Jump to content

Στοιχεία Τραγουδιού

paoki1442169217

Recommended Posts

ΩΩ αδέρφια αλήτες πουλιά...έχουμε θεματάκι και πάλι....

Πρόκειται να δουλέψω σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, που στον συγκεκριμένο σταθμό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα...Παίζει ακόμα CD ή όταν δίνεις τραγούδια απο το PC δεν υπάρχει πρόγραμμα που να στα κόβει στην αρχή και στο τέλος ή να έχει την ίδια ένταση...(Τι στο διάτανο τέλος πάντων..Jazzler rules...αλλά τέσπα...το χειρότερο είναι ότι ειναι απο τα πρώτα ραδιόφωνα εδώ).

Οπότε θέλω αρχικά μερικές πληροφορίες, τραγούδια που έχω έχουν διαφορετική ένταση το καθένα και δεν μπορώ να τα μεταδώσω προφανώς.Άρα τι ακριβώς διαμορφώνη την ένταση του εκάστωτε τραγουδιού? Υποπτεύομαι τα kbps...Άρα απο δω προκύπτει η πρώτη ερώτηση: Τα kbps επηρεάζουν την ένταση?

Υποερώτημα 1ής ερώτηση: Άρα έαν τα kbps κάνουν την δουλειά,μπορείτε να με προτείνετε ενα προγραμματακι, θα δω διαφορά? Διαφορετικά τι επηρεάζει την ένταση του τραγουδιού, και αν υπαρχει μπορώ να το πειράξω και να φέρω όλα τα τραγούδια στην ίδια ένταση, και με ποιό software?

Ερώτηση 2: Κάποια κομμάτια έχουν πριν και μετά κενά, και αφού θα τα τρέχω απο το winamp (δεν ανακαλύφθηκε ακόμα εκεί ο αναπτήρας, τρίβουν ξύλα...τα 'παμε αυτα)...Αν γίνεται και με ποιο πρόγραμμα μπορώ να κόψω αυτά τα κενά, και ακόμη καλύτερα αν μπορώ να διαλέξω τι θα κόψει απο την αρχή και το τέλος...

Μπορεί να εξερεθεί το soundforge...διότι ψάχνω κάτι ποιο πρακτικό,γρήγορο και με μαζικό τρόπο επεξεργασίας.

Αυτά για αρχή,

Ευχαριστώ ρε αλάνια...δώστε ενα χέρι βοηθείας αν μπορείτε!:020::020:

για την ενταση θες να κανεις Normalize στα τραγουδια. Ειναι διαδικασια που δεν επιφερει αλλιωση στην ποιοτητα του mp3. Εγω απο παλια χρησιμοποιω το mp3gain, αλλα επειδη εχω καιρο να ασχοληθω δεν ξερω τι παιζει τωρα.

για player μπορεις να δοκιμασεις το AIMP2 (η το AIMP3) το οποιο κανει normalize σε πραγματικο χρονο και μπορεις να το ρυθμισεις για fade in out.

εχω την εντυπωση οτι για winamp υπαρχουν plug-ins που κανουν τη δουλεια που θες.

υ.γ. δεν εχω ασχοληθει με ραδιοφωνο οποτε καποιος αλλος μπορει να το κατεχει καλυτερα το θεμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.