batman_gardiki Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14, 2013 Είχα την (NVIDIA) GIGABYTE GEFORCE 9800GT CUDA GV-N98TOC-1GH 1GB PCI-E RETAIL η οποία όμως στα αυτιά μου έβγαζε ΠΟΛΎ θόρυβο απο το ανεμηστηράκι.χρειάζομαι κάτι απλό, τελείως αθόρυβο διοτι ο υπολογιστής μπήκε στην κρεαββατοκάμαρα, να παίζει ταινίες, να σχεδιάζει σε autocad και σπάνια να παιζει κανα παιχνίδι όπως forgeofempires ή flashgamesτο μπατζετ είναι στα 50-60 ευρώ Υ.Γ. επειδή το άθλημα δεν το ξέρω καλά, με ποιά σειρά αξιολογούμε μια κάρτα γραφικών ; ....1.Κατασκευαστής2.Κατασκευαστής Chipset3.Ταχύτητα Επεξεργαστή4.Ταχύτητα Μνήμης5.Interface6.Μέγιστη Ανάλυση7.Μνήμη ΜΒ8.Τύπος μνήμης9.Απαγωγή θερμότητας10.Δυνατότητα Αναπαραγωγής πχ 3D Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 14, 2013 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Είχα την (NVIDIA) GIGABYTE GEFORCE 9800GT CUDA GV-N98TOC-1GH 1GB PCI-E RETAIL η οποία όμως στα αυτιά μου έβγαζε ΠΟΛΎ θόρυβο απο το ανεμηστηράκι.χρειάζομαι κάτι απλό, τελείως αθόρυβο διοτι ο υπολογιστής μπήκε στην κρεαββατοκάμαρα, να παίζει ταινίες, να σχεδιάζει σε autocad και σπάνια να παιζει κανα παιχνίδι όπως forgeofempires ή flashgamesτο μπατζετ είναι στα 50-60 ευρώ Υ.Γ. επειδή το άθλημα δεν το ξέρω καλά, με ποιά σειρά αξιολογούμε μια κάρτα γραφικών ; ....1.Κατασκευαστής2.Κατασκευαστής Chipset3.Ταχύτητα Επεξεργαστή4.Ταχύτητα Μνήμης5.Interface6.Μέγιστη Ανάλυση7.Μνήμη ΜΒ8.Τύπος μνήμης9.Απαγωγή θερμότητας10.Δυνατότητα Αναπαραγωγής πχ 3DΔεν θα έριχνε τις στροφές του ανεμιστήρα για αυτό ήταν και θορυβώδης. Μέχρι 60€ δεν θα βρεις καινούρια κάρτα καλύτερη από αυτή που είχες στα 3D. Αυτές που παίζουν σε αυτές τις τιμές είναι η 6570/6670 και η 630, κάρτες πολύ μέτριες σε 3D επιδόσεις, πιθανόν ποιο αργές από την 9800GT σε 3D, αλλά με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση και DirectX 11 υποστήριξη σε σχέση με την 9800GT. Από εκεί και πέρα συνήθως το data bus δείχνει αν η κάρτα είναι δυνατή ή όχι, σε συνδυασμό με την παλαιότητά του chipset της. Το data bus είναι σε μεγάλο βαθμό ο εύκολος τρόπος να διαπιστώσεις ποια κάρτα είναι δυνατή στα 3D και ποια όχι.Ποιο μεγάλο data bus προς την μνήμη σημαίνει και ποιο πολύπλοκη πλακέτα και άρα αυξημένο κόστος για τον κατασκευαστή. Έτσι οι αργές καρτούλες έχουν 64bit data bus, αυτές που είναι κάπως αξιοπρεπείς έως καλές και πολύ καλές 128bit, και από 192bit και πάνω ξεκινάνε οι σχετικά έως πολύ δυνατές 3D/gaming κάρτες. Γενικά και αφήνοντας στην άκρη την παράμετρο του χρόνου (το πότε πρωτοκυκλοφόρησε η κάρτα) και τον κατασκευαστή (amd/nvidia), διότι τότε το πράγμα γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκο, κοιτάμε1. Αριθμός shaders/cuda cores στο chip, την GPU (όπως και με τους επεξεργαστές, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο)2.1 data bus π.χ. 256bit2.2 Τύπος μνήμης π.