Jump to content

ram και καρτα γραφικών αναβάθμιση

VBMAN1442169213

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα παιδιά.

Είναι καιρός να αναβαθμίσω λίγο το pc μου, και χρειάζομαι τις προτάσεις σας.

Θα ήθελα αρχικά να ανεβάσω στο maximum τις ram μου.

Έχω την ASUS P5QC, η οποία υποστηρίζει και ddr2 και ddr3.

Και έναν Core2Quad στα 2.4.

Αυτή τη στιγμή έχω μέσα 2 x 2gb ddr3 στα 1333.

αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556553

Σκέφτομαι να βάλω 2 x 4gb ddr3 στα 1333.

Ποιά από τις 2 προτείνετε;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552721

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.550375

Επίσης, θα ήθελα και μία κάρτα γραφικών με υποστήριξη hdmi.

Δεν παίζω παιχνίδια, όμως βλέπω full hd movies.

Θα ήθελα να την έχω μόνιμα συνδεδεμένη με μία lg lcd tv με hdmi

και με vga μία οθόνη.

Δεν έχω κάτι στο μυαλό μου. Τί προτείνετε;

(Υ.Γ Για να εκμεταλευτώ και τα 8gb ram θα βέλω windows 8 pro 64bit msdn)

Ευχαριστώ

Θα έλεγα να πας σε 2Χ8GB και 1600MHz. Η διαφορά στην τιμή σε σχέση με αυτές που κοιτάς δεν είναι μεγάλη και οι DDR3 μνήμες μάλλον θα μας κάνουν παρέα για καιρό ακόμα, οπότε θα σου μείνουν και για το μέλλον. Αν πάλι δεν θέλεις να ξεφύγεις οικονομικά (κοντά στα 70€) και θεωρείς ότι σου αρκούν τα 8GB θα πρότεινα να πας σε κάποιες σαν και αυτές Corsair Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9B) ή αυτές Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP

Για ταινίες μπορείς να αγοράσεις σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά. Βασικά αποφεύγεις υλοποιήσεις φτηνών καρτών με DDR2 μνήμη. Αν θέλεις λοιπόν μια φτηνή λύση με HDMI θήρα, θα σου έλεγα να πάρεις κάποια σαν αυτή Asus Radeon HD6450 1GB Silent LP ή αυτή Asus GeForce GT610 1GB Silent LP

Υ.Γ. Για να εκμεταλλευτείς τα 8GB αρκεί οποιοδήποτε 64bit λειτουργικό. Και με 64git 7άρια π.χ. μια χαρά θα είσαι.

Τί προτείνετε;

Από χρήματα τί διαθέτεις ?

Για ποιό λόγο θές 8GB μνήμης ?

Τι άλλη χρήση κάνεις εκτός από ταινίες.

Θα έλεγα να πας σε 2Χ8GB και 1600MHz. Η διαφορά στην τιμή σε σχέση με αυτές που κοιτάς δεν είναι μεγάλη και οι DDR3 μνήμες μάλλον θα μας κάνουν παρέα για καιρό ακόμα, οπότε θα σου μείνουν και για το μέλλον. Αν πάλι δεν θέλεις να ξεφύγεις οικονομικά (κοντά στα 70€) και θεωρείς ότι σου αρκούν τα 8GB θα πρότεινα να πας σε κάποιες σαν και αυτές Corsair Vengeance 8GB Dual Channel DDR3 Kit (CMZ8GX3M2A1600C9B) ή αυτές Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP

Για ταινίες μπορείς να αγοράσεις σχεδόν οτιδήποτε κυκλοφορεί στην αγορά. Βασικά αποφεύγεις υλοποιήσεις φτηνών καρτών με DDR2 μνήμη. Αν θέλεις λοιπόν μια φτηνή λύση με HDMI θήρα, θα σου έλεγα να πάρεις κάποια σαν αυτή Asus Radeon HD6450 1GB Silent LP ή αυτή Asus GeForce GT610 1GB Silent LP

Υ.Γ. Για να εκμεταλλευτείς τα 8GB αρκεί οποιοδήποτε 64bit λειτουργικό. Και με 64git 7άρια π.χ. μια χαρά θα είσαι.

Δυστυχώς η μητρική υποστηρίζει max 8gb ddr3 και max 1333mhz.

Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου για τις κάρτες γραφικών.

Θα τις κοιτάξω αναλυτικά. :)

Από χρήματα τί διαθέτεις ?

Για ποιό λόγο θές 8GB μνήμης ?

Τι άλλη χρήση κάνεις εκτός από ταινίες.

Χρησιμοποιώ πολύ photoshop και πολλές φορές τα αρχεία που ανοίγω είναι τεράστια. Πιστεύω με 8gb ότι θα ανοίγει τα αρχεία πιο γρήγορα.

