Jump to content

Καρτα γραφικων για αναπαραγωγη 3D

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα σε ολους & ολες

Προσφατα απεκτησα την LG 47LX9500. Εχοντας ηδη ενα media player pc (Athlon X2, 2GB RAM DDR2-800, ενσωματωμενη καρτα γραφικων HD3200) δοκιμασα να δω καποιες ταινιες 3D που εν τω μεταξυ ειχα ηδη κατεβασει σε μορφη .mkv (side to side). Το pc αυτο στις απλες 1080p ταινιες δεν εχει το παραμικρο προβλημα στην αναπαραγωγη. Στις 3D ομως, δεν εβλεπα παρα μονο μια "μπερδεμενη" διπλη εικονα... Ψαχνοντας "εδω κι εκει", εμαθα οτι χρειαζεται εξοδος HDMI 1.4, κατι που (προφανως) δεν εχω εγω. Βρηκα μαλιστα και μια καρτα γραφικων (Sapphire 6450, http://www.plaisio.g...1190-02-20G.htm) η οποια το εχει και την απεκτησα, μαζι με ενα αντιστοιχο καλωδιο HDMI 1.4...

Και παλι ομως δεν καταφερα τιποτα. Το 3D εξακολουθει να μην "παιζει καλα", ακομα και με αυτη την καρτα, αν και απ'ότι διαβασα σε ξενα sites, ειναι οτι πρεπει για αναπαραγωγη 3D σε htpcs... Εννοειται οτι εχω δοκιμασει ολα τα διαθεσιμα 3D modes της τηλεορασης & κανενα δεν καταφερνει να δειξει σωστα την 3D εικονα...

Οι players που εχω δοκιμασει ειναι το media player classic με το k-lite codec pack πληρως ενημερωμενο & το PowerDVD 10...

Kαι αναρωτιεμαι για το εξης: υπαρχει κατι αλλο που δεν γνωριζω? υπαρχει κατι που δεν εχω κανει?

Ψαχνοντας στις ρυθμισεις της τηλεορασης αλλα και του software της καρτας, δεν μπορω να πω οτι εβγαλα καποια ακρη...

Εδω να σημειωσω οτι συνδεοντας τον φορητο σκληρο μου δισκο ΑΠ'ΕΥΘΕΙΑΣ στην τηλεοραση, ειδα το 3D ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, αλλα χωρις ηχο (δεν εχω ενισχυτη, οποτε μαλλον δεν υποστηριζει DTS ο player της tv - ολα αυτα υποθετικα). Επισης καποια 3D mkv δεν τα αναγνωριζε, οποτε η αναπαραγωγη τους απο htpc ειναι μονοδρομος!!!

Καμμια ιδεα/βοηθεια/γνωμη?????

Eυχαριστω εκ των προτερων!!!!!

Σταυρος

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

ακριβώς έχει δίκιο ο dellman!!!!!!

Υ.Γ στο site τις ati εχει drivers που ξεκλειδώνει το πυρήνα 3d (πληρωματικους) αλλά και πάλι φιλε μου η κάρτα αυτή ειναι πολλή αδύναμη όπως και το μηχάνημα σου για να δεις 3d!!!!!

Ομολογω οτι δεν το πολυκαταλαβαινω αυτο... :017::017::017:

Δεν φαινεται να υπαρχει καποια "καθυστερηση" στην αναπαραγωγη των αρχειων, ουτε καποιο "χασιμο" σε frames... η κινηση ειναι ομαλοτατη & αυτο το οποιο βλεπω ειναι μια οχι τοσο καλα συνδυασμενη διπλη εικονα (ας πουμε σαν να αλοιθωριζω τα ματια μου). Πιο απλα, δεν μου φαινεται σαν θεμα "αδυναμου" hardware μια και με τετοια ασχολουμαι χρονια (τωρα μου προεκυψε το 3d!), χωρις βεβαια να μπορω να το τεκμηριωσω απολυτα, ουτε να θελω να σας αμφισβητησω... Πιστευω οτι ειναι κατι αλλο, αλλα ακομα δεν ξερω τι!!!! :013::013::013:

Παντως σας ευχαριστω για το ενδιαφερον, οτι αλλο υπαρξει ειτε απο εσας, ειτε απο καποιον αλλο φιλο, ευπροσδεκτο!!!

Και βεβαια οταν (και αν...) το λυσω, θα το postαρω για την διευκολυνση οποιου αλλου παιδευεται με τετοιο θεμα!!!