χ. GDDR5 3. Συχνότητα μνήμης4. Συχνότητα GPU5. Ποσότητα μνήμης (πολύ μνήμη σε μικρή/αργή κάρτα είναι σαν να βάζεις καρότσα σε mini cooper)6. Χρόνια εγγύησης7. Σύστημα ψύξης, άλλα χαρακτηριστικά 8. Αξιοπιστία καταστήματος9. Τιμή10. Κατασκευαστής κάρτας??. Κατασκευαστής chipset. Αυτό δεν το κατατάσσω. Αν χρειαζόμαστε υποστήριξη CUDA και αν το CUDA όντως βοηθάει σημαντικά, τότε η επιλογή κάρτας με Nvidia chipset είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και πάει πολύ ψηλά στην λίστα. Βασικά είναι το Νο1.Τα 2.1 και 2.2 είναι αλληλένδετα για αυτό και τα έγραψα έτσι. Μια υλοποίηση με γρήγορες GDDR5 μνήμες, για παράδειγμα, σε 128bit data bus θα αποδίδει πάνω κάτω τα ίδια με μια υλοποίηση με αντίστοιχα γρήγορες GDDR3 σε 256bit data bus. Για να μην πολύ ψάχνεσαι, μια αξιόπιστη κατάταξη των καρτών με βάση τις επιδόσεις τους σε 3D θα βρεις στην παρακάτω σελίδαGraphics Card Hierarchy Chart : Best Graphics Cards For The Money: February 2013Η μόνη αξιοπρεπής passive που πρόσεξα στο skroutz με τιμή κοντά στα 60€ είναι αυτήSapphire Ultimate Radeon HD 6570 (11191-27-20G) | Skroutz.gr Sapphire Radeon HD6570 1GB Ultimate | Skroutz.gr ΙΣΩΣ (ενδεχομένως να κάνω λάθος εδώ) για flash games να αρκεί και μια ποιο αργή κάρτα, π.χ. HD6450(DDR3), αλλά σε 3D θα είναι ψόφια σε σχέση με την 9800GT. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 14, 2013 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Δεν θα έριχνε τις στροφές του ανεμιστήρα για αυτό ήταν και θορυβώδης. Μέχρι 60€ δεν θα βρεις καινούρια κάρτα καλύτερη από αυτή που είχες στα 3D. ποιό είναι το ικανοποιητικό ποσό που με καλύπτει και στα 3D??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 14, 2013 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 ποιό είναι το ικανοποιητικό ποσό που με καλύπτει και στα 3D???Δύσκολο ερώτημα από την άποψη ότι ο καθένας το βλέπει διαφορετικά αυτό. Κάποιος είναι μια χαρά με μια κάρτα των 60€ και άλλου δεν του φτάνει το θηρίο των 600€. Για να πας ποιο πάνω από την 9800GT πάντως σε 3D επιδόσεις, θέλεις minimum μια HD7750 ή μια GT640, οπότε 80-100€. Προσωπικά είμαι μια χαρά με μια 560ti της οποίας η αντίστοιχη κάρτα σήμερα (χοντρικά) είναι η 650ti (150€). Αν φτάσεις μέχρι εκεί βέβαια αξίζει (αν δεν χρειάζεσαι CUDA) να δώσεις 200€ για μια HD78X0 η οποία θα κάλυπτε την πλειοψηφία των gamers (οι AMD έρχονται και με δωρεάν καινούρια και γνωστά games).Ήδη όμως έχω πάει πολύ ποιο μακριά από ότι πιθανόν σκέφτεσαι με βάση και το ποια games ανέφερες στην αρχή.ΥΓ Χρησιμοποίησε το link που σου έδωσα. Βρες την 9800GT στην κατάταξη και δες που παίζουν οι κάρτες της αγοράς σε σχέση με αυτήν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Μάρτιος 14, 2013 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Είχα την (NVIDIA) GIGABYTE GEFORCE 9800GT CUDA GV-N98TOC-1GH 1GB PCI-E RETAIL η οποία όμως στα αυτιά μου έβγαζε ΠΟΛΎ θόρυβο απο το ανεμηστηράκι.Καταρχήν καλωσήρθες στο φόρουμ.Δυστυχώς έχεις από τις κάρτες , οι οποίες δέν επιτρέπουν ρύθμιση στροφών μέσω drivers ή software γενικότερα.Εχεις μιά καρτούλα η οποία είναι καλή και σίγουρα καλύτερη από τις σημερινές φτηνές των καταστημάτων.