Jump to content

Το ΒΙΟS δεν αναγνωρίζει δύο IDE συσκευές ταυτόχρονα...

Pascal

Recommended Posts

Έχω τοποθετήσει μία καινούρια μητρική ASUS P7P55-M. Σε αυτήν έχω συνδέσει ένα δίσκο sata, ένα δίσκο IDE και ένα DVD-RW IDE. Ο δίσκος SATA δεν έχει προβλήματα, όταν όμως οι συσκευές IDE συνδέονται και οι δύο δυσκολεύονται να εντοπιστούν από το BIOS με αποτέλεσμα συνήθως το DVD να μην μπορεί να εγκατασταθεί σωστά. Δεν έχω κάνει λάθος στα Jumpers, άλλωστε μερικές φορές εγκαθίστανται σωστά.

Επίσης αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί σώνει και καλά θα πρέπει να κάνει εντοπισμό υλικού κάθε φορά που μπαίνει στο λειτουργικό με αποτέλεσμα να κάνει λάθος. Δεν το κάνουν όλοι οι υπολογιστές, νομίζω ότι θυμούνται ποιές συσκευές έχουν εγκατασταθεί.

Κάθε φορά πριν μπει στο λειτουργικό βγάζει μια οθόνη και λέει:

Scan devices... Please wait.

μετά εγκαθιστά το δίσκο ή και τα δύο αν είμαι τυχερός και μπαίνει.

Μια λύση στο πρόβλημα, αν αναγνωρίσει μια φορά και τα δύο γιατί μετά να το κάνει συνέχεια;

Pascal

Κάνει εντοπισμό ΚΑΘΕ φορά που ξεκινάει και στο δείχνει όταν πιστεύει ότι βρήκε κάτι διαφορετικο σε σχέση με το τελευταίο boot. Δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο για αρχή.

Δοκιμασε μια μια τις συσκευες. Να ξερεις οτι το DVD θα ριξει τις επιδοσεις του HD στις μεταξυ τους συμβατες ταχυτητες που οριζονται απο το DMA. Εχω μια εντυπωση οτι τα DVD RW ειχαν και εχουν μια αλλεργια στο slave. Το καλωδιο το βαζεις σωστα ετσι?? Η μια ακρη παει στην μητρικη και η αλλη ακρη (που εχει πιο κοντα και το δευτερο βυσμα) παει παντα στην master συσκευη. Το μεσαιο βυσμα ειναι το slave.

Αν δεν στα αναγνωρίζει σποράδικά , τσέκαρε μια τα jumperakia πίσω αν τα εχεις στην σωστή θέση. Πχ αν τα 2 ειναι master τότε σίγουρα θα στο κάνει αυτό. Προτεινόμενο να τα βάλεις στην θέση CS (cable select).

Τσέκαρα αρχικά τα καλώδια, είναι σωστά τοποθετημένα, τέλος πάντων τα ξανάβαλα. Το DVD RW είναι slave και ο δίσκος IDE CS. Μόλις βάζω τα καλώδια, ανοίγω όλα σωστά. Αν κάνω επανεκκίνηση όμως πάλι μου βγάζει την οθόνη αναγνώρισης και σε κάποια φάση μου αποσταθεροποίησε το δίσκο. Να αγοράσω έναν sata να ησυχάσω;

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.