pas2007 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 9, 2012 Καλησπέρα.Τις τελευταίες 2 μέρες έχω πρόβλημα με τις μνήμες στο PC.Το πρόβλημα που διαπίστωσα είναι ότι μετά από κάποια μικροπροβληματάκια που είχα, κάτι μικροκολλήματα κυρίως έκανα ένα check στις μνήμες με το memtest σε boot εκδοση και η διάγνωση έβγαλε ότι στο test#7 εμφανίζει errors (σχεδον 1εκατομμύριο errors) και μετά από πολύ ώρα μαυρίζει η οθόνη. Επανέλαβα τον έλεγχο με το Microsoft memory diagnostic tool για μια δεύτερη γνώμη και εκεί ακριβώς το ίδιο. Το ωραίο είναι οτι το μηχάνημα κάνει boot κανονικά και δεν εμφανίζει κάποια μπλέ οθόνη ή κολλάει. Δείχνει να συμπεριφέρεται σωστά και εδώ είναι που με πιάνει αδιαβάστο. Έχω το τελευταίο bios στην μητρική και δεν υπάρχει δυνατότητα δυστυχώς να ελέγξω τις μνήμες αλλού.Το κιτ μνήμης είναι από το Πλαίσιο αγορασμένο τον Μάιο του 2009 και έως τώρα λειτουργούσε τέλεια.Ποτέ δεν έκανα κάποιες αλλαγές για O.C ή στις τάσεις της μνήμης. To cl το ρύθμιζα πάντα σύμφωνα με τις οδηγίεςτων μνημών που γράφεται στο sticker τους αν και πολλές φορές το σύστημα έριχνε το cl στο 5-5-5-15.Η σύνθεση είναι:Intel Core 2 Quad q8300 2.5GhzAsus P5q P45 chipsetGEIL MEMORY GREEN PC2 8500 1066MHz 2x4GB (kit) CL= 6-6-6-18Αύριο θα πάω Πλαίσιο να δω από κοντά τι γίνεται, δεν ξέρω βέβαια αν αξίζει. Στο site της GEIL Memory αναφέρει για lifetime warranty αλλά δεν ξέρω τι να περιμένω από το plaisio γιατί σκέφτομαι μήπως και τις στείλω κατευθείαν στην GEIL έπειτα από συνεννόηση μαζί τους. Περισσότερο γράφω αυτό το post για να δω αν σας έχει τύχει κάτι αντίστοιχο και αν ναι πώς το λύσατε?Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Θα αγνοήσω λίγο ότι τόσο καιρό δεν είχες πρόβλημα. Θεωρίες που θα μπορούσα να κάνω για το γιατί σου δουλεύανε τόσο καλά θα ήταν κάτι στο στυλ, ήσουν τυχερός αλλά πλέον οι μνήμες δεν σηκώνουν τις ίδιες συχνότητες ή μέχρι σήμερα δεν φόρτωνες τις μνήμες σου αρκετά ώστε να εμφανιστεί το πρόβλημα (λέμε τώρα, I don't really know).5-5-5-15 είσαι τώρα? Αν ναι βάλε manual 6-6-6-18 και ξανά τρέξε το memtest.Επίσης από ότι ξέρω πολλές DDR2 θέλανε πάνω από 2.0V για να τρέξουν πάνω από τα 1000MHz. Αν τόσο καιρό ήσουν με 1.8V απλά ήσουν τυχερός. Στο Πλαίσιο δεν ξέρω αν θα σε εξυπηρετήσουν - διότι που να βρουν τέτοιες μνήμες - θα σου πουν για κανένα πιστωτικό. Η καλύτερη λύση είναι η αποστολή των μνημών στην Geil ή αν δεν θέλεις να μείνεις χωρίς μηχάνημα να τις δοκιμάσεις στα 800MHz.Υ.Γ.Αυτές είναι?http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/156αν ναι τότε θέλανε και λιγότερο από 1.8V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Ναι αυτές είναι οι μνήμες. Θα τις βάλω πάλι σε 6-6-6-18. Αλλά θα πειράξω τις τάσεις να δω.Τώρα τρέχουν στα 800Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Πάντως αν τις δοκίμασες στα 1066Mhz με 5άρια timmings δεν είναι παράλογο που χτυπήσανε στο 7ο τεστ. Και βέβαια με αυτά τα timmings(5άρια) σε αυτή την συχνότητα(1066) δεν δικαιούσαι αντικατάσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 9, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Λοιπόν δοκίμασα να αλλάξω λίγο την τάση και είδα ότι δεν δίνει η μητρική κάτω από 1.8ν.