AkisD Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15, 2012 Εχω μια asus P7P55D με ι5-750 και 8 γιγα μνημης. Γενικα δεν ειμαι σχετικος με o/c αλλα επειδη στο BF3 που παιζω βλεπω να κανει τρελα spikes η cpu και ειχα αρκετο stuttering ειπα να δοκιμασω να ανεβασω λιγο τον επεξεργαστη.Βρηκα ενα site που απλα εξηγουσε μερικα πραγματα και δοκιμασα να ανεβασω το BLCK Frreq σε 200, με αποτελεσμα απο 2.66 να παω στα 3.2. Τα αλλα τα αφησα στο αυτοματο και το αποτελεσμα ειναι το ρευμα να ειναι στο 1.325 οταν μπαινω στο bios που μαλλον ειναι πολυ απ οτι διαβασα σε αλλα forums. Αλλοι με τοσο ρευμα φτανουν 3.8. Προβλημα με ψυξη σεν παιζει ιδιαιτερο, εχω μια H60 Corsair.Προσπαθησα να διαβασω για το o/c σε γνωστα sites για να βγαλω ακρη μονος μου αλλα δεν καταλαβαινω γρι.Αν κανεις εχει παρομοια μητρικη μπορει να βοηθησει με απλες συμβουλες να ανεβασω λιγο ακομη τον χρονισμο χωρις τα ρευματα να ξεφυγουν τελειως?Τροφοδοτικο εχω ενα enermax Modu625+Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Μπορείς να ποστάρεις εικόνες από τα μενού επιλογών του bios σου ?ήΝα τα γράψεις σε text ?Ωστε να δώ τις ρυθμίσεις σου.Τα tab Ai-tweaker και Advanced θέλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 16, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Τασο σε ευχαριστω για την βοηθεια. Για πιο γρηγορα ποσταρω το λινκ που βρηκα σαν μπουσουλα, και ειναι ακριβως για την μητρικη μου και τον επεξεργαστη μου. Αυτα που ψαχνεις ειναι στις σελιδες 3 και 4.http://www.legionhardware.com/articles_pages/intel_core_i5_750_overclocking_guide,3.htmlΕυχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 16, 2012 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Τι θερμοκρασίες έχεις τώρα σε full load ?Τι μνήμες έχεις ? (αν δέν ξέρεις tab από cpuz)Τι στόχο θές να πετύχεις σε ταχύτητα cpu ?Επίσης θές σταθερό o/c ?ήΘές να πέφτουν τα ρολόγια σε idle ?Απάντησε μου για να σου γράψω ρυθμίσεις να δοκιμάσεις. AI tweakerAI Overclock Tuner Mode : ManualCPU Ratio Setting : [Auto]Intel® SpeedStep Tech : [Enabled]Intel® TurboMode Tech : [Enabled]Xtreme Phase Full Power Mode : [Enabled]BCLK Frequency : -X- MHzPCIE Frequency : 100MHzDRAM Frequency : -X- MHzQPI Frequency : -X-Channel Interleave : 6Rank Interleave : 4CPU Voltage Mode : [Offset]Offset Voltage : [Auto]IMC Voltage : [Auto]DRAM Voltage : [Auto]CPU PLL Voltage : [Auto]PCH Voltage : [Auto]DRAM DATA REF Voltage on A : [Auto]DRAM CTRL REF Voltaqe on A : [Auto]DRAM DATA REF Voltaqe on B : [Auto]DRAM GIRL REF Voltaqe on B : [Auto]Load Line Calibration : [Disabled]CPU Spread Spectrum : [Disabled]PCIE Spread Spectrum : [Disabled] AdvancedCPU Ratio Setting : [Auto]C1E Support : [Enabled]Hardware Prefetcher : [Enabled]Adjacent Cache Line Prefetch : [Enabled]Max CPUID Value Limit : [Disabled]Intel ® Virtualization Tech : [Enabled]CPU TM Function : [Enabled]Execute-Disable Bit Capability : [Enabled]Active Processor Cores : [All]A2OM : [Disabled]Intel® SpeedStep(TI1) Tech : [Enabled]InteI ® TurboMode Tech : [Enabled]Intel C-Start Tech + : [Disabled] Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 16, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Λοιπον εχουμεμε PRIME95 full load και στους 4 πυρηνες περναει το τεστ(13 κυκλοι)-μεγιστη θερμοκρασια 76Οι μνημες ειναι CORSAIR CMX4GX3M2A 1600C9 (4x2GB)Στοχος ειναι 3.6 το πολυ 3.8Θα προτιμουσα να πεφτει σε idle.Σε ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 16, 2012 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Για δοκίμασε για 3,6Ghz ... αν είναι 100% σταθερό ή πάς για παραπάνω ή κατεβάζεις τάση (άν και 1,325 volt δέν είναι πολύ).AI tweakerAI Overclock Tuner Mode : ManualCPU Ratio Setting : 18Intel® SpeedStep Tech : [Enabled]Intel® TurboMode Tech : [Disabled]Xtreme Phase Full Power Mode : [Enabled]BCLK Frequency : 200 MHzPCIE Frequency : 100 MHzDRAM Frequency : 1600 MHzQPI Frequency : 5766 Mhz Channel Interleave : 6Rank Interleave : 4CPU Voltage Mode : [manual]Fixed Voltage : [1.325]IMC Voltage : [1.25]DRAM Voltage : [1.6625]CPU PLL Voltage : [1.90]PCH Voltage : [Auto]DRAM DATA REF Voltage on A : [Auto]DRAM CTRL REF Voltaqe on A : [Auto]DRAM DATA REF Voltaqe on B : [Auto]DRAM GIRL REF Voltaqe on B : [Auto]Load Line Calibration : [Enabled]CPU Spread Spectrum : [Disabled]PCIE Spread Spectrum : [Disabled] Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 16, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 16, 2012 Εβαλα τις ρυθμισεις που μου ειπες εκτος απο τοQPI Freq που αντι για 5766 μου δινει να διαλεξω αναμεσα σε 6407 και 7202.