Jump to content

Προβλημα με τυχαια shutdowns σε IBM thinkcentre 50

stathis19801442169110

Recommended Posts

Παιδια εχω το εξης προβλημα σε μηχανημα φιλου που επεσε στα χερια μου.

Γινονται τυχαια shutdowns ( οχι restarts) που δεν μπορω να καταλαβω ξεκαθαρα που οφειλοντε. Το pc αποτελειται απο εναν cpu pentium 4 830 HT, motherboard ibm thinkcentre a50 (chipset intel 865g) , 2X256 ddr1 και 1X512 noname και ενα τροφοδοτικο αγνωστων στοιχειων στα 400w.

Εχω κανει τα παρακατω :

- Ελεγχο στις θερμοκρασιες.Αρχικα το κουτι ειχε 78c στον επεξεργαστη, 55c στο συστημα και 48 στον σκληρο. Καθαρισα την ψυκτρα του επεξεργαστη που ηταν σε αθλια κατασταση απο σκονη και τσουρουφλαγε,περασα νεα θερμοαγωγιμη παστα και επιασα με δετηκα τα καλωδια.Μαλιστα εβαλα και ενα φανακι 3.5αρι στο πισω μερος του κουτιου.Η διαφορα απο πλευρας θερμοκρασιων ηταν θεαματικη αγγιζοντας τα θερμα μερη του συστήματος, αλλα ο επεξεργαστης κολλημενος στα 78c (βαση hwmonitor) ,αν και η ψυκτρα ειναι κρυα.

-Δοκιμασα ενα προς ενα τα dimms ετσι ωστε να βρω τυχον προβληματικο αλλα το προβλημα το παρουσιασαν ολα. Μετα απο memtest 2μιση ωρων πηρα μηδενικα σφαλματα.

Μπλε οθονες δεν δινει και το προβλημα δεν παρουσιαζεται οταν ειμαι στο bios,κατα την διαρκεια φορματ,κατα τα διαγνωστηκα μνημης και δισκων.Εμφανιζεται ομως οταν δουλευω με windows (ειτε safe ειτε κανονικα),ειτε knopixx live cd ακομη και σε idle μετα απο λιγα λεπτα.

stathis1980 added 19 Minutes and 51 Seconds later...

Update:

Σε δοκιμη με speedfan κατεληξα οτι ο επεξεργαστης εχει θερμοκρασια απο 51C - 57C και η ενδειξη 78C ειναι εσφαλμενη.

Παραλληλα ειδα και στο sensor τασεων την ενδειξη -2.5V να ειναι στα 1.41V, μπορει να οφειλεται στον οτι διαβαζει μονο τον εναν διαυλο του πυρηνα;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.