serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 1, 2012 Πιστεύω πως έχω πρόβλημα μητρικής. Δεν έχω πρόβλημα εκκίνησης. Ο υπολογιστής ξεκινάει κανονικά. Κανένα beep στην εκκίνηση (εκτός απ' το ένα και μοναδικό short beep, που υποδεικνύει απ' το POST ότι όλα καλά). Σίγουρα έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα. Δηλαδή, η μητρική έχει πρόβλημα κατά τη λειτουργία της. Όχι μόνο στην εκκίνηση. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιό σύντομος. Καί γιά να μην κουράσω, καί για να βρούμε σύντομα μία λύση. Υποδεικνύω παρακάτω συμπτώματα που με οδηγούν στην υπόνοια ότι πρόκειται για χαλασμένη μητρική:α. On-board κάρτα δικτύου στο device manager με κίτρινο θαυμαστικό. Κατέβασα τον ένα και μοναδικό driver απ' το site της ASUS, έκανα update, αλλά και πάλι τίποτα. Έκανα boot με ubuntu cd, για να αποδείξω τουλάχιστον από κει ότι η ethernet είναι χαλασμένη, και όντως το απέδειξα. Ούτε με το linux έμπαινα internet. Είναι η μόνη απόδειξη που έχω.β. Unexpected επανεκκίνηση. Δεν οφείλεται όμως σε s/w πρόβλημα ή κάποιο conflict των XP. Αυτό το συμπέρανα διότι, μετά το reset, μπήκα στα events των XP και δεν υπήρχε καμία καταγραφή σφάλματος. Κάτι που πάντα τα Windows καταγράφουν σε τέτοιοες περιπτώσεις. Άλλωστε, όταν μετά την επανεκκίνση μπήκα στα Windows δε μου βγήκε το γνωστό μήνυμα περί συγγνώμης της MS και αν θέλω να αποστείλω το error, κ.λπ. , κ.λπ. , κάτι που πάντα γίνεται. Ήταν (για μένα) πρόβλημα H/W. Το μόνο στοιχείο που έχω να παρατηρήσω είναι πως μου έκανε την επανεκκίνση όταν ήμουν στον IE 8.0. Έχω εγκαταστήσει δοκιμαστικά Firefox, Opera & Chrome και όλα δουλεύουν ok. Με τον IE έκανε το reset. Παράξενο...γ. Μπλε οθόνη είχα με driver πρόβλημα στην on-board VGA. Και πάλι κατέβασα τον τελευταίο απ' το site, έκανα update, αλλά, παρ' όλ' αυτά τη μπλε οθόνη την "έφαγα".δ. Το USB mouse που έχω, σε ελάχιστες εκκινήσεις, δεν κάνει επαφή μόλις φτάσουν τα Windows στο desktop. Πρέπει να το αποσυνδέσω απ' την USB, να το ξανασυνδέσω, και παίζει κανονικά. Το συγκεκριμένο mouse το έχω δοκιμάσει και σε άλλα PC και παίζει κανονικότατα. Δε θα έλαγα ότι έχω πρόβλημα, αλλά, επειδή τα κολλήματα του mouse είναι >2 σε διάστημα (περίπου) 4 ημερών, το βάζω κι αυτό στη ζυγαριά.Απόψεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greek Μάϊος 2, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 2, 2012 Κατέβασε κάποιο Sandra και τρέξε τα διαγνωστικά που έχει για μνήμες ,δισκους ,επεξεργαστή κλπ κλπ. Κάποιο memory tester επίσης επιθυμητό. Μετά ξεκινάς τα βασικά , μόνο μνήμες κάρτα γραφικών και αφαιρεις τα πάντα και τρέχεις κάποιο live px ubuntu. Αν στο κάνει και εκεί δεν είναι θέμα τροφοδοτικού ή δίσκου/λειτουργικού. Μετά πέφτεις στα "σκληρά" θα πρέπει να βγάλεις την μητρική απο το κουτί και να την βάλεις πάλω σε ένα χαρτονι (μην βραχυκυκλώσει από κάτω) και συνδεεις τροφοδοτικό και λοιπά αναγκαία περιφερειακα και δοκιμάζεις πάλι. Αν δεν στο κάνει τότε σημαίνει ότι σε κάποιο σημείο έκανε επαφή με το κουτί και δε λειτουργούσε σωστά οπότε στην επανατοποθέτηση τσεκαρέ τα όλα. Αν σου εμφανίζει τα ιδια συμπτώματα και εκτός κουτιού τότε κατα 99% μητρική .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
serpico75 Μάϊος 6, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 6, 2012 Το σύστημα παραχτυπάει μπλε οθόνες. Κάτι που με βάζει σε υποψίες ότι ίσως να πρόκειται για RAM. Έβγαλα και τα δύο modules και έβαλα το ένα παλιό δικό μου και δουλεύω με αυτό. Κοίταξα σχολαστικά τις επαφές από τα δύο modules που έβαγαλα και είδα ότι στο ένα όλες οι επαφές είναι αρκετά καλές ανώ στο άλλο υπάρχουν τρεις σαν καμένες. Ανεβάζω και τις σχετικες φωτογραφίες. Δυστυχώς, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο με τις φωτός. Δεν έχω και scanner υψηλών προδιαγραφών. Ελπίζω να σας οδηγήσω σε συμπεράσματα. Πάμε.... Αντίθετα απ' τις φωτογραφίες του ελαττωματικού ελπίζω module, το δεύτερο δεν έχει καμία τέτοια καμένη ή χαλασμένη επαφή. Αριστερά απ' το κόκκινο πλαίσιο, μπορεί να φαίνονται, κάπως, κι άλλες χαλασμένες επαφές. Δεν είναι όμως. Αν βλέπατε από κοντά το module θα βλέπατε καθαρά ότι πρόκειται μόνο για αυτές τις τρεις που έχω πλαισιώσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Μάϊος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Μη χάνεις το χρόνο σου. memtest for windows. Άμα σου βγάλει error έχεις τον ένοχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
livaspy Μάϊος 22, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 +1 memtest Link to comment Share on other sites More sharing options...
viper1442169065 Μάϊος 23, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2012 Πέρα από τις μνήμες που το κάλυψαν σαν θέμα οι προηγούμενοι, πολλά θέματα με μπλε οθόνες, drivers και θαυμαστικά δύο device manager, μπορούν να οφείλονται σε κατεστραμμένα windows.Πρόσφατα είχα παρόμοιο πρόβλημα και μόνο με format το έλυσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
enosifo Μάϊος 23, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 23, 2012 και γω ειχα παρομοιο και το format με εσωσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.