jimos Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 27, 2011 Με τη βοήθεια σας πριν λίγους μήνες πήρα καινούργιο pc μαζί με τα logitech z 5500. Δυστυχώς όμως δεν απολαμβάνω surround ήχου όπως περίμενα. Center, front right, front left λειτουργούν κανονικά ενώ τα 2 rear ακούγονται υπερβολικά σιγά όταν βλέπω ταινία πχ. Στο panel της realtek οταν τα δοκιμάζω ακούγονται βέβαια πιο χαμηλά σχετικά με τα υπόλοιπα αλλά ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ! Εχω επιλέξει όπως βλέπετε και στο screenshot 7.1 επιλογή γιατί ειδάλλως δεν ακούγεται απο όλα ο ήχος. Τα έχω συνδεδεμένα αναλογικά (6-channel) με την Gigabyte 890 FXA-UD7. Καμιά πρόταση?? Αν έχετε κάποια λύση με optical σύνδεση, δεκτή γιατί έχω τέτοιο καλώδιο. Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2011 Ειναι λογικο τα surround να ακούγονται λιγοτερο. Δηλώνουν την παρουσια τους μονο οταν υπαρξει καποιο περιφερειακό εφε. Οταν αυτο δεν υφίσταται τοτε απλα σιγοπαιζουν καποιες συχνότητες απο τα main με σκοπο τον εντυπωσιασμό. Το ρεαλιστικο ομως αποτελεσμα ειναι αυτο που εχεις να παιζουν οταν πρεπει. Βαλε μια ταινια (κατα προτίμηση DVD οχι καποιο Xvid κατεβασμένο) με πολλα εφε οπως πχ μαχες αεροσκαφων (stealth) η με μαχες πολεμου (Η διασωση του στρατιωτη Ραιαν) κτλ που ξερουμε οτι εχουν εντονα περιφεριακα εφε. Εκει θα πρεπει να παιξουν αρκετα δυνατα καθως καλουνται να δωσουν τη μεγιστη ιδεα στο θεατη οτι βρίσκεται εντος της οθονης.Εαν παλι δεν σε ικανοποιει το αποτελεσμα τοτε βαλε τις τιμες των main και center στα 0db και τα rear (οχι τα side) βαλε την τιμη στα 15db. Δεν υπαρχει λογος τα εμπρος και το κεντρικο να παιζουν over-boost ,(+10db που τα εχεις) εχεις το volume των 5500 για να εχεις περισσοτερα αποθεματα εντασης που ειναι μια χαρα.Εαν εχεις δυνατότητα να συνδεσεις τα ηχεια με οπτικη ινα toslink με την καρτα ηχου να το κανεις. (δεν θυμαμαι εαν τα Ζ5500 εχουν) Εκει επιλέγεις audio out digital (optical). θα εχεις πολυ καλυτερο αποτελεσμα ως προς τον διαχωρισμό και δεν θα εχεις καθολου επαγωγικά παράσιτα (ground loop) που πυκνα συχνα παρουσιάζουν τα rca οταν τα βαζουμε οπως και οπου να ναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάρτιος 27, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Μάρτιος 27, 2011 αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα! Δεν μου δείχνουν την παρουσία τους όταν βλέπω κάποια ταινία με εφε κτλ. Δοκίμασα αυτό που λες αλλά πάλι δεν γίνεται αισθητή η παρουσία τους! Μου πέρασε από το μυαλό ότι ίσως φταίει η κάρτα ήχου της mobo, αλλά μάλλον όχι... (?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 28, 2011 #4 Κοινοποίηση Μάρτιος 28, 2011 Δωσε τους λιγο gain παραπανω τοτς +20db κτλ. Αν και παλι οχι τοτε οι ταινιες που εχεις δεν εινα και τοσο σωστα κωδικοποιημενες. (μιλαω για downloads). Βαλε ενα γνησιο DVD. Εαν παλι τοτε ναι ισως η καρτα ηχου να μην κανει καλο decoding. Αν και τις δινω λιγες πιαθανοτητες να φταιει αυτη. Δινω βαση στις ταινιες που εχεις μαλλον. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Μάρτιος 29, 2011 #5 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 επειδή εχω ασχοληθεί πάρα πολλη φιλε με τα Z5500 πρώτον μεγαλη διαφορά και απίστευτη θα δεις εαν βαλεις καμια καλη καρτα ηχου τύπου asus xonar και δεύτερων ακόμα και ετσι που εισαι αντε παρε ενα blue ray και ακου πως παίζουνε.(ελπιζω να τα εχεις βαλει στους 192khz και αν έχεις windows 7 να τα έχεις ρύθμισή για 7,1 surround δεξιά κάτω απο το ηχείο!!!!!!δεξι κλικ πανω στο ηχιακη συσκευές αναπαραγωγής πας πάνω στα ηχεία σου δεξί κλικ ρύθμιση παραμέτρων ηχείων τα βαζεις 7,1 επόμενο-επόμενο και τελος......και όσο για τα 192khz πας πάλι στα ηχεία σου δεξι κλικ ιδιότητες για προχωρημένους και τα βαζεις 192 ποιότητα στούντιο!!!!)Υ.