Jump to content

Αναβάθμιση cpu

Necro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Έκανα πριν κάποιους μήνες την ελαχιστη αναβάθμιση που θα μπορούσα να κανω, πήγα στα 4g μνήμης, και πέρασα windows 7. Η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη, πολύ καλύτερο multitasking, παιχνίδιa σε window mode και ανοιχτός ff, κτλ κτλ. Όμως πλέον είτε στα παιχνίδια είτε ακόμα και σε πολλές καρτέλες με flash περιεχόμενο, το ζόρι που τραβάει η cpu κάνει μεγάλο μπαμ. Δεν με ενδιαφέρει να τρέχω τα παιχνίδια πλέον με όλο το eye-candy, απλά θέλω να τρέχουν αξιοπρεπώς(πχ starcraft/battlefield 3 που δίνουν μεγάλο βάρος σε cpu)και να είναι σβέλτο το σύστημα. Οπότε σας ρωτάω ευθέως : υπάρχει cpu για s775 κάτω από τα 80-100€(αρκετά κάτω θα λεγα :p) είτε καινούργια ΕΙΤΕ μεταχειρισμένη, η οποία να δικαιολογεί την "αναβάθμιση" ? Και η οποία ενεδεχομένως με λίγο πείραγμα να δώσει ακόμα περισσότερα...

Μεγάλες αναλύσεις και eye candy είπαμε δεν με ενδιαφέρουν, όπως και να μην αλλάξω μητρική

Αυτη τη στιγμή έχω

asus commando

2x2g DDR2 800mhz

core 2 duo 6600

ati 4850

στη τιμή που λες φίλε αρκετα δύσκολο.εκτος αν σκοτώνει κανένας καμιά 8 σειρά!!!!!!

θέλω από 8600 και πάνω ή και ένας 8400 θα μου δώσει σημαντική διαφορά?

imho και άλλη s775 CPU θα πάρεις στην ουσία ένα speed bump θα κανείς, που μπορείς να το πετύχεις ανέξοδα με οβερκλοκ.

εν ολίγοις λέτε δεν αξίζει :) ευχαριστώ !

edit: επειδή λέω να του κάνω oc, αλλά θέλω πρώτα να του πάρω μια ψυκτρούλα, έστω των 10-15 ευρώ, και βλέπω πως έχει ποικιλία σε e-shop κτλ, προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ή ό,τι να ναι? Ρωτάω γιατί ένας φίλος που αγόρασε τη πάτησε γιατί δεν είχε υποδοχή για τις βίδες μου είπε πάνω η μητρική του, και δε θέλω να αντιμετωπίσω τέτοιο πρόβλημα. Θέλω να πάρω τη ψύκτρα και να την εγκαταστήσω χωρίς προβλήματα.

mobo: asus commando, s775 πάντα

Η μναδική καλή αναβάθμιση είναι πας σε core 2 αλλά σειρά Q ίσως κατι σε q9550?

Αλλά πάλι νομίζω οτι δεν αξίζει.

Freezer 7 Pro στα 25€ και θα είσαι άρχοντας.

πρέπει οπωσδήποτε να πάρω κάτι τέτοιο?

δε μπορώ να δώσω 10 λιγότερα να πάρω αυτή ας πούμε 11 pro ? Υπάρχει περίπτωση να είναι χειρότερη από τη μαμά ψύκτρα ?! Εγώ κυρίως τα κουμπώματα φοβάμαι, μην έχει μόνο κλιπς και η μητρική μου θέλει βίδες ας πούμε, ώστε αν πρέπει να πάρω και cooler bracket

Κάτι άσχετο, με βίδες η χωρίς, πρέπει να αφαιρέσω όλη τη μητρική από τη θέση της? Βλέπω πως η στοκ ψύκτρα έχει push pins άρα υποθέτω οχι ...

Αυτο που μου δειχνεις είναι για coolermaster. Eγω σου λέω arctic cooling.