αναφερει συνεχεια αναπαραγωγη bluray... εγω παιζω mkv... λες να εχει καποια σημασια αυτο?

stabill added 18 Minutes and 50 Seconds later...

Δειτε 2 φωτογραφιες με το προβλημα...

Στην πρωτη

dsc04048.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

φαινεται μια "μπαρα" καθετη αριστερα & δεξια η οποια "μπερδευει" την εικονα και δεν μπορεις να διαβασεις ουτε τους υποτιτλους...

Στην δευτερη

dsc04049s.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

φαινεται το ιδιο προβλημα μεσα απο τα γυαλια (δεν ειναι και οτι καλυτερο αυτη η φωτογραφια, απλα προσπαθησα!!!)

Οταν παιζω την ταινια απο τον ενσωματωμενο player της τηλεορασης, δεν υπαρχει τετοιο πραγμα... δεν εχω ομως ηχο, οπως προειπα μαλλον λογω αδυναμιας υποστηριξης DTS ηχου απο την tv (δεν εχω ενισχυτη...)

βλακείες λένε οι από πάνω, όσες κάρτες είναι ATI HD3D υποστηρίζουν κανονικά 3D. Το πρόβλημά σου είναι καθαρά ρύθμιση η στον Catalyst η στον Codec/player.

Πιθανον το συγκεκριμενο θεμα να με απασχολησει κι εμενα μετα το φετινο καλοκαιρι.

Χωρις λοιπον να εχω πρακτικη εμπειρια, εχω την εντυπωση κι εγω πως δεν ειναι θεμα καρτας γραφικων αλλα player/codec και source αρχειου.

Αν δηλαδη καποιος αποφασισει να ακολουθησει την οδο της προβολης 3d movies μέσω υπολογιστή και mkv, η nvidia είναι μονόδρομος?

Μα τι λες βρε αντρεα?

πρέπει να αγοράσει τους drivers και το πρόγραμμα που δινει η ati για να παίξει 3d.(IZ3D)

και αφού ειναι ετσι γιατί δε του λες πως γίνεται?

δεν ειπα εγω προσωπικά πως δε υποστηρίζει η ati 3d ειπα οτι πρέπει να αγοράσει απο την ati τους drivers και το πρόγραμμα που δίνει για να ξεκλειδωθεί ο πυρήνας σε 3d το IZ3D ενώ η nvidia στο παρέχει κατευθείαν μαζί με το Install...

κοιτα αυτο φιλε μου

http://www.iz3d.com/software

και αυτο!!!!

http://www.xbitlabs.com/news/video/display/20100324235120_ATI_Radeon_Finally_Supports_Stereoscopic_3D_Output.html

Αν υποθέσουμε πως η κάρτα είναι μονόδρομος, τουλάχιστον έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά στους υπόλοιπους παράγοντες ή το αποτέλεσμα δεν είναι αντίστοιχο με την αναπαραγωγή original 3d bluray disc?

Μιλάω για πράγματα όπως software players, codecs, cables, tv compatibilities.

Φίλε Σταύρο εσύ έχεις τη δυνατότητα να βρεις από κάποιο φίλο nvidia κάρτα ώστε να δοκιμάσεις και να μας πεις τα αποτελέσματά σου?

Το IZ3D το εγκατεστησα, αλλα δεν καταφερα τιποτα, το "σκαλιζω" εδω και ωρα. γνωριζει καποιος τι ακριβως πρεπει να πειραξω?

(τι εννοεις να το αγορασω?)

Καρτα nvidia δυστυχως δεν εχω να δοκιμασω, μια και μοναδικη που υπαρχει στο σπιτι ειναι στο αλλο pc (gtx8800) αλλα δεν εχει hdmi!!!!!!!!!!

Στο link που δωσατε, δεν αναφερεται πουθενα η ati... ειναι δυνατον αυτο?

Ενημερωτικα, εχω δοκιμασει με media player classic & powerdvd11. Το προβλημα ειναι ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ. Δοκιμασα και με stereoscopic player, αλλα μου κολλησε 1-2 φορες...

σου ανέβασα αλλο ενα link!!

εννοώ οτι αυτο που πέρασες ειναι για 30 μερες Trial !!!!!!!!

μμμμ.... ναι... τωρα δοκιμαζω τους τελευταιους drivers... για μισο να δουμε τι γινεται, εχω μπλεξει τα μπουτια μου...!!!:120::120::120::120::120::120::120:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.