Γ.. πρώτα 192khz και μετα κανε ρύθμιση παραμέτρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Μάρτιος 29, 2011 #6 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 Κάνε αυτά που είπε ο TONY με την διαφορά ότι θα βάλεις επιλογή 5.1 (αφού 5.1 έχεις). Αφού το κάνεις, θα βγάλεις όλα τα ηχεία, και θα τα βάλεις 1-1 τα βύσματα πίσω, μήπως έγινε λάθος στο jack sensor. Το πολύ πολύ η κάρτα ήχου της motherboard να έχει πρόβλημα, αλλά καλύτερα να αγοράσεις μια ASUS Xonar παρά να παιδεύεσαι με onboard.(κρίμα για τα ηχεία σου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Μάρτιος 29, 2011 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 ευχαριστώ αντρεα μπερδεύτηκα 5,1.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάρτιος 29, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 όταν λες δεξιά κάτω από το ηχείο τι εννοείς? Επέλεξα 190khz studio quality και όντως είδα μεγάλη διαφορά σε surround! Αλλά τα rear ακόμη δεν τα ευχαριστιέμαι αλλά από οτι φαίνετια πλησιάζουμε στη πλήρη λύση του προβλήματος. Έχω διαλέξει την επιλογή 7.1 αντι για 5.1 που είναι ετσι ώστε να ακούγονται και τα rear. Προφανώς έχω κάνει κάποιο λάθος με τη σύνδεση ίσως? Κάτι τέτοιο νομίζω αναφέρεις pokemon. Τι εστί jack sensor?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 29, 2011 #9 Κοινοποίηση Μάρτιος 29, 2011 Εφοσον τα πισω ηχεία παίζουν και συνεπώς το ιδιο και τα εμπρος δεν γινεται να εκανες λαθος συvδεση. Κακο δεν κανει να τις ξανα ελέγξεις. Αν και εχουν χρώματα και ειναι δυσκολο. Το Jack sensor παρολο που ειμαι και 10 χρονια εγκαταστατης σε ηχοσυστηματα δεν το εχω ακούσει ποτε. Μαλλον ο φιλος εννοει τα βύσματα jack 3.5'' (καρφια 3.5'' ελληνιστή. Απο οτι ειδα στο site της logi οι συνδεσεις πραγματοποιούνται απο τον προενισχυτή στο sub με rca to jack και απο εκει φευγουν καλωδια εξοδου προς τα ηχεια. Γιατι δεν δοκιμαζεις να βαλεις την οπτική ίνα toslink που εχεις μιας και τα 5500 ειδα οτι υποστηρίζουν. Καταρχας θα στελνεις κατευθείαν ψηφιακό σημα απο μια ηδη ψηφιακή πηγη (το pc σου). Μπορει το κύκλωμα D-A της κάρτας σου να μην ειναι τοσο εξελιγμένο (απο αποψη αποκωδικοποιητών DTS-Pro logic). Ενω με το ψηφιακό interconnect θα αναλαβει την επεξεργασία ο προενισχυτής των logitech.ΥΓ. ΤΑ Ζ5500 ειναι ενα εξαιρετικό σετ. (για ηχεία υπολογιστή) Αλλα να μην υπερβάλουμε με τις καρτες ηχου. Δεν θελει δα και κατι proffesional και πανάκριβο για να παίξουν σωστα. Τα νεα mobo εχουν εξαιρετικές καρτες ηχου, η εστω μια standalone καρτα οικονομικότερηΆλλωστε τα 5500 φοράνε μεγάφωνα full range μονον 3''. Μέγεθος πολυ μικρο για να θεωρηθεί οτι καλύπτει σωστά ενα ευρύ συχνοτηκο φασμα. Πχ απο ενα EQ με 16 Band πιστεύω οτι θα αποκρινόταν τουλάχιστο στις 7 με 8. (χανει σε ολο το χαμηλόμεσαίο φασμα και στο πολυ ψηλο) Αρα οι απαιτήσεις που σε εχει αναλυση, χροιες και σε DSP ειναι λιγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon6401442169101 Μάρτιος 30, 2011 #10 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 Το Jack sensor παρολο που ειμαι και 10 χρονια εγκαταστατης σε ηχοσυστηματα δεν το εχω ακούσει ποτε.Αυτό που λεω είναι στις HD κάρτες ήχου (και μερικές AC 97 onboard) που εντόπιζαν την συσκευή που έβαζες στο βύσμα, η αποσύνδεες μετά. Π.χ. βάζεις τα front ηχεία, σου βγάζει παράθυρο/μήνυμα ότι έβαλες τα μπροστινά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Μάρτιος 30, 2011 #11 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 έκανες ρύθμιση παραμετρων ηχείων που σου σου είπα πιο πάνω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 30, 2011 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 Αυτό που λεω είναι στις HD κάρτες ήχου (και μερικές AC 97 onboard) που εντόπιζαν την συσκευή που έβαζες στο βύσμα, η αποσύνδεες μετά. Π.