Jump to content

Ερώτηση για vga, εγγύηση βλάβη κτλ

Necro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σε όλους,

Επειδή πριν από καιρό την είχα πάθει με παλαιότερη κάρτα(RIP 8800GTS, ήσουν τέλεια...), συγκεκριμένα, όπως θα μαντέψατε, μου κάηκε 1 μήνα μετά τη λήξη της εγγύησης, θα ήθελα κάποιος να μου ξεκαθαρίσει το θέμα των εγγύησεων από τα κατάστηματα(πχ πλαίσιο). Ας πούμε πως τα φτύνει η κάρτα μέσα στην εγγύηση, όταν πας στο κατάστημα, ποια είναι η υποχρέωση τους, αφού διαπιστωθεί το πρόβλημα της κάρτας?

1)Σου παραδίδουν ακριβώς το ίδιο προϊόν εφόσον είναι διάθεσιμο, καινούργιο, με ανανέωση της εγγύησης, παρότι μπορεί να έχει πέσει η αξία του?

2)Αν δεν υπάρχει, τι γίνεται:

i)Σου βρίσκουν ένα προϊόν παρόμοιων χαρακτηριστικών σύμφωνα με τις επιδόσεις(δηλαδή μικρότερη σύγχρονη αξία, εν όλιγοις κατώτερη κάρτα)?

ii)Σου βρίσκουν προϊόν παρόμοιων χαρακτηριστικών σύμφωνα με την αξία που τότε την αγόρασες(δηλαδή να σου δώσουν κάρτα ίσης χρηματικής αξίας με αυτή που αγόρασες τότε=νέας γενιάς δυνατότερη κάρτα)

iii)Σου χρεώνουν πιστωτικό με τη σημερινή αξία της κάρτας(χάνεις λεφτά)?

iv)Σου χρεώνουν πιστωτικό με το ποσό της απόδειξης αγοράς(δε χάνεις τίποτα)?

3)Ή έχω δικαίωμα έτσι και αλλιώς να απαιτήσω ένα πιστωτικό αντί για αλλαγή, και τι πιστωτικό?

Και τέλος η διαδικασία θα γίνει αμέσως? Πχ ξέρω πως στο πλαισιο μπορείς να ξεμπερδέψεις εύκολα και γρήγορα.

Παρακαλώ παιδιά απαντήσεις από προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις επί του θέματος, και πιστεύω είναι ευκαιρία να το ξεκαθαρίσουμε το θέμα μια και καλή, έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα πάμε στο κατάστημα να μη μπορούν να μας κάνουν ότι θέλουν. Ευχαριστώ

ΥΓ:Όποιος έχει εμπειρία από vga, overclocking, βλάβες κτλ ας μου στείλει ένα πμ παρακαλώ πολύ να ρωτήσω κάτι, ευχαριστώ

Στο πλαίσιο όσες φορές έχω πάει σου δίνουν κάτι όχι με βάση την τότε αξία, αλλά την τώρα. Αν η κάρτα έχει πέσει (ή είχε πέσει όσο ήταν διαθέσιμη) από τα 100 στα 70 ευρώ, θα πάρεις κάρτα των 70 ευρώ.

Έχω σταθεί και τυχερός βέβαια, πήγα με χαλασμένο G9 (το είχα πάρει κάπου 90 ευρώ τότε) και μου δώσαν G9x γιατί G9 δε φέρναν πλέον.

Περισσόερα από κάποιον που ξέρει πέραν από καναδυο RMA που έχει κάνει.

Edit: Ως προς το πόσο καιρό θα πάρει δε μπορείς να είσαι σίγουρος. Έχει τύχει να μου έρθει απάντηση σε 1-2 εργάσιμες, ενώ για ένα bluetooth ακουστικό χρειάστηκε να το στείλουν από αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία κτλ, κάνοντας με να περιμένω 1 μήνα. Συνήθως όμως πράγματι ξεμπερδεύεις γρήγορα.

Edit 2: Ως προς τις κλοκίες, πας την κάρτα, αν τη δεχτούν καλώς. Αλλιώς, τι να κάνουμε :p

Αυτές είναι οι εμπειρίες σου από το rma σωστά? γιατί και εμένα γενικά μεικτές είναι. Όσον αφορά το πλαισιο, έχω καταλαβει όταν αν τους πάω ένα σκληρό δίσκο πχ, τον τεστάρουν και μου πουν έχει πρόβλημα, με ξεμπερδεύουν επί τόπου(αφού το τεστάρουν, με εξυπηρετούν εννοώ).

Όπως λες και εσύ, όταν στάθηκες τυχερός σου δώσαν κάτι καλύτερο... δηλαδή μου λες οτι σου αλλάζαν τα πράγματα με βάση τη τρέχουσα αγορά, ενώ όταν είχαν έλλειψη από κάτι, σου δώσαν το καλύτερο. Δηλαδή όλες τις φορές χοντρά χοντρά να τελειώνουμε, ποτέ κάτι επίσημο... Δηλαδή ο νόμος λέει πχ να σου δώσω αυτό, ή το άλλο. Απλά να τελειώνουμε.

