Jump to content

FX Vs. Core i7: Exploring CPU Bottlenecks And AMD CrossFire

yanni

Recommended Posts

Ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό ανάμεσα σε i7 και FX στον τομέα του gaming. Αξίζει τα επιπλέον λεφτά ο i7 ή ο FX αποτελεί εξίσου ικανοποιητική επιλογή με λιγότερα χρήματα;

FX Vs. Core i7: Exploring CPU Bottlenecks And AMD CrossFire : Chasing Bottlenecks To Eyefinity (But Not Beyond)

Σαλατα τα εχει κανει σε αυτο το αρθρο,σε μερικα παιχνιδια δε λειτουργει το crossfire και δεν το εχει παρει χαμπαρι...

Απορω αν τα ξαναδιαβαζουν πριν τα δημοσιευσουν...

• 7 months later...

Τι να σου πω ? Εγω εχω και τα δυο μηχανηματα οπως βλεπεις στην φωτογραφια-υπογραφή μου και εχω πειραματιστεί.

Τον i7-990Χ τον εχω με quadro για rendering και τον FX-8350 για gaming (με τελευταιους παντα ανανεωμενους drivers).

στο gaming μηχανημα του εχω και 2 ΗD7970 σε crossfire.

Εχω οτι benchmark υπαρχει και εχω παιξει σε πολλα μηχανηματα να δω που αποδιδει καλυτερα.

Οξυμορο κι αν ακουγεται η ομοιογένεια στην εταιρια (ταχυτερη cpu της με ταχυτερες Gpu ΤΗΣ) δεν αποδιδουν τοσο καλα οσο στην intel CPU με AMD GPU.

εχει μια διαφορα γυρω στο 30-40% αλλα κυριως στα STARTING FPS. δηλαδη στο low fps

(μεταξυ Low, Average kai High)

και το Average βγαινει μεγαλυτερο επισης στον i7.

Ομως εχει τοσα περισσοτερα πλεονεκτηματα η AMD στον 8350 που ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

Δηλαδη price/performance = 10 με τόνο.

Ειναι παρα πολυ ευκολος και σταθερος σε υπερχρονισμο , και αρνητικο ναι, καιει πολυ ρευμα. Ομως παρα το 30-40% πιο κατω επιδοσεις στις καρτες γραφικων που του εχω βάλει

ακομα και χωρις υπερχρονισμο , παιζω οτι θελω και μαλιστα σε 3 monitor νερό.

αρα λοιπον ΑΠΟΔΙΔΕΙ επισης. ΚΑΙ ΦΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΣ. Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

αυτο δεν θελουν ολοι ? να κανουν την δουλεια που θελουν πληρώνοντας οσο το δυνατον λιγοτερα ? και τα δυο τα καταφερνει ο ψευτο-οχτα πύρηνος (εμπορικο τρικ**) FX 8350 ΤΗΣ AMD.

187 Ευρω τον ειχα παρει στις αρχες του ως αντικατασταση σε εναν 8120 (πατατα)

οποιος παρει εναν 8350 σιγουρα θα παρει πιο πολλα απ οσα θα πληρωσει (αν εξαιρεσει κανεις την υδροψυξη και overclocking που αν εχει high end καρτες δεν ειναι απαραιτητα).

** εμπορικο τρικ γιατι στην πραγματικότητα εχει 4 modules (cores πειτε τα , με 2 cores (threads τα λενε τα windows) ) το καθένα.

Μιά χαρά τα λές.

Ξεκάθαρα και σταράτα.

Μού θύμησες πόστ της παλιάς καλής εποχής του pct.

:038:

Υ.Σ.

Αν ασχολείσαι ακόμη (έστω και λίγο) με το o/c και κάνεις κέφι , γράψε και στο παρακάτω thread

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=55905

Μιά χαρά τα λές.

Ξεκάθαρα και σταράτα.

Μού θύμησες πόστ της παλιάς καλής εποχής του pct.

:038:

Υ.Σ.

Αν ασχολείσαι ακόμη (έστω και λίγο) με το o/c και κάνεις κέφι , γράψε και στο παρακάτω thread

http://www.overclockers.gr/vbull/showthread.php?t=55905

Eυχαριστω για τα καλά λόγια.

Οσο για το overclocking , εχει περάσει η εποχή του για μένα. Δεν ασχολούμε (δεν βρισκω το λόγο δηλαδη) πλέον.

αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ξοδευε ρευμα με τα κιλά και δεν ειναι εποχές για τέτοια παιχνίδια πλεον λογω ΔΕΗ και γινόταν επίσης σόμπα ! και δεν ηθελα (οχι για τον υπολογιστη αλλα για μένα) θερμοκρασιες στο δωμάτιο ποτέ πανω απο 22 βαθμούς (υπαρχει λόγος) ..

Και μια και την ΔΟΥΛΕΙΑ που τον ΕΙΧΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ , την ΕΚΑΝΕ

(ασχετα αν δεν εβγαινε ποτε πρωτος σε benchmark tests.. <-- who cares).

Kαι αφου πηγαινε νερο , πολύ ομαλα τα games χωρις overclocking , μολις εκανα για να παιξω με τα benchmarks ποσο πολυ μπορει να ανεβαινε σταθερό στα 5.02 και 4.83 χωρίς υγρα άζωτα και ιστορίες, γύρισα πίσω στα defaults.

ενα συμπερασμα θα πω περιληπτικα για το overclocking. απο ενα σημειο και πανω εχει diminishing returns. Δηλαδη αντίστροφη αποτελεσμάτικοτητα. Ο επεξεργαστής κάνει μαθηματικά δηλαδη επεξεργαστικά λάθη και έτσι βγαινει τελικά να ειναι πιο αργός απο μικρότερες ταχύτητες αφού πρεπει την ιδια δουλεία να επιστρεφει και να την επαναλαμβανει ξανα και ξανά. .Τα ρολόγια δεν ειναι το παν, η αρχιτεκτονική ειναι. Κατι στο οποιο η Intel περναει πολυ καλα την AMD.

Ωστόσο και με αυτο ως δοκιμασμένο δεδομένο, έμαθα να προτιμω AMD λόγω τους κόστους/απόδοσης και της δουλειάς που ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ, να γίνεται.

το τελευταιο τελικα ειναι που μετραει ..γιατι αλλιως παιζεις με τα κιτρινα νουμερακια του fraps και ξεχνας απομακρύνεσαι απο το παιχνίδι.

μπαινεις σε άλλη μπρίζα και δεν κανει .. ειδικα αυτή την εποχή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.