yanni Φεβρουάριος 4, 2013 #41 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Και τι θα του πει? Πάρε καινούριο σύστημα +30€ για τον έλεγχο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Φεβρουάριος 4, 2013 Author #42 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Και τι θα του πει? Πάρε καινούριο σύστημα +30€ για τον έλεγχο.Επομένως? Υπάρχει κάποια άλλη λύση?Btw... επειδή εργάζομαι σε μια εταιρία κλιματισμού... ξέρω έναν τεχνικό ο οποίος επισκευάζει πλακέτες (για airconditioning) ... λέτε να πάω την μητρική σ'αυτόν να την μετρήσει? Δεν ξέρω τι να κάνω... φοβάμαι μην μου προκαλέσει και άλλα θέματα και πάω για ολική αντικατάσταση...και.. δεν παίζουν λεφτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 4, 2013 #43 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Το τροφοδοτικό μπορούν να σου μετρήσουν με ένα πολύμετρο. Εσυ μπορείς να τσεκάρεις τις τάσεις στο BIOS ή με κάποιο πρόγραμμα, π.χ. το ASUS PC ProbeII που θα υπάρχει στο CD της μητρικής σου ή π.χ. το HWMonitor. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο το BIOS ή κάποιο πρόγραμμα με ένα πολύμετρο, αλλά αν δεις καμιά 12άρα να λέει στο BIOS 11.2V π.χ. τότε μπορείς να αρχίσεις να υποψιάζεσαι πρόβλημα.Την μητρική πως να την μετρήσει; Δεν ξέρω αν τα παιδιά που είναι τεχνικοί ξέρουν πως να τσεκάρουν μητρικές για θέματα όπως το cold boot error ή αν απλά βγάζουν κάποιο γενικό συμπέρασμα του τύπου "99% μητρική" όπως θα έκανα και εγώ. Πάντως σε τεχνικό air condition δεν την πας. Δεν είναι όλες οι πλακέτες ίδιες και αν δεν είναι χομπίστας ή αν δεν δουλεύει και με hardware Η/Υ δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει.Και στο τέλος μπορεί απλά να φταίνε τα windows. Αν έχεις κανένα Live CD από linux θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις ή να φτιάξεις κάποιο bootable CD/USB απλά για να δεις αν μπαίνοντας σε Linux περιβάλλον έχεις το ίδιο θέμα. Βέβαια δεν μου έχει τύχει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα και ίσως να είναι εντελώς χάσιμο χρόνου αυτό, αλλά στην θέση σου θα δοκίμαζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Φεβρουάριος 4, 2013 Author #44 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Το τροφοδοτικό μπορούν να σου μετρήσουν με ένα πολύμετρο. Εσυ μπορείς να τσεκάρεις τις τάσεις στο BIOS ή με κάποιο πρόγραμμα, π.χ. το ASUS PC ProbeII που θα υπάρχει στο CD της μητρικής σου ή π.χ. το HWMonitor. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι το ίδιο αξιόπιστο το BIOS ή κάποιο πρόγραμμα με ένα πολύμετρο, αλλά αν δεις καμιά 12άρα να λέει στο BIOS 11.2V π.χ. τότε μπορείς να αρχίσεις να υποψιάζεσαι πρόβλημα.Την μητρική πως να την μετρήσει; Δεν ξέρω αν τα παιδιά που είναι τεχνικοί ξέρουν πως να τσεκάρουν μητρικές για θέματα όπως το cold boot error ή αν απλά βγάζουν κάποιο γενικό συμπέρασμα του τύπου "99% μητρική" όπως θα έκανα και εγώ. Πάντως σε τεχνικό air condition δεν την πας. Δεν είναι όλες οι πλακέτες ίδιες και αν δεν είναι χομπίστας ή αν δεν δουλεύει και με hardware Η/Υ δεν νομίζω να μπορεί να βοηθήσει.Και στο τέλος μπορεί απλά να φταίνε τα windows. Αν έχεις κανένα Live CD από linux θα σου έλεγα να το δοκιμάσεις ή να φτιάξεις κάποιο bootable CD/USB απλά για να δεις αν μπαίνοντας σε Linux περιβάλλον έχεις το ίδιο θέμα. Βέβαια δεν μου έχει τύχει κάποιο παρόμοιο πρόβλημα και ίσως να είναι εντελώς χάσιμο χρόνου αυτό, αλλά στην θέση σου θα δοκίμαζα.Θα σας κουράσω λίγο ακόμα και το απόγευμα θα σας στείλω φωτογραφίες με τις τάσεις από το Bios ,σε πρώτη φάση μπας και δείτε τίποτα περίεργο...