Στα 1066 τα timings που είχα ήταν 6-6-6-18 όπως και πριν και πάλι έχει σφάλμαΤο θέμα είναι βγάζει σφάλματα και στα 800ΜΗΖ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 9, 2012 #6 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Οπότε την... ακούσανε οι μνήμες, αφού βαράνε και στα 800MHz. Αν έχεις όρεξη και χρόνο για σκότωμα τις δοκιμάζεις (το 7o test που βαράει) μία μία και σε διαφορετικά slots. Τζάμπα κόπος κατά 99% αφού θα τις αλλάξεις (το 1% είναι να την έχει δει η μητρική και να έχει παρουσιάσει πρόβλημα σε κάποιο slot). Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 9, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 χα σε πρόλαβα εχθές έγιναν αυτοί οι έλεγχοι με κανένα αποτέλεσμα σε και στα 4 slots.Ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να τις πάω στο πλαίσιο για έλεγχο και να τις αλλάξουν με 2 από αυτές---> http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Transcend-2GB-DDR2-800-Ram-Dimm.htm (αν εγκριθεί πιστωτικό)πιστεύεις ότι είναι μεγάλη υποβάθμιση από τα 1066MHz να πάω στα 800 MHz? γιατί εγώ δεν το πιστεύω. δλδ δεν θα είναι μεγάλη απώλεια. Θυμάμαι ότι το σύστημα τις μνήμες τις έριχνε μόνο του στα 800 από τα 1066 αλλά δεν έψαξα ποτέ γιατί το έκανε και είχα κάνει bios upgrade. Τώρα έχω αυτό το δίλλημα: να πάω πλαίσιο ή κατευθείαν GEIL και ότι βγεί?εσύ τι προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 9, 2012 #8 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Τα 1066 τα βάζεις manual. Μέχρι 800 είναι οι επίσημες ταχύτητες της Jedec (αν θυμάμαι καλά). Τώρα να χάσεις, δεν χάνεις και τίποτα το τρελό. Μόνο αν έτρεχες benchmarks. Για καθημερινή χρήση δεν λέει τίποτα το 800 με το 1066. Και εγώ παλιότερα "πάντρευα" 1066 με 800 βάζοντάς τις στα 800. Αν δεν μυρίζεις τα νύχια σου διαφορές δεν θα δεις. Οπότε πάρε τις Transcend και καθάρισες. Απλά άμα έχεις όρεξη ζήτα τους επίμονα 1066, που δεν νομίζω να έχουν, μπας και σου κόψουν πιστωτικό στην αρχική τιμή αγοράς (που υποθέτω είναι αρκετά παραπάνω από το κόστος 2 Transcend) ώστε να σου μείνει και υπόλοιπο. Μόνο αν σου κάνουν αντικατάσταση πρόσεχε μην σου δώσουν τίποτα bulk μεταχειρισμένες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 9, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 9, 2012 Οκ ευχαριστώ.Αύριο θα το ξεκαθαρίσουμε καλό βράδυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 10, 2012 #10 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 10, 2012 Να ρωτήσω ποιό ακριβώς memtest χρησιμοποιείς και ποιά συγκεκριμένη version ???Απ'ότι κατάλαβα δέν έχεις κάνει o/cΜπορείς να ποστάρεις και μιά φωτό από cpuz ... τα tab των μνημών και του spd ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 11, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Λοιπόν τελικά οι μνήμες μου είναι οκ. Τις πήγα στο πλαίσιο και ζήτησα να γίνει επιβεβαιωτικός έλεγχος μπροστά μου και όντως δεν βγάζουν σφάλμα. Στην μητρική γίνεται το εξής.Η κατώτερη τάση που μπορεί να δώσει για μνήμες είναι 1.8ν και οι μνήμες που έχω είναι τύπου ''Green'' και θέλουν 1.6ν. Τα τελευταία 3 χρόνια έχω αυτό σφάλμα να το χαρακτηρίσω? αλλά δεν φάνηκε ποτέ κάτι ύποπτο.Σκέφτομαι μήπως τις πουλήσω αφού δεν έχουν σφάλμα και να πάρω ddr2 1066Mhz κανονικές όχι green και ξέρω γω. Τo memtest 4.20 έχω δεν κάνω O.C.