Εvo8-By-m-diox Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 2, 2012 Καλημέρα. Καλό μήνα Καλή εβδομάδα! Λοιπόν. Ψάχνω ενα σκληρό δίσκο εξωτερικό που θα του έχω μέσα ΜΟΝΟ ταινίες...! Εχω καμια 100-150 ταινίες σε HD και είναι απο 8-10gb και πάνω η κάθε ταινία επομένως πιάνουν χώρο... Και επειδή είμαι άνθρωπος της τάξης θέλω να ξέρω οτι σε αυτόν τον hdd πχ έχω μόνο ταινίες κλπ κλπ. Τι θέλω?Εναν εξωτερικό 1-1.5TB ο οποίος θα έχει όσο το δυνατό καλύτερες ταχύτητες μεταφορές να είναι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και να μην σκέφτομαι πότε θα crasharei και να υπολογιστεί οτι δεν έχω usb 3.0!Αρα μέσω ethernet tha ginei?firewire?usb 2.0? η κάπως αλλιώς... Τι έχετε να μου προτίνετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Θέλεις έναν εσωτερικό δίσκο στις 5400-5900 στροφές όπως π.χ. οι Green της WD (στην διαμεταγωγή είναι το ίδιο γρήγοροι με τους 7200) για χαμηλότερες θερμοκρασίες ή απλά τον φτηνότερο που θα βρεις με την καλύτερη δυνατή εγγύηση (διότι έχουμε και τις μειωμένες εγγυήσεις). Μετά θέλεις μια εξωτερική θήκη απλά με USB2.0. Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Γιατί; Διότι όταν περάσεις τις ταινίες στον δίσκο θα τις περάσεις έχοντας τον δίσκο συνδεδεμένο εσωτερικά κανονικά με SATA σύνδεση. Μετά για το playback σου αρκεί και το USB2.0 είτε θα τον συνδέσεις σε PC είτε σε TV. Και για να προσθέσεις καινούριες ταινίες το USB 2.0. αρκεί (στο background θα γίνεται η μεταφορά πιθανόν όσο σερφάρεις στο internet και αν πάρει και 5 λεπτά παραπάνω (για κάθε ταινία)...σιγά). Αν τώρα θέλεις να δώσεις λίγα ευρώ παραπάνω μπορείς να πας σε USB 3.0 θήκη ή θήκη με eSATA. Και τα δύο μπορούν να σου προσφέρουν την μέγιστη ταχύτητα του δίσκου. Στην περίπτωση του eSATA αν έχει η μητρική σου ή το κουτί σου τέτοια έξοδο είσαι καλυμμένος ήδη, αν όχι αγοράζεις με 3-5€ ένα bracket. Στην περίπτωση του USB3.0 πιθανόν θα διαθέτει η μελλοντική μητρική σου είτε αναβαθμίσεις σε έναν μήνα είτε σε 5 χρόνια. Εναλλακτικά μια USB3.0 καρτούλα έχει 10-15€. Η θήκη μόνο τσέκαρε να δέχεται δίσκους έστω μέχρι 2ΤΒ.Αν πας σε λύση έτοιμου εξωτερικού δίσκου από την Seagate/WD/οποιονδήποτε, απλά κοίτα τιμή/εγγύηση. Στο θέμα της ταχύτητας σε καλύπτουν όλοι οι δίσκοι. Ακόμα και αν είναι USB2.0 μόνο και εφόσον δεν θα σβήσεις όλες σου τις ταινίες για να βάλεις άλλες, αλλά ο δίσκος θα παίξει το ρόλο της ταινιοθήκης, μια φορά θα "υποφέρεις" με την μεταφορά των 100-150 ταινιών να πάρει αρκετές έως πολλές ώρες. Μετά δεν θα σε ξανά απασχολήσει το ότι είναι μόνο USB2.0. Αυτό αν η διαφορά τιμής της απλής USB2.0. είναι π.χ. 30-50 ευρώ φτηνότερη. Αν είναι 5-10 ευρώ κοιτάς λύσεις με ποιο γρήγορα interfaces. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 2, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον..Θα προτιμούσα λύση εξωτερικού έτοιμου για να μην το έχω μια με sata κανονικά τον βγαζω θήκη κλπ οχι γιατι είναι ώρα αλλα καταλαβαίνεις...Επομένως...Μια καλή λύση που βρήκα και παραδόξως είναι και εμφανισιακά ωραίος εξωτερικός..Hitachi Desk Plus.Λέω τον Plus kαι όχι τον απλό γιατί εχουν τα ίδια λεφτά τα ίδια specs με την διαφορά οτι ο Plus έχει το usb stick 4gb και 3 χρόνια εγγύηση ενώ ο άλλος έχει 2 χρόνια και χωρίς usb stick(είναι στα ίδια λεφτά.)Specs:7200rpm,Transfer 480mbit,32mb cache,3year warranty,usb 2.0Τώρα απλά μπαίνω σε άλλο τρυπάκι...η αλήθει είναι πως το 1TB για όλες είναι λίγο οριακό εως πολύ αν και να πώ την αλήθεια αμα μείνουν απ έξω 5-10-20 ταινίες δεν με πειράζει πάρα πολύ...Το θέμα μου πιο είναι?Να πάρω 1Χ1TB τώρα και να περιμένω πχ και μετά απο 1χρόνο πέρνω άλλον 1 η να πάρω τώρα με την μία εναν 2TB?Τι λέτε για τον εν λόγο σκληρό?