serpico75 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2011 Καλησπέρα. Θα ήθελα μία βοήθεια σχετικά με ένα πρόβλημα με ένα desktop.mobo:ASUS P4P800-XCPU:PENTIUM 4RAM:1GB (2 modules)VGA:AGPFDDDVD+/- RWDVD-ROMΑγορά και σύνθεση:2004.Το πρόβλημαΕδώ και δύο ημέρες δεν έχω εικόνα.Οι ενέργειες-Αλλαγή οθόνης:Τίποτα-Αλλαγή VGA:Τίποτα-Αποσύνδεσα ένα-ένα όλα τα h/w parts (HDD, DVDs, FDD, RAM, pci modem):Τίποτα-Αλλαγή μπαταρίας:Τίποτα-Clear CMOS:Τίποτα-Αλλαγή τροφοδοτικού:ΤίποταΈφτασα κάποια στιημή να κάνω boot με την VGA που άλλαξα, το καινούριο τροφοδοτικό, την καινούρια μπαταρία, χωρίς RAM:Και πάλι τίποτα.Η γνώμη σας; Η δική μου πάντως είναι ότι πρόκειται για dead mobo ή CPU. Πιό πιθανό σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι τα mobos (νομίζω). Βέβαια, δεν έχω άλλο mobo και άλλη CPU για να κάνω και αντίστοιχες δοκιμές να βγάλω συμπέρασμα.Καταρχήν θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας σχετικά με το τί έχουμε εδώ. Εύχομαι να κάνω λάθος στο ότι είναι ένα απ' τα δύο και να μπορώ να προχωρήσω σε λύση που δεν σκέφτομαι. Γιά να δούμε...Ευχαριστώ !!
sakattack1442169065 Μάϊος 8, 2011 #2 Μάϊος 8, 2011 ετσι οπως τα λες, μαλλον για τετοιο ακουγεται (μητρικη πιο πολυ, ή cpu) αν δεν εχεις φιλο να σου δανεισει κατι απο τα 2 για να δοκιμασεις (ή να τα δοκιμασεις στο δικο του συστημα), δεν αξιζει να πεταξεις αλλα λεφτα εκει. ευκαιρια για αναβαθμιση, υπαρχουν πολυ μεγαλες ευκαιριες τωρα
pokemon6401442169101 Μάϊος 8, 2011 #3 Μάϊος 8, 2011 Αν θες έχω μια ASrock για 478, να την δοκιμάσεις μήπως η ASUS τα έπαιξε.
kinq1 Μάϊος 8, 2011 #4 Μάϊος 8, 2011 Οταν ξεκινάει, κάνει "μπιπ";Λειτουργεί το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή; Του τροφοδοτικού; Του chipset; Οι σκληροί ακούγονται να δουλεύουν;
serpico75 Μάϊος 9, 2011 Author #5 Μάϊος 9, 2011 Οταν ξεκινάει, κάνει "μπιπ";Λειτουργεί το ανεμιστηράκι του επεξεργαστή; Του τροφοδοτικού; Του chipset; Οι σκληροί ακούγονται να δουλεύουν;Όταν ξεκινάει δεν κάνει beep. Ούτε καν στην περίπτωση που έκανα boot χωρίς κανένα RAM module.Ανεμιστηράκια λειτουργούν:CPU και PSU.Οι σκληροί και τα DVDs ακούγονται να δουλεύουν.
serpico75 Μάϊος 9, 2011 Author #6 Μάϊος 9, 2011 Νέα πολύ ενδιαφέροντα !!!Βρήκα ένα pc για δοκιμή. Ο δοκιμαστικός έχει μία Albatron. Συγκεκριμένα την PX865PE Lite Pro.Ξεκινάω τον Albatron να δώ αρχικά ότι όλα δουλεύουν κανονικά σε αυτόν. Ξεκινάει ok.Ο Albatron έχει P4 2.8GHz και ο ASUS P4 3.0GHz.Βγάζω τη CPU του Albatron και την τοποθετώ στον ASUS. Κάνω δοκιμή, τόσο τοποθετώντας VGA και RAM, αλλά και χωρίς τίποτα επάνω. Μόνο CPU και ρεύμα. Και στις δύο περιπτώσεις το pc δεν ξεκίνησε.Πάμε στο αντίστροφο. Τοποθετώ τον P4 του ASUS στην Albatron και άνοιξε κανονικά.Οπότε, δε νομίζω ότι χρειάζεται κάτι άλλο για να πειστούμε ότι έχουμε dead mobo.Τυπικά θα ήθελα και μία γνώμη παραπάνω.
dr bill Μάϊος 9, 2011 #7 Μάϊος 9, 2011 Καμενη mobo. Απλα για το μελλον μην ξαναβαλεις cpu που δουλευει σε mobo που πιθανως ειναι dead. Στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ηξερες αν ηταν καμενο mobo ή/και cpu. Διακινδευσες να καψεις τον καλο επεξεργαστη (του γνωστου σου).
serpico75 Μάϊος 9, 2011 Author #8 Μάϊος 9, 2011 Δεν ήξερα ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.Άρα, σύμφωνα με τη συμβουλή σου, έπρεπε να λειτουργήσω μονόδρομα. Δηλαδή να βγάλω το συμπέρασμα μόνον τοποθετώντας τη CPU της ASUS στον Albatron.johnyb98 added 5 Minutes and 35 Seconds later...Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια !!
pokemon6401442169101 Μάϊος 9, 2011 #9 Μάϊος 9, 2011 να χαλάσει η CPU είναι ακραία περίπτωση, μόνο από OC η ανωμαλία της mobo.
dimtountas Ιούλιος 25, 2012 #11 Ιούλιος 25, 2012 Για δοκίμασε να βγάλεις και να ξανα βάλεις επεξεργαστή. Μου έχει τύχει.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.