Jump to content

Εξωτερικός LACIE 300GB δεν ανοίγει

batman_gardiki

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας!!!

έχω τον LACIE 300GB και πριν απο καιρό διέγραψα τα μισά που είχε μέσα για να ελευθερώσω χώρο.

πηγένωντας να πάρω αρχεία απο άλλο pc δεν το έβλεπε.

έχει ένα usb για ρεύμα 5V (που αν δεν το έχεις συνδεδεμένο δεν τρέχει τίποτα) και ένα για τα αρχεία.

Τον ξαναέβαλα στο δικό μου την ίδια μέρα, το λαμπάκι αναβόσβηνε αργά, έβλεπα να προσπαθεί με δυσκολία να τον διαβάσει, η μπάρα πάνω γέμιζε πολύ αργά και στο τέλος μου έβγάλε μύνημα προβλήματος.

Απο τότε έβαλα και έβγαλα τα usb του πολλές φορές στις θύρες του pc με κανένα αποτέλεσμα και τον παράτησα.

Ξαναπροσπάθησα μετα απο μέρες...άναψε το λαμπάκι και μετά απο λίγο έκανε τον ήχο της απόρυψης.

Βγάζω το ένα usb και μου βγάζει αμέσως μύνημα για διαμόρφωση

πατάω οκ και μου λέει δεν είναι σωστά συνδεδεμένος

ξαναβάζω το usb και μου λέει δεν ειναι δυνατή η διαμόρφωση.

Το ξανακάνω και μου λεει αν θέλω διαμόρφωση θα σβηστούν όλα τα περιεχόμενα...πάτησα άκυρο γιατι φοβήθηκα.

τον έδωσα σε ένα φίλο μαζί με το pc μου για format και τον δοκιμασε στο δικό του...τίποτα

πήρα την απόφαση να του πω να τον ανοίξει για να τον συνδέσει με sata...

IMG_0068_zpsdb2f5521.jpg

IMG_0066_zpse41341d9.jpg

τον αναγνώρισε μετά απο αρκετή ώρα και του έβγαλε μύνημα για διαμόρφωση και δεν πήρε την ευθύνη.

μετά το format το δοκίμασα και εγώ αλλά δυο ώρες που περίμενα δεν τον έβλεπε.

έκανα επανεκκίνηση με τον σκληρό φορεμένο (sata) και τo pc δεν άνοιγε....

pri slave hard disk s.m.a.r.t. command failed...μου έβγαλε πριν μπει στα windows και έμεινε εκεί.

τον έβγαλα, έκλεισα το pc απο το κουμπί του κουτιού και όταν ξαναμπήκε στα windows έκανε κάτι σαν ανασυγκρότηση.

τον ξαναέβαλα πριν απο ώρες (με το pc σε λειτουργία) και ακόμα τίποτα.....

3ώρες τώρα ακόμα να τον δει

Τι να κάνω?????

υπάρχει σωτηρία????

Το πιθανότερο είναι ότι ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία, και ότι απλά έχει πεθάνει ο δίσκος σου. Θα πρέπει να δοκιμαστεί όμως σε παραπάνω από 2 Η/Υ για μεγαλύτερη σιγουριά και με διαφορετικά modes controllers (AHCI & IDE/Legacy mode)

Πάντως αν είναι εκτός εγγύησης μπορεί να τον δοκιμάσει απευθείας ως SATA εσωτερικά. Απλά βγάζει το αυτοκόλλητο περί εγγύησης και τις πλαϊνές βίδες για να ελευθερώσει τον δίσκο(με βάση τις φωτογραφίες).

Το έχει δοκιμάσει, Γιάννη. Το γράφει πιό πάνω.

τον έδωσα σε ένα φίλο μαζί με το pc μου για format και τον δοκιμασε στο δικό του...τίποτα

πήρα την απόφαση να του πω να τον ανοίξει για να τον συνδέσει με sata...

τον αναγνώρισε μετά απο αρκετή ώρα και του έβγαλε μύνημα για διαμόρφωση και δεν πήρε την ευθύνη.

Ναι, δεν το διάβασα. Αν δεν δούλεψε ούτε έτσι, μάλλον ο δίσκος είναι τελειωμένος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.