Είχα μιά παρόμοια παλαιότερα και όταν την παρόπλισα σε ένα μηχάνημα γραφείου , απλά την σύνδεσα σε ένα fan controller και ησύχασα.Κάτι τέτοιο φαντάσουhttp://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/1364ήhttp://www.okcomputer.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_css.tpl&product_id=349&category_id=44&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=56Απλά να ξέρεις ότι έχεις και αυτή την επιλογή.Τώρα ...Αν επιμένεις να πάρεις καινούργια , θές κανά 90άρι ευρώ για μιά π.χ. HD7750 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάρτιος 14, 2013 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 14, 2013 Για να πας σε σοβαρή κάρτα για 3D αλλά και για καλή ψύξη, δεν νομίζω να βρεις κάτι αξιόλογο κάτω από 120-150€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 15, 2013 Author #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 ευχαριστώ για τον χρόνο σας και όλες τις αναλύσεις αλλά τι να διαλέξω???????έχω μπερδευτείδεν έχω τρελές απαιτήσεις ουτε κάνω τα τρελά σχέδια, απλές κατόψεις σχεδιάζω βλέπω ταινίες και παίζω κανενα παιχνίδι στα οποία δεν κάθομαι να ασχοληθώ με τις αναλύσεις τους.απλά θέλω να βλέπω καλά και με ενοχλεί ο θόρυβος - μ'αυτά τα κριτήρια θέλω να πάω σε κάτι άλλο απο αυτό που είχα Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 15, 2013 #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 Θα προσπαθήσω να σου δώσω συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς άσχετα μπλα μπλαΚάπου στα 40€MSI R6450-MD1GD3H 1GB DDR3 - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr ή αυτή με Nvidia chipΚάρτα Γραφικών Nvidia Gigabyte 610 (1GB, DDR3, 64BIT, LP) | You.gr Ψόφιες για 3D gaming, ακόμα και σε απλά 3D games πιθανόν μόνο σε Low detail θα την παλεύουν. Την 9800GT σε 3D δεν την βλέπουν ούτε με... τηλεσκόπιο. Αλλά σε 2D δεν υπάρχει διαφορά.Θα παίζουν όλα τα videos, πιθανόν δεν θα κολλάνε σε flash games (απλά flash games τα παίζω μια χαρά με μια ποιο αργή από αυτές G210) και αν στο Autocad ασχολείσαι μόνο με δύο διαστάσεις (δεν ξέρω για 3D, πόσο πολύπλοκο ή απλό είναι αυτό που κάνεις) θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση και καθόλου θόρυβος μιας και δεν έχουν ανεμιστήρα.Κάπου στα 60-70€Sapphire Ultimate Radeon HD 6570 (11191-27-20G) | Skroutz.gr Sapphire Radeon HD6570 1GB Ultimate | Skroutz.gr Στην ανέφερα ποιο πάνω. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι ετοιμοπαράδοτη. Αν πάρεις τηλέφωνο τα καταστήματα και την βρεις, γνώμη μου, την παίρνεις. Σε 3D θα είναι ίσως ένα κλικ ποιο κάτω από την 9800GT. Αλλά χαμηλότερη κατανάλωση και καθόλου θόρυβος. Εναλλακτικά αν δεν την βρειςGIGABYTE VGA GV-R667D3-1GI, 1024MB, DDR3 VGA ATI GB HD6670 2GB DDR3 128BIT | COSMODATA καιMSI GT 630 (PCI Express 16 ,2 GB GDDR3) - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.grΑυτές έχουν ανεμιστήρα, αλλά δεν νομίζω να κάνουν ιδιαίτερο θόρυβο. Ρωτάς το κατάστημα μπας και ξέρουν κάτι παραπάνω. Σε 3D η 630 είναι χειρότερη από τις 6570/6670Sapphire 7750 2GB DDR3 - Κάρτες γραφικών (VGA) - plaisio.gr Σύγχρονη κάρτα, καλύτερη από την 9800GT, χαμηλή κατανάλωση, πιθανόν χαμηλό επίπεδο θορύβου (αν κρίνω και από μια αξιολόγηση στην σελίδα του Πλαισίου) θα σε καλύψει πλήρως. Ανεβαίνεις όμως πολύ στην τιμή αφού πας στα 100€. