giorgos171 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2013 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 21, 2013 Καλησπέρα σας,εχθές μου καήκε η VGA και μιας που έφτασε στο τέλος της, λέω να κάνω και μια αναβάθμιση (αναπαλαίωση) γιατί το σύστημα μου είναι γενικά παλιό. Θέλω να αλλάξω και μητρική και μάλλον θα κρατήσω τον επεξεργαστή ο οποίος αν και παλιός (2008 αγορασμένος - τότε λεφτά υπήρχαν...) είναι τετραπύρηνος Intel S775. Τι μου προτείνετε από Motherboard και κάρτα γραφικών και αν πρέπει να αλλάξω και RAM ( 3 χ 1 Gb DDR2 800 MHZ Kingston). Επίσης, θα χρειαστεί να αλλάξω και τροφοδοτικό και καλώδια?... Είμαι ψιλό-αρχάριος στο όλο θέμα... Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Εάν θέλετε κάποια άλλη πληροφορία σχετικά με το σύστημά μου... ενημερώστε με.... Ευχαριστώ:109: εκ των προτέρων!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιανουάριος 21, 2013 #2 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Για να σου προτείνουμε κάτι θα χρειαστεί να μας πεις αρχικά για ποιές εργασίες/χόμπι χρησιμοποιείς/θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου. Επίσης πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις Παλιό σύστημα δεν υπάρχει... γενικά ή σου κάνει ή όχι ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να κάνεις... Τετραπύρηνος 775 είναι υπέρ αρκετός για σχεδόν ότι κυκλοφορεί σήμερα κατα την γνώμη μου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 21, 2013 #3 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Συμπληρωματικά στις ερωτήσεις του varachioΠοια μητρική(μοντέλο), τροφοδοτικό( ΚΑΙ μάρκα τα watt δε λένε πολλά από μόνα τους) έχεις; Τι κάρτα γραφικών είχες και σε τι βαθμό σε κάλυπτε αυτή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #4 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Για να σου προτείνουμε κάτι θα χρειαστεί να μας πεις αρχικά για ποιές εργασίες/χόμπι χρησιμοποιείς/θα χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου.Επίσης πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να διαθέσεις Παλιό σύστημα δεν υπάρχει... γενικά ή σου κάνει ή όχι ανάλογα με τις εργασίες που θέλεις να κάνεις... Τετραπύρηνος 775 είναι υπέρ αρκετός για σχεδόν ότι κυκλοφορεί σήμερα κατα την γνώμη μου... Βασικά για κανένα RPG και Internet κατάσταση το θέλω ή για Football Manager (που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις). Κυρίως για gaming, απλά σημειώστε ότι δεν μ'αρεσουν τα shot'em up games, οπότε κυρίως για απαιτήσεις RPG. Γενικά σκέφτομαι MAXIMUM 180 euro (αν χρειαστεί να αλλάξω και μνήμες και τροφοδοτκό)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #5 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Συμπληρωματικά στις ερωτήσεις του varachioΠοια μητρική(μοντέλο), τροφοδοτικό( ΚΑΙ μάρκα τα watt δε λένε πολλά από μόνα τους) έχεις; Τι κάρτα γραφικών είχες και σε τι βαθμό σε κάλυπτε αυτή;Έχεις δίκιο. Δεν τα ανέφερα. Λοιπόν, δούλευα με ASUS P5n-E SLI και VGA Nvidia GeForce 8600 GTS 512Mb. Δυστυχώς για το τροφοδοτικό θα έχω απάντηση μετά τις 18:00 γιατί τώρα εργάζομαι και δεν το θυμάμαι... Όσον αφορά την VGA, μια χαρά μου έτρεχε και με παιχνίδια όπως Medieval Total War 2 (σε low ρυθμίσεις) ή μέχρι και το The Witcher (το πρώτο)... Σκέφτομαι ότι θα ήθελα να παίξω και το DIABLO (το νέο)... ή το αναμενόμενο Rome Total War 2.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 21, 2013 #6 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Αν κρίνω από αυτόDiablo III Performance, Benchmarked Maximum Detail Benchmarks : Diablo III Performance, Benchmarked και αυτόTotal War: Rome II System Requirements and Total War: Rome II requirements for PC Games ακόμα και με μια HD7750/GT640 κάπου στα 80€-90€ θα είσαι μια χαρά. Προσωπικά θα έδινα άλλα 15€-30€ και θα πήγαινα σε GT650/HD7770, αλλά εσύ πολύ πιθανόν καλύπτεσαι πλήρως και από τις ποιο φτηνές κάρτες.