Jump to content

Norton ghost force cloning

serpico75

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Σε έναν σκληρό με αρκετά bad sectors, βάζοντας την επιλογή "force cloning" στο Norton Ghost, το ghost προχωράει κανονικά. Αργά, μεν, αλλά προχωράει.

Διέκοψα το ghost, γιατί δεν ήξερα αν μπορεί να προκαλέσει ζημιά, και ήθελα να το ρωτήσω:αν το αφήσω να ολοκληρωθεί (αν τελικά ολοκληρωθεί ή όσο πάει), τί πιθανότητες υπάρχουν να φτάσει τον source δίσκο σε τέτοιο σημείο (το force, εννοώ) που να τον κάνει να μη διαβάζεται;

Υ.Γ. Αυτή τη στιγμή, αν βάλω τον source δίσκο (με τα πολλά bad sectors) στο laptop του, boot-άρει κανονικά. Θέλω, πριν βγει τελείως off, να προλάβω να κάνω ένα clone.

Αν ανησυχείς πάρε ένα χειροκίνητο back up των αρχείων που σε ενδιαφέρουν ποιο πολύ (ίσως να μην βρίσκονται πάνω στους bad sectors) και μετά κάνε το ghost.

Απλό read κάνει το ghost πάντως, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επιβαρύνει τα προβλήματα που ήδη έχει ο δίσκος .

Αν ανησυχείς πάρε ένα χειροκίνητο back up των αρχείων που σε ενδιαφέρουν ποιο πολύ (ίσως να μην βρίσκονται πάνω στους bad sectors) και μετά κάνε το ghost.

Απλό read κάνει το ghost πάντως, οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να επιβαρύνει τα προβλήματα που ήδη έχει ο δίσκος .

Συμφωνώ και γω με όλ' αυτά.

Το μόνο που σκέφτηκα είναι μήπως οι κεφαλές, στην επιμονή να διαβάσουν τους κατεστραμένους sectors, πάθουν κάποια βλάβη, και μετά δε μπορεί να διαβαστεί καν ο δίσκος (αδυναμία κίνησης του actuator λόγω βλάβης έστω και μίας μόνο κεφαλής).

Οπότε back up με τα ποιο σημαντικά, αν όχι όλα, αρχεία. Αν δεις ότι σε κάποιο σημείο στο back up ο δίσκος δυσκολεύεται πατάς cancel κατά την αντιγραφή. Το καλό είναι ότι δεν είναι διαδικασία μια και έξω όπως το cloning, οπότε θα αντιγράψεις λογικά μεγάλο μέρος των αρχείων σου ακόμα και αν σε κάποια σημεία αναγκαστείς να σταματήσεις την αντιγραφή λόγω bad sectors.

Αν τώρα σκέφτεσαι να κρατήσεις τον δίσκο και για αυτό δεν θέλεις να τον ζορίσεις, δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλή ιδέα. Αν είναι στην εγγύηση θα τον αλλάξεις, έτσι δεν είναι;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.