geo7dlx Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2012 Όπως λέει και το τραγούδι.... Λοιπόν το μηχανάκι μου τα έπεξε. Ακόμα και με default ρυθμίσεις τόσο σε mobo όσο και σε gpu δεν μπορεί να περάσει κανένα από τα γνωστά stress tests (πχ FurMark). Είτε θα πετάει μπλέ οθόνη, είτε θα βγάζει ένα μόνιμο πορτοκαλοσκούρο χρώμα που θα καλύπτει όλη την οθόνη. Σκληρό έχω βάλει καινούριο, τον έλεγξα όλα κομπλέ, μνήμες μια χαρά, δεν ξέρω. Πείτε μου τι πληροφορίες χρειάζεστε για να το δούμε, γιατί υποτίθεται πως ξεκίνησα διακοπές εγώ τώρα!!!! Ευχαριστώ.
Costubos Ιούνιος 20, 2012 #2 Ιούνιος 20, 2012 Φίλε μου δεν είσαι και ο πρώτος που το παθαίνει! Αν και δεν είμαι και θεός (ατάκα υδραυλικού) πρέπει να στα έπαιξε η κάρτα γραφικών! Αυτό συμβαίνει πολύ απλά γιατί μετά από σκληρή ή μακροχρόνια χρήση τα hardware αρχίζουν να αλλοιώνονται στις κολλήσεις-ενώσεις σε διαύλους και άλλα αντίστοιχα ευαίσθητα μέρη της πλακέτας. Η κάρτα γραφικών είναι πιο ευάλωτη από άλλα hardware γιατί πιέζετε περισσότερο σε σχέση με τα άλλα hardware και μας τις παρέχουν με εργοστασιακή ψύξη που δεν είναι συνήθως επαρκής σε ακραίες συνθήκες όπως extreme gaming, OC κτλ. Για μένα δοκίμασε με κάποια άλλη κάρτα γραφικών για να σιγουρευτείς πως δεν είναι αυτό! Ή βγάλτε την κάρτα και τρέξε με την onboard! καλή δύναμη
geo7dlx Ιούνιος 20, 2012 Author #3 Ιούνιος 20, 2012 Λες η κάρτα να ευθύνεται για όλα? Την έχει πιάσει κοκομπλόκο και ανεβάζει 80αρια μόλις κάνω το παραμικρό με οποιοδήποτε game. Λέω να του κάνω μια συντήρηση και να βγάλω τους drivers της κάρτας να δοκιμάσω άλλη. Ότι θέλει κάνει, μία παίζει παιχνίδια και συνεχίζει, μία σκάει!
geo7dlx Ιούνιος 20, 2012 Author #4 Ιούνιος 20, 2012 Δοκίμασα μια παλιά 7300LE και έκανα ότι διαγνωστικό μπορούσε να ανοίξει, ακόμα και κάποια που σέρνονται και ακόμα στους 92 βαθμούς έτρεχε όσο πιο κανονικά γινόταν για τα χαρακτηριστικά τις κάρτας. Ελπίζω να είναι αυτό μονο αν και βλέπω ότι είναι και το ένα slot pci express τις μητρικής βλαμμένο πλέον. Θα δούμε. Ένα ένα. Ευχαριστώ πάντως.
Costubos Ιούνιος 22, 2012 #5 Ιούνιος 22, 2012 Από την στιγμή που έτρεξε κανονικά το stress test τότε αυτό είναι!Αν θέλεις να βοηθήσω στο service της κάρτας γραφικών στείλε μου το μοντέλο, όσο αφορά την θερμοκρασία που ανεβάζει ανεξέλεγκτα παίζει να είναι από σκόνη μέχρι μεγαλύτερη ανάγκη παροχής αέρα (CMF) του πύργου! Κάποιες φορές είναι απαραίτητο το πιστόλι αέρα (φυσιτίρι) για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε σωστά. Αυτό εξαρτάτε από τον τύπο της κάρτας, ανοιχτού ή κλειστού τύπου και ΠΟΤΈ δεν φυσάμε προς την κανονική φορά της ροής του αέρα αλλά προς τα πίσω για να μην εγκλωβίσουμε την σκόνη για πάντα στο ίδιο σημείο και χρειαστεί να την ανοίξουμε!!!
geo7dlx Ιούνιος 22, 2012 Author #6 Ιούνιος 22, 2012 Μωρέ μια χαρά το φύσιξα με blower, αλλά εδώ και κάτι ώρες η άλλη κάρτα που έβαλα ίσα ίσα για να ανοίγει βασικά πραγματάκια, μου κάνει νερά. Η οθόνη χάνει το input κάθε τρεις και λίγο No Signal. Δεν ξέρω πλέον. Με τα βίας έγραψα το παρόν ποστ.
geo7dlx Ιούνιος 22, 2012 Author #7 Ιούνιος 22, 2012 Ε με κοροϊδεύει..... αλλάζω θύρα στην κάρτα σταματάνε τα άνοιξε κλείσε της οθόνης, αλλά έχει idle temp 80 βαθμούς, σε μια χαρά αεριζόμενο κουτί, μόλις καθαρισμένο, και μιλάμε για μια καρτούλα που ούτε καν πιάνει χώρο σε σχέση με τα τωρινά dual slot γομάρια. Ε τί να κάνω ρε παιδιά, πείτε μου.
platonas1442169068 Ιούνιος 22, 2012 #8 Ιούνιος 22, 2012 80αρι idle ?? Μηπως τα επαιξε το cooleraki της η ξεκολησε καμια ψυχτρα?
baltongrr Ιούλιος 10, 2012 #10 Ιούλιος 10, 2012 Θα σου πώ κάτι το οποίο θέλω να αφουγκραστείς σημαντικά.Οτιδήποτε γίνεται, περνάει μέσα απο το "MEDIA" του κάθε μηχανήματος. Αυτό άμεσα σημαίνει πως μπορεί εμείς να μην ακούμε το μηχάνημα σε ένα test drive, αυτό όμως "επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο".Για αυτο, το ΠΡΩΤΟ πράγμα που θα σε ρωτήσω είναι αν η ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ είναι onboard. Άν είναι Onboard, πήγαινε απενεργοποίησε την απο το BIOS και ξανα κάνε το test drive σου και δές αν θα παρουσιαστεί το ίδιο πρόβλημα.Παρουσιάζεται;Άν ναι και πάλι, τότε δυστυχώς μάλλον είσαι για κάρτα γραφικών, διότι αυτη είναι το Δεύτερο μέσω του "media" που "επικοινωνεί".
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.