Μνήμη θα έλεγα να βρεις απλά άλλο 1 GB μεταχειρισμένο ή φτηνό καινούριο(10€ π.χ.) να κάνει παρέα στα άλλα 3 ώστε να ενεργοποιηθεί και το dual channel που με 3Χ1GB προφανώς δεν έχεις. Βέβαια χρειάζεσαι 64bit λειτουργικό για να αξιοποιήσεις πλήρως αυτή τη προσθήκη, αλλιώς θα περιοριστείς στα 3.2GB.Τροφοδοτικό πιθανόν δεν θα χρειαστείς μιας και οι κάρτες αυτές δεν καταναλώνουν τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με την 8600, ενώ και μητρική δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιανουάριος 21, 2013 #7 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Ό,τι σου είπε ο Γιάννης...Μην κάνεις περιττά έξοδα... μια χαρά θα είσαι έτσι... το σύστημά σου είναι μια χαρά γι αυτό που το θές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #8 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Αν κρίνω από αυτόDiablo III Performance, Benchmarked Maximum Detail Benchmarks : Diablo III Performance, Benchmarked και αυτόTotal War: Rome II System Requirements and Total War: Rome II requirements for PC Games ακόμα και με μια HD7750/GT640 κάπου στα 80€-90€ θα είσαι μια χαρά. Προσωπικά θα έδινα άλλα 15€-30€ και θα πήγαινα σε GT650/HD7770, αλλά εσύ πολύ πιθανόν καλύπτεσαι πλήρως και από τις ποιο φτηνές κάρτες.Μνήμη θα έλεγα να βρεις απλά άλλο 1 GB μεταχειρισμένο ή φτηνό καινούριο(10€ π.χ.) να κάνει παρέα στα άλλα 3 ώστε να ενεργοποιηθεί και το dual channel που με 3Χ1GB προφανώς δεν έχεις. Βέβαια χρειάζεσαι 64bit λειτουργικό για να αξιοποιήσεις πλήρως αυτή τη προσθήκη, αλλιώς θα περιοριστείς στα 3.2GB.Τροφοδοτικό πιθανόν δεν θα χρειαστείς μιας και οι κάρτες αυτές δεν καταναλώνουν τίποτα το ιδιαίτερο σε σχέση με την 8600, ενώ και μητρική δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να αλλάξεις.Θέλω να αλλάξω μητρική γιατί είναι και αυτή στα τελευταία της. Δεν δουλεύουν οι μπροστινές θύρες USB και αφού είναι να τα αλλάξω...ας τα αλλάξω μια και καλή γιατί (δεν είμαι και σίγουρος) μάλλον εάν κρατήσω την ίδια, θα με περιορίσει όσον αφορά την VGA. Ίσως να έχω περισσότερες επιλογές με νέα μητρική.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιανουάριος 21, 2013 #9 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Μα... αν αλλάξεις μητρική... θα χρειαστεί να αλλάξεις και επεξεργαστή!Δεν πολυ-πουλιούνται 775 μητρικές πια... καμιά πολύ απλή θα βρείς μόνο ίσως... Ποιόν τετραπύρηνο έχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #10 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Μα... αν αλλάξεις μητρική... θα χρειαστεί να αλλάξεις και επεξεργαστή!Δεν πολυ-πουλιούνται 775 μητρικές πια... καμιά πολύ απλή θα βρείς μόνο ίσως... Ποιόν τετραπύρηνο έχεις;Έχω δει αυτήν .. http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-G41M-COMBO-s775-DDR2-DDR3-VGA.htmΚαλή μου φαίνεται, δεν ξέρω, τι λέτε εσείς? Έχει και δυνατότητα για DDR2 ή DDR3 (για να αλλάξω και τις μνήμες αργότερα)... Γενικά πάντως έχω προβληματιστεί γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω.. Πήρα κάνα-δυο μαγαζιά της περιοχής μου (Ίλιον), μου είπαν να τον πάω από εκεί να τον τσεκάρουν... Δεν ξέρω τι θα κάνω εν τέλει... Μάλλον θα βάλω αγγελία μπας και υπάρχει κανείς "ερασιτέχνης" τεχνικός στην περιοχή μου και έρθει και μου τον σετάρει και τον πληρώσω τον άνθρωπο... δεν ξέρω ακόμα..Μάλλον θα τα παραγγείλω από το Internet (για να βρω καλύτερες τιμές) και θα ψάξω να βρω κανέναν να ξέρει να μου τα τοποθετήσει...Ά, επίσης... επειδή δεν ξέρω πως συνδέονται τα καλώδια στην μητρική... θα χρειαστώ καινούρια?? (Πωπω σας έχω πρήξει...μην βρίζετε...)Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