Είναι ένα πρώτο βήμα.. αν δεν βγάλω άκρη και από αυτό, μάλλον θα βγάλω το τροφοδοτικό να το πάω να το μετρήσει κανείς και μετά βλέπουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Φεβρουάριος 4, 2013 #45 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Θα σας κουράσω λίγο ακόμα και το απόγευμα θα σας στείλω φωτογραφίες με τις τάσεις από το Bios ,σε πρώτη φάση μπας και δείτε τίποτα περίεργο...Είναι ένα πρώτο βήμα.. αν δεν βγάλω άκρη και από αυτό, μάλλον θα βγάλω το τροφοδοτικό να το πάω να το μετρήσει κανείς και μετά βλέπουμε..καλό θα ήταν το τροφοδοτικό να μετρηθεί πάνω στον υπολογιστή που θα παίζει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Φεβρουάριος 4, 2013 Author #46 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 καλό θα ήταν το τροφοδοτικό να μετρηθεί πάνω στον υπολογιστή που θα παίζει...Με το Link που έβαλες με "μπρίζωσες" και σκέφτηκα για να τα στέλνουν δωρεάν, φτηνά θα είναι... Θα πάω να πάρω ένα πολύμετρο.. Με μια γρήγορη έρευνα στο skroutz, βρήκα πολύ φτηνά. Θα πρέπει να κοιτάξω να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά? Αυτό μου κάνει? http://www.electrohoros.gr/more_details.php?id_prod=1405 Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaVeN Φεβρουάριος 4, 2013 #47 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Με το Link που έβαλες με "μπρίζωσες" και σκέφτηκα για να τα στέλνουν δωρεάν, φτηνά θα είναι... Θα πάω να πάρω ένα πολύμετρο.. Με μια γρήγορη έρευνα στο skroutz, βρήκα πολύ φτηνά. Θα πρέπει να κοιτάξω να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά? Αυτό μου κάνει? http://www.electrohoros.gr/more_details.php?id_prod=1405το link για τα πολύμετρα είναι από το 2006...μια χαρά είναι αυτό που διάλεξες Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Φεβρουάριος 4, 2013 Author #48 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 το link για τα πολύμετρα είναι από το 2006...μια χαρά είναι αυτό που διάλεξεςΤυχαίο ήταν αυτό που διάλεξα...Θα αγοράσω πολύμετρο από ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά δίπλα από το σπίτι μου..Αυτό που με ενδιαφέρει είναι αν πρέπει να τους ζητήσω να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Φεβρουάριος 4, 2013 Author #49 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Αυτή είναι η φώτο που έβγαλα σήμερα μετά την μπλε οθόνη... Δεν ξέρω μήπως χρειάζεται να βγάλω και μία στο πρώτο boot.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Φεβρουάριος 4, 2013 #50 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 4, 2013 Μια χαρά φαίνονται, τουλάχιστον στο BIOS. Μπορείς κάθε φορά που ξεκινάς τον Η/Υ (για πρώτη φορά) να μπαίνεις μια βόλτα από το BIOS να κοιτάς αν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση.Αν πάντως μπορείς να φορτώσεις κάποιο λινουξάκι (livecd) σε κάποιο πρώτο ξεκίνημα (που λες ότι σου πετάει μπλε οθόνη) και να δεις αν εκεί παίζει μια χαρά το μηχάνημα, μήπως είναι θέμα windows.Δεν ξέρω αν θα ήταν καλή ιδέα και ένα πλήρες uninstall των Nvidia οδηγών με κάποιο πρόγραμμα όπως το DriverSweeper και μετά επανεγκατάσταση? Πράγματα που προσωπικά θα δοκίμαζα, αν έχεις χρόνο βέβαια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Οκτώβριος 14, 2013 Author #51 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Παιδιά καλησπέρα,μετά από αρκετό καιρό και ενώ είχαν σταματήσει τα restarts στο πρώτο boot.. έχει 2 εβδομάδες τώρα που ο fan της καινούριας VGA (Gigabyte GT 640) υπολειτουργεί.... Έχω βάλει και ένα προγραμματάκι που βλέπει την θερμοκρασία της VGA και συνήθως μου φτάνει σε Idle κατάσταση 45-50 C και όταν πάιζω football manager (που δεν έχει και ΤΡΕΛΛΕΣ απαιτήσεις γραφικών) το 60+ το πιάνει άνετα. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι ο fan κάνει έναν περίεργο μουγκριτό ώρες - ώρες.. και βλέπω ξεκάθαρα την φτερωτή να γυρνάει πολύ αργά και, μάλλον κάπου να ψιλο-κολλάει... Τι γκαντεμιά ρε παιδί μου.. έλεος πια.. τι να κάνω?