χ. βάζεις τα front ηχεία, σου βγάζει παράθυρο/μήνυμα ότι έβαλες τα μπροστινά.A ναι καταλαβα τι εννοεις ok τοτε παω πασο. Λογικο να το πεις ετσι. Για την ιστορια αυτο το συστημα λειτουργει με πολυ απλο τροπο. Οταν αλλαξει η ωμικη αντισταση σε καποια εξοδο η καρτα ηχου απλα ενημερωνει το λειτουργικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάρτιος 30, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 graphist, δοκίμασα να συνδέσω την toslink αλλά το pad των 5500 μου δειχνει το μήνυμα "Νο Digital Data" Προτείνω να βρεθεί η λύση με 6 Ch Direct πρώτα και μετά να δούμε και αυτό το μήνυμα γιατί εμφανίζεται. Από ένα σημείο και μετά σε έχασα πάντως με τόσες άγνωστες για μένα έννοιες!pokemon, thanks για τη διευκρίνηση σχετικά με το jack sensor.Tony, κάνοντας ρύθμιση παραμέτρων για 5.1 ακούγονται πλέον center και front. Τα rear καθόλου. Αλλάζω βέβεαια και το speaker configuration στο πανελ της realtek απο 7.1 που το είχα σε 5.1. Για αυτό εξάλλου είχα την επιλογή 7.1, έτσι ώστε να ακούγονται όσο ακούγονται και τα rear. Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Μάρτιος 30, 2011 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 30, 2011 Στην πρωτη φωτο που αναβασες τα 2 εμπρος και τπ κεντρικο ηχειο λενε στις καρτελες +10DB. Βαλε τα 0DB και τα πσω βαλε τα απο 10 που ειναι τωρα +15 η +20db. Αυτο θα δωσει λιγο gain (ενταση) στα πισω λιγο παραπανω.Λογικα δεν εχεις ενεργοποιησει την εξοδο της καρτας ηχου σου στο ψηφιακο σημα. Για αυτο και τα 5500 δεν το αναγνωριζουν. Ειδα στην φωτο υπαρχει καρτελα με digital output και optical το εχεις κανει enable? Εαν οχι λογικο το μυνημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Μάρτιος 31, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 31, 2011 Έχοντας επιλέξει 7.1 ( που ακούγονται όλα τα ηχεία ) όντως αυξάνεται η ένταση των πίσω.Το μήνυμα επιμένει ακόμη και όταν έθεσα την optical output ως default. Προτιμώ να λύσουμε το πρόβλημα με τα rear πρώτα και μετά βλέπουμε. Βλέποντας το πίσω μέρος του pad των 5500 τα 3 καλώδια ειναι συνδεδεμένα ως εξής:πορτοκαλί -> frontμαύρο -> rearλαχανί -> center/subΣύμφωνα όμως με το screenshot που έχω συμπεριλάβει στο post δεν ακολουθείται η παραπάνω συνδεσμολογία. Τι έχετε να πείτε για αυτό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
αντωνης 55 Απρίλιος 1, 2011 #16 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2011 έχεις κανει λάθος συνδεσμολογία φίλε μαλλον θα τα δω απο του φιλου και θα σου πω το βράδυ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
graphist83 Απρίλιος 1, 2011 #17 Κοινοποίηση Απρίλιος 1, 2011 Ε μα σαφως ειναι λαθος. το περιεργο πως το εκανες. Πισω τα αναγραφει τι ειναι το καθενα σαφεστατα.πρασινο front (εμπρος)μαυρο rear (πισω)πορτοκαλι center/sub (κεντρικο/υπογουφερ)Ετσι ειναι το σωστο και μονο ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimos Απρίλιος 5, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Απρίλιος 5, 2011 (Συγγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση αλλά έλειπα το περασμένο 4ήμερο) Κατάφερα να κάνω όλα τα speakers να δουλέψουν σε 5.1 configuration αλλάζοντας την υποδοχή στην οποία κουμπώνει ένα καλώδιο και από το back panel στο πανελ. Δοκιμάζοντας τα πλέον από το panel της realtek ακούγονται όλα ενώ τα rear λίγο λιγότερο από τα υπόλοιπα (όπως το περίμενα). Εφόσων όλα λειτουργούν κανονικά σε 5.1 διάταξη σύμφωνα με τη δοκιμή στο πάνελ και απολαμβάνω πλέον surround ήχο κυρίως από τα front και center γιατί μπορεί να βγαίνει ήχος από τα rear αλλά δεν μπορώ να πω ότι τα ακούω προτείνεται να προβώ στην αγορά μιας ισχυρότερης κάρτας ήχου αντί για αυτή που έχει ήδη η motherboard μου (Gigabyte 890 FXA-UD7) ? (Ρίξτε μια ματιά και στο screenshot) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.