Jump to content

The A64 E3 step "Venice Core" thread

SlotKiller

Recommended Posts

• Replies 477
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tristeno

http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/DownloadableAssets/K8_Electrical_Spec_Rev_ENG.pdf

Μάλλον αλλιώς είναι τα πράγματα.

που τα ειδες αλλιως τα πραγματα;

δεν υπαρχει καποιος 0,09 που να λεει ξεκαθαρα 1,5.........

στα 0,09 ολοι 1,4 :T:

Αυτό είναι το λάθος. Δεν είναι ΟΛΟΙ 1.4.

Δεν έχει πέσει στα χέρια μου 3200 ή 3000 με 1.4 default (5 κομμάτια). Αντίθετα όλοι οι 3500+ ήταν με 1.4 default (12 κομμάτια).

Μπορεί να είναι συγκεκριμένες παρτίδες αλλά σίγουρα δεν έχουν όλοι 1.4 default

με βαζεις σε σκεψεις τωρα....

ειχα βαλει 1,4 στο bios... οχι auto. (αν υπαρχει βεβαια.. δε θυμαμαι...)

δλδ αυτοι που περασαν απ τα χερια σου ειχανε ΟΛΟΙ 1,5;

τι μλκια και αυτο το "variable"...

Αρχική απάντηση από tristeno [Σήμερα, στις 16:23]

Έχει auto. Στην έσχατη περίπτωση αν ξεκινήσεις με Ins πατημένο θα φορτώσει τα defualt και θα δεις την default τάση.

Ο επεξεργαστής δεν έχει default τάση. Αυτή η default τιμή είναι για τη μητρική και όχι για τον επεξεργαστή. Ο επεξεργαστής δουλεύει μια χαρά ότι τάση και να του δώσεις. Απλά αλλάζει την ταχύτητα του. Αν όμως μιλάμε για την τάση στα 2200ΜΗz για τον 3500+, τότε αλλάζει το πράγμα. Αυτό ναι θάθελα να το ξέρω αλλά νομίζω οτι θα είναι περίπου 1.4. Το πιο ωραίο όμως με αυτούς τους επεξεργαστές είναι όταν ενεργοποιηθεί το Cool n' Quiet σε υπερχρονισμένο μηχάνημα (αρκεί να μην αλλάξει ο πολλαπλασιαστής που στο 3500+ είναι 11). Εκεί φαίνεται πως δουλεύει αυτό το variable vcore.

Δηλαδή οι αυξομοιώσεις στην τάση δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του επεξεργαστή και προσαρμόζεται μια χαρά στις απαιτήσεις.

Κάπου κάνεις λάθος....

Πράγματι στο auto η μητρική δίνει μια τίμή...αλλά είναι η τιμή που διαβάζει από τον επεξεργαστή....

Όχι δεν αλλάζει η συχνότητα ανάλογα με την τάση...τότε θα ξεχνάγα,ε το overclock.....

Αν το πάς έτσι variable vcore είχαν και οι winch kai oi Claw....(με το coll & quiet δεν αλλάζει και την τάση?)

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 18:40]

Κάπου κάνεις λάθος....

Πράγματι στο auto η μητρική δίνει μια τίμή...αλλά είναι η τιμή που διαβάζει από τον επεξεργαστή....

Όχι δεν αλλάζει η συχνότητα ανάλογα με την τάση...τότε θα ξεχνάγα,ε το overclock.....

Αν το πάς έτσι variable vcore είχαν και οι winch kai oi Claw....(με το coll & quiet δεν αλλάζει και την τάση?)

Φίλε ΑΝ7 OverClocker

Ψάχνομαι να καταλλάβω αυτό το variable. Πράγματι ο δικός μου επεξεργαστής είναι Winchester και τον έχω υπερχρονισμένο με ενεργοποιημένο το Coοl & quiet και αλλάζει την τάση όπως το είπες. Το ερώτημα είναι ποια τιμή διαβάζει από τον επεξεργαστή το BIOS, κάτω από ποιες συνθήκες και κατά πόσο πετυχαίνει μέγιστη απόδοση στις άλλες τάσεις ο επεξεργαστής. Μήπως αυτοί οι επεξεργαστές δουλεύουν σε Cool n Quiet αναλογικά και όχι σε βήματα;

Η πρόταση μου είναι κάποιος που έχει Venice να βάλεi στο BIOS πολλαπλασιαστή auto και ΗΤΤ auto και να ορίσει την τάση στα 1.3 και στα 1.5 και να δούμε τι ταχύτητα επεξεργαστή θα πάρουμε στις δυο περιπτώσεις. Επειδή οι Venice είναι κλειδωμένοι δεν θα ανέβει ο 3500+ πάνω από 2200. Αν ανέβαινε σημαίνει οτι δεν είναι κλειδωμένοι. Αν οι Venice δουλεύουν και χαμηλώνουν την ταχύτητα τους πχ στα 2000 τότε αυτό κάτι μου λέει. Υπολογίζω οτι το BIOS θα προσαρμοστεί και θα μειώσει τον πολλαπλασιαστή αυτόματα. Αυτό δεν γίνεται με τους Winchester. Θα κρεμάσουν με μικρότερη τάση.

Δεν θα αλλάξει η συχνώτητα....2200 θα είναι για έναν 3500+

Το variable σημαίνει ότι από επεξεργαστή σε επεξεργαστή θα υπάρχει και διαφορετικό vcore...όπως με την περίπτωση του tristeno που οι 3000+ κ 3200+ που είχε είχαν μαμά τάση 1,4.....

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Σήμερα, στις 20:38]

Δεν θα αλλάξει η συχνώτητα....2200 θα είναι για έναν 3500+

Το variable σημαίνει ότι από επεξεργαστή σε επεξεργαστή θα υπάρχει και διαφορετικό vcore...όπως με την περίπτωση του tristeno που οι 3000+ κ 3200+ που είχε είχαν μαμά τάση 1,4.....

Αν δεν τόχεις δει μην είσαι τόσο σίγουρος οτι δεν θα πέσει από 2200 σε 2000.

Ας περιμένουμε.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.