batman_gardiki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 19, 2013 Γειά σας και απο εδώ!!! Θέλω να μειώσω τον θόρυβο του pc καθώς έχει μπει στην κρεβατοκάμαρα και όταν το χρησιμοποιώ για tv & movie player ο ήχος απο τους ανεμηστήρες υπερισχύει. Κουτί έχω το THERMALTAKE VH8000BWS που εκτός απο τον μεγάλο ανεμηστήρα ΤΤ-2020-12V-0.38A (2) που έχει στο πλάι, έχει άλλον ένα ΤΤ-1225-12V-0.30A (1) στο πίσω μέρος δεξιά των onboard εξόδων και άλλο ένα ΤΤ-1225-12V-0.30A (3) μπροστά και κάτω ανάμεσα στο εξωτερικό πλαίσιο και τους σκληρούς δίσκους ... PSU έχω το THERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550W και CPU έχω την ΙΝΤΕL CORE 2 QUAD CORE Q9550 LGA775 η οποία έχει για ψύξη ένα ανεμηστηράκι intel 12V-0.14A Για GPU είμαι σε αναζήτηση και μάλλον διαλέγω την GIGABYTE HD6670 2GB Αυτή την στιγμή με όλους τους ανεμιστήρες του κουτιού απενεργοποιημένους και με δανική κάρτα γραφικών παθητικής ψύξης ο θόρυβος εξακολουθεί να με ενοχλεί. Έχω καθαρήσει PSU & CPU και ο θόρυβος των ανεμιστήρων είναι ενοχλητικός Κλείνωντας το pc μπλοκάρω τον Intel με ένα στυλό, το ξανανοίγω και τα επίπεδα θορύβου πέφτουν αισθητά αλλά όχι ικανοποιητικά Το ίδιο κάνω και με το PSU και συγκρίνωντας ο θόρυβος του intel είναι μεγαλύτερος. Μπορώ να κάνω κάτι???? Αλλαγή συστήματος ψύξης της CPU στην ASUS P5QC υπάρχει??? Ίσως ακούγομαι ψύρας αλλά τι να κάνω?? με ενοχλεί Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάρτιος 19, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Ξεκινάμε με τα βασικά. Δεν παίρνεις ένα pc επιδόσεων με σκοπό να το χρησιμοποιεις στην κρεβατοκαμαρα χωρίς να ακούγεται καθόλου. Οπότε ή χαλάς ένα σκασμό χρήματα για αλλαγή ανεμιστήρων ή φτιάχνεις ένα σωστό media pc που προορίζεται για την χρήση που το θες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 19, 2013 #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Οι δίσκοι σου κάνουν περισσότερη φασαρία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 19, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Δεν παίρνεις ένα pc επιδόσεων με σκοπό να το χρησιμοποιεις στην κρεβατοκαμαρα χωρίς να ακούγεται καθόλου. Σωστό αυτό που λές αλλά δεν ξέρεις το γιατί ούτε είναι του παρόντος.Πάντως δεν υπάρχει πλέον άλλος χώρος και γι'αυτό ψάχνω τρόπους μείωσης του θορύβου Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 19, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Οι δίσκοι σου κάνουν περισσότερη φασαρία.μπα!!!τσεκαρισμένο-πολύ λιγότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 19, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 Χρειάζεσαι τα εξής.1) Μια πολύ καλή ψήκτρα για τον επεξεργαστή σου, αφού αυτός είναι ο βασικότερος παράγων θορύβου. 2) Αλλαγή τροφοδοτικού με ένα αθόρυβο, αφού αυτό σε ενοχλεί.3) Προαιρετικά έναν fan controller για τα ανεμιστήρια του κουτιού(αν και δεν τα χρησιμοποιείς).Αυτά αν θέλεις να κάνεις το σύστημα πραγματικά αθόρυβο και να διατηρηθεί μια ικανοποιητική ροή αέρα μέσα στο κουτί σου.1) Με ψήκτρες έχω κάτι αιώνες να ασχοληθώ. Μια καλή ψυκτρούλα των 30€ ίσως να αρκεί για να βγάλει τον σκασμό ο επεξεργαστής.2) Για τροφοδοτικό από την στιγμή που δεν θα έχεις βαρβάτη κάρτα γραφικών ένα τροφοδοτικό χωρίς ανεμιστήρα ακόμα και λιγότερων watt από αυτό που έχεις θα ήταν μια λύση. Το κόστος όμως είναι μάλλον απαγορευτικό(κούκος, αηδόνι), οπότε θέλεις ένα που να είναι ποιο ήσυχο (αν και δύσκολα θα βρεις ήσυχο ΚΑΙ για το καλοκαίρι).3) Το 3 είναι προαιρετικό, αλλά ένας ρυθμιστής στροφών ή άλλες πατέντες του εμπορίου θα μπορούν να σου δώσουν την δυνατότητα να ενεργοποιήσεις τους ανεμιστήρες του κουτιού και να βελτιώσουν την ροή αέρα στο κουτί σου με ελάχιστο θόρυβο ο οποίος μάλλον δεν θα γίνεται έτσι και αλλιώς αισθητός λόγω των υπόλοιπων πηγών θορύβου. Καλύτερη ροή μέσα στο κουτί ίσως να σήμαινε και λιγότερος θόρυβος από τους ανεμιστήρες των εξαρτημάτων (τροφοδοτικού, επεξεργαστή και κάρτας γραφικών - όχι της 9800GT βεβαίως που είναι fixed στο max).Μπορεί να επανέλθω κάποια άλλη στιγμή στο thread, αλλά για την ώρα δοκίμασε να πας στο BIOS της μητρικής σου και στο hardware monitor να ενεργοποιήσεις το Q-Fan. (σελ 98 από 188 του PDF manual)http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5QC/e3810_P5QC_manual.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 19, 2013 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 19, 2013 μπα!!!τσεκαρισμένο-πολύ λιγότεροTi ανεμιστήρες έχεις που κάνουν περισσότερη φασαρία από τους δίσκους (25 dB και πάνω σχεδόν όλοι)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 20, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 20, 2013 Ti ανεμιστήρες έχεις που κάνουν περισσότερη φασαρία από τους δίσκους (25 dB και πάνω σχεδόν όλοι)?FANCOOLER CPU: bearing fan 32.2 ~ 41.1 dBAκαι TR2-550 NOISE: σελ.7τα voltamper τα γράφω στην αρχή Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Μάρτιος 21, 2013 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 21, 2013 Θέλεις ανεμιστήρες και αθόρυβο τροφοδοτικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avatar_GR Αύγουστος 9, 2013 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 9, 2013 Θέλεις ανεμιστήρες και αθόρυβο τροφοδοτικό.και αθόρυβο κουτί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.