Jump to content

P4 3.2GHz 640 ή P4 3.4GHz 550 και άλλα ερωτήματα που με βασανίζουν!!!

Gabriel

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα,

Θέλω τη βοήθεια σας γιατί έχω μπερδευτεί και έχω βαρεθεί να περιμένω.

Εξηγούμαι.

Έχω ένα πιστωτικό από το Πλαίσιο αξίας 370 ευρώ.

Αυτή τη στιγμή έχω μια Asus P5AD2 Dlx με 925Χ Chipset και ένα P4/3.4GHz 550 ο οποίος παίζει πολύ καλά στα 4GHz με αέρα.

Υπόψην ότι δεν έχω κάρτα γραφικών PCIe αλλά προσωρινά βολεύομαι με μια Viper 330 PCI.

1)Αξίζει η αλλαγή από τον 3.4GHz 550 στον 3.2GHz 640?Μια ιδέα με το πιστωτικό είναι να πάρω τον 3.2 που κάνει στο πλαίσιο 275 ευρώ.

2)Εναλλακτικά σκέφτομαι να πάρω την P5AD2-E Premium μητρική με 925XE Chipset για να εκμεταλλευτώ πλήρως τις δυνατότητες του 3.4 (Που είναι ξεκλέιδωτος και πάει πάρα πολύ καλά με αέρα) το κακό είναι ότι το κολοπλαίσιο τη χρεώνει 294 ευρώ όταν το e-shop την έχει 235 και είναι λίγο κοροιδία να πετάξω τόση μεγάλη διαφορά...

Να περιμένω κιάλλο μέχρι να ξυπνήσουν οι του Πλαισίου και φέρουν 6800GT PCI-e.

Αν μπορείτε βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί πλήρως...

Αν και δεν εχω πολλες γνωσεις περι intel, το πιο συνετο για μενα θα ηταν να παρεις μια 6600gt pci-e και τα υπολοιπα< λεφτα να παρεις κατι που σου λειπει παρα να αλλαξεις cpu 'η μητρικη ,γιατι πιστευω οτι εχεις μια χαρα συστημα!

Επειδή αυτή η κάρτα γραφικών που έχεις ε....δεν είναι κάρτα.

Αν είχες έστω καμιά 9200 μπορεί να μη σου έλεγα να την αλλάξεις. Απλά η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών στη περίπτωσή σου είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.

Τώρα άν πάς τον 3.4 απο 4ghz - σε 4.1 δεν λέει και τίποτα. Για καμιά X800Pro το σκέφτηκες ή δεν έχει το πλαίσιο;

αν ειναι να παρεις καρτα να παρεις κατι καλο.Αυτο σημαινει απο 6800 gt και πανω.

Τωρα οσο αναφορα το πλαισιο,οτι εχεις παρει απο κει να το πας πισω και να το αλλαξεις με αλλο.το πως θα το κανεις δεν μπορω να στο πω στον "αερα" αλλα αυτο να κανεις...

Γενικα ειμαι υπερ της αλλαγη σε P4 660 απλα να ξερεις οτι στα παιχνιδια μαθηματικα υπολογισμενο..Amd Athlon 64 939 2.6 ghz=4.8 ghz p4 2mb L2!!!

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

αν ειναι να παρεις καρτα να παρεις κατι καλο.Αυτο σημαινει απο 6800 gt και πανω.

Τωρα οσο αναφορα το πλαισιο,οτι εχεις παρει απο κει να το πας πισω και να το αλλαξεις με αλλο.το πως θα το κανεις δεν μπορω να στο πω στον "αερα" αλλα αυτο να κανεις...

Γενικα ειμαι υπερ της αλλαγη σε P4 660 απλα να ξερεις οτι στα παιχνιδια μαθηματικα υπολογισμενο..Amd Athlon 64 939 2.6 ghz=4.8 ghz p4 2mb L2!!!

Γενικά δε με πείθει ο AMD ότι είναι ταχύτερος του Intel,ίσως λόγω κακής πλατφόρμας.

Ρώτησα έναν σήμερα πωλητή και μου είπε ότι μόνο 6800Ultra θα φέρουν και όχι GT δηλαδή πεταμένα λεφτά η διαφορά.

