tzafar1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 30, 2012 Τον τελευταίο καιρό και μετά το καλοκαίρι παρατηρώ αχνές λευκές ακανόνιστες γραμμές στο πάνω μέρος της οθόνης.Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που μπαίνω στο ιντερνετ είτε χρησιμοποιώντας το Firefox είτε τον Chrome.H οθόνη κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή είναι μια χαρά και πεντακάθαρη.Παίζω παιχνίδια με τις ώρες,βλέπω ταινίες,κανένα πρόβλημα.Όταν όμως μπαίνω στο διαδίκτυο,βγαίνοντας εμφανίζονται πάντα αυτές οι αχνές λευκές γραμμές που ξεκινούν πάνω δεξιά της οθόνης και συνεχίζονται προ τα δεξιά ακανόνιστα.Παρατήρησα πως τα ίχνη από τις γραμμές συμπίπτουν με τις γραμμές διευθύνσεων καθώς επίσης υπάρχουν ίχνη και από τις ταμπέλες-καρτέλες των περιηγητών.Μήπως υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν ή να το πάρω απόφαση;Ευχαριστώ εκ των προτέρων Οθόνη Samsung SyncMaster 2493ΗΜΛοιπά χαρακτηριστικά: intel i7 920ATI 79703GB ram850w
yanni Δεκέμβριος 31, 2012 #2 Δεκέμβριος 31, 2012 Σαν burn in μου φαίνεται, προσωρινό προφανώς, της οθόνης και τίποτα το ανησυχητικό. Ολίγον παράξενο όμως burn in σε LCD. Αν έχω καταλάβει καλά.Αν έχει καμιά επιλογή η Samsung για εξοικονόμηση ενέργειας, ενεργοποιόντας το όσο είσαι στο internet θα μειώσει αυτό το φαινόμενο.
tzafar1 Δεκέμβριος 31, 2012 Author #3 Δεκέμβριος 31, 2012 Σαν burn in μου φαίνεται, προσωρινό προφανώς, της οθόνης και τίποτα το ανησυχητικό. Ολίγον παράξενο όμως burn in σε LCD. Αν έχω καταλάβει καλά.Αν έχει καμιά επιλογή η Samsung για εξοικονόμηση ενέργειας, ενεργοποιόντας το όσο είσαι στο internet θα μειώσει αυτό το φαινόμενο.Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Η οθόνη έχει ενα πεδίο επιλογών όπου έχει προκαθορισμένες τιμές ανάλογες με τα γούστα του καθενός(text-internet-game-sport-movie-dynamic contrast και custom).Εγώ χρησιμοποιώ αυτή του internet μιας και έχει χαμηλότερη φωτεινότητα και κουράζει λιγότερο τα μάτια. Αυτό που μου προξενεί περισσότερο εντύπωση είναι πως αυτά τα ίχνη από αχνές άσπρες γραμμές ταυτίζονται πάντοτε με τα σημεία που βρίσκονταν η γραμμή διευθύνσεων των περιηγητών καθώς επίσης και οι ανοιγμένες καρτέλες.Όταν βγω υπάρχουν ακόμα και ξεκάθαρα αποτυπώματα των λέξεων που ήταν γραμμένες εντός των καρτελών του internet. Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζει και φίλος μου που με επισκέφθηκε πριν από μια βδομάδα και χρησιμοποιεί τον Chrome(μου το γνωστοποίησε οταν αποφάσισα να απεγκαταστήσω τον Firefox και να εγκαταστήσω τον Chrome οπότε και το επαλήθευσα στην οθόνη μου). Για αυτό το λόγο έχω επικεντρωθεί ως αιτία στους περιηγητές μιας και σε όλες τις άλλες εφαρμογές δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα.
yanni Δεκέμβριος 31, 2012 #4 Δεκέμβριος 31, 2012 Μετά από κάποια ώρα δεν εξαφανίζονται αυτές οι γραμμές;
tzafar1 Ιανουάριος 1, 2013 Author #5 Ιανουάριος 1, 2013 Μετά από κάποια ώρα δεν εξαφανίζονται αυτές οι γραμμές; Όχι! Η αλήθεια είναι πως με την πάροδο του χρόνου εξασθενούν και μοιάζουν με τα ίχνη που αφήνουν τα καυσαέρια των jet στον ουρανό. Παρόλα αυτά ακόμα και μετά από 8 ώρες(εφόσον παραμείνω τόσο στον υπολογιστή) μπορώ να δώ τα εξασθενημένα ίχνη.Ξέχασα να γράψω πως τα ίχνη αυτά εμφανίζονται σε όλο το εύρος το χρωμάτωνεκτός από το μαύρο(δοκίμασα στην εξατομίκευση τα αμιγή χρώματα ως φόντο επιφάνειας εργασίας).Όπως και νά 'χει ευχαριστώ αλλά μάλλον δε τη γλυτώνω την επίσκεψη στον τεχνικό.
yanni Ιανουάριος 1, 2013 #6 Ιανουάριος 1, 2013 Την οθόνη πρέπει να κοιτάξεις βασικά και αν είναι εντός εγγύησης το αν καλύπτεται το burn in. Αν και ποτέ δεν είμαι 100% απόλυτος, κατά 99% δεν φταίει ούτε ο browser, ούτε η κάρτα γραφικών ή τα windows ή οτιδήποτε άλλο. Το πρόβλημα είναι η οθόνη. Μπορεί να την άφησες καμιά μέρα αναμμένη με τον browser ανοιχτό για ώρες χωρίς screensaver ή επιλογή να σβήσει η οθόνη μετά από κάποια ώρα αδράνειας και να έγινε η ζημιά.
htsopelas Ιανουάριος 3, 2013 #7 Ιανουάριος 3, 2013 το ειχα και εγω αυτο το προβλημα και ηταν οντως η οθονη
tzafar1 Ιανουάριος 7, 2013 Author #8 Ιανουάριος 7, 2013 το ειχα και εγω αυτο το προβλημα και ηταν οντως η οθονηΑν επιτρέπεται μπορείς να με διαφωτίσεις αν το έλυσες το πρόβλημα και πως ή πήρες καινούργια οθόνη;
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.