Εχει τον στανταρ μηχανισμό στιριξης της ιντελας.

fins.jpg

Αυτη που λές, είναι πανω κάτω ίδια με την στοκ. Δεν θα σε βοηθησει να κάνεις οβερκλοκ.

Παντως μια καλή ψηκτρα μένει, καθώς ταιριάζει σε ολες τις πλατφόρμες, αλλά κοστίζει 30-40€.

Αν είναι να παρεις κατι φτηνο απλά μην το κάνεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς απλα να καθαρίσεις την υπάρχουσα, να της αλλάξεις παστα, να ταιριάξεις τα καλώδια στο κουτι για να εχεις μεγιστο airflow και να δοκιμάσεις μεχρι που μπορείς να φτάσεις με την στοκ ψηκτρα χωρις εξτρα ρευμα.

Αυτο που μου δειχνεις είναι για coolermaster. Eγω σου λέω arctic cooling.

Εχει τον στανταρ μηχανισμό στιριξης της ιντελας.

fins.jpg

Αυτη που λές, είναι πανω κάτω ίδια με την στοκ. Δεν θα σε βοηθησει να κάνεις οβερκλοκ.

Παντως μια καλή ψηκτρα μένει, καθώς ταιριάζει σε ολες τις πλατφόρμες, αλλά κοστίζει 30-40€.

Αν είναι να παρεις κατι φτηνο απλά μην το κάνεις. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς απλα να καθαρίσεις την υπάρχουσα, να της αλλάξεις παστα, να ταιριάξεις τα καλώδια στο κουτι για να εχεις μεγιστο airflow και να δοκιμάσεις μεχρι που μπορείς να φτάσεις με την στοκ ψηκτρα χωρις εξτρα ρευμα.

Ωραία, κατάλαβα τι εννοείς. Το θέμα είναι πως μιλάμε όπως καταλαβαίνεις για μία ψύκτρα η οποία δουλεύει κάτι λιγότερο από 24/7, 4 χρόνια τώρα, και για να τη κάνω καινούργια θα χαλάσω περισσότερο από 10ευρώ σε ρεύμα και κόπο(:046:), ενώ μπορώ να πάρω μια χαζή καινούργια που μπορεί να μου ρίξει 5 βαθμούς και να είναι ένα κλικ πιο ήσυχη. Όταν αλλάξω μηχάνημα σίγουρα θα πάρω 3rd party ψύκτρα.

Υπολόγισε οτι δε πρόκειται να το ζορίσω καθόλου. Θα δω που μπορεί να φτάσει για αρχή χωρίς ρεύμα και βλέπουμε. Το κάνω γιατί βαρέθηκα να το βλέπω να ζορίζεται χωρίς να το έχω ξεζουμίξει λίγο.

Πάνω στην εμπειρία σου με τις ψύκτρες αυτές, θα μπορέσω λες να τη βάλω-βγάλω με τη μητρική καρφωμένη στο κουτί, ή πρέπει οπωσδήποτε να τη ξεβιδώσω? Να προετοιμαστώ ψυχολογικά για την εγχείρηση άμα είναι :p

Μιας που έχω ανοίξει το τοπικ εδώ ας ποστάρω τι έκανα:

Αγόρασα τελικά αυτήν εδώ τη χαζή ψυκτρούλα καθώς δεν ήθελα να δοκιμάσω oc με την στοκ. Είχα τσεκάρει με τη στοκ τις θερμοκρασίες σε idle, σε load ξέχασα. Κυμαίνονταν γύρω στο 30-32C.

Τοπόθετησα(με αρκετό κόπο λόγω απειρίας) τη νέα ψύκτρα, ενώ είμαι σίγουρος πως δεν έκανα καλή δουλειά με τη πάστα(που είχε μέσα στο πακέτο). Πχ, μου έχει ξεφύγει λίγη πάστα αριστερά-δεξιά, την οποία και προσπάθησα να καθαρίσω. Ελπίζω οχι σε κυκλώματα... εξάλλου παίζει το PC. Τελικά άνοιξα τον υπολογιστή και ακολούθησα οδηγούς για OC σε C2D, βάζοντας τις μνήμες σε 1:1 και ανεβαίνοντας, μία φορά στα 300 fsb, και έπειτα στα 334. Έτσι τον έχω στα 3g ακριβώς.