Ο λόγος που θέλω να μάθω από κάποιον που είναι σίγουρος, είναι οτι απο λίγη έρευνα που έκανα στο internet, όσοι την έχουν "πατήσει"(πολυ αθώα το λέω, χωρίς να σκοπεύω να προκαλέσω κανέναν, ρωτάω εξάλλου) προσπαθούν κατά κάποιο τρόπο να "υπερασπιστούν" αφέλεια τους, ενώ αυτοί που παρουσιάζονται πιο "γνώστες" επιμένουν εμφατικά ότι η αξία της απόδειξης είναι αυτή που μετράει εφόσον δεν έχουν το ίδιο προϊόν για να τους αλλάξουν, και ας έχει πέσει η αξία της αγοράς, και ότι ο νόμος το λέει αυτό, αλλά δεν το έχω βρει κάπου μέχρι στιγμής. Εν ολίγοις αν κάνουμε "φασαρία" για να μη χάσουμε, εντός εγγύησης, τα λεφτά μας, θα βρούμε το "δίκιο" μας?

ΥΓ: για τις κλοκιές που λες δε ξέρω τι εννοείτε κύριε :p

1)Ναι (βάσει νόμου)

2)πιστωτικό και αγορά νέου.(δεν χάνεις λεφτά) (βάσει νόμου)

i)Σε πολύ απομονωμένες περιπτώσεις, αν και αυτό είναι εκτός νόμου. Παράδειγμα, είχα μια 6800GT, κάηκε, και η ίδια MSI ΔΕΝ μου έδωσε ίδια παρά έδωσε μια 8600GTS αντί να κόψει και να δώσει εντολή να κοπεί πιστωτικό στο μαγαζί.

ii) το λεω στο 2

iii) Πολιτική του πλαισίου είναι αυτή, το εφαρμόζουν, σε άλλα μαγαζιά νομίζω πως όχι.

iv) ναι, το λεω στο 2

Και τέλος η διαδικασία θα γίνει αμέσως? Πχ ξέρω πως στο πλαισιο μπορείς να ξεμπερδέψεις εύκολα και γρήγορα.
Ανάλογα την πολιτική της εταιρίας, η MSI παίρνει το hardware και μετά δίνει έγκριση στο μαγαζί τι θα κάνει, σε άλλες περιπτώσεις το μαγαζί ελέγχει το hardware και μετά αποφασίζει.
1)Ναι (βάσει νόμου)

2)πιστωτικό και αγορά νέου.(δεν χάνεις λεφτά) (βάσει νόμου)

i)Σε πολύ απομονωμένες περιπτώσεις, αν και αυτό είναι εκτός νόμου. Παράδειγμα, είχα μια 6800GT, κάηκε, και η ίδια MSI ΔΕΝ μου έδωσε ίδια παρά έδωσε μια 8600GTS αντί να κόψει και να δώσει εντολή να κοπεί πιστωτικό στο μαγαζί.

ii) το λεω στο 2

iii) Πολιτική του πλαισίου είναι αυτή, το εφαρμόζουν, σε άλλα μαγαζιά νομίζω πως όχι.

iv) ναι, το λεω στο 2

Ανάλογα την πολιτική της εταιρίας, η MSI παίρνει το hardware και μετά δίνει έγκριση στο μαγαζί τι θα κάνει, σε άλλες περιπτώσεις το μαγαζί ελέγχει το hardware και μετά αποφασίζει.

Περίμενε τι εννοείς ότι είναι πολιτική του πλαισίου? Σου δίνουν κάποιο χάρτι ή γραφει πουθενά στην απόδειξη οτι θα σου δώσουν μετά από 1 χρόνο λιγότερα λεφτά πιστωτικό πίσω? Γιατί τα περισσότερα προιόντα pc έχουν "εγγύηση πλαισίου". Δηλαδη οι συγκεκριμένοι δε θα σου δώσουν πίσω πιστωτικό/κάρτα στην αξία αγοράς, αλλά στη τρέχουσα αξία?

Κανείς άλλος?

edit: Πήρα τηλέφωνο τελικά και μου ξεκαθάρισαν που δίνουν είτε παρόμοιας κλάσης ή ανώτερη αν δεν υπάρχει και μπορείς να κάνεις μια επιλογή κιόλας ανάμεσα στα μοντέλα οπότε τους βρίσκω μια χαρά. Αν ξέρει κανείς κανα δύο πράγματα από vga ας μου στείλει ένα pm τώρα :p

Περίμενε τι εννοείς ότι είναι πολιτική του πλαισίου? Σου δίνουν κάποιο χάρτι ή γραφει πουθενά στην απόδειξη οτι θα σου δώσουν μετά από 1 χρόνο λιγότερα λεφτά πιστωτικό πίσω? Γιατί τα περισσότερα προιόντα pc έχουν "εγγύηση πλαισίου". Δηλαδη οι συγκεκριμένοι δε θα σου δώσουν πίσω πιστωτικό/κάρτα στην αξία αγοράς, αλλά στη τρέχουσα αξία?
Εμένα παράδειγμα σε εξωτερική θήκη για DVD drive, την αγόρασα 25Ευρώ(η 20 δεν θυμάμαι) και όταν κάηκε μετά από 1 χρόνο περίπου μου κόψαν πιστωτικό 15Ευρώ επειδή δεν υπήρχε στην αγορά και δεν είχαν να μου δώσουν άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.