εικόνες από cpuzhttp://imageshack.us/a/img40/3261/88354318.jpghttp://imageshack.us/f/717/59435088.jpg/Αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 11, 2012 #12 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 Υποθέτω είναι μια επιλογή και αυτή. Πάντως 1066 με 800 δεν έχουν και καμιά τρελή διαφορά οπότε, κατά την γνώμη μου, μην τις χρυσοπληρώσεις τις 1066.Το θέμα είναι αν θα παίζουν στην μητρική του αγοραστή ή αν θα μπλέξεις με το να δίνεις εξηγήσεις σε αυτόν που θα τις πάρει και θα βλέπει μπλε οθόνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 11, 2012 Author #13 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 11, 2012 μπλέ οθόνες δεν θα δεί κατα 99%. Πάντως ακόμα δεν θα κάνω τίποτα.Ευχαριστώ καλό βράδυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Δεκέμβριος 12, 2012 #14 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 Εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου σχετικά με το ... άν είναι προβληματικές οι μνήμες.Εγώ πιθανολογώ ότι έχουν ασυμβατότητα ρυθμίσεων με το P45 chipset ή τη συγκεκριμένη μητρική.Θα δοκίμαζα να πειραματιστώ με τις ρυθμίσεις στο bios.Θα έδινα παραπάνω τάση στο chipset αρχικά ... και μετά θα δοκίμαζα manual ρυθμίσεις στα timings.Εχω και την απορία , οι τεχνικοί στο Πλαίσιο με τι τάση τις δοκίμασαν ?Σε τι μητρική ?Βέβαια η Geil δίνει πλήρη συμβατότητα για τη συγκεκριμένη μητρική.http://www.geil.com.tw/uploads/download_files/06b028c76f69bc0c4249f3b99507892d.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 12, 2012 Author #15 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 Αυτό σκέφτομαι και εγώ για μερική ασυμβατότητα με την μητρική.Έχω κάνει και 2-3 αναβαθμίσεις στο bios παλιότερα οπότε δεν ξέρω αν αλλάχθηκε κάτι από εκεί. Τώρα για τις δοκιμές στο Πλαίσιο δεν μπορώ να απαντήσω δυστυχώς σε τι μητρική έγιναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 12, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 12, 2012 Λοιπόν αν πάρω αυτές τις μνήμες ----->http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=43088 που πάντα τις ήθελα σύμφωνα με την Kingston και την μητρική τότε δεν έχω πρόβλημα από πλευράς τάσεων σωστά? Η μνήμες θέλουν 2.3ν που η μητρική μπορεί να δώσει αν το επιλέξω χειροκίνητα όπως και τα σωστά timings 5-5-5-15 δλδ όλα υποστηρίζονται από την μητρική τότε λογικά δεν έχω σφάλμα σωστά? τι λες? ξέρω ότι έχει μεγάλο κόστος αυτό αλλά θα δώσω περίπου 70€ για τροφοδοτικό γιατί κάηκε και μετά από λίγο θα πάρω αυτές τις μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pas2007 Δεκέμβριος 14, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2012 λοιπόν έκανα μια δοκιμη με δανεικη μνημη. kingston kvr 667mhz 1024Mb και το memtest βγάζει ακριβώς στο ίδιο τεστ το ίδιο σφάλμα.καμιά ιδέα? ευτυχώς που δεν αγόρασα τις νέες μνήμες. Η μνήμη πάντως λειτουργεί κανονικά στο pc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Δεκέμβριος 14, 2012 #18 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 14, 2012 Θα δοκίμαζα όλες τις υποδοχές ή/και άλλη έκδοση του memtest. Πάντως αν δεν φταίνε οι μνήμες το μόνο που μένει είναι να φταίει η μητρική. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.