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 15, 2013 Author #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 τώρα μάλιστα!!!!!!!!σε ευχαριστώ πάαααααααααααααρα πολύέχω όμως 3 απορίες...στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους λέει 3D - και εσύ μου λές οτι 1ονΚάπου στα 60-70€Sapphire Ultimate Radeon HD 6570 (11191-27-20G) | Skroutz.gr Sapphire Radeon HD6570 1GB Ultimate | Skroutz.gr ....Σε 3D θα είναι ίσως ένα κλικ ποιο κάτω από την 9800GT. Αλλά χαμηλότερη κατανάλωση και καθόλου θόρυβος. πως στην ευχή το ξέρεις καθώς η δικιά μου λογική του άσχετου διαβάζει 3D -2ονη διαφορά των παραπάνω ποιά είναι????εγώ βλέπω μόνο στο όνομα3ον αυτή είναι πολύ καλύτερη λόγο GDDR5 ???http://www.skroutz.gr/s/364531/Sapphire-Radeon-HD6670-1GB-Ultimate.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 15, 2013 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 3D όλες υποστηρίζουν μέσω DirectX και OpenGL. Το ερώτημα είναι όμως πόσο γρήγορες είναι σε αυτό. Με τα περί ψόφιου 3D/ένα κλικ ποιο κάτω 3D εννοώ το πόσο γρήγορες είναι οι κάρτες σε αυτό, όχι αν το υποστηρίζουν μισό ή ολόκληρο. Αν κατάλαβα καλά τι ρωτάς.2. Ναι μόνο στο όνομα διαφέρουν. Για αυτό και μιλάω για μία κάρτα και όχι δύο.3. Ναι, διότι έχει λίγο καλύτερο chip(6670 έναντι 6570), αλλά με πολύ καλύτερες μνήμες. Όμως σε αυτή την τιμή είναι πολύ κοντά στην 7750, οπότε δεν πολύ αξίζει. Αν όμως την σκέφτεσαι επειδή δεν έχει ανεμιστήρα και με κύριο κριτήριο αυτό, είναι μια επιλογή. Δεν νομίζω όμως ότι οι σύγχρονες κάρτες μέχρι τα 100€ έχουν θέμα με τον θόρυβο, όπως η 9800GT που έχεις. Θα πρέπει ο κατασκευαστής να έχει κάνει μεγάλο φάουλ στην σχεδίαση για να σου κάτσει εξίσου θορυβώδης κάρτα. Αν το υπόλοιπο PC σύστημά σου είναι απολύτως ήσυχο και δεν θέλεις το παραμικρό κιχ από την κάρτα, όπως είπα, είναι μια επιλογή καλή. Το αν η GDDR5 δικαιολογεί τα επιπλέον 25€ θα σε γελάσω, αλλά σίγουρα είναι υψηλότερων επιδόσεων από την Sapphire με την GDDR3 και το 6570. Η διαφορά του 6570 με το 6670 είναι μόνο στην συχνότητα. Τα δύο τσιπάκια είναι κάνω κάτω τα ίδια, απλά το 6670 ποιο γρήγορο(800Mhz έναντι 650Mhz). Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 15, 2013 Author #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 έχω ξεχάσει πάντως να γράψω οτι φοράω την http://www.skroutz.gr/s/390504/Gigabyte-GeForce-210-1GB-DDR3.html δανική εδώ και μια εβδομάδα και δεν βλέπω διαφορά σε τίποτα με την 9800GTδεν ξέρω αν θα βρώ και στις παραπάνω αλλά μάλλον θα διαλέξω ανάμεσα στηνhttp://www.skroutz.gr/s/2175093/EVGA-GeForce-GT630-1GB.html και τηνhttp://www.skroutz.gr/s/425209/Sapphire-Radeon-HD6570-1GB-Ultimate.htmlΥΓ. Η Τεχνολογία Παράλληλης Επεξεργασίας τι είναι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 