Για τις μνήμες είμαι σχεδόν ψημένος με τις παραπάνω, αλλά δεν ξέρω ποια να επιλέξω. (δεν καταλαβαίνω τη διαφορά τους)

Στην κάρτα γραφικών δεν ξέρω τι να βάλω.

Το μόνο που θα μου χρησιμεύσει είναι να βλέπω full hd movies, καθώς παιχνίδια δεν παίζω.

Α! Κρίμα.... Λογικά θα δουλεύει και με 1600άρες αλλά ίσως να θέλει να ρυθμίσεις manual τα timmings. Anyway δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, θα σου πρότεινα πάντως να αγοράσεις τις φτηνότερες 1333άρες. Κανένας λόγος να πληρώσεις extra χρήματα για 1333. Αυτές

Corsair Value 4GB DDR3-1333 ή αυτές Kingston KVR1333D3N9/4G 4GB DDR3 1333 MHz PC10666 είναι ευρεία διαθέσιμες στην αγορά και από γνωστές εταιρίες. Θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου και θα γλυτώσεις και κάποια ευρώ για να τα δώσεις στην κάρτα γραφικών.

Πάντως για το Photoshop από όσο ξέρω, όσο ποιο πολύ μνήμη τόσο το καλύτερο. Στην θέση σου θα έριχνα καμιά ματιά για μεταχειρισμένη μητρική με περισσότερες θέσεις μνήμης, αν δεν ήθελα να αλλάξω σύστημα γενικότερα. Φαντάζομαι καλές μητρικές για τον Core θα κυκλοφορούν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και θα έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις και τις παλιές σου μνήμες μαζί με τις νέες. Βέβαια "ότι δουλεύει δεν το φτιάχνουμε", οπότε το αναφέρω απλά ως ιδέα.

Πιστεύω πως 8gb για ένα pc που δουλεύει μόνο internet, hd movies και photoshop είναι αρκετά έως πάρα πολλά. :p

Τις παλιές ίσως τις πουλήσω μόλις βάλω τις νέες. (Οι παλιές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.556553)

Δυστυχώς ο core 2 quad που έχω μπαίνει σε 775 μητρικές οι οποίες συνήθως δεν υποστηρίζουν πάνω από 8gb ram, διότι συνδυάζουν μαζί με ddr3 και ddr3 τεχνολογία.

Από τη μία θα μπορούσα να βάλω 16gb ddr2 1066mhz παρά να βάλω 8gb ddr3 1333mhz, αλλά δεν θέλω να ρίξω τις επιδόσεις μου. :p

(ταυτόχρονα είναι και ακριβό γτ θα έπρεπε να βρω 4 μνήμες 4gb η κάθε μία ddr2 στα 1066 :p)

Σε ευχαριστώ και πάλι! :)

48€ για 2X2 στα 1333?... μάλλον ξεχασμένη τιμή είναι αυτή στο e-shop.

Anyway... :)

Η πιό επίπονη εργασιά που θα κάνει το pc σου (από αυτά πού έγραψες) είναι το photoshop.

Δέν ξέρω ποιά έκδοση χρησιμοποιείς ... πιθανολογώ την τελευταία (cs6).

Από cpu είσαι οκ.

Με 8GB είσαι μιά χαρά (πάρε τα φθηνότερα που θα βρείς).

Από κάρτα γραφικών προτίμησε Nvidia νέας γενιάς με τουλάχιστον 1GB μνήμη.

Το photoshop δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει και την κάρτα γραφικών?

Ναί ... προφανώς εννοείς το MGE.

Σε αυτή την περίπτωση θέλουμε από τις ακριβές κάρτες GTX-460 και άνω.

Ναί ... προφανώς εννοείς το MGE.

Σε αυτή την περίπτωση θέλουμε από τις ακριβές κάρτες GTX-460 και άνω.

Adobe Community: FAQ: What features use the GPU and how do I troubleshoot GPU issues?

MGE is new to Photoshop CS6, and uses both the OpenGL and OpenCL frameworks. It does not use the proprietary CUDA framework from nVidia.
Με βάση αυτό, μάλλον οποιασδήποτε εταιρίας η κάρτα κάνει. AMD ή Nvidia.

Επιπλέον, με βάση το παρακάτω, δεν νομίζω ότι παίζει και τόσο ρόλο η ταχύτητα της κάρτας γραφικών. Ναι μεν υπάρχει διαφορά, αλλά όχι στον βαθμό που να δικαιολογεί το επιπλέον κόστος.

Benchmark Results: Photoshop CS6

Διάβασα όλα τα παραπάνω και θα ξεκινήσω να αγοράζω

αρχικά μία κάρτα γραφικών και έπειτα τις μνήμες.

Σας Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια! :038:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.