Σχετικά με τις θερμοκρασίες τώρα. Ξέρω απο παλαιότερες εποχές(που είχα τσεκάρει) πως σε load η cpu είχε χτυπήσει σίγουρα 58-60+. Στα 2.7G, speedfan και coretemp μου δίνανε 64 και 62 αντίστοιχα, ενώ τώρα στα 3G έχω σε full load σταθερά 68-69(αντίστοιχα), ενώ σε idle είναι γύρω στους 32. Γενικά το δωμάτιο μου δε το λες ζεστό οπότε σίγουρα θα χτύπαγε 70άρη στο speedfan(αν και δε φαίνεται να ανέβει άλλο προς το παρόν). Για stress test δουλεύει το orthos στο background.

Τις βλέπετε λογικές τις θερμοκρασίες για OC από 2,4G σε 3G? Με τη στοκ ψύξη θα ήταν εκεί ή παραπάνω τουλάχιστον? Δεν έχω πειράξει vcore και δε σκοπεύω προς το παρόν. Αν και ξέρω πως δύσκολα στρεσάρεται 100% η cpu με τις εφαρμογές/παιχνίδια που τρέχω, σίγουρα ωστόσο ψιλοφοβάμαι τη καλοκαιρινή περιόδο που αυτός ο αριθμός θα είναι +10 τουλάχιστον...

Πάντως με το orthos μισή ώρα τώρα καλά πάει.

EDIT: άνοιξα το καπάκι και πίεσα σε full load τη ψύκτρα για αρκετά δεύτερα: δεν άλλαξε καθόλου η θερμοκρασία οπότε θεωρώ δεδομένο οτι πάτησε καλά η ψύκτρα

μια χαρά ειναι απόλυτα λογικά όλα !!!!!

δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα ..αφού τσέκαρες και οτι εισαι σταθερός!!!!!

Παρότι δεν ανέβασα vcore το βλέπεις ΟΚ δηλαδή... πάντως χαίρομαι που ανέβηκε μέχρι εκεί χωρίς δυσκολία

Παρότι δεν ανέβασα vcore το βλέπεις ΟΚ δηλαδή... πάντως χαίρομαι που ανέβηκε μέχρι εκεί χωρίς δυσκολία

οχι δε το βλέπω........

πάντα μιλαω με βάση αυτα που λες εσύ!!!!!!:)

Τι και θα μείνεις μονο στα 3? :074:

EDIT

Tώρα που το παρατηρώ, μου φαινονται λιγο ψηλά οι θερμοκρασίες. Το ρευμα, το χεις βαλει καρφωτά ή είναι στο αύτο?

Αν ισχύει το δευτερο, μαλλον η μαμά το ανεβάζει μονη της όσο θέλει. Τσέκαρέ το.

Υ.Γ.

Παντως δεν ειν κακή η απάτσι. Μη την λες χαζή, δε κάνει. :046:

Τι και θα μείνεις μονο στα 3? :074:

EDIT

Tώρα που το παρατηρώ, μου φαινονται λιγο ψηλά οι θερμοκρασίες. Το ρευμα, το χεις βαλει καρφωτά ή είναι στο αύτο?

Αν ισχύει το δευτερο, μαλλον η μαμά το ανεβάζει μονη της όσο θέλει. Τσέκαρέ το.

Υ.Γ.