Εχω εναν εσωτερικό hitachi 1TB και είμαι ικανοποιημένος αν εξαιρέσεις τον ΘΟΡΥΒΟ που κάνει...!Ευχαριστώ και πάλι..PS:Σε μερικά ελληνικά site άλλο γράφουνε 5400rpm αλλοι 16mb cache αλλοι 32...θεωρώ πως αυτό είναι το πιο αξιόπιστο..?http://www.pocket-lint.com/review/5518/hitachi-lifestudio-desk-plus-review Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 2, 2012 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Κοιτώντας τον εν λόγω Hitachi και μόνο και με βάση το ότι η διαφορά τιμής του 2ΤΒ έναντι του 1ΤΒ είναι 35€ θα πήγαινα καρφί για τον 2ΤΒ. Έχεις 150 ταινίες σήμερα, πόσες θα έχεις σε 2 χρόνια; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 2, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Γιαννη δεν κατεβάζω ταινίες οτι να ναι και τις περνάω στον σκληρό...Απλα εχω μαι αρκετα καλη συλλογή με πολύ δυνατες ταινιες και ολες σε HD 720 η 1080 ανάλογα.. Εχω ταινίες που δεν γίνετε να ΜΗΝ εχει δει καποιος η που πρέπει να δει.. scarface,sleeprs,god father,man on fire,snatch,fight club,inception και καμια 100-150 ακόμα Στα επόμενς 2 χρόνια μπορεί να βγούνε ακομα 5πολύ καλες ταινίες μπορεί 10 αλλα επίσης μπορει να θυμηθώ η να δω καμια ταινία παλιά που είναι MUST SEE! Σαν σκληρός σου άρεσε?Εννοω σε δυνατότητες,αξιοπιστία εταιρίας,εγγυηση κλπ! Τον θεωρείς καλή επιλογή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Ιούλιος 2, 2012 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Η εγγύηση είναι καλή, πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που όλοι οι καινούριοι είναι με έναν ή δύο χρόνια. Θα τον αγόραζα μόνο για την εγγύηση. Οι δυνατότητες του σκληρού είναι άνευ ουσίας παράμετρος από την στιγμή που θα του πατάει το χειρόφρενο το USB 2.0. Ακόμα και αν ο δίσκος πιάνει τα 100ΜΒ/sec λόγω USB2.0 δεν θα περνάει τα 27-32ΜΒ/sec. Η αξιοπιστία πάλι είναι και θέμα τύχης. Μπορεί να πάρεις για πρώτη φορά έναν Seagate και να σου χαλάσει σε έναν μήνα. Να πάρεις 20 Seagate και να δουλέψουν άριστα για 10 χρόνια. Είναι θέμα τύχης με τους σκληρούς εκτός και αν υπάρχει πραγματικά θέμα με κάποιο μοντέλο/firmware.Υ.Γ. Αν αγοράσεις 3D TV και βγουν 2-3 ταινίες εξαιρετικές και προτεινόμενες σε 3D να υπολογίζεις από 60-150GB μόνο για αυτές τις 3.Βασικά από το 1999 όταν και πέρασα από Atari σε PC ο κανόνας μου ήταν ένας. Περισσότερη μνήμη από όση χρειάζομαι τώρα και περισσότερος αποθηκευτικός χώρος από αυτόν που χρειάζομαι τώρα. Στην τελική αγοράζεις το επιπλέον 1ΤΒ με 35€ τιμή που δεν θα ξαναδείς μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις οικονομία, πάρε έναν μεταχειρισμένο με υπόλοιπο εγγύησης. Θα σου έρθει ένας εξωτερικός κάπου στα 80-90€? Αφού πας που πας κοντά στα 150€ δώσε και τα εξτρά 35€. Γνώμη μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 2, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2012 Ωραία... Αρα θα πάω στα 2TB=161euro+4μεταφορικά....! Οταν πάρω 3D τηλεόραση και βγούνε 10καλες ταινίες 3D θα πάω να παρω αλλους 2 απο 4TB ο καθένας αλλα ακόμα έχουμε ΠΟΛΥ μέλλον!Με αυτον τον σκληρό θα είμαι καλλυμένος νομίζω για 4χρόνια ταινίες!!!(Εχω ούτως η άλλος αλλα 1-1.5tb ελευθερα στα 2 pc kαι σε 2 εξωτερικούς που έχω...!Αλλα μόνο την τελευταία εβδομάδα εχω κατεβάσει καμια 45 ταινίες σε HD και είπα να τους δώσω ενα ξεχωριστό σπίτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexandrosss Ιούλιος 10, 2012 #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2012 λύση Αctrl + AShift + deleteEnterλύση ΒΞεξί κλικ στο δίσκο διαμόρφωσηεκκίνησηοκγια μένα δεν αξίζει να κρατάς ταινίες θα το καταλάβεις κάποια στιγμή πιστεύω αυτή τι στιγμή έχω και εγώ δεν ξέρω πόσους δίσκους και πουθενά δεν έχω ταινία Link to comment Share on other sites More sharing options...
