Jump to content

Βοήθεια!!!

BackStabeRRR

Recommended Posts

Γειά σε όλους!!!Θα ήθελα βοήθεια σχετικά με μία μητρική που θέλω να αγοράσω.

Είναι η εξής::::http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522927

ASUS M5A78L LE.

Η συγκεκριμένη μητρική λέει ότι υποστηρίζει SATA2 για υποστήριξη σκληρών δίσκων.Μερικοί φίλοι μου,μου είπαν πώς μπορώ να συνδέσω έναν σκληρό SATA3 σε μία μητρική η οποία υποστηρίζει SATA2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕ ΜΕ!!! :100: :100: :100:

Εντελώς λάθος τίτλος. Anyway μπορείς να συνδέσεις έναν SATA3 δίσκο σε μια SATA2 μητρική μιας και είναι απολύτως συμβατές ως υποδοχές. Σκέψου το σαν USB3 στικάκι με USB2 υποδοχή. Το μόνο που χάνεις είναι ότι οι μέγιστες επιδόσεις χτυπάνε ταβάνι στα 300ΜΒ/sec που είναι το όριο του SATA2. Έτσι ένας γρήγορος SSD με SATA3 που θεωρητικά πιάνει ταχύτητες της τάξης των 500ΜΒ/sec, σε μια μητρική με SATA2 θα έχει μέγιστο τα 300ΜΒ/sec. Πρακτικά όμως και σε καθημερινή χρήση, δεν θα καταλάβεις καμιά απολύτως διαφορά. Μάλιστα αν μιλάμε για κλασικούς μηχανικούς δίσκους το SATA2 δεν αποτελεί περιορισμό διότι κανένας μηχανικός δεν πλησιάζει τα 300MB/sec.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.