Παντως δεν ειν κακή η απάτσι. Μη την λες χαζή, δε κάνει. :046:

Βασικά ναι, είμαι σίγουρος πως είναι στο auto. λες η commando να το ανέβασε μόνη της? Η αλήθεια είναι πως όταν το ρύθμισα στα 334 FSB και πάτησα save and exit στο bios, το pc έκανε μερικά δεύτερα παραπάνω να "δεχθεί" την εντολή ανοιγοκλείνοντας, από τη τελευταία φορά. Λες να ήταν ένδειξη αυτό πως προσάρμοζε το ρεύμα? CPUZ και speedfan δίνουν vcore αυτή τη στιγμή ως 1.424

Η μπορεί απλά να μην ήταν καλή η πάστα και να μην την άπλωσα καλά. Πάντως είναι γεγονός πως σε full load, όταν πίεσα τη ψύκτρα δυνατά, δεν άλλαξαν καθόλου οι θερμοκρασίες

Πείτε μου επίσης αν χρειάζεται να lockάρω το PCIE σε κάποια τιμή, κάπου το διάβασα. Πάντως στα παιχνίδια που έπαιξα χθες οι θερμοκρασίες ήταν μέχρι 65 βαθμούς.

Επειδή το ψάχνω στο νετ, από οτι φαίνεται το auto το ρύθμισε αρκετά ψηλά το vcore. Υποτίθεται οτι μπορεί άνετα να μείνει στα 1.35 σε αυτό το FSB. Επίσης πρέπει να ρυθμίσω τα timings στις μνήμες? απλά τις έβαλα σε 1:1 στο bios, αυτή τη στιγμή είναι στα 4-4-4-12 στο cpuz. Αν πρέπει να τα αλλάξω αυτά ας μου πει κάποιος σε τι :p

ευχαριστώ

Βασικά ναι, είμαι σίγουρος πως είναι στο auto. λες η commando να το ανέβασε μόνη της? Η αλήθεια είναι πως όταν το ρύθμισα στα 334 FSB και πάτησα save and exit στο bios, το pc έκανε μερικά δεύτερα παραπάνω να "δεχθεί" την εντολή ανοιγοκλείνοντας, από τη τελευταία φορά. Λες να ήταν ένδειξη αυτό πως προσάρμοζε το ρεύμα? CPUZ και speedfan δίνουν vcore αυτή τη στιγμή ως 1.424

Η μπορεί απλά να μην ήταν καλή η πάστα και να μην την άπλωσα καλά. Πάντως είναι γεγονός πως σε full load, όταν πίεσα τη ψύκτρα δυνατά, δεν άλλαξαν καθόλου οι θερμοκρασίες

Πείτε μου επίσης αν χρειάζεται να lockάρω το PCIE σε κάποια τιμή, κάπου το διάβασα. Πάντως στα παιχνίδια που έπαιξα χθες οι θερμοκρασίες ήταν μέχρι 65 βαθμούς.

Επειδή το ψάχνω στο νετ, από οτι φαίνεται το auto το ρύθμισε αρκετά ψηλά το vcore. Υποτίθεται οτι μπορεί άνετα να μείνει στα 1.35 σε αυτό το FSB. Επίσης πρέπει να ρυθμίσω τα timings στις μνήμες? απλά τις έβαλα σε 1:1 στο bios, αυτή τη στιγμή είναι στα 4-4-4-12 στο cpuz. Αν πρέπει να τα αλλάξω αυτά ας μου πει κάποιος σε τι :p

ευχαριστώ

τη μνήμες εχεις?

τη μνήμες εχεις?

supertalent value είναι, δε ξέρω ακριβώς τώρα να σου πω θα τσεκάρω λεπτομέρειες σε λίγο από cpuz... πάντως δουλεύανε στα 800mhz 6-6-6-18 ή κάτι τέτοιο εδώ και καιρό, και τώρα είναι στα 660mhz 4-4-4-15 λόγω του πειραγμένου FSB. Γνωρίζεις για το vcore που με ρώταγε ο souclaimer πριν ? Είναι όντως αυξημένο λόγω auto? τις τιμές τις διάβασα από cpuz/speedfan

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.