποσο ακομα με παιρνει να ανεβασω(αν γινεται). Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Μάϊος 2, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Καλησπερα!Εχω την asus 9800gtx και θελω να της κανω ενα μικρο o/c.Εχω ηδη κανει μια δοκιμη αλλα δεν ξερω κατα ποσο σωστα την εκανα.Παντως διαφορα ειδα στο Tomb Raider.Πριν το o/c επαιζε κανονικα μονο στο normal ενω στο high σχεδον καρε καρε.Μετα το o/c επαιζε στο high κατι λιγοτερο απο κανονικα(στη μεγαλυτερη διαρκεια ηταν οκ παντως).Αυτο που εκανα ηταν να ανεβασω μεσα απο το EVGA Precision το gpu clock apo 675 σε 720 και το memory clock απο 1100 σε 1152.Ετσι ανεβηκε και το gpu shader clock απο 1674 σε 1782.Κατα τη διαρκεια του game το gpu load πηγε 99% και η θερμοκρασια εφτασε τους 74 βαθμους.Θελω να ρωτησω αν ειναι σωστες οι ρυθμισεις και ποσο ακομα με παιρνει να ανεβασω(αν γινεται).Δοκίμασε με msi afterburner καλύτερα να την υπερχρονίσεις...Μετά με το furmark ή το msi kombustor κάνε stress test στο 100% και κοίτα να μην έχεις κολλήματα ή/και artifacts στην οθόνη... Την θερμοκρασία προσωπικά θα προσπαθούσα να την κρατάω κάτω απο 85 βαθμούς... Εννοείται πως απο το msi afterburner θα πρέπει να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα της κάρτας στο 100% και εκεί να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει θόρυβο... Ισχύει και εδω ότι η ψύκτρα της κάρτας σου πρέπει να είναι απαλλαγμένη ολοκληρωτικά απο την σκόνη πράγμα για το οποίο καλό θα ήταν να σιγουρευτείς πριν την πιέσεις παραπάνω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 2, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Δεν υπάρχει λόγος να βάλει τον ανεμιστήρα στο 100% (αν και πολλές ή έστω κάποιες, είναι έτσι και αλλιώς κολλημένες στο 100%). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganja7 Μάϊος 2, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Δοκίμασε με msi afterburner καλύτερα να την υπερχρονίσεις...Μετά με το furmark ή το msi kombustor κάνε stress test στο 100% και κοίτα να μην έχεις κολλήματα ή/και artifacts στην οθόνη... Την θερμοκρασία προσωπικά θα προσπαθούσα να την κρατάω κάτω απο 85 βαθμούς... Εννοείται πως απο το msi afterburner θα πρέπει να ρυθμίσεις τις στροφές του ανεμιστήρα της κάρτας στο 100% και εκεί να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει θόρυβο... Ισχύει και εδω ότι η ψύκτρα της κάρτας σου πρέπει να είναι απαλλαγμένη ολοκληρωτικά απο την σκόνη πράγμα για το οποίο καλό θα ήταν να σιγουρευτείς πριν την πιέσεις παραπάνω...Εχεις να προτεινεις συγκεκριμενα καποια αναλογια Gpu clock και memory clock;;;Οταν λες artifacts...;;;Οσο την ανεβασα(ανεφερα πιο πανω)ηταν κατω απο τους 85.Επιπλεον η ψυκτρα ανεβαζει στροφες μονη της οσο ανεβαινει το load(idle 35%).Την ειχα ανοιξει κιολας πριν κανα μηνα και την καθαρισα.Μου εκανε εντυπωση για τα τοσα χρονια που την εχω οτι λιγη σκονη.Εδω και λιγες μερες εχω κι αλλον ανεμιστηρα που ριχνει κατευθειαν πανω της οποτε ισως τωρα μαζεψει πιο γρηγορα.Δεν εχω σκοπο παντως να την εχω σε μονιμο o/c.