Jump to content

Εκσυγχρονίστε με!

Necro

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να με βοηθήσετε να αγοράσω τα καλύτερα δυνατά κομμάτια που μπορώ μέχρι 600 ευρώ. Θα κρατήσω PSU/CASE, που σημαίνει πως χρειάζομαι μόνο ο,τιδήποτε άλλο βρίσκεται εντός tower,+ οθόνη. Το ξέρω πως σπάζεστε όταν σας επιβάλλουν περιορισμούς :040: , αλλά θέλω οπωσδήποτε intel cpu, και 8g ram, καθαρά για ψυχολογικούς:053: λόγους. Δεν με ενδιαφέρει να έχει. To pc προορίζεται για gaming, πολύ internet και λοιπές εφαρμογούλες.

Καλές γιορτές σε όλους!

Θα σου γράψω επιγραμματικά τι θεωρώ μίνιμουμ αυτή την περίοδο για gaming pc που θα μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς για μιά 2ετία.

23" ips monitor για 1080p

i3 ivy bridge cpu (π.χ. i3-3220)

z77 μητρική

8gb ddr3-1600

AMD7870 ή Nvidia GTX660

Πάντως να ξέρεις ότι καλά τα Intel συστήματα , αλλά τσιμπημένα σε τιμή.

Θα μπορούσες εναλλακτικά να πάς σε FM2 μητρική , με ένα ξεκλείδωτο AMD 5800k

Μήπως με αυτούς τους περιορισμούς θα ήταν ιδανική μια Tahiti LE? (αν βρεθεί)

Αν ήθελα να πάω σε AMD με κορυφαία cpu και ικανοποιητική μητρική, έχοντας ως δεδομένο ότι θα παίξω με μία κάρτα θα έριχνα μια ματιά σε αυτή Asrock 970 Pro3 | Skroutz.gr (δεν την έχω ψάξει την μητρική αλλά αν δεν έχει... red flags θα ήταν η μια από τις βασικές επιλογές μου).

Ένα φρέσκο 8core AMD FX-8320 | Skroutz.gr θα ήταν καλή επιλογή και για μελλοντικά, ενώ αν ήθελα να κάνω οικονομία θα τσέκαρα τον παλιό(καθαρά ως value for money σε σχέση με τους νέους) 6core AMD FX 6100 | Skroutz.gr .

"8core" CPU+Mobo περίπου 240€.

"6core" CPU+Mobo περίπου 180€.

Νομίζω είναι πολύ καλά μιας και αφήνει αρκετά μεγάλο περιθώριο για μια καλή κάρτα γραφικών.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

John ευχαριστώ για την οπτική σου όσον αφορά τους AMD, αλλά ό,τι έχω διαβάσει online σε συνδυασμό με την προσωπική μου εμπειρία, μου κλειδώνει τις επιλογές σε intel. Και ας είναι κατώτερο τεχνικά μοντέλο, είμαι καλώς ή κακώς, τόσο απόλυτος στο συγκεκριμένο θέμα.

Παιδιά, όσον αφορά τη VGA, πραγματικά αγχώνομαι πολυ λιγότερο από ότι εσείς. Έχω κάνει τόσους συμβιβασμούς τα τελευταία χρόνια, που δεν με κόφτει καθόλου η υπερβολή, και ας πρόκειται για νέο pc. Προκειμένου να κόψω και να μη συμβιβαστώ σε κάποιο λιγότερο ευέλικτο κομμάτι, δε με πειράζει καθόλου να έχω μια κάρτα των 120 ευρώ και να μη βάζω AA στα παιχνίδια, πόσο μάλλον αν δουλευώ σε native 22άρα ή 23άρα. Δουλεύω σε 1280x1024 μέχρι σήμερα.

Σχετικά με τις υπόλοιπες προτάσεις σου Τάσο:

-ips panel? υπάρχουν άλλες προσιτές οθόνες με αυτό το χαρακτηριστικό? τη dell δε τη πετάει το skroutz

-i3 dual core? δεν αξίζει να πάω σε 4πύρηνο? Δουλεύω τον C2D6600 από το 2007, ο i3 δεν μου φαίνεται σοβαρό upgrade... Φυσικά αν μου πείτε πως κάνω λάθος, απλά κάνω...

-z77 μιλάς για την ASROCK υποθέτω? Να τις εμπιστευθώ τις micro atx? γιατί βλέπω πως έχουν ψιλογίνει standard, ενώ εγώ τις θυμάμαι να παίζουν κάτω από 50 ευρώ... ένα 3rd party cooler για τη cpu θα χωράει?