varachio Ιανουάριος 21, 2013 #11 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Είπες 180 και κάνω υπολογισμούς:-55 μητρική-100 κάρτα γραφικώνμένουν 25 γι αυτόν που θα σου τον σετάρει;... χλωμό το βλέπω...Καλώδια - θεωρητικά πάντα - κρατάς τα παλιά...Τι να σου πω... γίνεται... αλλα να δώσεις τόσα λεφτά και να είσαι χειρότερα απο πριν; Επίσης με αυτές τις combo μητρικές υπάρχουν ασυμβατότητες στις μνήμες συνήθως... Δε λέει νομίζω... Κάρτα γραφικών δεν μπορείς να αλλάξεις μόνος σου;Σχετικά απλό είναι... και δες μετά πως θα πάει κι αν δεν είσαι ευχαριστημένος το ξανακοιτάς...ΚΑι τις USB τόσο πολύ τις χρειάζεσαι; μπορείς να πάρεις έναν αντάπτορα απο τις πίσω με καλώδιο και να φέρεις μπροστά όσες θέλεις αν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα της μητρικής σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 21, 2013 #12 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Έχω δει αυτήν .. http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/anavathmisi-ypologisti/motherboard-mitrikes/Gigabyte-G41M-COMBO-s775-DDR2-DDR3-VGA.htmΚαλή μου φαίνεται, δεν ξέρω, τι λέτε εσείς? Έχει και δυνατότητα για DDR2 ή DDR3 (για να αλλάξω και τις μνήμες αργότερα)... Γενικά πάντως έχω προβληματιστεί γιατί δεν ξέρω ακριβώς τι να κάνω.. Πήρα κάνα-δυο μαγαζιά της περιοχής μου (Ίλιον), μου είπαν να τον πάω από εκεί να τον τσεκάρουν... Δεν ξέρω τι θα κάνω εν τέλει... Μάλλον θα βάλω αγγελία μπας και υπάρχει κανείς "ερασιτέχνης" τεχνικός στην περιοχή μου και έρθει και μου τον σετάρει και τον πληρώσω τον άνθρωπο... δεν ξέρω ακόμα..Μάλλον θα τα παραγγείλω από το Internet (για να βρω καλύτερες τιμές) και θα ψάξω να βρω κανέναν να ξέρει να μου τα τοποθετήσει...Ά, επίσης... επειδή δεν ξέρω πως συνδέονται τα καλώδια στην μητρική... θα χρειαστώ καινούρια?? (Πωπω σας έχω πρήξει...μην βρίζετε...)Ευχαριστώ.Γείτονες είμαστε?Πρώτα από όλα για τις μνήμες. Θα πρέπει να τις αλλάξεις με την αγορά της μητρικής, αν την πάρεις, μιας και μόνο 2 από τις υποδοχές της μητρικής είναι DDR2 (και μόνο 2 DDR3). Οπότε αν δεν σου φτάνανε τα 3GB, αμφιβάλλω να σε καλύψουν τα 2GB. Αν μπεις στην διαδικασία της πώλησης των DDR2 μπορεί να σου έρθει και δωρεάν η αναβάθμιση σε 4GB DDR3.Όσον αφορά τσεκαρίσματα, σεταρίσματα πιθανόν τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Και αν θέλει εγκαταστάσεις λειτουργικού κ.τ.λ., πέραν της τοποθέτησης της μητρικής, δεν νομίζω ακόμα και ερασιτέχνης να πάρει κάτω από 25-30€ (θα του πάρει minimum 2 ώρες η όλη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα του τα έχεις και έτοιμα).Τώρα όσον αφορά τις USB μπορεί να φταίνε και οι υποδοχές στο κουτί. Να μην είναι θέμα μητρικής. Αν θέλεις USB μπροστά μπορείς να πάρεις ένα hub με 5-10€ και να καθαρίσεις έτσι απλά. Η κάρτα γραφικών δεν πρόκειται να περιοριστεί από την μητρική πάντως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #13 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Γείτονες είμαστε?Πρώτα από όλα για τις μνήμες. Θα πρέπει να τις αλλάξεις με την αγορά της μητρικής, αν την πάρεις, μιας και μόνο 2 από τις υποδοχές της μητρικής είναι DDR2 (και μόνο 2 DDR3). Οπότε αν δεν σου φτάνανε τα 3GB, αμφιβάλλω να σε καλύψουν τα 2GB. Αν μπεις στην διαδικασία της πώλησης των DDR2 μπορεί να σου έρθει και δωρεάν η αναβάθμιση σε 4GB DDR3.Όσον αφορά τσεκαρίσματα, σεταρίσματα πιθανόν τζάμπα λεφτά θα δώσεις. Και αν θέλει εγκαταστάσεις λειτουργικού κ.