θα την ανεβαζω οποτε το χρειαζομαι.Το λεω αυτο επειδη μου ειπες να εχω τον ανεμιστηρα στο 100%.Το Vsync να το εχω on η off στα games;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 2, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2013 Gpu clock και memory clock τα ανεβάζεις ανεξάρτητα. Δεν επηρεάζει το ένα το άλλο. Οπότε ανέβασε πρώτα τις μνήμες (π.χ. +20MHz κάθε φορά) να δεις που θα αρχίσει να πετάει artifacts. Μόλις βρεις το όριό τους πήγαινε ένα κλικ ποιο κάτω.Μετά κάνε το ίδιο για τον πυρήνα με βήματα όμως της τάξης των +10MHz.Σημείωσε τις ταχύτητες και είσαι κομπλέ. Αν το καλοκαίρι δεις ότι η κάρτα γίνεται ασταθής λόγω της ζέστης, κατεβάζεις κάπως τους χρονισμούς.Το Nvidia Inspector μπορεί να δημιουργήσει shortcuts όπου κάθε ένα από αυτό θα αντιστοιχεί σε κάποιες συγκεκριμένες συχνότητες λειτουργίας ώστε να αλλάζεις με ένα κλικ τους χρονισμούς σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Μάϊος 3, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 3, 2013 Η κάρτα σου λογικά θα πλησιάσει τις συχνότητες 800 για πυρήνα και 1200 για μνήμες πριν αρχίσει να βγάζει artifacts αλλά μόνο με τον ανεμιστήρα στο 100% αλλιώς θα περιοριστείς σε χαμηλότερα ρολόγια ακόμα κι αν η κάρτα ρυθμίζει στροφές απο μόνη της. Την είχα την κάρτα αυτή και την ξέρω αρκετά καλά... Ποτέ δεν δουλεύει τον ανεμιστήρα της 100%... Εκτός κι αν εχεις διαφορετικό bios απο το δικό μου και το εχουν διορθώσει αυτό... Αν σε ενοχλεί ο θόρυβος (εμένα δε με ενοχλεί, ιδιαίτερα δε, όταν δοκιμάζω παιχνίδια που τα ηχητικά εφέ επισκιάζουν κατα πολύ το θόρυβο του ανεμιστήρα) μπορείς να δημιουργήσεις στο msi afterburner προφίλ λειτουργίας για τις στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα με την θερμοκρασία της κάρτας... Έτσι και θα την προστατεύεις απο υπερθέρμανση και δεν θα σου παίρνει και τα αφτιά... Απαραίτητη όμως προυπόθεση για να δουλέψει αυτόματα είναι να επιλέξεις το msi afterburner να ξεκινάει μαζί με το λειτουργικό σου... Αλλιώς - όπως είπε και ο Γιάννης και για το Nvidia Inspector - φτιάξε προφίλ για ρολόγια και ταχύτητες ανεμιστήρα (γίνεται και στο afterburner) και όποτε θες να παίξεις κάποιο παιχνίδι φόρτωσε το προφίλ που έχεις σώσει χειροκίνητα... Ta artifacts θα τα καταλάβεις θα δείς στην οθόνη περίεργα χρώματα, χρωματιστές τελείες, τρίγωνα, γραμμές σαν να σκίζεται η οθόνη, κάπως έτσι τέλος πάντων... Μπορεί να δεις επίσης μετά απο μαύρη οθόνη ή κόλλημα το μήνυμα ότι ο driver της κάρτας σταμάτησε να λειτουργεί... και σε αυτή την περίπτωση κατέβασε τα ρολόγια σου... Vsych αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι στο off. Στη καρτέλα των nvidia drivers όταν επιλέγεις να aλλάξεις κάποια 3d λειτουργία/χαρακτηριστικό κάτω -κάτω σου εξηγεί και τι θα κερδίσεις/χάσεις με την αλλαγή αυτή... Συνήθως επιλέγοντας performance settings κερδίζεις σε επίδοση και χάνεις σε λεπτομέρεια... η προεπιλογή είναι balanced... καλύτερα άλλαξε απο εκεί τις ρυθμίσεις 3D και θα κερδίσεις ακόμα λίγα fps... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.