epp4941442169189 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8, 2011 Θα ήθελα τη βοήθεια σας για τη σύνθεση νέου υπολογιστή. Μετά από κάποιες προτάσεις κατέληξα στην παρακάτω σύνθεση. Το budget είναι στα 500ευρώ (χωρίς οθόνη) και η χρήση για την οποία προορίζεται είναι internet, officework και όχι gaming.CPU-> AMD A8 X4 3850 2.9GHz s.FM1 121ευρώM/B-> MSI MOTHERBOARD A75MA-G55 88ευρώRAM-> Kingston Hyper X Blu 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz 32ευρώSSD-> Crucial 64GB M4 CT064M4SSD2 Solid State Drive SATA SSD 2.5'' 114ευρώPSU-> Corsair Power Supply 500W 64ευρώCASE-> Thermaltake Commander MS-I VN400A1W2N 44ευρώDVD-ROM-> SonyNec DVD-ROM 19ευρώΣύνολο 480ευρώΘα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις της παραπάνω σύνθεσης!!!ΥΓ. ο ssd θα χρησιμοποιηθεί για το λειτουργικό και τις εφαρμογές, ενώ αργότερα θα προσθέσω έναν εξωτερικό (π.χ. Seagate 500GB-USB3.0) για να τον χρησιμοποιώ ως αποθήκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Νοέμβριος 8, 2011 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 8, 2011 μια χαρα ειναι!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 9, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 μια χαρα ειναι!!!!!!Ευχαριστώ, θα ήθελα να ακούσω όσο περισσότερες γνώμες γίνεται γιατί λέω να τον παραγγείλω αυτές τις μέρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Οι επιλογές που έχεις κάνει είναι μια χαρά. Τι θα πρότεινα ως εναλλακτικές επιλογές.Στην έκδοση των 64GB ίσως να κοίταγα τον Samsung 830 έναντι του Μ4.Όσον αφορά το DVDROM προφανώς θα πήγαινα για DVDRW.Μνήμες θα προτιμούσα κάποιες στα 1.5V, π.χ. τις Corsair Vengeance Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 9, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Οι επιλογές που έχεις κάνει είναι μια χαρά. Τι θα πρότεινα ως εναλλακτικές επιλογές.Στην έκδοση των 64GB ίσως να κοίταγα τον Samsung 830 έναντι του Μ4.Όσον αφορά το DVDROM προφανώς θα πήγαινα για DVDRW.Μνήμες θα προτιμούσα κάποιες στα 1.5V, π.χ. τις Corsair VengeanceTo dvdrw είναι δικό μου λάθος. Σίγουρα θα πάρω dvdrw. Όσο για τις μνήμες, αυτές που έχω βάλει εγώ δουλέυουν επίσης στα 1,5V.. Ο samsung 830 είναι πιο γρήγορος γιαυτό μου τον προτείνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Νομίζω αυτοί οι δύο SSD είναι εξίσου καλοί. Δεν είμαι ειδικός αλλά στα 64GB ο Samsung φαίνεται λιγότερο κομμένος από ότι ο Μ4. Θέλει λίγο προσοχή όταν τσεκάρεις reviews διότι ένα μοντέλο δεν είναι το ίδιο σε όλες τις εκδόσεις του.Οι μνήμες σίγουρα δουλεύουν και στα 1.5V. Απλά η λογική με το ρεύμα είναι ότι οι Vengeance είναι κανονικές 1600άρες αφού δουλεύουν εκεί με 1.5V, ενώ οι Kingston είναι κατά κάποιο τρόπο overclocked από το εργοστάσιο αφού θέλουν 1.65V για την ίδια συχνότητα.Αν παρόλα αυτά πας για Kingston με μια σύντομη βόλτα από το Skroutz θα τις βρεις σε τιμές κοντά στα 22€, τιμή που εδώ που τα λέμε με κάνει να θέλω να πάρω δυο ζευγάρια και να τα ρίξω σε ένα συρτάρι έτσι για να υπάρχουν......(δεν ήξερα ότι είχαν πέσει τόσο πολύ τα 4GB).Υ.Γ. Για να το πω αλλιώς οι Kingston για μένα είναι 1333άρες που απλά έχουν περάσει τα τεστς με 1.65V στα 1600. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 9, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Νομίζω αυτοί οι δύο SSD είναι εξίσου καλοί. Δεν είμαι ειδικός αλλά στα 64GB ο Samsung φαίνεται λιγότερο κομμένος από ότι ο Μ4. Θέλει λίγο προσοχή όταν τσεκάρεις reviews διότι ένα μοντέλο δεν είναι το ίδιο σε όλες τις εκδόσεις του.Οι μνήμες σίγουρα δουλεύουν και στα 1.5V. Απλά η λογική με το ρεύμα είναι ότι οι Vengeance είναι κανονικές 1600άρες αφού δουλεύουν εκεί με 1.5V, ενώ οι Kingston είναι κατά κάποιο τρόπο overclocked από το εργοστάσιο αφού θέλουν 1.65V για την ίδια συχνότητα.