Ευχαριστώ και πάλι τον καθένα σας ξεχωριστά

Σχετικά με τις υπόλοιπες προτάσεις σου Τάσο:

-ips panel? υπάρχουν άλλες προσιτές οθόνες με αυτό το χαρακτηριστικό? τη dell δε τη πετάει το skroutz

Για 23" ips υπολόγισε μίνιμουμ 160,00 αν πάς σε λύση τύπου LG

-i3 dual core? δεν αξίζει να πάω σε 4πύρηνο? Δουλεύω τον C2D6600 από το 2007, ο i3 δεν μου φαίνεται σοβαρό upgrade... Φυσικά αν μου πείτε πως κάνω λάθος, απλά κάνω...

i3 3220 2core/4threads πολύ πιό γρήγορος από c2d-e6600

Για τετραπύρηνο ανεβαίνεις σε κόστος και δέν θα σου φτάσουν τα χρήματα.

-z77 μιλάς για την ASROCK υποθέτω? Να τις εμπιστευθώ τις micro atx? γιατί βλέπω πως έχουν ψιλογίνει standard, ενώ εγώ τις θυμάμαι να παίζουν κάτω από 50 ευρώ... ένα 3rd party cooler για τη cpu θα χωράει?

Z77 είναι το chipset.

Δέν σου πρότεινα κάποια μάρκα.

Οποια βρείς προσιτή και καλύπτει τις ανάγκες σου από συνδεσιμότητα και χαρακτηριστικά.

Οι Asrock πλέον , έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο της φτηνιάρικης,μάπα μητρικής,μπορείς άνετα να διαλέξεις κάποια από τη γκάμα της.

Φυσικά και υπάρχουν καλές και σε mATX.

Aftermarket cooler δέν είναι απαραίτητο (εκτός και άν θές να κάνεις o/c).

Αν για οποιοδήποτε λόγο διαλέξεις κάποιο πραγματικά ογκώδες cooler ... τότε απλά προτίμησε low profile μνήμες.

Α εντάξει κατάλαβα τι λέτε για τις μητρικές. Και αν μου προτείνετε και i3 ΟΚ.. Αμέσως επόμενος i5 απο άποψη επιδόσεων και τιμή ποιος είναι? Γιατί έχω φάει απίστευτο μπέρδεμα με τα μοντέλα που έχουν βγάλει... Όπως επίσης και μέχρι 150€, ποιες είναι οι VGAs που κοιτάω? Αυτές είναι οι τελευταίες απορίες :)

H 560ti που αναφέρθηκε από τον dellman δύσκολα θα την βρεις σε normal τιμή καινούρια. Το ίδιο και για την απλή 560. Η 650ti που είναι πάνω κάτω ισοδύναμη με την 560ti, ελαφρά χειρότερη ίσως, είναι πολύ καλή επιλογή στα 140€-150€ που παίζει. Απλά αν πας σε Nvidia 650 το "ti" είναι υποχρεωτικό και μη διαπραγματεύσιμο. Μην πας σε σκέτη, πεταμένα λεφτά.

Εναλλακτικά από AMD HD6870/HD7850 με προφανώς προτεινόμενη την 7850 αν είναι κοντά σε τιμές. Η HD6870 είναι καλή επιλογή στα 150€ καινούρια αν την βρεις.

Αν μπορείς να πας μέχρι τα 190€ η 7850 είναι σαφέστατα η καλύτερη κάρτα, αλλά όσο και αν μισώ το e-shop, για 10€ θα μπορούσες να πας στην 7870 που δίνει σε προσφορά. Απλά αν σου κάτσει RMA δεν ξέρω τίποτις.

Εν συντομία, προσωπικά θα πήγαινα σε 650ti αφού δεν θα ξεσκίσεις τα φίλτρα. Εναλλακτικά αν έδινα παραπάνω λεφτά στην HD7870 του e-shop κάνοντας ταυτόχρονα διάφορες προσευχές να μην μου χαλάσει ποτέ.

H 560ti που αναφέρθηκε από τον dellman δύσκολα θα την βρεις σε normal τιμή καινούρια. Το ίδιο και για την απλή 560. Η 650ti που είναι πάνω κάτω ισοδύναμη με την 560ti, ελαφρά χειρότερη ίσως, είναι πολύ καλή επιλογή στα 140€-150€ που παίζει. Απλά αν πας σε Nvidia 650 το "ti" είναι υποχρεωτικό και μη διαπραγματεύσιμο. Μην πας σε σκέτη, πεταμένα λεφτά.

Εναλλακτικά από AMD HD6870/HD7850 με προφανώς προτεινόμενη την 7850 αν είναι κοντά σε τιμές. Η HD6870 είναι καλή επιλογή στα 150€ καινούρια αν την βρεις.