15, 2013 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 Διαφορά θα δεις μόνο σε 3D games και ίσως σε 1-2 περιπτώσεις που θα απαιτείται επεξεργαστική ισχύ από την κάρτα γραφικών. Σε καθημερινή χρήση στο desktop δεν υπάρχει διαφορά. Την 9800GT σε 3D δεν την βλέπουν ούτε με... τηλεσκόπιο. Αλλά σε 2D δεν υπάρχει διαφορά. Αν σε καλύπτει η 210 τότε σε καλύπτουν όλες οι κάρτες που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η 630 της EVGA είναι μια χαρά στα 55€ και ο μόνος λόγος που δεν στην ανέφερα ποιο πριν, είναι ότι είναι χωρίς διαθεσιμότητα. Θα σου πρότεινα πάντως να δοκιμάσεις την 210 σε όσο το δυνατόν ποιο πολλές περιπτώσεις για να βεβαιωθείς ότι σε καλύπτει πλήρως. Για να πάρεις μια ιδέα της διαφοράς ανάμεσα σε ένα σύστημα με ικανοποιητικές επιδόσεις σε 3D έναντι ενός με χαμηλές επιδόσεις δες το παρακάτω video Πρόσεξε πόσο ποιο ομαλή είναι η κίνηση στο αριστερό παράθυρο και πόσο σπαστή στο δεξιά.Όσον αφορά την "Τεχνολογία Παράλληλης Επεξεργασίας", όλοι οι επεξεργαστές των καρτών γραφικών αποτελούνται από πολλούς πυρήνες στο στυλ του επεξεργαστή σου(εννοώ τον Intel) που έχει τέσσερις. Οπότε επειδή αυτοί οι πυρήνες δουλεύουν παράλληλα το αναφέρουν ως "Τεχνολογία Παράλληλης Επεξεργασίας". Όλες οι κάρτες έτσι δουλεύουν. Από την ποιο αργή μέχρι την ποιο γρήγορη. Δεν είναι κάποιο extra χαρακτηριστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 15, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 15, 2013 σ'ευχαριστώ και πάλι.ήσουν πολύ διαφωτιστικός!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 16, 2013 Author #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 λοιπόν, έχω το Bitmore DTV100 για TV στο PC.Όταν παίζει live κανένα πρόβλημα γιατι παίζει απο το usb.όταν όμως θέλω να δω κατι recorded η ανάλυση είναι χάλια διότι παίζει απο την 210.σωστά???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 16, 2013 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 Δεν ξέρω, αλλά και δεν νομίζω. Πριν 10 χρόνια ήμουν guru με τις αναλογικές κάρτες TV, αλλά με ψηφιακές δεν ασχολήθηκε ποτέ, οπότε είμαι εντελώς άσχετος. Λογικά το σήμα θα πρέπει να το παίρνει όπως είναι και να το σώζει χωρίς επεξεργασία μιας και ήδη είναι κωδικοποιημένο σε Mpeg2/Mpeg4. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ για να είναι χάλια η ανάλυση, είναι να έχει ρυθμιστεί λάθος το software να γράφει σε διαφορετική, μικρότερη, ανάλυση. Αυτή η επιλογή είναι καλή όταν δεν θέλουμε το πρόγραμμα να πιάνει πολύ χώρο στον δίσκο και δεν μας απασχολεί η ποιότητά του. Πρέπει να κοιτάξεις στις επιλογές για αποθήκευση/εγγραφή του σήματος/προγράμματος και να βρεις κάποια επιλογή που ουσιαστικά να λέει "σώσε το χωρίς καμιά επεξεργασία" ή κάτι παρόμοιο. Υ.