Jump to content

Binning 3770k

AgMa1442169350

Recommended Posts

Λοιπόν, έχω μια εντύπωση ότι έχω πέσει σε χάλια κομμάτι cpu.

Χωρίς να το ψάξω ιδιαίτερα, στα 5ghz (1.50v) έκανε ποστ αλλά έμενε εκεί, την ώρα που δείχνει το λογότυπο της μητρικής.Να προσθέσω ότι πολλές φορές όταν έμπαινα στο bios, κολλούσε και εκεί με αποτέλεσμα να μην μπορώ να ρίξω τη συχνότητα και να αναγκαστώ να κάνω clear cmos.

Στα 4.8 με 1.40 οριακά μπούταρε με τάσεις κολλημάτων.Σε μια φάση ζω-δεν ζω δηλαδή :042:.Με 1.42 κάπως έστρωσαν τα πράγματα αλλά μου φαίνεται πολύ!Κάποιοι μιλάνε για 1.34-1.38 για αυτή τη συχνότητα.

Τι λένε οι γνώστες;Τελικά είναι μπλέξιμο οι ivy.Με το καλημέρα φωνάζουν άζωτο.

Ποτέ δεν είχα δει στον sandy μου πάνω από 75 βαθμούς στην χρήση που του κάνω και χθες είδα και 90 στο wPrime :102:.

Λοιπόν σου τα είπα και κατ' ιδίαν αλλα απ ότι εχω διαβάσει:

Αν είναι καλό κομμάτι θα πρέπει να κανει πόστ στα 5GHz με settings:

vcore:1,3v

vccsa: 0,925v

vccio: 1,05v

δηλ. στην ουσία στόκ όλα ακόμα και ψύξη...

Τώρα δεν έχω και πραγματικά ασχοληθεί με Ivy για να έχω εμπειρία...

Δοκίμασες με 2c/2t ή το προσπαθείς μόνο με 4c/8t?

Ακριβώς όπως τα γράφεις , έχουν τα πράγματα.

Οι ivy bridge για εμάς τους overclockers ΔΕΝ κάνουν με aircooling.

Μετά τα 1,30 volt ανεβάζουν δυσανάλογες θερμοκρασίες.

Το καλό κομμάτι , ότι κάνει ... θα το κάνει μέ 1,30 volt.

Τα περισσότερα κομμάτια υπόψιν παίζουν περίπου 4,5-4,6Ghz

Το επόμενο σκαλί είναι να παίζουν μέχρι 200 Mhz επιπλέον.

... και φτάνουμε στα πολύ λίγα και καλά που παίζουν 4,9-5,0Ghz

Στην αρχή δοκίμασα με 4c/8t και είχα αυτά τα αποτελέσματα.Με κλειστό το ht δεν είδα διαφορές στην τάση που ζητάει ενώ βελτίωση είδα με 1c/1t (επί της ευκαιρίας γιατί δεν κλοκάρει ο ένας πυρήνας πάνω απ' τα 3.9 που είναι το turbo boost αν είναι κλειστή η ενσωματωμένη gpu;Το ίδιο είχα παρατηρήσει και στον 2500k μου).

Επίσης να πω ότι δεν έχω τρέξει τίποτα προς το παρόν από stress test.Ούτε prime!Προς το παρόν διώχνω την Η100 και πάω για custom watercooling ελπίζωντας ότι θα βελτιωθούν κάπως τα πράγματα.

Για μονοβάθμιο δεν το βλέπω μιας και αυτό είναι το καθημερινό μου pc και δεν θέλω να το "παραμορφώσω" όσο καλύτερα αποτελέσματα και αν έχω :/

Πριν κάνεις περιττά έξοδα για watercooling σκέψου το και άνοιξε ένα καινούργιο thread να το συζητήσουμε εκεί πριν κάνεις κάποια αγορά...

Θεωρώ ότι έχω αρκετή εμπειρία στο θέμα αυτό και θα σου πω 2-3 πραγματάκια για το τι να περιμένεις και τι όχι απο μια τέτοια αλλαγή...

Χθές δεν ανέβασες ένα wprime32m στα 4.8G στο hwbot? Γι αυτό εννοούσα prime stable.