τ.λ., πέραν της τοποθέτησης της μητρικής, δεν νομίζω ακόμα και ερασιτέχνης να πάρει κάτω από 25-30€ (θα του πάρει minimum 2 ώρες η όλη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα του τα έχεις και έτοιμα).Τώρα όσον αφορά τις USB μπορεί να φταίνε και οι υποδοχές στο κουτί. Να μην είναι θέμα μητρικής. Αν θέλεις USB μπροστά μπορείς να πάρεις ένα hub με 5-10€ και να καθαρίσεις έτσι απλά. Η κάρτα γραφικών δεν πρόκειται να περιοριστεί από την μητρική πάντως.Παιδιά ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας. Έχω αρχίσει να καταλήγω... Θα ξεκινήσω με την αγορά μιας κάρτας γραφικών, και θα δούμε αργότερα μήπως αλλάξω και την μητρική. Μάλλον θα πάω στην GT640. Απλά δεν ξέρω εάν αυτή δουλέυει με την μητρική που έχω τώρα. Μου λέτε αυτό και δεν ξαναενοχλώ. (John που είσαι και γείτονας, ξέρεις κανένα καλό μαγαζάκι εδώ κοντά? Γιατί είπα να μην ενισχύσω μεγάλα μαγαζιά... ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 21, 2013 #14 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Ότι αγορές κάνω είναι μέσω internet και δεν έχει τύχει να ψάξω τα εδώ μαγαζιά (άλλωστε το support το κάνω μόνος μου). Η κάρτα αυτή θα δουλέψει άνετα. Η πιθανότητα ασυμβατότητας ανάμεσα σε συγκεκριμένη μητρική και συγκεκριμένη κάρτα είναι στο πρόγραμμα, αλλά θα μιλάμε για πολύ ειδική περίπτωση(μία στις χίλιες περιπτώσεις π.χ.). Δεν έχει σχέση με την παλαιότητα. Γενικότερα, ακόμα και κανένα γομάρι των 600€ να έβαζες και πάλι θα δούλευε, αρκεί να την άντεχε το τροφοδοτικό. Μια χαρά είναι η μητρική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 21, 2013 #15 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Εγώ πάντως , υπολογίζοντας και τις μελλοντικές ανάγκες ένος συστήματος από το κομμάτι των γραφικών , θα έθετα ώς μίνιμουμ επιλογές τις :Nvidia GTX-650AMD HD7750Τίποτε πιό κάτω από αυτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 21, 2013 Author #16 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Παιδιά κατέληξα στην gt640. Θα παω αυριο να την αγοράσω. Μια τελευταία ερώτηση, γιατι όσο το ψάχνω μου γεννιούνται ερωτήματα. Το τροφοδοτικο μου ειναι thermaltake TR2-550. Ποσά watt ειναι δεν μπορώ να το δω, αλλά κρίνοντας απο το μοντέλο ειναι 550 watt. Θα την σηκώσει την VGA η θα έχω αλλα προβλήματα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιανουάριος 21, 2013 #17 Κοινοποίηση Ιανουάριος 21, 2013 Για πλάκα θα την σηκώσει. Και 2 θα μπορούσες να βάλεις πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 22, 2013 Author #18 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2013 Για πλάκα θα την σηκώσει. Και 2 θα μπορούσες να βάλεις πάνω.Σήμερα παρήγγειλα την GT640... http://www.you.gr/b2c_iqshop/catalog/query.do?query=234982 Ελπίζω το επόμενο post μου να είναι από το PC μου... :041::041: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Ιανουάριος 22, 2013 #19 Κοινοποίηση Ιανουάριος 22, 2013 Μεγειά η νέα κάρτα.Περιμένουμε εντυπώσεις όταν την παραλάβεις και τοποθετήσεις.Το thread μετεφέρεται στις κάρτες γραφικών. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgos171 Ιανουάριος 23, 2013 Author #20 Κοινοποίηση Ιανουάριος 23, 2013 Μεγειά η νέα κάρτα.Περιμένουμε εντυπώσεις όταν την παραλάβεις και τοποθετήσεις.Το thread μετεφέρεται στις κάρτες γραφικών.Ευχαριστώ πολύύύύύύύύ!!!!!!Μόλις την εγκατέστησα και σας γράφω από το PC... Με ανέβασε και ο Δείκτης Εμπειρίας των Windows από 6,8 σε 7,1 στα γραφικά....Όλα καλά και ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση!:041::041::041::041: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.