Jump to content

πολύ λίγες φορές disk read error

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Σκληρός δίσκος:Hitachi GST Deskstar 7K1000.C 0F10383 1TB 7200 RPM 32MB Cache SATA 3.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

Αγορά 6-Μαϊ-2011

Πρόβλημα:τις τελευταίες 10 ημέρες, κάποιες φορές έχω τα εξής δύο προβλήματα:

α. Σε κάποιες εκκινήσεις, αμέσως μόλις διαβάσει το BIOS, μαύρη οθόνη, και μήνυμα "Disk read error" και μία δεύτερη πρόταση (δε θυμάμαι ακριβώς) "Βάλτε μέσο εκκίνησης" και reset, κλπ κλπ (τα γνωστά).

β. Άλλες φορές, δε βγάζει αυτό το μήνυμα, ξεκινάει να φορτώνει Win7, κάνουν τα Windows αυτό το animation των τεσσάρων χρωμάτων, φτιάχνεται η σημαιούλα των 7, και σταματάνε όλα εκεί. Μετά τη δημιουργία της σημαιούλας, άλλες φορές απλά κολλάει η φόρτωση, κι άλλες φορές κολλάει και ακούγονται τα γνωστά χτυπήματα στο εσωτερικό του δίσκου (τικ, τικ, τικ, τικ, ...). Σαν να έχει πρόβλημα στο εσωτερικό του δίσκου κάτι (head, actuator, ... κάτι τέλος πάντων).

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το κάνει πολύ αραιά.

Να δώσω και το στοιχείο ότι ο δίσκος είναι συνδεδεμένος σε ανοιχτό pc, και τον έχω για πολλά πειράματα-εργασίες. Τον συνδέσω και τον αποσυνδέω πολύ συχνά (συνήθως αποσυνδέω μόνο το καλώδιο του ρεύματος). Σήμερα, με το που το έκανε αυτό, έκανα reset, αλλά και πάλι δεν ξεκίνησαν τα Windows. Έτσι, σκέφτηκα να αλλάξω για πρώτη φορά το sata καλώδιο. Αμέσως μετά την αντικατάσταση, τα Windows ξεκίνησαν κανονικά.

Βέβαια, θα μου πείτε, έχω μόνο μία εκκίνηση από την αντικατάσταση του καλωδίου. Μπορεί να είναι σύμπτωση. Αυτό θα φανεί στο μέλον (αν ήταν θέμα καλωδίου). Σωστό κι αυτό.

Άλλο στοιχείο:σε κάποιο κόλλημα, και μετά το reset, άφησα τα Windows να κάνουν scan, αλλά δε βρήκαν κάτι.

Με την εκκίνηση των 7, τρέχει το HDD Sentinel Pro, που, όσους δίσκους είχα συνδέσει στο pc και είχαν κάποιο πρόβλημα, αμέσως έβγαζε αναφορά. Για τον συγκεκριμένο δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα.

Όπως βλέπετε την ημερομηνία αγοράς, μέσα σε ένα χρόνο τον έχω συνδέσει/αποσυνδέσει αρκετές φορές. Μπορεί ο δίσκος να είναι εντάξει και, λόγω αυτών των συνδέσεων/αποσυνδέσεων, να έχουν αρχίσει να μην κάνουν καλή επαφή τα notches sata και/ή ρεύματος?

Η άποψή σας για όλ' αυτά;

Ευχαριστώ !!

Ίσως πράγματι να την είχε δει το καλώδιο. Είχα και εγώ θέμα με ένα δίσκο που καμιά φορά παρουσίαζε πρόβλημα, άλλαξα SATA καλώδιο (το οποίο σε άλλον δίσκο δουλεύει κανονικά!) και από τότε το ξέχασα εντελώς μιας και δουλεύει απροβλημάτιστα. Εσύ μου το θύμησες τώρα!

Ποσταρε μια εικονα απο το SMART του δισκου να δουμε,λογικα αν φταει το καλωδιο θα εχει CRC errors το SMART.

Από που θα δώ στοιχεία του SMART?

Αν είναι μέσα από win ξέρω να ανεβάσω την εικόνα. Αν εννοείτε να πάρω ο ίδιος φωτό, είναι δυνατόν, και όμως :021: να μην έχω μέσω για ψηφιακή φωτογραφία εν έτη 2012 !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.