Αν παρόλα αυτά πας για Kingston με μια σύντομη βόλτα από το Skroutz θα τις βρεις σε τιμές κοντά στα 22€, τιμή που εδώ που τα λέμε με κάνει να θέλω να πάρω δυο ζευγάρια και να τα ρίξω σε ένα συρτάρι έτσι για να υπάρχουν......(δεν ήξερα ότι είχαν πέσει τόσο πολύ τα 4GB).Υ.Γ. Για να το πω αλλιώς οι Kingston για μένα είναι 1333άρες που απλά έχουν περάσει τα τεστς με 1.65V στα 1600.Έχεις δίκαιο. Οι kingston δουλεύουν στα 1,65V και οι corsair στα 1,5 και είναι περίπου στα ίδια χρήματα. Οπότε καλύτερα να πάρω τις corsair. Επίσης μάλλον θα προχωρήσω σε αγορά 2*4096 mb μνημών! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 9, 2011 #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 9, 2011 Σε αυτές τις τιμές έχει λογική η επιλογή των 2Χ4GB. Και αν δεν βρεις διαθέσιμες τις παραπάνω Vengeance υπάρχουν και άλλες Corsair στα 1.5V.http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 13, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Σε αυτές τις τιμές έχει λογική η επιλογή των 2Χ4GB. Και αν δεν βρεις διαθέσιμες τις παραπάνω Vengeance υπάρχουν και άλλες Corsair στα 1.5V.http://www.skroutz.gr/s/300458/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit-2x4GB-PC3-12800-9-9-9-24.htmlΕπανέρχομαι στο θέμα μου για μία τελευταία ερώτηση και συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός!Μεταξύ των 2παρακάτω μητρικών, ποιά να επιλέξω? MOTHERBOARD :: MSI Socket FM1 A75MA-G55 GLan Audio - Visionstudio.gr MOTHERBOARD :: Asus Socket FM1 F1A75-V PRO GLan Audio Raid - Visionstudio.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 13, 2011 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Δεν γνωρίζω τις μητρικές για να πω ότι έχω ξεκάθαρη άποψη, αλλά σε κάθε περίπτωση ανάμεσα σε μια full ATX και μια mini ATX περιμένω να μου δώσει κάτι τις παραπάνω η full ATX. Η ASUS φαίνεται να έχει περισσότερο εξοπλισμό (δεν μιλάω απλά για τις PCI θήρες) και να είναι ποιο βαρβάτη μητρική. Επιπλέον έχει έναν χρόνο εξτρά εγγύηση.EditΡίξε μια ματιά στο παρακάτω review όπου έχει και τις δύο μητρικές σε παρουσίασηhttp://www.tomshardware.com/reviews/llano-apu-a75-motherboard,3008.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 13, 2011 #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Κι εγώ full atx θα προτιμούσα. Γιατί ssd για εφαρμογές γραφείου?Άχρηστα πεταμένα χρήματα. Δώστε τα στην οθόνη ή σε άλλο περιφερικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 13, 2011 #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 13, 2011 Ο SSD έχει λογική σε σύστημα γραφείου σήμερα, πόσο μάλλον σε quad core σύστημα που έχει την δυνατότητα να κάνει και 2-3 εργασίες ταυτόχρονα. Αντίθετα με τους παλαιούς SSD, οι σημερινοί είναι μια πολύ καλή επένδυση. Δεν είναι μούφες με μόνο καλό το access time.Επιπλέον δεν έχει καμιά απολύτως λογική αυτή την περίοδο με αυτές τις τιμές να πας σε καινούριο μηχανικό δίσκο. Με τέτοιες τιμές στους μηχανικούς δίσκους η καλύτερη λύση είναι να την βγάλεις με έναν SSD για 6-12 μήνες και μετά όταν ο 1TB έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά 50-60€ τότε να πάρεις και μηχανικό δίσκο.Να το πω αλλιώς.Αγορά σήμερα 1TB = 100€ (ψιλό τυχαία η τιμή και η χωρητικότητα).Αγορά σήμερα SSD = 110€ και αγορά σε 10 μήνες μηχανικού δίσκου 1ΤΒ 60€ έχουμε 110+60= 170€.Πραγματικό κόστος αγοράς SSD = 70€. Δεν είναι και άσχημα για κορυφαίο SSD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 14, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2011 Ο SSD έχει λογική σε σύστημα γραφείου σήμερα, πόσο μάλλον σε quad core σύστημα που έχει την δυνατότητα να κάνει και 2-3 εργασίες ταυτόχρονα. Αντίθετα με τους παλαιούς SSD, οι σημερινοί είναι μια πολύ καλή επένδυση. Δεν είναι μούφες με μόνο καλό το access time.Επιπλέον δεν έχει καμιά απολύτως λογική αυτή την περίοδο με αυτές τις τιμές να πας σε καινούριο μηχανικό δίσκο. Με τέτοιες τιμές στους μηχανικούς δίσκους η καλύτερη λύση είναι να την βγάλεις με έναν SSD για 6-12 μήνες και μετά όταν ο 1TB έχει επιστρέψει στα φυσιολογικά 50-60€ τότε να πάρεις και μηχανικό δίσκο.