Επισης το bios δεν μου δινει την επιλογη για το Channel interleave και rank interleave.Στο Prime95 το αφησα 2 ωρες και η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 70.Στο BF3 ομως παρολο που εχει απιστευτη βελτιωση σε αποδοση μετα απο κανα μισαωρο (αλλες φορες λιγοτερο αλλες περισσοτερο) η κολλάει ή βγάζει μπλε οθόνη που γενικά δεν μου έχει βγάλει ποτέ.Πρέπει να ανεβάσουμε λίγο το ρεύμα?Ευχαριστωστο σαιτ της enermax εκανα τον υπολογισμο σε watt με το o/c που καναμε και μου βγάζει 450 watts αρα με το τροφοδοτικο δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 17, 2012 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Εβαλα τις ρυθμισεις που μου ειπες εκτος απο τοQPI Freq που αντι για 5766 μου δινει να διαλεξω αναμεσα σε 6407 και 7202.Επισης το bios δεν μου δινει την επιλογη για το Channel interleave και rank interleave.Στο Prime95 το αφησα 2 ωρες και η θερμοκρασια δεν ξεπερασε τους 70.Στο BF3 ομως παρολο που εχει απιστευτη βελτιωση σε αποδοση μετα απο κανα μισαωρο (αλλες φορες λιγοτερο αλλες περισσοτερο) η κολλάει ή βγάζει μπλε οθόνη που γενικά δεν μου έχει βγάλει ποτέ.Πρέπει να ανεβάσουμε λίγο το ρεύμα?Ευχαριστωστο σαιτ της enermax εκανα τον υπολογισμο σε watt με το o/c που καναμε και μου βγάζει 450 watts αρα με το τροφοδοτικο δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.QPI βάλε τη χαμηλότερη τιμή.Για τις επιλογές Channel interleave και rank interleave δέν μάς νοιάζει.Πρίν ανεβάσεις ρεύμα , γράψε κάπου τον κωδικό λάθους από τη μπλέ οθόνη (να το τσεκάρουμε).Μνήμες δοκίμασες με κανά memtest ?Δουλεύουν κανονικά στα 1600 με τα σωστά timings ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 17, 2012 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Στι Qpi εβαλα την χαμηλοτερη τιμη.Με το memtest πως θα δω αν δουλευει στα 1600 με τα σωστα timings?Πως θα δω δηλαδη οτι εχω βαλει τα σωστα timings?Επισης η μπλε οθονη ειναι με error 0x0...0124 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 17, 2012 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Το memtest γράφει την ταχύτητα και τα timings των μνημών.Διαφορετικά δές τα από το tab μνημών του cpuz.Το error code γράψτο μου ολόκληρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 17, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Το cpuz δινει 9-9-9-24 που νομιζω οτι ειναι και οι εργοστασιακες, αυτα βεβαια στο xmp tab.Ολο το errorSTOP: 0x00000124 (0X0000000000000000, 0xFFFFFA8007AB4028, 0x00000000FA000000, 0x0000000000400405) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 17, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Εκανα και το memtest το αφησα καμια ωρα, έκανε ενα πληρες περασμα και στην μεση του επομενου το σταματησα, δεν έβγαλε κανένα λάθος. Σόρρυ για την ασχετοσύνη αλλα στην συχνότητα αντι για 1600 εβγαζε 802 Mhz (DDR3-1608). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 17, 2012 #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 17, 2012 Σύμφωνα με αυτά που μου γράφεις , οι μνήμες είναι οκ από ρυθμίσεις.Τώρα όσον αφορά το BSOD ... αφού από θερμοκρασίες είμαστε οκ.Δοκιμάζεις πρώτα λίγο παραπάνω ρεύμα στον imc.Αν δέν είναι αυτό η αιτία τσιμπάς λίγο vcore. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkisD Νοέμβριος 19, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Ανεβασα λιγο το IMC και απο τοτε δεν εχει βγαλει BSOD.Μαλλον αυτο φαινεται να ειναι αρκετο-αν μου ξανα κανει προβλημα θα ενημερωσω.Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια, να εισαι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 19, 2012 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 19, 2012 Καλό gaming !!!Αν χρειαστείς κάτι άλλο σχετικό ρωτάς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.