serpico75 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 15, 2012 Καλημέρα.Έχω ένα πρόβλημα με ένα σκληρό δίσκο. Ανεβάζει πολύ γρήγορα υψηλές θερμοκρασίες.Πρόκειται για τον SATA Maxtor DiamondMax Plus 9 ή 6Y120M0 (120GB).Σχετικά με τη θερμοκρασία, το manual αναφέρει"«The Maxtor DiamondMax Plus9 60/80/120/160/200GB AT hard diskdrives operate without a cooling fan, provided the ambient airtemperature does not exceed 131° F (55° C) at any point along thedrive form factor envelope.»Τον συνδέω σαν δεύτερο σε έναν υπολογιστή. Ο bootable SATA έχει εγκατεστημένο το HDD Sentinel Pro.Ξεκινώντας τα Windows, και όντας και οι δύο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος από το βράδυ, μέσα σε 5-7 λεπτά, το Sentinel δείχνει τον bootable να είναι στους 33° C, και ο Maxtor να έχει πιάσει 55° C!!! Τους δουλεύω και τους δύο εκτός case. Πάω να βάλω το χέρι μου στον Maxtor, και δε μπορείς να τον αγγίξεις.Αλλά και όταν βάζω τον Maxtor σαν bootable στη δική του μητρική, κάνει τα ίδια. Στον ίδιο, έχω εγκατεστημένο το NextSensor για νε ελέγχω θερμοκρασία, και πιάνει minimum 50 °C πάρα πολύ γρήγορα. Παίζει μεταξύ 53° C - 57° C. Φανταστείτε να βάλω τον Maxtor κανονικά μέσα στο case και να το κλείσω. Θα γίνει χαμός.Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει το manual, αλλά και από τις γνώσεις/εμπειρία, τί έχετε να με συμβουλέψετε?Ευχαριστώ για το χρόνο σας !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 16, 2012 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2012 http://www.digitaltrends.com/hard-drive-reviews/maxtor-diamondmax-plus-9-6y160m0-review/Και αλλού όμως λένε ότι θέλει καλή ροή αέρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.