Να το πω αλλιώς.Αγορά σήμερα 1TB = 100€ (ψιλό τυχαία η τιμή και η χωρητικότητα).Αγορά σήμερα SSD = 110€ και αγορά σε 10 μήνες μηχανικού δίσκου 1ΤΒ 60€ έχουμε 110+60= 170€.Πραγματικό κόστος αγοράς SSD = 70€. Δεν είναι και άσχημα για κορυφαίο SSD.Έτσι ακριβώς το σκέφτομαι και γω. Μιλάμε πλέον για μικρές διαφορές στην τιμή για κάτι που αξίζει πραγματικά τα 30-40ευρώ επιπλέον που θα δώσεις. Ακόμα και για να ανοίγει πιο γρήγορα το excel:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Νοέμβριος 14, 2011 #14 Κοινοποίηση Νοέμβριος 14, 2011 Βρε σεις στις μέρες μας ειδικά θα σκάσει 100 ευρώ για να πάρει 60 γίγα ? Αν της φτάνει πάω πάσο, αλλιώς είναι 100 ευρώ χαμένα. Μη βλέπετε όσοι έχετε συνηθίσει σε ssd τη διαφορά όταν κάθεστε σε μηχάνημα χωρίς. Δεν είχα και δεν έχω και μια χαρά κάνω όλες τις δουλειές γραφείου. Μην τρελαθούμε κι όλας ότι οι δουλειές γραφείου χρειάζονται τη διαμεταγωγή ενός ssd. Εδώ και με μηχάνημα 5ετίας, ένας μέσος χρήστης διαφορά δεν καταλαβαίνει...Αν η κοπέλα είναι λογική και τη βάλεις μπροστά σε πισιά που μόνη διαφορά έχει την εκκίνηση και το άνοιγμα του excel, θέσε της το ερώτημα.100 ευρώ, προτιμάς το excel που ανοίγει γρήγορα ή τη μαύρη μπότα που είδες προχτές?ΥΓ αμάξια κάτω των τριακοσίων ίππων είναι για τα μπάζα. Μη γελάτε, όταν σας πάει βόλτα φιλαράκι με Leon Cupra, 2.0 Τ , "ελαφρώς πειραγμένο" στα 320 άλογα, και σας κολλάει το κεφάλι πίσω ακόμη και με έκτη θα συμφωνήσετε μαζί μου. Αλλά η λογική μάλλον δε συμφωνεί με αυτό το συμπέρασμα, ε?:115: Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakattack1442169065 Νοέμβριος 15, 2011 #15 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2011 ειναι η μοναδικη περιπτωση που θα συμφωνησω για SSD, μονο και μονο αν δεν μπορει να βρει πουθενα αλλου (πχ απο γνωστο/φιλο κλπ) ενα φτηνο μηχανικο δισκο,μονο τοτε ναι, ας το κανει με τη λογικη του john_drαν ομως πετυχει πουθενα κανεναν μεταχειρο 250/320gb με 20-30Ε και κανει τη δουλεια ετσι, καλυτερα να τα φαει πασατεμπους τα υπολοιπα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexMaster1442169341 Νοέμβριος 15, 2011 #16 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2011 Ισχύει συμφωνώ με τον sakattack..Τελικά το παρήγγειλες το PCακι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 15, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2011 Ισχύει συμφωνώ με τον sakattack..Τελικά το παρήγγειλες το PCακι??Όχι ακόμα αλλά μέσα στην εβδομάδα θα το παραγγείλω.. Ξέρετε τίποτα για το vision studio? Καθυστερεί πολύ τις παραγγελίες? Εγώ επικοινώνησα μαζί τους και μου είπαν σε 2εβδομάδες θα τον έχω.. Αν έχει παραγγείλει κάποιος από εκεί ας κάνει τον κόπο να μου απαντήσει.Thanks! Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Νοέμβριος 15, 2011 #18 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2011 Δύο βδομάδες φαίνονται υπερβολικές απλά για ένα PC, αλλά αν δεις στις σελίδες τους κάποια από αυτά που έχεις διαλέξει π.χ. το κουτί, γράφουν "Πάνω από 10 Εργάσιμες" για διαθεσιμότητα. Αυτή τη περίοδο πολλά μαγαζιά κοιτάνε να έχουν περιορισμένο στοκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
epp4941442169189 Νοέμβριος 15, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Νοέμβριος 15, 2011 Δύο βδομάδες φαίνονται υπερβολικές απλά για ένα PC, αλλά αν δεις στις σελίδες τους κάποια από αυτά που έχεις διαλέξει π.χ. το κουτί, γράφουν "Πάνω από 10 Εργάσιμες" για διαθεσιμότητα. Αυτή τη περίοδο πολλά μαγαζιά κοιτάνε να έχουν περιορισμένο στοκ.Ο επεξεργαστής και το κουτί λένε 10εργάσιμες και δεν με ενοχλούν οι 2εβδομάδες που μου είπαν αλλά μήπως κάνει περισσότερο..Αν είναι 2εβδομάδες είμαι κομπλέ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.