Για το cpu σου τώρα...

Aκόμα κι αν πλησιάσεις θερμοκρασίες κοντά στο zero (0) πιστεύω το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να τον σταθεροποιήσεις στα 4.8G, 4.9G ή το πολύ βαριά-βαριά 5G. Και σίγουρα η αισθητική του κουτιού σου/ δωματίου σου για να γίνει κάτι τέτοιο θα "πάσχει" σοβαρότατα και πάλι.

Αφού αυτό είναι το καθημερινό σου μηχάνημα... είσαι μια χαρά κι έτσι όπως είσαι τώρα...

Χθές δεν ανέβασες ένα wprime32m στα 4.8G στο hwbot? Γι αυτό εννοούσα prime stable.

Ααα νόμιζα prime95 stable.

Οκ θα ανοίξω θεματάκι να ακούσω τη γνώμη σας και για τα πραγματάκια για το νερό.

Απλά είδα σκριν από δικό μου άτομο στο superpi και έπαιξε 5ghz @1.50v 4c/8t:

38780515.png

Κακώς βέβαια έπαιξε superpi 4c/8t αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγώ με 1.50v -στο BIOS- που στα win ήταν 1.488 [LLC turbo (προτελευταίο στάδιο με full το extreme)] δεν σταθεροποιήθηκα.Ίσως εκείνος να έπαιξε 1.52κάτι ώστε το vdroop να πέφτει στο 1.50 που βλέπουμε.Υποθέσεις κάνω...

Τι ακριβώς κάνει όμως δεν έχω καταλάβει.Άλλοι λένε για μείωση από 1.80 σε 1.70-1.75, άλλοι για 1.65 και άλλοι 1.60.

Βοηθάει στο κλοκάρισμα , άν βέβαια έχει αυτή τη δυνατότητα το cpu.

Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις στο εύρος 1,74-1.78

Επίσης το 1Μ δέν είναι αντιπροσωπευτικό για τίποτα , μπορεί να το βγάζει , αλλά αυτό δέν σημαίνει ότι είναι σταθερό.

Οταν εμείς οι benchers λέμε ότι το cpu είναι σταθερό , θα πρέπει να μας βγάζει όλα τα 3D , άρα και τα cpu tests τους , εννοείτε το 32M , και στην καλύτερη των περιπτώσεων να βγάζει wprime1024.

Εσένα αλήθεια wprime1024 που βγάζει και με τί τάση ?

Εντάξει εννοείται ότι δεν έχω την εντύπωση ότι είμαι σταθερός με superpi 1M και wPrime 32m.Τα μεγαλύτερά τους δεν τα έχω τρέξει απλά και μόνο λόγω βαρεμάρας, αλλά πλέον με αυτό το cpu το βλέπω δύσκολο να τα τρέξω.Εδώ με το wprime 32m μου πήγε 90 βαθμούς @4.8ghz με το καλημέρα.

• 9 months later...

Εδώ είμαι πάλι :006: (τώρα που έπεσαν λίγο και οι θερμοκρασίες).

Λοιπόν να πω αρχικά ότι άλλαξα τον πρώτο 3770k που είχα και πήρα καλύτερο-διαλεγμένο σχετικά κομμάτι γιατί δεν ήθελα να πέσω σε καμιά πατάτα πάλι.

Έχω βγάλει cinebench R11.5 @4.9Ghz με σκορ 10.11.

Δεν μπορώ όμως να βγάλω στα 5ghz.Ενώ μπαίνω win, ξεκινάει το bench και κρασάρει.

Έχω λουστεί και με ultrex :p.

Έχω προσπαθήσει από 1.48v τάση έως και 1.55v και τίποτα.Άρα αλλού είναι το θέμα.Το ίδιο και αν πάω με x49 και ανεβάσω base clock.

Γιατί δεν μπορώ να σταθεροποιηθώ (έστω για cinebench);

Επίσης δεν μπορώ να βγάλω 3d mark 11 στα 4.9.Οριακά είμαι για cinebench μόνο σ' αυτή τη συχνότητα.

Έχει μείνει κανείς με ivy να μου πει γνώμη ή πήγατε όλοι σε Haswell;:D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.