Αρχική απάντηση από Chris2004

3.8 P4 Θέλεις να πείς φαντάζομαι.

Οχι Χρηστο 4.8 ηθελα να πω και αυτο ειπα...στα παιχνιδια εκει ειναι η διαφορα...βαλε με τον νου σου οτι 3500+@2.6 ghz=4000+ οποτε ειναι 4.8...ο 3.8 τρωει παντου τσοντα απο τον 4000+ οχι μονο στα παιχνιδια...γενικα φιλε Gabriel και εγω τα γουσταρω τα καινουργια Ιντελ,ετσι ρε παιδι να βλεπω τα γιγα να καλπαζουν αλλα μολις βλεπω τις επιδοσεις ξενερωνω οποτε σκεψου και για AMD αμα αλλαξεις αλλα να μου πεις ηδη πηρες DDR 2 οποτε Ιντελ..

και για να μην παρεξηγηθω...4.8 με 2mb L2.

Αρχική απάντηση από Chris2004 [Σήμερα, στις 15:22]

Επειδή αυτή η κάρτα γραφικών που έχεις ε....δεν είναι κάρτα.

Αν είχες έστω καμιά 9200 μπορεί να μη σου έλεγα να την αλλάξεις. Απλά η αναβάθμιση της κάρτας γραφικών στη περίπτωσή σου είναι ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ.

Τώρα άν πάς τον 3.4 απο 4ghz - σε 4.1 δεν λέει και τίποτα. Για καμιά X800Pro το σκέφτηκες ή δεν έχει το πλαίσιο;

Φίλε Chris,δυστυχώς το Πλαίσιο έχει μόνο X800XT PE PCIe στη προνομιακή τιμη των...685 ευρώ.

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Gabriel αν δεν γινομαι αδιακριτος, πως προεκυψε το πιστωτικο των 370??

Τι ειχες κ τι επαθε??

Φίλε Fanis_k:Bασικά 700 ήτανε αρχικά και πήρα τον 3.4GHz και ένα Nec DVDR.

Moυ ψήθηκε η P4C800-E Deluxe και η Gigabyte 6800GT AGP...

Φίλε Γιώργο,αυτές είναι με 12pipes ή με 16?Γενικώς σε αυτό το roundup καρτών πιστεύω ότι οι nVidia είναι και πάλι μπροστά.

Αρχική απάντηση από Nos-Dio

Οχι Χρηστο 4.8 ηθελα να πω και αυτο ειπα...στα παιχνιδια εκει ειναι η διαφορα...βαλε με τον νου σου οτι 3500+@2.6 ghz=4000+ οποτε ειναι 4.8...

Κοίταξε είναι λίγο περίεργο αυτό έτσι γιατί μιλάς για έναν 3500+ overclocked, δηλαδή με το HTT πιθανώς πάνω και απο 300 αν έχεις καταφέρει να βάλεις χαμηλό πολλαπλασιαστή. Αυτός ο 4000+ έχει σαφώς ανώτερες επιδόσεις απο τον default 4000+. To ίδιο ισχύει για τον 4.8. ’λλο να έχεις τον 3.8@4.8 και άλλο τον 3.2. Δεν νομίζω να είναι τόση η διαφορά πάντως. Πιό πιθανό θεωρώ το 4000+ = P4 4.2

Χρηστο να μην το προχωρησουμε αλλο απλα και μονο πληροφοριακα σου δινω το παρακατω λινκ με τα μετρητικα απο τα οποια βγαζω τα συμπερασματα μου.Μαθηματικα ξερεις αρκετα πιστευω οποτε θα δεις οτι Αμδ 939 512 λ2 στα 2.6=4.83 π4 2μβ λ2 στα παιχνιδια!Αυτα που λες για HTT δεν παιζουν ρολο...ποσοστιαια πανε αυτα τα πραγματα!

οριστε και το λινκ φιλε μου:

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/pentium4-6xx.html

συγκεκριμενα στο q3 που ηταν μεχρι προτεινος ιντελ ο 2600 ο αμδ ειναι στα 4460..στα αλλα παιχνιδια πχ unreal φτανει και 4860...μιλαμε παντα για cpu's που εχουν λογικες τιμες(κοστος) δηλαδη αυτες οι τιμες(νουμερα οχι λεφτα) ειναι απο συγκριση p4 660 + Amd 3500+....βασικα δεν συμφαιρει και να παρω σαν παραδειγμα τον p4 XE 3.73....γιατι εκει ειναι γελοια η κατασταση...ντροπη σκετη!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.