Γ. Χρησιμοποιείς καθόλου gadgets στα Windows 7? Μπορεί να δοκιμάσεις το παρακάτω gadget Download GPU Observer 3.4 Free - Monitor the most recent stats of your NVIDIA or AMD/ATI Desktop Graphic Card - Softpedia Σου δίνει την δυνατότητα να δεις πόσο στρεσάρεται ο επεξεργαστής στην κάρτα γραφικών σου. Αν παρατηρείς κολλήματα στο video playback ή αλλού και οι μπάρες gpu ή/και vpu είναι στο 100%, τότε η καρτούλα ενδεχομένως να είναι στα όριά της. Είναι κάπως ανάλογο με τον task manager όπου μπορείς να δεις σε τι βαθμό ζορίζεται ο επεξεργαστής(ο intel). Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 16, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 με ανοιχτα....torrent,autocad,vlc,online radio,forge of empires εχω Link to comment Share on other sites More sharing options...
bfc_xxx Μάρτιος 16, 2013 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 λοιπόν, έχω το Bitmore DTV100 για TV στο PC.Όταν παίζει live κανένα πρόβλημα γιατι παίζει απο το usb.όταν όμως θέλω να δω κατι recorded η ανάλυση είναι χάλια διότι παίζει απο την 210.σωστά????Δες αν μπορείς να ορίσεις playback codec και βάλε κάποιο άλλο από αυτό που χρησιμοποιεί.edit: Άλλαξε το video renderer σε VMR9 αν σου δίνει τέτοια επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 16, 2013 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 16, 2013 @ batman7gardiki Μια χαρά χαλαρά είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
batman_gardiki Μάρτιος 17, 2013 Author #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 @ batman7gardikiΜια χαρά χαλαρά είσαι. καλημέρα, η θερμοκρασία με προβλημάτησε!!! έπιασα την κάρτα και έκαιγε!!! θεωρείτε φυσιολογική??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάρτιος 17, 2013 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2013 καλημέρα, η θερμοκρασία με προβλημάτησε!!!έπιασα την κάρτα και έκαιγε!!!θεωρείτε φυσιολογική???Να σου πω ποιο πριν βλακεία ίσως σου έγραψα. Βασικά για να δεις αν είναι ΟΚ η κάρτα πρέπει να κάνεις και κάτι με αυτήν, όχι απλά να έχεις ανοιχτά τα προγράμματα και να μην κάνουν τίποτα αυτά. Τότε θα δεις αν σε καλύπτει αυτή.Οι 73 βαθμοί σε idle είναι πολλοί, αλλά όχι κάτι το παράλογο για 210 με παθητικό (χωρίς ανεμιστήρα) σύστημα ψύξης. Είχα δύο G210. Αυτή που πούλησα δεν ζεσταινόταν και συνήθως άραζε στους 50+ βαθμούς όταν δεν ζοριζόταν. Αυτή που κράτησα αν δεν υπάρχει μια κάποια κυκλοφορία αέρα στο κουτί ξεπερνάει τους 70 βαθμούς στο καθισιό της και τους 85+ όταν δουλεύει.Αν η καρτούλα χτυπάει 73 βαθμούς στο καθισιό της ίσως να θέλει ένα ανεμιστηράκι κάπου στα πλάγια του κουτιού (αν υπάρχει θέση είναι προτιμότερο) ή μπροστά χαμηλά, να βοηθάει έστω λίγο την ροή του αέρα στο κουτί. Αν οι 73 βαθμοί προέρχονται μετά από στρεσάρισμα της κάρτας, τότε είναι φυσιολογικοί και υποθέτω ότι σταδιακά αργότερα υποχώρησε κάτω από τους 60. Όταν βέβαια μιλάω για ανεμιστήρα εννοώ κάποιον των 12 εκατοστών με μέγιστο τις 1000 στροφές ώστε να μην προσθέτει θόρυβο στο PC.Πάντως οι κάρτες γραφικών μπορούν να δουλέψουν χωρίς φόβο και σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τους κεντρικούς επεξεργαστές. Ακόμα και θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών δεν είναι ασυνήθιστες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.