ΥΓ: Ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον είναι τεχνικός ή έχει τις κατάλληλες γνώσεις και εργαλεία, να ρίξει μια ματιά στο PC στον χώρο μου, ας μου στείλει ένα e-mail με τα χρήματα που θέλει να το κανονίσουμε.. κουράστηκα πια... αν είναι η motherboard ή το τροφ/κό ή δεν ξέρω, να το μάθω να τελειώνουμε.. Ευχαριστώ πολυ.:089: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Οκτώβριος 14, 2013 #52 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2013 Μήπως απλά λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών , γυρνάει με λιγότερες στροφές ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Οκτώβριος 15, 2013 Author #53 Κοινοποίηση Οκτώβριος 15, 2013 Μήπως απλά λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών , γυρνάει με λιγότερες στροφές ???Όχι δεν ισχύει αυτό γιατί το ίδιο κάνει όταν έχει θερμοκρασία 60+.. Είναι και το μουγκριτό που κάνει ο ανεμιστήρας, σαν να πάει να ξεκινήσει να δουλεύει και να το μπλοκάρει κάτι..Δεν ξέρω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Οκτώβριος 19, 2013 Author #54 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2013 Αυτό που παρατήρησα τις τελευταίες ημέρες είναι ότι μόλις διαπιστώσω το πρόβλημα με τον ανεμιστήρα, πλεον έχω το κουτί μονίμως ανοιχτό, αν πιέσω τον ανεμιστήρα λίγο προς την βάση της VGA, ξεκινάει και δουλεύει κανονικά...Λέτε να έχει θέμα το fan της VGA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 19, 2013 #55 Κοινοποίηση Οκτώβριος 19, 2013 Ίσως να θέλει λίγο καθάρισμα η ψήκτρα. Μπορεί να έχει πιάσει λίγο χνουδάκι? Να έχει πρόβλημα το καλώδιο που συνδέει την ψήκτρα με την κάρτα? Βασικά αν έχεις την δυνατότητα να την βγάλεις και να τσεκάρεις λίγο το ανεμιστηράκι ίσως και να βρεις το όποιο πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Οκτώβριος 23, 2013 Author #56 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Ίσως να θέλει λίγο καθάρισμα η ψήκτρα. Μπορεί να έχει πιάσει λίγο χνουδάκι? Να έχει πρόβλημα το καλώδιο που συνδέει την ψήκτρα με την κάρτα? Βασικά αν έχεις την δυνατότητα να την βγάλεις και να τσεκάρεις λίγο το ανεμιστηράκι ίσως και να βρεις το όποιο πρόβλημα.Δυστυχώς την έβγαλα, την άνοιξα, αφαίρεσα τον ανεμιστήρα και της έβαλα νέα πάστα... Τα ίδια κάνει.. και οι θερμοκρασίες είναι μονίμως 60C+... Τώρα έχω βάλει έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα με ανοιχτό το κουτί για να την ψύχω.. Τι άλλο να κάνω?????:021::021::021::021::021: Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Οκτώβριος 23, 2013 #57 Κοινοποίηση Οκτώβριος 23, 2013 Δυστυχώς την έβγαλα, την άνοιξα, αφαίρεσα τον ανεμιστήρα και της έβαλα νέα πάστα... Τα ίδια κάνει.. και οι θερμοκρασίες είναι μονίμως 60C+... Τώρα έχω βάλει έναν επιτραπέζιο ανεμιστήρα με ανοιχτό το κουτί για να την ψύχω.. Τι άλλο να κάνω?????:021::021::021::021::021: Καλά πάστα δεν χρειαζόταν να αλλάξεις. Αλλά αν έχεις την ικανότητα να βάζεις βγάζεις ψήκτρες, ίσως να μπορείς να δοκιμάσεις κάτι σαν το παρακάτω pctechnology - overclockers - Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος - ASUS ENGTS250/DI/1GD3 αλλαγή fan pctechnology - overclockers - Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος - ASUS ENGTS250/DI/1GD3 αλλαγή fan Θέλει απλά προσοχή - και χώρο κάτω από την κάρτα - στο που θα συνδέσεις τον ανεμιστήρα της κάρτας και να σιγουρευτείς ότι αυτός θα γυρνάει με ικανοποιητικό αριθμό στροφών ανά πάσα στιγμή. Η 640 δεν νομίζω να είναι και τόσο πρόβλημα να ψυχθεί από έναν 8άρη στις 1200-1400 στροφές και το σχήμα της ψήκτρας της Gigabyte βοηθάει για τέτοιες πατέντες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.