Costubos Ιούλιος 12, 2012 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2012 Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που μου άρεσε να κρατάω καλές ταινίες αλλά μια μέρα όλα άλλαξαν. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο ένας μου σκληρός δεν έβλεπε κάποιες ταινίες και προσπάθησα να τον επαναφέρω αλλά το κακό είχε γίνει, έτσι αποφάσισα να πάρω έναν εξωτερικό 1Τb και μετέφερα όλες της ταινίες εκεί, μετά από έναν χρόνο μου συνέβηκε πάλι το ίδιο και τρελάθηκα τελείως (αΑΑαααααΑΑαα) Μετά από πολύ ψάξιμο έμαθα πως ότι σκληρό και να πάρω θα είχα το ίδιο πρόβλημα, ναι, αλλά γιατί? Πολύ απλά επειδή οι σκληροί δίσκοι έχουν μέσω όρο ζωής 3-5 χρόνια.- Μόνο τα βινύλια αξίζει να αγοράζεις για να σου μένουν! - Link to comment Share on other sites More sharing options...
Εvo8-By-m-diox Ιούλιος 13, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 13, 2012 λύση Αctrl + AShift + deleteEnterλύση ΒΞεξί κλικ στο δίσκο διαμόρφωσηεκκίνησηοκγια μένα δεν αξίζει να κρατάς ταινίες θα το καταλάβεις κάποια στιγμή πιστεύω αυτή τι στιγμή έχω και εγώ δεν ξέρω πόσους δίσκους και πουθενά δεν έχω ταινίαΠοιος ο λόγος οτι δεν αξίζει?Εννοω έχω ταινίες MUSTGodfatherscarfacefight clubSnatchsleepersman on fireThe shaw shank redemptionΚαι πααρα πολλές ακόμα...Ολες είναι 720-1080p....Ήμουν και εγώ ένας από αυτούς που μου άρεσε να κρατάω καλές ταινίες αλλά μια μέρα όλα άλλαξαν. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο ένας μου σκληρός δεν έβλεπε κάποιες ταινίες και προσπάθησα να τον επαναφέρω αλλά το κακό είχε γίνει, έτσι αποφάσισα να πάρω έναν εξωτερικό 1Τb και μετέφερα όλες της ταινίες εκεί, μετά από έναν χρόνο μου συνέβηκε πάλι το ίδιο και τρελάθηκα τελείως (αΑΑαααααΑΑαα) Μετά από πολύ ψάξιμο έμαθα πως ότι σκληρό και να πάρω θα είχα το ίδιο πρόβλημα, ναι, αλλά γιατί? Πολύ απλά επειδή οι σκληροί δίσκοι έχουν μέσω όρο ζωής 3-5 χρόνια.- Μόνο τα βινύλια αξίζει να αγοράζεις για να σου μένουν! -3-5 χρόνια?Εγω πάντως έχω ενανα 750gb τον είχα πάρει πριν 6 χρόνια και ακόμα είναι τούμπανος...Επίσης έχει να κάνει με το πόσο τον χρησιμοποιείς...Εγω θα τα περάσω όλα μέσα και θα τον ανοίγω μόνο για κανένα ταξίδι,εκδρομή,σε κανένα σπίτι φίλου κλπ...Δεν νομίζω να μην κρατήσει μια 10ετία...Και μετά απο εκεί στο φινάλε τα βάζω σε άλλο σκληρό και τα ξανακάνω μεταφορά δεν έγινε και κάτι αν δίνεις 180euro αν 8 χρόνια για να έχεις πάντα ταινίες που πρέπει να έχεις(αν είσαι movie freak)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.