Αν μπορείς να πας μέχρι τα 190€ η 7850 είναι σαφέστατα η καλύτερη κάρτα, αλλά όσο και αν μισώ το e-shop, για 10€ θα μπορούσες να πας στην 7870 που δίνει σε προσφορά. Απλά αν σου κάτσει RMA δεν ξέρω τίποτις.

Εν συντομία, προσωπικά θα πήγαινα σε 650ti αφού δεν θα ξεσκίσεις τα φίλτρα. Εναλλακτικά αν έδινα παραπάνω λεφτά στην HD7870 του e-shop κάνοντας ταυτόχρονα διάφορες προσευχές να μην μου χαλάσει ποτέ.

ευχαριστώ για τις συμβουλές! η ti γιατί τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις απλές εκδόσεις? εγώ ίσα ίσα νόμιζα πως ήταν κομμένη έκδοση

όσο για το e-shop δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο

Η ti είναι άλλος πυρήνας με διπλάσιους cuda cores σε σχέση με την απλή 650.

NVIDIA Chips Comparison Table | Hardware Secrets

Μια λεπτομέρεια για να προλάβω τυχόν ερώτηση. Στην περίπτωση της σειράς 6ΧΧ όπως θα είδες στο παραπάνω link οι κάρτες φαίνεται να έχουν πολύ περισσότερους cuda cores σε σχέση με τις σειρές 5ΧΧ και 6ΧΧ. Χοντρικά πάντως αυτό που είχα διαπιστώσει παλαιότερα όταν το ψιλό κοίταγα, είναι ότι οι κάρτες της σειράς 6ΧΧ με Χ cuda cores αποδίδουν γενικά όπως οι κάρτες της 5ΧΧ με τους μισούς, Χ/2, cuda cores.

Να σου δώσω και το αντίστοιχο link για τις ati σε περίπτωση που καταλήξεις σε ati κάρτα.

AMD ATI Chips Comparison Table | Hardware Secrets

Και 3 links για να κάνεις συγκρίσεις και μόνος σου να δεις ποια κάρτα πιθανόν σε καλύπτει καλύτερα

Benchmarks 2012 VGA-GPGPU

AnandTech - Bench - GPU12

iXBT Labs - i3DSpeed, November 2012

Η ti είναι άλλος πυρήνας με διπλάσιους cuda cores σε σχέση με την απλή 650.

NVIDIA Chips Comparison Table | Hardware Secrets

Μια λεπτομέρεια για να προλάβω τυχόν ερώτηση. Στην περίπτωση της σειράς 6ΧΧ όπως θα είδες στο παραπάνω link οι κάρτες φαίνεται να έχουν πολύ περισσότερους cuda cores σε σχέση με τις σειρές 5ΧΧ και 6ΧΧ. Χοντρικά πάντως αυτό που είχα διαπιστώσει παλαιότερα όταν το ψιλό κοίταγα, είναι ότι οι κάρτες της σειράς 6ΧΧ με Χ cuda cores αποδίδουν γενικά όπως οι κάρτες της 5ΧΧ με τους μισούς, Χ/2, cuda cores.

Να σου δώσω και το αντίστοιχο link για τις ati σε περίπτωση που καταλήξεις σε ati κάρτα.

AMD ATI Chips Comparison Table | Hardware Secrets

Και 3 links για να κάνεις συγκρίσεις και μόνος σου να δεις ποια κάρτα πιθανόν σε καλύπτει καλύτερα

Benchmarks 2012 VGA-GPGPU

AnandTech - Bench - GPU12

iXBT Labs - i3DSpeed, November 2012

σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, θα με βοηθήσουν πολύ τα συγκριτικά!

εν μεσω κρισης, χρυσωνεις την ιντελα για να σου πουλησει 2πυρηνο το σωτηριον ετος 2013?

οι επεξεργαστες τελειωσανε εδω και καιρο, ειναι good enough ακομα και σε επιπεδο atom (που λεει ο λογος),

αλλα εναν οποιο 4πυρηνο ομως, δε λεει για 2πυρηνο, (οπως επισης δεν αξιζει και για παραπανω cores)

Εννοεί οι πυρήνες των FX Σάκη.

Πυρήνες που χρειάζονται πολλά MHz για να πετύχουν ικανοποιητικές επιδόσεις, με αποτέλεσμα και την υψηλή κατανάλωση και μάλιστα όχι κανονικοί 8core. 8 ALUs, αλλά μόνο 4ις FPUs. Είναι το Hyperthreding της Intel, αλλά με όσα επιπλέον transistors χρειάζονται ώστε το module να μπορείς να το παρουσιάζεις ως δύο πυρήνες, χωρίς να κινδυνεύεις να φας μηνύσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.